Спецпроект "Європейської правди",
МЗС України, представництва Євросоюзу та Радіо ЄС

Літні табори для всіх - як треба піклуватися про співгромадян

Дуже хочеться аби ми українці та наша держава стали повноцінним членом #‎Європи!!! 

Зараз беру участь у нараді батьків,організованою райадміністрацією Белень - однієї з центральних португальської столиці, з приводу ініціативи міста,запровадженої у 1997!!! році, а саме-літні табори для дітей ,молоді і старшого покоління 50+ тих громадян,які проживають у цьому районі...

Нема слів бо бюджетом столиці витрачається на 1 дитину молодшого віку по 200€ за 10 днів (записатися можна на 4 зміни),а батьки витрачають символічну плату у 10€!

Включено все: транспорт, їжа,розваги, басейн, нагляд,страхування тощо ...

Діти влітку знаходяться під доглядом наглядачів щоденно з 8:30 до 17:30, просто неба і на пляжі проводять усі дні,коли батьки працюють.

Цього року записано майже 900 дітей на ціле літо і намір керівництва мерії-наступного року подовжити цю практику і до середини вересня (в Португалії навчальний рік розпочинається після 20 вересня).

Але головне навіть не це,

для нас звичайних громадян-здорових громадян....

Головне-що така ініціатива поширюється не тільки на людей похилого віку,але й на осіб з обмеженими можливостями, для діточок на візках - батьки яких вже не тільки фізично,але й психологічно дуже втомлені доглядати за ними: це неперевершена допомога!!!

Після безпосереднього знайомства з надзвичайною людиною-учасником проекту "Планета Земля-погляд з інвалідного візка" Миколою Подрезаном я усвідомлюю,наскільки важко таким людям в Україні і який він сильний духом і надихає інших жити повноцінним життям!

Веде нараду заступник мера,відповідальний за цю ініціативу, молодий чоловік, у якого дитина-інвалід, пояснюючи, наскільки це важливо і для нього особисто...

Багато ще хочеться написати,головне виклала...

#ВсеДляЛюдей!

#BeEuropean

– Що особисто для Вас означають слова "Бути європейцем?"

– Що здивувало Вас у інших європейських державах?

– В чому Україна має зберігати самобутність в європейській родині, а де нам варто змінюватися?

Публікуйте свої історії під хештегом #BeEuropean на Фейсбуці та у Твіттері, додавайте яскраві фото або відео та обов’язково робіть у Фейсбуці тег @MFA of Ukraine або @Європейська правда, щоб ми побачили ваш допис за запросили в ефір Радіо ЄС. Детальніша інформація - за лінком.

Завітайте до сторінки нашого спецпроекту та беріть в ньому участь. Переможці отримають приз - поїздку до Брюсселя!

ПУБЛІКАЦІЇ
Сергій Сидоренко, Юрій Панченко, Європейська правда

На порозі торговельної війні: Україна та ЄС вийшли на новий етап суперечки про ліс-кругляк

Днями Україні доведеться ухвалити непросте рішення. Його наслідки можуть виявитися болючими або для країни, або особисто для президента. Євросоюз вже написав до Києва листа, в якому дав кілька варіантів та попередив, що "замовчати" проблему не вийде...

Сергій Сидоренко, Європейська правда

Заступниця генсека НАТО: У рішенні саміту Альянсу точно буде йтися про Україну

Роуз Геттемюллер: "У вас усі сконцентровані на обгортці, на формі! Всі питають: а чи буде у нас ПДЧ? Я взагалі не бачу для вас потреби так перейматися отриманням Плану дій щодо членства. Річні національні програми ведуть вас точно тією дорогою..."