1 лютого 2017

Статті
Соціалістична драма Франції: шанс зупинити путінського кандидата
Політика чинного уряду не отримує підтримки на праймеріз, а переможець стикається з публічним опором всередині партії та звертається за підтримкою до конкурентів. Криза соціалістів очевидна, однак чи означає це, що на французів очікує другий тур у стилі "правий і ще правіший"?
Колонки
Гранти регіональним ЗМІ для висвітлення євроінтеграції: переможці другої хвилі конкурсу
Ми отримали 32 заявки, і грантовій комісії було дуже непросто визначитись із переможцями. Тим, кому не пощастило, нагадуємо, що попереду наступні хвилі конкурсу. Тож спробуйте свої сили ще раз.
Історичний фронт гібридної війни. Що стоїть за заявою Качинського?
Різкий та несвоєчасний випад в бік України неформального господаря Польщі Ярослава Качинського не лише ставить під сумнів перспективу розвитку двосторонніх відносин, але й примушує замислитися над "історичною політикою".
Зміни перед виборами у Франції: як діяти офіційному Києву
Важливо не повторювати помилок американських виборів, а також не робити ставку на одного політика, а з іншого боку – не залишатися пасивними спостерігачами. Навіть у команді Фійона можна знайти людей із принаймні нейтральним ставленням до України...
Новини
20:44
відеоАнтикорупційні протести: в центрі Бухареста мітингують 50 тисяч людей
Демонстранти зібралися біля будівлі уряду і скандують гасла "У в'язницю!", "Злодії!", і вимагають відставки Кабінету міністрів.
20:23
ЄС і Данія запустили в Україні антикорупційну ініціативу з бюджетом 16 млн євро
Мета антикорупційної ініціативи – посилити спроможність новостворених антикорупційних інституцій і зміцнити зовнішній контроль за процесом реформ з боку Верховної Ради, громадянського суспільства та медіа.
20:01
В Італії затримали сімейну пару за підозрою у продажу зброї терористам
Поліція вважає, що пара відправляла зброю, включаючи штурмові гвинтівки, ракети класу "земля-повітря", і навіть вертольоти до Ірану і Лівії в період між 2011 і 2015 роками, незважаючи на ембарго.
19:39
У ФРН стежитимуть за потенційними терористами за допомогою електронних браслетів
Особам, яких поліція підозрює у підготовці терактів, на ноги вдягатимуть спеціальний пристрій для відстеження переміщень.
19:21
РФ відповіла на безвіз Білорусі для ЄС відновленням прикордонного контролю
Олександр Лукашенко підписав указ про безвізовий режим з Білоруссю для 80 країн, серед яких країни ЄС і США, який набирає чинності з 12 лютого.
19:05
ФотоВ Ідлібі внаслідок авіаударів поранено працівників "Червоного Півмісяця"
У північно-західному сирійському місті Ідліб внаслідок авіаударів кілька співробітників міжнародної гуманітарної організації "Червоного Півмісяця" отримали поранення.
18:59
ЄС продовжив надзвичайні заходи прикордонного контролю в Шенгені
Німеччина, Австрія, Швеція, Данія і Норвегія ввела надзвичайні заходи прикордонного контролю у вересня 2015 року через наплив мігрантів з Близького Сходу та Африки.
18:43
Фійон заявив, що не відмовиться від боротьби за посаду президента Франції
Останні соціологічні опитування показали, що Франсуа Фійон не проходить у другій тур президентських виборів, хоча ще тиждень тому він лідирував у передвиборчих перегонах.
18:31
Польща готує скаргу до суду ООН проти Росії у справі Смоленської катастрофи
В уряді Польщі заявили, що готують скаргу до Міжнародного Суду ООН через російське розслідування у справі Смоленської катастрофи та через відмову Росії повертати уламки літака ТУ-154М.
17:56
Могеріні: ЄС не згоден із рішенням Трампа про заборону в'їзду до США
Президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.
17:46
Кабмін схвалив річну національну програму під егідою Комісії Україна - НАТО
Кабінет Міністрів України схвалив проект Указу президента України "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2017 рік".
17:28
Слухання у Міжнародному суді ООН за позовом України до Росії пройдуть 6-9 березня
Міжнародний суд ООН проведе слухання за позовом України до Росії 6-9 березня.
16:54
Трамп прокоментував свій указ про заборону громадянам семи країн в'їзду до США
Президент США Дональд Трамп прокоментував свій указ про заборону громадянам семи країн в'їзду до США, заявивши, що указ має на меті не пустити в США "поганих" людей.
16:51
Фійон втрачає лідерство у президентських перегонах – опитування
Дані свідчать, що Фійон фінішував би третім у першому раунді президентських виборів, програвши ультраправому кандидату Марін Ле Пен і колишньому міністру фінансів Еммануелю Макрону.
16:38
Генсек НАТО закликав РФ вплинути на бойовиків, щоб зупинити обстріли Авдіївки
Єнс Столтенберг висловив глибоку стурбованість у зв'язку з нещодавнім сплеском порушень режиму припинення вогню та насильства навколо Авдіївки.
