Спецпроект "Європейської правди",
МЗС України, представництва Євросоюзу та Радіо ЄС

Пізнаючи Україну, ми пізнаємо Європу

#BeEuropean - це бути справжнім патріотом того, що робиш і любиш.

Робити можна багато, але робити треба добросовісно та ефективно.

#BeEuropean означає робити крок до створення європейського суспільств, пізнавати Європу як частину незвіданого світу, пізнаючи культуру, мову, традиції кожного європейського народу та країн, не забуваючи про власну мову, про власну ідентичність, яка є унікальною, яка робить нас українцями та європейцями.

Поводитися як справжній європеєць - робити світ кращим, любити всіх людей, без винятку, посміхатися їм; робити те, що інші люди бояться робити - змінювати світ і суспільство на краще, забуваючи, що зміни починаються з нас самих.

Змінюючи себе - змінюємо свідомість. 

#BeEuropean - не боятися висловлювати думку, знаючи, що є свобода слова, свобода мирних зібрань. Працюючи, вкладати частинку своєї праці, в економічний та соціальний розвиток країни, показуючи на прикладі, що зміни творять люди.

#BeEuropean - почати щось робити, щоб змінити життя на краще. Не обов'язково для цього ставати політиком чи бізнесменом, просто треба стати Людиною - людиною цінностей, людиною справи і просто - Людиною з великої літери.

Почати ставати європейцем, не зважаючи на перешкоди, змінюватися і бачити перед собою ціль - зробити світ трохи кращим, ніж він є!

#BeEuropean - прагнути більшого, ніж прагнуть інші і відчувати приналежність до європейських народів. Якщо робити щось, то обов'язково будуть зміни. Тоді ТИ будеш не тільки європейцем, а людиною, яка стала рушійною силою змін. 

Не буваючи за кордоном, не знаючи і не бачачи пам'яток архітектури, важливо відчувати душею, що ми живемо в європейській країні, що ми можемо і хочемо жити в демократичній країні з європейськими цінностями. Нам важливо пізнавати країну зсередини, відшукувати те, що не шукають інші.

Я завжди хотіла дізнатися, де знаходиться Предствавництво ЄС в Україні, і я дізналася, навіть зробила фото на фоні. Мені ніхто не заважає бути європейкою, я сама визначаю, як мені пізнати Європу і світ, якими кроками рухатися, щоб побачити ті чи інші культурні пам'ятки.

 

Пізнаючи Україну, я пізнаю Європу. Тому скажу одне і найважливіше: #BeEuropean - змінюватися на краще!

– Що особисто для Вас означають слова "Бути європейцем?"

– Що здивувало Вас у інших європейських державах?

– В чому Україна має зберігати самобутність в європейській родині, а де нам варто змінюватися?

Публікуйте свої історії під хештегом #BeEuropean на Фейсбуці та у Твіттері, додавайте яскраві фото або відео та обов’язково робіть у Фейсбуці тег @MFA of Ukraine або @Європейська правда, щоб ми побачили ваш допис за запросили в ефір Радіо ЄС. Детальніша інформація - за лінком.

Завітайте до сторінки нашого спецпроекту та беріть в ньому участь. Переможці отримають приз - поїздку до Брюсселя!

ПУБЛІКАЦІЇ
Сергій Сидоренко, Юрій Панченко, Європейська правда

На порозі торговельної війні: Україна та ЄС вийшли на новий етап суперечки про ліс-кругляк

Днями Україні доведеться ухвалити непросте рішення. Його наслідки можуть виявитися болючими або для країни, або особисто для президента. Євросоюз вже написав до Києва листа, в якому дав кілька варіантів та попередив, що "замовчати" проблему не вийде...

Сергій Сидоренко, Європейська правда

Заступниця генсека НАТО: У рішенні саміту Альянсу точно буде йтися про Україну

Роуз Геттемюллер: "У вас усі сконцентровані на обгортці, на формі! Всі питають: а чи буде у нас ПДЧ? Я взагалі не бачу для вас потреби так перейматися отриманням Плану дій щодо членства. Річні національні програми ведуть вас точно тією дорогою..."