2 вересня 2014

Новини
19:56
Естонія також лікуватиме українських військових із зони АТО
За словами українських лікарів, складність полягає у тому, що в Україні відсутні спеціальні літаки для транспортування пацієнтів. Саме тому на лікування будуть доправлені лише ті хворі, які мають можливість сидіти. Це 15 солдатів, які мають переважно травми кінцівок.
19:17
фотоЛітак Бундесверу доставив до Німеччини військових, поранених в АТО
"Спеціальний літак Бундесверу (збройних сил ФРН) сьогодні доставив поранених солдат до різних німецьких міст, де їх лікуватимуть у клініках Бундесверу", - зазначили в дипмісії.
17:38
Австралійські ЗМІ підтверджують: Росію можуть виключити з G20
Міністр закордонних справ Джулі Бішоп вживатиме заходів для того, щоб не допустити Путіна на саміт G20, який відбудеться у листопаді в австралійському місті Брісбені.
17:35
Генерал НАТО: Україна вже програла війну на Донбасі
"У військовому плані конфлікт для Києва вже програно", — сказав неназваний високопоставлений генерал за підсумками кризового засідання генералів НАТО, яке відбулося в кінці минулого тижня.
17:18
Україна імпортуватиме вугілля з Польщі
До цього часу Україна була другим після Польщі найбільшим видобувальником кам’яного вугілля в Європі. Однак через бойові дії на Донбасі шукає сировину в інших місцях.
16:49
До України прибули перші 6 тонн гуманітарного вантажу з Литви
У відповідності з міжнародними нормами служби аеропорту оперативно забезпечили розвантаження вантажів для подальшого перевезення в зону АТО.
16:32
Австрія посилює підтримку санкцій проти РФ
Це є значним посиленням лінії зазвичай нейтральної Австрії, яка досі досить неохоче ставилася до жорстких економічних санкцій проти Росії.
16:28
Російським клубам можуть заборонити виступати в єврокубках
Якщо даний пункт пакету буде затверджений, то футбольні клуби з Росії не зможуть брати участь в єврокубках, а сама країна втратить право прийняти чемпіонат світу з футболу - 2018.
16:12
Росіян лякають європейськими яйцями
У Росспоживнагляді також зазначили, що в країнах ЄС почалося вилучення з продажу вироблених в Німеччині яєць, проте інфіковану продукцію все ще можна зустріти на полицях роздрібних магазинів.
16:04
Один з основних рибокомбінатів Росії зупинив роботу через санкції
Підприємство закуповувало через механізм норвезьких аукціонів Norges Sildesalgslag і Norges Rafisklag, за якими укладені контракти на купівлю в другій половині 2014 року тріски, мойви, сайди, пікші і оселедця в обсязі 31 тис. тонн.
15:46
"Південний потік" можуть легалізувати в якості "промислової труби" - російські ЗМІ
За його словами, зараз триває опрацювання даного варіанту спільно з болгарською стороною в частині морської ділянки газопроводу, що проходить по території (територіальних водах) Болгарії.
15:25
ЄС хоче заборонити експорт в Росію товарів подвійного призначення
Раніше була введена заборона тільки для російських військових імпортерів, тепер же пропонується поширити дію санкцій і на цивільних користувачів.
15:12
Заступник генсека НАТО: Росія має припинити залякування усіх своїх сусідів
За його словами, російська агресія в Україні значно змінила фокус майбутнього саміту НАТО, "зробивши його більш важливим, ніж очікувалося".
14:53
Україна отримає статус основного союзника США поза НАТО до кінця року
"В силу тих умов, в яких зараз перебуває наша країна, ми маємо перспективу досить швидко отримати статус союзника США. Думаю, це відбудеться вже цього року", - заявив міністр.
14:35
Прем'єр Фінляндії: Росія намагається роздратувати нас
Стубб відзначив, що три порушення російськими літаками повітряного простору Фінляндії протягом одного тижня були "не випадковими".