16:34
У Європарламенті главою комітету асоціації Україна-ЄС став поляк Даріуш Роcаті
Даріуш Роcаті, який є представником Європейської народної партії (Польща), протягом наступних двох із половиною років очолюватиме делегацію Європейського Парламенту до Комітету з парламентської асоціації між Україною та ЄС.
16:24
В Австрії зібрали підписи під петицією проти низки торговельних угод ЄС
Для розгляду у парламенті петиція мала зібрати 100 тисяч підписів, але за відведений термін вони зібрала 562 552 голосів.
15:59
В Росії хочуть штрафувати за перевезення і зберігання санкційних продуктів
15:52
МЗС Норвегії викликало посла РФ через відмову Росії видати візи депутатам
МЗС Норвегії викликало посла Росії Теймураза Рамішвілі для того, аби висловити протест через відмову у вʼїзді на територію РФ депутатам парламенту Норвегії.
15:46
Італія створила фонд, щоб допомогти країнам Африки зупинити мігрантів
В Італії створили фонд, щоб допомогти африканським країнам зміцнити кордони й таким чином зменшити нелегальну міграцію до країн ЄС.
15:39
Лідери Кіпру попросили ООН організувати нові переговори про возз’єднання острова
Лідери грецьких і турецьких кіпріотів Нікос Анастасіадіс і Мустафа Акинджи також домовилися знову зустрітися через тиждень.
15:28
Фійон назвав звинувачення на його адресу спробою перевороту "лівих" сил
Франсуа Фійон попросив своїх коллег "протриматися протягом 15 днів" – достатньо для офіційного розслідування справи за оприлюдненими у ЗМІ звинуваченнями
15:09
Грецький суд залишив під вартою турецьких військових, які втекли після перевороту
У Греції суд постановив, що вісім турецьких військових, які шукають притулку в країні, повинні залишатися в ізоляторі тимчасового утримання поліції, хоча запит Туреччини про їх екстрадицію був відхилений.
15:01
Іран визнав факт випробування ракети, але заперечує порушення ядерної угоди
Резолюція Ради Безпеки ООН, яка закріпила ядерну угоду країн Заходу з Тегераном, на вісім років забороняла випробування балістичних ракет.
14:59
ВідеоУкраїна розпочала головування в Радбезі ООН
Від 1 лютого Україна протягом місяця буде головувати в Раді Безпеки ООН.
14:58
У ПАРЄ закликали проросійських сепаратистів негайно припинити наступ на Авдіївку
Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у справах України Хорді Шукла (Іспанія) та Аксель Фішер (Німеччина) висловили глибоку стурбованість через ескалацію насильства та порушення режиму припинення вогню в районі Авдіївки.
14:42
Єврокомісія застерегла Румунію від спроб "відкотити" боротьбу з корупцією
Єврокомісія виступила з жорстким попередженням до уряду Румунії через постанову, яка дозволяє корупціонерам уникнути покарання.
14:37
"Республіканці" готують секретний план "Б" для можливої заміни Фійона - ЗМІ
У французькій правоцентристській політичній партії "Республіканці", можливо, обдумують план щодо заміни свого кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона, якщо йому буде пред'явлено звинувачення у справі про "фіктивну роботу" його дружини та синів.
14:28
Уряд Британії у четвер опублікує стратегію щодо виходу з ЄС - прем’єр
Очікується, що сьогодні британські парламентарії затвердять перший етап законопроекту, який зрештою надасть уряду офіційне право почати переговори з ЄС.
14:24
Меркель підтримує повторне обрання Туска президентом Євроради – ЗМІ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує переобрання Дональда Туска на посаду президента Європейської Ради, що мають відбутися у цьому році.
14:09
У Румунії постанову про амністію корупціонерів оцінить Конституційний суд
Вища рада магістратури Румунії (ВРМ) звернеться в Конституційний суд з метою надання оцінки прийняття урядом постанови про амністію і зміну кримінального законодавства.
13:55
Майже половина британців підтримує державний візит Трампа – опитування
Близько половини британців вважають, що президент США Дональд Трамп повинен відвідати Британію з державним візитом, хоча половина опитаних не підтримують його анти міграційні законодавчі ініціативи.
13:34
Головний радник Трампа з торгівлі звинуватив Німеччину в маніпуляціях з євро
Пітер Наварро, глава нової Національної торговельної ради США, заявив, що валюта євро стала "прихованою німецькою маркою", а її занижений курс дає ФРН перевагу над її основними торговими партнерами.
13:18
У Німеччині чоловіка затримали за підозрою у вчиненні вибуху в 2000 році
Поліція Німеччини затримала чоловіка, якого підозрюють у вчиненні вибуху в Дюссельдорфі в липні 2000 року, внаслідок якого були пораненні 10 осіб.
13:00
Дві третини литовців вважають Росію найбільш недружньою державою
Жителі Литви вважають, що найбільш недружніми державами, які становлять найбільшу загрозу, є Росія і Білорусь, і підтримують членство країни в ЄС.
