3 липня 2014

Інтерв'ю
"Одностайної підтримки Росії немає навіть у самому уряді Словаччини"
Більше 80% словаків вважають, що Росія не має права втручатися у внутрішні справи України, що українці самі повинні вирішувати питання майбутнього своєї держави. Виявилося, що таку позицію поділяють понад 80% виборців партії нинішнього прем'єр-міністра. Тобто розуміння Робертом Фіцо політики Словаччини щодо України і Росії стає його особистою проблемою у відносинах з однопартійцями та виборцями.
Колонки
Ратифікація Асоціації – що приховано за її "технічною" підготовкою
Тиск громадськості на народних депутатів – це, за великим рахунком, холостий постріл. Процес нині гальмує не Верховна рада... Підготовка пакету документів для ратифікації, який подається президенту, займає один-два дні, адже для Міністерства закордонних справ це звична процедура.
Новини
23:23
Франція бореться з пияцтвом на роботі
Уряд Франції видав декрет, згідно з яким роботодавці матимуть право заборонити підлеглим пити вино на робочому місці.
20:21
ЄС обвинувачує донецьку та луганську "республіки" у залякуванні журналістів
17:55
Верховна рада відмовилася підтримати законопроект про участь інвесторів з ЄС і США в управлінні ГТС
Верховна рада не підтримала урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законів України про реформування системи управління Єдиною ГТС України".
17:42
Україна, Росія та ЄС провели експертні консультації щодо Угоди про асоціацію
Представники України, Російської Федерації та Європейської комісії обговорили підготовку міністерського засідання щодо реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запланованого на 11 липня.
17:40
Чорний Петер має залишитися в минулому - голландський суд
Суд Амстердаму постановив, що герой Різдва, помічник Святого Миколая Чорний Петер – негативний стереотип щодо осіб африканського походження, а тому місто не має допускати його до участі у новорічних святкуваннях цього року.
17:12
Велика Британія підтримує дії України із забезпечення її територіальної цілісності – глава МЗС
Велика Британія підтримує дії влади України із забезпечення її територіальної цілісності в умовах російської агресії.
16:58
Італія вважає своїм найважливішим завданням під час головування в ЄС вирішення кризи в Україні
Міністр закордонних справ Італії Федеріка Могеріні назвала найважливішим завданням під час піврічного головування країни у Європейському Союзі, яке розпочалося 1 липня, вирішення кризи в Україні.
16:49
Кіпр став лідером темпів зростання споживчого ринку ЄС
Згідно з десятим Звітом споживчих ринків, Кіпр відзначився найбільшим зростанням серед усіх країн-членів ЄС, поліпшивши свої показники на 6,7%.
16:07
Німецька компанія RWE подала заявку на постачання газу до України за словацьким маршрутом
Німецький газовий трейдер RWE Supply & Trading подав заявку оператору ГТС Словаччини компанії Eustream на використання лінії Вояни-Ужгород для збільшення поставок природного газу до України.
16:05
Президент Литви направила на ратифікацію в парламент УА
Президент Литви Даля Грибаускайте направила на ратифікацію до національного парламенту угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною, Молдовою та Грузією.
16:03
Глави Росії, Німеччини і Франції підкреслюють необхідність тривалого припинення вогню в Україні
Президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд підкреслюють необхідність довготривалого припинення вогню в Україні і проведення не пізніше 5 липня чергового засідання контактної групи.
14:21
Єврокомісія не підтверджує заяви Медведєва про відбір Україною європейського газу з ПСГ
У Європейській комісії не підтверджують висловлювання російського прем'єра Дмитра Медведєва про те, що Україна відбирає з підземних сховищ газ, який призначено для ЄС, і констатують, що постачання російського палива до ЄС через Україну відбувається в нормальному режимі.
14:14
Россільгоспнагляд і Єврокомісія проведуть переговори щодо ситуації з АЧС в Європі
У Россільгоспнагляді чекають на директора департаменту Генерального директорату Єврокомісії з охорони здоров'я і захисту споживачів (DG SANCO) Бернара ван Готема для переговорів щодо ситуації з поширенням африканської чуми свиней в Європі.
14:10
Головування Італії в Євросоюзі не матиме негативних наслідків для України – МЗС
В Європі немає країн, які б не підтримували Україну, зокрема такою країною не є Італія, що з 1 липня головує у Європейському Союзі.