14:29
Конфлікт в Україні не може бути врегульовано через брак волі російських керівників – Ромпей
Цей конфлікт не має військового вирішення, але на цьому етапі немає і політичного вирішення, тому що немає політичної волі Росії", - сказав президент Європейської Ради.
14:15
Словаччина офіційно запустила реверс газу в Україну
У рамках проекту реверсу газу було добудовано спільно зі Словаччиною ще 400 метрів газогону "Вояни-Ужгород". Це найбільший потік газу, який йде з Європи в Україну.
14:05
Україна може отримати військово-технічну допомогу від конкретних країн ЄС - Клімкін
Україна проводить переговори з окремими країнами Європейського союзу щодо військово-технічної допомоги, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.
13:55
Лукашенко спрощує процедуру демаркації кордону з Україною
Указ спрощує деякі процедури, пов'язані з проведенням демаркації, що дозволить скоротити терміни і вартість робіт, говориться у повідомленні.
13:32
Німеччина приймає поранених українських військових
Аеробус А-310 Medevac з українськими військовими повинен приземлитися в Берліні 2 вересня о 17.30 за київським часом.
13:26
Квота на безмитний імпорт української пшениці в ЄС вибрана майже повністю
Станом на 23 серпня цього року європейські покупці додатково отримали квоту на постачання в ЄС 163,7 тис. т української пшениці (тижнем раніше - 101,5 тис. т). Таким чином, квота на пшеницю вибрана майже повністю - на 98% із 950 тис. т, визначених квотою.
13:22
ДоповненоЄС готує додаткові "чорні списки" і санкції. Рішення приймуть 5 вересня
Європейський союз піде на створення додаткових "чорних списків" осіб і організацій, що взаємодіють з ополченцями Донбасу, в рамках продовження тиску на Росію, заявило у вівторок Інтерфаксу європейське дипломатичне джерело.
13:14
ЄК бажає провести переговори з РФ та Україною щодо газу в середині вересня
За словами єврокомісара, які наводяться в повідомленні, для початку 4 вересня експерти Росії і Єврокомісії проведуть робочу зустріч за підсумками двосторонніх переговорів між єврокомісаром Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики РФ Олександром Новаком.
13:11
Високопосадовці ЄС візьмуть участь у саміті НАТО
Згідно із повідомленням засідання відбудуться в "істотно інших умовах безпеки", викликаних нестабільністю у Східній Європі, а також у країнах Близького Сходу та Північної Африки.
12:55
FT: Погрози Путіна перекрити Європі газ - блеф
Не варто забувати, що Росія також залежить від Європи як від основного ринку експорту газу.
12:44
Страйк машиністів в Німеччині зупинив 90% поїздів
Страйк машиністів залізничного концерну Deutsche Bahn, наслідки якої будуть відчуватися ще як мінімум добу, порушила плани десятків тисяч пасажирів в Німеччині, передає Deutsche Welle.
12:19
В Шотландії збільшується число прихильників за незалежність
Ідея незалежності Шотландії отримує все більшу підтримку серед її жителів - опитування
12:18
В Швейцарії менеджерів «Газпрому» запідозрили у корупції - ЗМІ
Як припускає федеральна прокуратура, підозрювані (їх імена не повідомляються) співпрацювали з кіпрською фірмою Burlingame Consulting при здійсненні поставок для газопроводу Ямал - Європа.
11:49
Могеріні: Східні сусіди Росії повинні почувати себе в безпеці
"Цього тижня у нас буде саміт НАТО, і ми більш детально обговоримо питання безпеки. На мою думку, країни-члени Альянсу, що мають кордони з Росією, повинні знати, що стаття 5 Північноатлантичного договору не є пустим текстом", - заявила вона.
11:46
Туск шукає порозуміння країн Заходу в питанні України
Як сказав Туск в ефірі польського телеканалу TVP, "для мене найважливіше, аби це порозуміння - дуже складне, яке сьогодні ледве видне, - між європейськими столицями та Вашингтоном і Канадою в українській справі, аби воно було щораз глибшим і тривалішим".
