1 грудня 2014

Статті
Між двома союзами: ЄС "зі скрипом" переміг у Молдові
На виборах у Молдові проєвропейська коаліція змогла утримати більшість у парламенті з мінімальною перевагою. Між тим більшість громадян Молдови, по суті, віддали голоси за російський вектор... Підозри щодо можливих махінацій посилив той факт, що в день голосування не проводилося жодного екзит-полу...
Швейцарія не схотіла податкової справедливості
На референдумі пропонувалося ліквідувати несправедливі привілеї, які отримували багаті іноземці порівняно із звичайними швейцарцями внаслідок права платити податки "у фіксованому режимі". На думку організаторів волевиявлення, така система порушує основний принцип оподаткування – кожен має платити податки відповідно до своєї фінансової спроможності.
Колонки
Радити щодо реформ. Радити задля довіри
Я був в Україні 9 років тому, після Помаранчевої революції, і бачив, як історичну можливість було спаплюжено. Тепер ми – разом – маємо вхопитися за новий історичний шанс, який у нас з’явився... Місія ЄС – це інструмент, яким Україна може скористатися для досягнення цієї мети...
Новини
21:21
ФотоПрезиденту Чехії принесли петицію про відставку
"Ми вважаємо, що це не припустимо вказувати іншим державам відмовитися від свого суверенітету, як це робить Мілош Земан у випадку з Україною", -зазначають автори петиції, підписаної більш, ніж 100 тисячами осіб.
21:16
Міллер: проект "Південний потік" закритий
20:25
Росія відмовляється продовжувати реалізацію "Південного потоку" – Путін
"Разом з тим, з урахуванням позиції Єврокомісії, яка не сприяє реалізації цього проекту, з урахуванням того, що ми щойно отримали, нещодавно зовсім, дозвіл від відповідних інстанцій в Нідерландах... позитивно вирішили. З урахуванням того, що ми досі не отримали дозволи Болгарії, ми вважаємо, що Росія в цих умовах не може продовжувати реалізацію даного проекту", - сказав Путін.
19:35
ЦВК Польщі пішла у відставку через збої в системі
Члени Національної виборчої комісії Польщі пішли у відставку через збої в комп’ютерній системі, які ускладнили підрахунок голосів.
19:11
Вчителі Литви починають безстроковий страйк
У вівторок в деяких навчальних закладах Литви розпочнеться безстроковий страйк, який може протривати до двох тижнів.
18:39
У Франції протестували власники малого та середнього бізнесу
У понеділок у Парижі та Тулузі пройшли акції протесту власників малого та середнього бізнесу, спрямовані проти політики уряду, яка, на їхню думку, душить економіку.
18:24
Продовольче ембарго обійшлося росіянам у 45 мільярдів - експерти
17:33
Клімкін братиме участь у комісії Україна-НАТО по скайпу
"Завтра у міністра (закордонних справ України Павла Клімкіна) важливі справи в парламенті і, швидше за все, засідання Комісії Україна - НАТО відбудеться по відеозв'язку", - сказав представник США в НАТО Дуглас Лют.
17:13
ЄІБ виділить Україні 3 млрд євро протягом трьох років
Європейський інвестиційний банк виділить Україні 3 млрд євро протягом 3 років.
17:00
Президента Чехії обізвали "ганьбою нації"
Президента Чехії Мілоша Земана, який перебуває з триденним візитом у Південній Моравії, обізвали "ганьбою нації" і вимагали його відставки.
16:59
НАТО створює фонд для лікування та протезування українських військових
Потреба України у допомозі пораненим військовим є настільки нагальною, що її виділили в окремий фонд, пояснило джерело Європейської правди в структурах альянсу.
16:45
У Туреччині протестували проти візиту Путіна
Учасники акції вимагали від російського президента припинити тиск на кримськотатарський народ.
16:35
Єврокомісар Ган: ЄС - не донор, ми чекаємо реформ
"Мій ключовий месидж стосовно фінансової підтримки був про те, що важливо для друзів і партнерів в Україні розуміти та сприймати ЄС не тільки як донора. Ми хотіли б, щоб нас розглядали як свого роду дружнього інвестора. Ми хотіли б отримати щось у відповідь", - сказав єврокомісар.
16:10
НАТО "розгойдує" стабільність в країнах Балтії - МЗС РФ
"Що роблять командувач об'єднаними силами в Європі Філіп Бридлав і іже з ним? Намагаються сьогодні розгойдати найбільш стабільний у світі регіон, яким є Північ Європи: нескінченні військові навчання, перекидання літаків, які здатні нести ядерну зброю в країни Прибалтики", - зауважив заступник голови російського МЗС Олексій Мєшков.
15:45
Президент Естонії видасть першу в світі картку електронного резидента
Електронне посвідчення особи (Digi-ID) надає е-резидентам доступ до електронних послуг в Естонії, а також право ставити електронний підпис.
14:53
МЗС РФ: у порівнянні з Путіним західні лідери - безбарвні менеджери
"Де фігури масштабу де Голля, Кеннеді, того ж Рейгана, Коля або хоча б Кіссінджера? Країнами керують не політичні лідери, а якісь безбарвні менеджери, найняті на роботу на 4-5-річний термін", - заявив заступник міністра закордонних справ Росії Василь Небензя.
14:53
Гей вперше став мером польського міста
Вибори мера міста Слупська на півночі Польщі вперше в історії цієї країни виграв ЛГБТ-активіст, гей Роберт Бєдрон з партії "Твій рух".
14:15
В провінціях Бельгії через антиурядовий страйк зупинився транcпорт
В окремих регіонах Бельгії в понеділок проходить страйк працівників транспортної сфери проти урядових заходів з жорсткої економії бюджетних коштів, що призвело до зупинки громадського та залізничного транспорту.
