2 січня 2018

Колонки
Євроінтеграція у передвиборчий рік: момент істини для України та ЄС
Ключове питання нового року – чи зможуть лідери країни правильно розставити пріоритети та відійти від статусу політиканів, що просто виконують Угоду про асоціацію (бо так треба), до статусу Політиків, які ведуть державу в ЄС і використовують Угоду для розвитку держави.
Новини
17:52
Грибаускайте купила ділянку землі за 75,5 тис. євро, де хоче жити після президентства
Президент Литви Даля Грибаускайте придбала за 75,5 тисяч євро земельну ділянку на окраїні Вільнюса, де планує жити після завершення свого президентського терміну.
17:18
Нових міністрів уряду Молдови в обхід Додона призначить спікер парламенту
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду призначить нових міністрів молдовського уряду після того, як Конституційний суд дозволив для цього відсторонити від посади президента Ігоря Додона.
16:33
Посольство США закликало покарати убивць Ноздровської
Посольство США в Україні засмучене загибеллю української правозахисниці, юриста Ірини Ноздровської і закликає покарати винних у її вбивстві.
16:08
КС Молдови знову тимчасово усунув Додона з посади президента
Конституційний суд (КС) Молдови тимчасово припинив повноваження президента Ігоря Додона у зв'язку з тим, що Додон відмовився затвердити повторно висунутих прем'єром кандидатів на пости міністрів і віце-прем'єрів.
15:46
Поляки визнали політиком року президента Анджея Дуду
Поляки назвали президента Анджея Дуду політиком, який у минулому році найкраще працював у інтересах країни.
15:21
Естонія не дозволила Росії відкрити додаткові дільниці на виборах президента
МЗС Естонії відмовило посольству Росії у проханні дозволити на час виборів президента РФ відкрити додаткові виборчі дільниці.
14:58
фотоУ великій пожежі в сафарі-парку Англії загинули 13 мавп-гусарів
13 мавп-гусарів загинули в сафарі-парку Воберн в Англії у другій за останні два тижні масштабній пожежі у центрах для тварин.
14:09
Президент Болгарії наклав вето на антикорупційний закон
Президент Болгарії Румен Радев у вівторок наклав вето на законопроект про боротьбу з корупцією, прийнятий парламентом в грудні, заявивши, що законопроект не дозволить ефективно розслідувати корупційні схеми.
13:45
Лідер Ірану звинуватив у розпалюванні антиурядових протестів ворогів країни
Лідер Ірану аятола Алі Хаменеї вперше публічно прокоментував наймасовіші за останні роки антиурядові протести, заявивши, що у них втрутилися вороги країни.
13:15
Німеччина погрожує Facebook штрафами за зловживання збором даних без відома користувачів
В антимонопольному відомстві Німеччини звинувачують Facebook у зборі та обробці даних користувачів без їхнього відома й погрожують санкціями.
12:58
Україна визначила пріоритети у співпраці з ЄС під час головування Болгарії
Офіційний Київ сподівається, що головування Болгарії у Євросоюзі сприятиме імплементації пріоритетів європейської інтеграції України.
12:35
Експорт ялинкових прикрас з України зріс на третину, найбільше купують Нідерланди
За 10 місяців 2017 року експорт виробів для новорiчних і рiздвяних свят склав $6,1 млн, що на третину більше, ніж за відповідний період 2016 року.
12:17
Президент Естонії вибачилась за відсутність гімну в новорічну ніч
Президент Естонії Керсті Кальюлайд розчарована тим, що у новорічній програмі суспільно-правового каналу ETV не прозвучав гімн країни.
11:43
фотоУ Польщі – напади на офіси депутатів керівної партії, МВС звинувачує опозицію
1 січня у Польщі відбулися кілька нападів на офіси депутатів та євродепутатів керівної партії "Право і справедливість".
11:28
Пакистан викликав американського посла після погроз Трампа
МЗС Пакистану викликало "на килим" посла США в Ісламабаді після того, як президент США Дональд Трамп пригрозив припинити фінансову допомогу.
11:07
Поліція Кельна вимагає розслідування через антимусульманський твіт ультраправої депутатки
Поліція Кельна подала заяву в прокуратуру на члена ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) Беатрікс фон Шторх через її гострий коментар щодо арабомовного твіта кельнської поліції.
10:40
У Норвегії заступника глави лейбористів звинуватили в сексуальних домаганнях
У Норвегії після звинувачень у сексуальних домаганнях тимчасово відсторонили від діяльності заступника глави Лейбористської партії.
09:49
Прем'єр Польщі: Варшава допомагає ЄС, приймаючи українських біженців
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький продовжує наполягати, що його країна приймає багато українських біженців і цим допомагає знизити напругу на сході ЄС.
09:20
За час антиурядових протестів в Ірані загинули вже 20 осіб
Державне телебачення Ірану повідомило про щонайменше дев'ятьох загиблих під час антиурядових протестів в ніч на 2 січня.