4 червня 2014

Статті
ЄК схвалила приєднання Литви до єврозони, відкинувши інших претендентів
Сьогодні Європейська комісія оприлюднила "Звіт про відповідність-2014", який оцінює готовність восьми держав-членів ЄС приєднатися до єдиної валюти. Ці країни домоглися різного прогресу на шляху до запровадження євро. Однак лише Литва виділяється з цієї групи, оскільки саме вона відповідає критеріям зближення з єврозоною.
Візи третього сорту
Вже після агресії РФ багато країн ЄС помітно лібералізували свою візову політику для громадян Росії. У той час як українці продовжують "платити ціну" і відчувати себе людьми третього сорту. У Росії, зібравши мінімальний пакет документів, ви можете бути впевнені - мінімум річна віза вас у вас в кишені. А якщо ви вирішите відвідати виступ на Arena di Verona - чекайте трирічної безкоштовної візи. Але ці пільги - тільки для росіян. Не для українців.
Інтерв'ю
"Розділення Угоди на дві частини було здійснене, щоби дати сигнал Москві"
Представник німецького уряду: "Я нагадаю, що наша ідея щодо тристоронніх переговорів має своїми витоками пропозицію Росії, що надійшла в листопаді 2013 року, напередодні Вільнюського саміту. Тоді ЄС відхилив пропозицію Москви. Але тепер ми бачимо, що це зумовило дуже серйозний конфлікт..."
Колонки
Борщова безпека
Жарти жартами, та зварити "справжній український борщ" за кордоном у вас не вийде - ви не знайдете там наших інгредієнтів. Головна причина, з якої виробники не можуть вийти на міжнародні ринки - це темпи реформування нашої системи безпеки харчових продуктів (рос.)
Шанс нового життя
Cир без вмісту молока, псевдоковбаса за 15 гривень, недоавтомобілі - все це може щезнути, перетворитися на стару байку. Вистражданий союз з Європою здатний призвести нас до справжніх, глибинних перетворень... якщо ми знову не змарнуємо шанс.
Новини
22:10
Договір про відкрите небо не підпишуть 5 червня, у зриві винний ЄС
Цей договір повинен стати гарантій допуску на український ринок європейських low-cost авіакомпаній. Також він ліквідує монополію Міжнародних авіаліній України та їх європейських партнерів на деяких маршрутах.
19:34
Україні треба вчитись у найбільш розвинених країн – Карл Більд
Каталізатором готовності України вступити в сім’ю ЄС буде політика нового президента України та успішність економічних реформ розвитку країни.
17:23
Активне громадянське суспільство – головний стимул для реформ в Україні – представник МВФ.
Ефективність реформ залежить не від декларації, але від швидкості їх реалізації і реформувати потрібно все й одразу. Не можна затягувати цей процес, оскільки він дуже болісний для людей.
16:32
ПОРОШЕНКО НАПОЛЯГАЄ НА ШВИДКОМУ ПІДПИСАННІ АСОЦІАЦІЇ, РОМПЕЙ ПОГОДИВСЯ
Новообраний президент Петро Порошенко переконує, що він виступає за швидке підписання Угоди про асоціацію, спростовуючи тим самим інформацію про відкладення Угоди
15:13
Литва зможе перейти на євро у 2015 році – Єврокомісія
Литва може приєднатися до євро зони у 2015 році, повідомляє УНІАН. Відповідна доповідь Єврокомісії, в котрій було оцінено готовність восьми країн приєнатися до єврозони, була схвалена сьогодні на засіданні Європейської комісії.
15:08
Група ЄНП в Європарламенті обрала свого лідера
Європейська народна партія являється найбільш чисельною партією в Європейському парламенті. Депутати цієї політичної сили підтримують Україну в процесі євроінтеграції.
14:33
ЄС допоможе електростанціям експортувати обладнання
Європейський ринок електростанцій, що працюють на вугіллі, може отримати фінансову допомогу для експорту обладнання, повідомляє програмний документ Єврокомісії, незважаючи на неприйняття зеленими партіями будь-яких субсидій, пов’язаних з вугіллям.
13:50
У разі введення в 2015 році безвізового режиму на Україну чекає колапс паспортної системи
Переважна більшість українців не зможе подорожувати в країни ЄС без візи навіть у випадку виконання Україною Плану дій щодо візової лібералізації. Проблему, що призводить до цього, експерти та представники влади назвали сьогодні на спільній дискусії
12:55
В Європі розкритикували «соціальні показники» Єврокомісії
Рекомендації Європейської комісії по соціальним справам та політиці зайнятості в країнах ЄС були піддані нищівній критиці.
11:55
Україна має серйозні амбіції щодо угоди про зону вільної торгівлі - представник Європейської комісії
Перед Україною та українцями стоїть завдання самостійно працювати над розвитком своєї держави. Шлях до кращого життя лежить через важку працю. І до повноцінного членства в ЄС Україна має реалізувати пакет реформ в судовій системі, конституційній, силовій, економічній. Але головне що отримає Україна від співпраці з ЄС – це розвиток громадянського суспільства, яке бде таким собі наглядачем та контролером діяльності влади
11:29
Великобританія мусить зупинити ріст цін на нерухомість - Єврокомісія
Сполучене Королівство повинне приборкати швидко зростаючі ціни на нерухомість, особливо в Лондоні, підвищити податки та урізати витрати, щоб збільшити свою стійкість до фінансових потрясінь, попередила Європейська комісія під час щорічного представлення своїх директив.
11:16
В Берліні підтримують тристоронній діалог з РФ до підписання Угоди з Україною
Німеччина задіяла дипломатичні важелі для впливу на Україну з метою підштовхнути її до діалогу з Російською Федерацією щодо європейскього майбутнього Київа - це випливає з інтерв'ю Гернота Ерлера, відповідального за політику Східного партнерства та відносин з Росією в уряді ФРН, яке опублікувала Європейська правда.
10:35
Меркель бачить голову МВФ новим президентом Єврокомісії
Канцлер Німеччини Ангела Меркель спитала Францію, чи хотіла б та висунути голову Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард на пост президента Європейської Комісії, повідомляє EurActive.
10:16
У Києві говорять про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною
В рамках зони вільної торгівлі між ЄС та Україною відкривається перспектива тіснішої співпраці між ЄС та країнами Східного партнерства, що передбачає вільний ринок, інвестування та покращення бізнес клімату в Україні.
09:43
Є шанс введення Єврокомісією санкцій щодо Болгарії, влада обіцяє виправити проблеми
У відповідь на погрози Європейської Комісії про введення санкцій проти Болгарії у випадку, якщо вона не зупинить будівництва газопроводу "Південний потік", президент Болгарії Росен Плевнелієв заявив, що хоч Болгарія і не припинить будівництво газопроводу, однак готова виправити проблеми.
09:07
ЄБРР і фонд E5P нададуть Луганську 25 млн. євро на теплопостачання
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) виділять Луганську 25 млн. євро на покращення системи централізованого теплопостачання, повідомляє Інтерфакс-Україна.
08:45
Януковичі та Ко намагаються видертися з "чорного списку" ЄС — ЗМІ
00:57
НАТО допоможе Україні реформою в оборонному секторі - генсек альянсу
За словами Расмуссена, рішення стосовно цього пакету міністри закордонних справ країн-членів альянсу ухвалять наприкінці поточного місяця. Допомога не носитиме військовий характер.