14:09
НАТО визнає прагнення Грузії до членства, в України цього немає – посол США
"Грузія – одна з 4 країн, яка ухвалила рішення рухатися в сторону членства. До речі, Україна не є в цьому переліку", - заявив представник Держдепу. "Грузія – один з ключових партнерів альянсу", - додав він.
13:24
В Литві хочуть обладнати підвали житлових будинків на випадок війни
Міністерство внутрішніх справ Литви розглядає можливість обладнання підвалів нових житлових будинків і підземних автостоянок для захисту населення від вибухів на випадок війни.
13:07
Ціна нафти може знизитись до $40 за барель – Bloomberg
Ціна на нафту у 2014 році знизилась на 38% і може продовжувати зниження до тих пір поки покриваються витрати на її видобування – це може бути ціна в $40 і навіть нижче.
13:00
ФотоЄС має захистити свої кордони та підтримати сусідів - Туск
"ЄС також повинен бути сильним на міжнародному рівні. Європі необхідно убезпечити свої кордони та підтримати тих сусідів, які поділяють наші цінності", - зауважив він.
12:30
НАТО у вівторок запустить трастові фонди для України
"У вівторок (за підсумками міністерської зустрічі країн-членів НАТО. –ЄвроПравда) ми запустимо функціонування 4 трастових фондів НАТО для України", - повідомив генсек НАТО.
12:18
Консультації про постачання в Україну польської зброї тривають – Дещиця
Консультації про постачання з Польщі зброї до України постійно тривають, але виносити це питання на публічне обговорення поки не варто.
12:09
Росія зупинила космічні проекти через курс рубля і санкції – ЗМІ
11:53
Центробанк РФ готується до зниження ціни на нафту до $60
Сценарій було розроблено після рішення ОПЕК не знижувати видобуток нафти.
11:53
НАТО не ухвалюватиме рішень про військову підтримку, працюватиме шляхом ізоляції РФ
"У Росії є вибір – або вона продовжує порушення міжнародного права і ставатиме все більше і більше ізольованою, або вона повертається до виконання міжнародних домовленостей та своїх зобов’язань і повернеться до співпраці зі світом", - заявив Єнс Столтенберг.
11:42
Кремль надав французьким націоналістам 2 млн євро
На додачу до позики в 9 млн євро, отриманої ультраправою французькою партією "Національний фронт" від РФ, засновник "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пен отримав 2 млн євро від колишнього КДБ-іста і власника російського державного банку "ВЕБ-Капітал".
11:33
НАТО: літаки РФ поводяться агресивно, але переважно – без порушення кордону
"Їх активність відбувається не в нашому повітряному просторі і формально не порушує міжнародні норми, але РФ при цьому проводиться дуже агресивно. Іноді порушення повітряного простору також відбувається, але переважно (під час навчань авіації РФ) порушень немає", - пояснив генсек.
11:25
Україна і ЄІБ підписали кредитну угоду для реконструкції ГТС
Документ підписали керівник ЄІБ Вернер Хойєр і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.
11:15
Генсек НАТО: 2014 рік - це рік агресії
"У мене є чіткі очікування від нинішньої міністерської зустрічі. Я очікую домовленості про продовження військової присутності альянсу на Сході Європи, (декларації про) рішучу підтримку на адресу України, а також запуск нової місії в Афганістані", - зазначив генсек НАТО.
11:05
Другий тур місцевих виборів у Польщі виграла правляча партія
У другому турі місцевих виборів у Польщі, які відбулися в неділю 30 листопада, виграла правляча партія "Громадянська платформа".
10:48
Туск змінює Ромпея на посаді президента Європейської ради
Дональд Туск стане першим представником Східної Європи, який обійме таку високу посаду в ЄС.
10:26
Після накладених санкцій Росія продасть майже 20% "Роснєфті"
09:45
Lufthansa скасувала більше тисячі рейсів через страйк пілотів
У зв'язку з інцидентом авіаперевізник опублікував на своєму сайті список скасованих рейсів.
09:32
В Україні розпочинає роботу місія ЄС з реформування сектору безпеки
Місія надаватиме підтримку та консультування відповідних українським діячам щодо питань реформи сектору безпеки на стратегічному рівні.
09:13
У Празі пройде масштабна антипрезидентська акція. Вимагатимуть відставки
Попередньо заплановано, що учасники протесту пройдуть до Празького граду (там розміщена резиденція президента Чехії) та зачитають петицію з вимогою його відставки.
08:37
У Швеції зростає підтримка вступу до НАТО - опитування
На питання, чи хотіли вони б бачити свою країну членом НАТО, "так" відповіли 40% респондентів, "ні" - 42% і ще 18% не визначилися з власною думкою.
08:36
Конфлікт з РФ може затягнутися на довгі роки - Штайнмаєр
В першу чергу складно вирішити буде проблему майбутнього Криму, вважає він.
08:16
графікНа ринку нафти - нове падіння, вже впала до $68,5
За підсумками вихідних відбулося нове суттєве зниження цін на нафту. Нафта марки Brent пробила позначку $70 та продовжила падіння.
08:15
В Молдові перемогла проєвропейська коаліція. "Спрацювали" закордонні дільниці
На парламентських виборах в Молдові з невеликою перевагою перемагає прозахідна коаліція. Між тим найбільше мандатів матиме прокремлівська Партія соціалістів, головним гаслом якої було приєднання Молдови до Митного союзу.
00:23
МЗС прогнозує, що українці потраплять до ЄС без віз восени 2015-го
00:13
На виборах в Молдові прибічники ЄС та РФ отримують порівну голосів - попередній підрахунок
Згідно інформації ЦВК у парламенських виборах взяло участь більше половини громадян - 55,86%. У 2010 році явка склала 63,37%.