14:00
Грузія виграла позов до Росії в Європейському суді з прав людини
Європейський суд з прав людини виніс рішення за позовом Грузії до Росії у справі про масову депортацію грузинських громадян.
13:46
Комітет ЄП у закордонних справах знову віддають соратнику Меркель – джерело
Елмар Брок – один з близьких соратників канцлера Німеччини Ангели Меркель і нерідко бере участь у формуванні її політики щодо відносин ЄС з третіми країнами.
13:18
ЄНП та соціал-демократи Європарламенту об'єднуються в коаліцію
Дві головні групи в Європарламенті - ЄНП та соціал-демократи - збираються підписати коаліційну угоду, аби встановити контроль над роботою Євросоюзу протягом наступних п'яти років.
13:16
Штефан Фюле проти референдуму в Україні про зближення з ЄС
Комісар зазначив, що в українському випадку не можна використовувати аналогію з країнами Західних Балкан, у низці яких пройшли референдуми в рамках зближення з ЄС.
12:59
Експорт товарів з України до ЄС за 5 місяців збільшився на 15%
Експорт українських товарів до країн Євросоюзу в січні-травні цього року збільшився на 15% - до $8,19 млрд, заявив директор департаменту європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку і торгівлі В'ячеслав Цимбал.
12:16
Словаччина припинила шукати бажаючих на постачання газу в Україну
12:04
Економіка Великобританії не перегріта, з підвищенням ставки можна не поспішати - ЦБ
Перегріву британської економіки не спостерігається, незважаючи на швидкий підйом, заявив головний економіст Банку Англії Ендрю Хелдейн на конференції в Лондоні.
11:59
Співробітники британських закусочних отримають камери, щоб знімати расистів
Співробітники китайських та індійських ресторанів у Лондоні, котрі продають їжу на винос, отримають натільні камери, аби записувати прояви расизму серед клієнтів.
11:52
Кримські підприємства можуть втратити більше 35% через санкції ЄС
11:37
Румунія першою ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною
Румунія стала першою країною ЄС, котра ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною, Грузією та Молдовою. Привітати з цим вже встиг прем'єр Молдови Віктор Понта.
10:49
ФотоГромадянка України стала депутатом Європарламенту
Як стало відомо, вперше в історії існування європейських інститутів депутатом Європарламенту обрано українку - за корінням і громадянством.
10:30
Прихильників України в Європарламенті більшість
Прихильників України в Європарламенті більшість. Deutsche Welle проаналізувала списки новообраних євродепутатів і дізналася, хто підтримує Україну в Європарламенті, а хто – ні.
09:57
ЄЦБ не змінюватиме ставки після зниження на минулому засіданні - прогноз
Європейський центральний банк за підсумками липневого засідання, яке відбудеться у четвер, не змінюватиме базову відсоткову ставку за кредитами після того, як минулого місяця зважився на її зниження до нового мінімуму 0,15% річних, прогнозують аналітики.
09:52
ЄС заморожує кредитування Росії з боку ЄБРР та ЄІБ
Країни Євросоюзу готові припинити фінансування проектів у Росії за лінією Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.
09:48
Франція уточнила звинувачення щодо Ніколя Саркозі
Проти екс-президента Франції Ніколя Саркозі почали розслідування через зловживання службовим становищем. Він називає слідство політично мотивованим і не погоджується зі звинуваченнями.
09:18
Уряд Німеччини затвердив бездефіцитний бюджет на 2015 рік
Уряд ФРН у середу схвалив бездефіцитний бюджет на 2015 рік, запропонований міністром фінансів Вольфгангом Шойбле.
08:57
Оператор ГТС Словаччини отримав достатньо заявок на використання лінії Вояни-Ужгород
Компанія Eustream as, оператор газотранспортної системи Словаччини, у рамках процедури Open Season отримала достатню кількість заявок на використання газопроводу Вояни-Ужгород для організації її роботи, повідомляється на сайті компанії.
08:54
Енергозалежність ЄС зростатиме - попередив Баррозу
Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу попередив, що енергетична залежність ЄС, за оцінками, збільшиться до 27% до 2030 року, а імпорт – до 53% від енергії, яку споживає спільнота з 28 країн.
08:46
Литва може почати купувати ізраїльський газ
Ізраїль може постачати газ до Литви у майбутньому, заявила президент країни Даля Грибаускайте.