10:55
ЄС може посилити заходи проти РФ у сфері фінансів та технологій
Зокрема, під фінансовими санкціями можуть виявитися держоблігації, поки не потрапили в список, тому що Росія є власником бондів деяких країн ЄС, акції недержавних компаній і залучення боргового фінансування, а також синдиковані кредити, йдеться в документах.
10:44
Могеріні підтвердила, що санкції проти Росії будуть готові до кінця тижня
За її словами, найближчими днями відбудеться засідання Комітету постійних представників (COREPER), і до четверга-п'ятниці буде напрацьований список нових санкцій проти Росії.
10:38
Могеріні: Європа повинна бути єдиною у своїй позиції щодо ситуації в Україні
За її словами, у Мілані під час зустрічі міністрів акордонних справ країн ЄС відбулися дуже жваві дискусії щодо середньострокової стратегії вирішення конфлікту в Україні, які "вплинули на рішення саміту ЄС".
10:28
Яценюк та Фіцо сьогодні візьмуть участь у церемонії відкриття газогону "Вояни-Ужгород"
Сьогодні в місті Велке Капушани (Словаччина) відбудеться церемонія відкриття газогону "Вояни-Ужгород", який забезпечить реверсні поставки газу до України.
10:01
В Словаччині бояться, що Україна перекриє постачання російської нафти
Прем’єр-міністр Робер Фіцо та інші високопосадовці зустрілися з представниками нафтової компанії Transpetrol для обговорення закону про санкції, прийнятого в Україні.
09:57
Німецький "Spiegel" підтвердив слова Путіна про "взяття Києва за два тижні"
У понеділок, 1 вересня, дипломат у Брюсселі підтвердив німецькому виданню Spiegel Online, що Баррозу дійсно розповів про даному розмові з Путіним учасникам саміту.
09:54
Сікорський: Росія заплатить страшну ціну за агресію в Україні
"Ми повинні зробити все можливе, щоб вирішити конфлікт і допомогти Україні зберегти територіальну цілісність. Я думаю, що Росія буде платити страшну ціну. Російські солдати вмирають і поховані таємно, матері в Росії не можуть знайти дітей. Це жахливо для обох сторін, і чим швидше президент Путін це зрозуміє, тим краще", - сказав він.
09:27
Експерти засудили план «групи Бойсто»
За словами експертів, вони рішуче відкидають план з 24 кроків, написаний без участі України.
09:21
Чехія підтримує кроки до деескалації та політичного вирішення кризи в Україні - МЗС
Чеська Республіка підтримує всі кроки, які ведуть до деескалації та політичного вирішення кризи включно з мирним планом президента України Петра Порошенка, йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Чехії.
09:07
Набула чинності угода про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном
Угода зробить процедуру отримання короткострокових віз, що дозволяють вільно виїжджати і в'їжджати на територію більшості країн ЄС для громадян Азербайджану, зокрема тих, хто багато подорожує, простіше і дешевше.
08:54
Кемерон пообіцяв завдати непоправної шкоди економіці Росії
"Нові санкції будуть складені протягом тижня, і я не погоджусь з твердженням, що санкції не працюють. Капітал виходить з Росії, банкам не вистачає фінансів, обвалюється російський фондовий ринок і рубль значно знизився", - наголосив Кемерон.
08:35
Чехія розширює свою участь у заходах НАТО
"У зв'язку з розвитком подій на південному сході України Чехія розширює свою участь в акціях НАТО в різних регіонах Європи, - сказав Пейшек. - У них беруть участь як військовослужбовці сухопутних підрозділів, так і бойові пілоти ВПС. Із уже розпочатих або майбутніх заходів можу назвати, зокрема, відрядження наших військовослужбовців у Польщу, Туреччину, Прибалтику та Ісландію".
00:29
Росію тимчасово можуть виключити з Великої двадцятки - ЗМІ