13:00
Сан-Франциско оскаржить у суді указ Трампа про "міста-притулки" для мігрантів
Сан-Франциско оскаржує в суді указ президента США Дональда Трампа про обмеження фінансування для міст, які відмовляються співпрацювати з федеральними органами, що займаються питаннями імміграції.
12:10
В аеропорту Амстердама через технічні негаразди скасовані кілька рейсів
Технічні негаразди з системою управління польотами в аеропорту Амстердама Схіпхол призвели до затримок та зміни маршрутів низки авіарейсів.
12:07
Прем'єр-міністри країн Балтії підписали угоду про реалізацію проекту "Rail Baltica"
Прем'єр-міністри трьох країн Балтії у вівторок, 31 січня, в Таллінні підписали угоду про реалізацію проекту "Rail Baltica", що включає терміни будівництва залізничної магістралі, маршрут і ряд технічних деталей.
11:50
ФотоУ Бухаресті тривають протести з вимогою відставки уряду
У Бухаресті декілька сотень людей продовжують протести під будівлею уряду з вимогою його відставки.
11:50
У Німеччині затримали вербувальника ІДІЛ, який готував теракт
Громадянин Тунісу, який підозрюється в тому, що є вербувальником терористичної організації "Ісламська держава" і створив мережу для підготовки теракту, був затриманий в Німеччини під час антитерористичного рейду.
11:21
Глава МЗС Литви закликав усі сторони до стриманості на сході України
У світлі загострення ситуації на сході України глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс закликав усі сторони до стриманості, щоб уникнути поглиблення гуманітарної кризи.
10:54
Рада Федерації РФ ратифікувала угоду щодо "Турецького потоку"
Рада Федерації РФ схвалила закон про ратифікацію угоди між урядами РФ і Туреччини за проектом газопроводу "Турецький потік".
10:39
У Трампа готують нові міграційні обмеження для захисту американських працівників
Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає план, за яким можна було б відсіяти потенційних мігрантів, які могли б претендувати на державну допомогу, а також в окремих випадках депортувати іммігрантів, що вже живуть у Сполучених Штатах і залежать від допомоги американських платників податків.
10:34
"Газпром" зменшив постачання газу "Північним потоком" через заборону суду ЄС
З 1 лютого "Газпром" зменшив обсяги постачання газу по "Північному потоку" і його відгалуженню OPAL через заборону суду ЄС на використання "Газпромом" 80% потужностей OPAL.
10:15
У Нідерландах зареєстрували пропозицію про ратифікацію Угоди про асоціацію
У Другій палаті парламенту Нідерландів зареєстрували законодавчу пропозицію, що містить рекомендацію ухвалити закон, яким була ратифікована Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
09:56
Трамп заробив рекордні $6,5 млн за кілька тижнів після перемоги
Новий президент США Дональд Трамп після перемоги на виборах торік мав на рахунках свого фонду 16,1 млн дол. пожертв, після перемоги він заробив 6,5 млн доларів.
09:52
У Чорному морі стартують навчання НАТО
09:50
Білий дім відмовився посилати своїх представників на програми CNN – ЗМІ
Білий дім відмовився відправляти свої представників на програми каналу CNN, таким чином позбавивши його голосу адміністрації американського президента.
09:32
Шульц розкритикував Трампа і застеріг від скасування санкцій проти РФ
Кандидат на посаду канцлера Німеччини від соціал-демократів Мартін Шульц розкритикував президента США Дональда Трампа і застеріг від скасування санкцій проти Росії.
09:12
Президент Румунії каже про жалобу за правовою державою через постанову уряду
Президент Румунії Клаус Йоханніс назвав вівторок, 31 січня, днем жалоби для румунської правової держави після ухваленням уряду постанови щодо декриміналізації низки злочинів.
08:58
У Німеччині проходить велика антитерористична операція
У федеральній землі Гессен в середу, 1 лютого, почалася масштабна антитерористична операція.
08:45
У WikiLeaks заявили, що мають тисячі документів щодо Ле Пен і Фійона
Керівництво сайту WikiLeaks повідомило про наявність у своїх архівах тисяч документів, що стосуються кандидатів у президенти Франції Марін Ле Пен і Франсуа Фійона.
08:24
У Берліні затримали трьох підозрюваних у тероризмі
У Берліні увечері у вівторок, 31 січня, затримано трьох чоловіків за підозрою в терористичній діяльності і радикальному ісламізмі.
08:19
Радбез ООН прийняв запропоновану Україною заяву по Донбасу
08:14
Канада закликала всі сторони до припинення вогню в Авдіївці
Обстріли, які здійснюють очолювані Росією сепаратисти, спричиняють гуманітарну кризу в Авдіївці.
08:00
ФотоУ Румунії попри протести ухвалили скандальну постанову про амністію корупціонерів
Уряд Румунії пізно ввечері у вівторок таки ухвалив контраверсійну постанову, що декриміналізує ряд злочинів і дозволяє багатьом корупціонерам уникнути відповідальності.
07:38
Держдеп занепокоєний ситуацією в Авдіївці, закликає негайно припинити вогонь
Державний департамент США глибоко занепокоєний загостренням ситуації навколо Авдіївки і Ясинуватої на сході України.