4 липня 2014

Статті
Клінічний діагноз візової політики
Коли мова заходить про візи, Велика Британія вмить "забуває" про дружбу з Україною і починає сприймати нас як країну третього світу... Мабуть, британських візових офіцерів не привчили користуватися Google. Досить вбити в пошуковий рядок ім'я Наталії Губергріц, щоб отримати сотні підтверджень, що вона - всесвітньо відомий професор.
Новини
17:23
Україна в січні-червні експортувала електроенергію на $250,213 млн
За даними Міністерства доходів і зборів, до Угорщини за звітний період поставлено електроенергії на суму $118,81 млн, до Білорусі - на $70,884 млн, до Польщі - на $30,085 млн, до інших країн (Молдова, Словаччина і Румунія) - на $30,434 млн.
16:55
фотоВ Іспанії продається шестикімнатна печера лише за £11 тис.
Щасливі власники 11 тис. фунтів стерлінгів тепер зможуть придбати шестикімнатну печеру, вирублену в скелі Андалусії.
15:39
Меркель та Олланд схвалюють рішення Порошенка відмовитися від режиму припинення вогню на Донбасі
Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд заявляють, що з розумінням поставились до рішення президента України Петра Порошенка відмовитися від режиму припинення вогню на Донбасі та бажання повертатися до нього за конкретних умов – двостороннього припинення вогню, відновлення контролю над кордоном при моніторингу ОБСЄ та звільнення всіх заручників.
15:27
Ештон від імені 28 держав ЄС висловила підтримку діям Порошенка
Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон від імені 28 держав ЄС висловила підтримку діям президента України Петра Порошенка.
15:14
Британці не дали візи українським вченим зі світовим ім’ям
Британці відмовилися давати візу українському професору, автору понад 1000 наукових праць, 46 винаходів і 17 монографій Наталії Губергріц, заявивши, що "не впевнені" в її намірі займатися в Британії науковою медичною діяльністю.
14:41
Росспоживнагляд ввів нові обмеження для українських підприємств
Російська санітарна служба з 4 липня запровадила заборону на поставки молока та молочної продукції, виробленої на декількох українських підприємствах.
14:36
У Молдові тимчасово заборонили канал "Росія-24"
Координаційна рада з телерадіомовлення Молдови в п'ятницю призупинила на півроку ліцензію на мовлення телеканалу "Росія 24", а також застосувала санкції до чотирьох молдавських мовників - Prime, ТV 7, "РТР Молдова" і "РЕН ТВ Молдова", які транслюють передачі "Першого каналу", "РТР-Планета" і " РЕН ТВ".
14:21
Кабмін cхвалив Меморандум про взаєморозуміння з ОЕСР
Кабінет міністрів схвалив Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку.
14:20
Вступ до НАТО підтримують 54% українців, проти виступають 32% - соцопитування
54% громадян України згодні з доцільністю вступу країни в НАТО, при цьому більше половини з них вважають, що заявку на вступ в Альянс потрібно подавати негайно.
14:07
Митний союз обіцяє повернутися до питання обмеження українського експорту
Євразійська економічна комісія не виключає вживання інших заходів проти України, окрім скасування пільг у рамках зони вільної торгівлі у СНД.
14:06
Українці у протидії Росії розраховують на допомогу США, Польщі та Німеччини – опитування
41,9% українців розраховують на допомогу США у протидії Росії.
13:50
Рада зняла один бар'єр для експорту українського м'яса до ЄС
ВР підтримала обов'язкову ідентифікацію сільгосптварин в Україні, тим самим знявши ще один бар'єр на шляху до експорту української сільгосппродукції до Європейсього Союзу.
13:40
ICAO спростовує передачу кримського неба під контроль Росії
Міжнародна організація цивільної авіації спростувала інформацію про передачу контролю над кримським небом Росії.
12:53
ВР підтримала в першому читанні законопроект про участь інвесторів з ЄС і США в управлінні ГТС України
Верховна рада підтримала в першому читанні урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління єдиною ГТС України".
12:32
Мінінфраструктури не отримувало офіційного листа ICAO щодо Криму
В Міністерстві інфраструктури України не мають офіційного підтвердження від Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) щодо їх визнання права Росії на аеронавігаційне обслуговування над Кримом та його територіальними водами.
12:14
ICAO дає Росії дозвіл контролювати польоти над Кримом?
За даними російських ЗМІ, Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) визнала право Росії на аеронавігаційне обслуговування польотів над Кримом та його територіальними водами.
11:48
Від Кемерона вимагають пояснень щодо зв'язків з російськими спонсорами
Консервативна партія Великобританії та її лідер, прем'єр-міністр країни Девід Кемерон, стали об'єктами критики після того, як у ЗМІ з'явилася інформація про зв'язки партії з російськими спонсорами.
11:15
Світовий банк надасть Україні кредит на $300 млн для соціальної підтримки населення
Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила кредит у розмірі $300 млн на реалізацію проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".
11:10
Москва має вплинути на сепаратистів для врегулювання ситуації в Україні - Расмуссен
Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію переконати сепаратистів на сході України в необхідності діалогу з Києвом.
10:50
Німеччина та ЄС продовжують сперечатися через відновлювану енергетику
Берлін та Брюссель зійшлися в протистоянні навколо закону Німеччини щодо "зеленої" енергетики, коли німецький канцлер Ангела Меркель сердито відреагувала на припущення єврокомісара з питань конкуренції про те, що Німеччина достатньо зробила для того, щоб відповідати правилам ЄС.
10:50
"Газпром" йде на нові поступки Європі - ЗМІ
10:43
Французькі аеропорти посилять заходи безпеки на рейсах до США
Влада Франції має намір на прохання американської сторони посилити заходи безпеки на прямих рейсах до США в аеропортах країни.
10:15
Замовлення промпідприємств Німеччини в травні скоротилися більше прогнозів
Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини у травні знизився на 1,7% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства економіки ФРН.
10:09
Меркель обговорила з Обамою необхідність швидкого припинення боїв в Україні
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила з президентом США Бараком Обамою необхідність швидкого припинення боїв на сході України усіма сторонами конфлікту.
09:18
Європарламент голосуватиме по кандидатурі Юнкера на пост глави ЄК 15 липня – ЗМІ
Європарламентарі проведуть голосування за кандидатурою колишнього прем'єр-міністра Люксембургу Жана-Клода Юнкера на пост голови Єврокомісії 15 липня.
09:14
ЄС може зібрати до 40 млрд євро на енергоефективність?
Європейський грошовий пул структурного фінансування проектів з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, за оцінками, зріс на 40%, до 38-40 млрд євро і може бути використаний для досягнення угоди щодо цілей з "чистої" енергетики до 2030 року зі стурбованими щодо економічних показників країнами-членами ЄС зі Східної Європи.
09:05
До Чорного моря увійшла група кораблів НАТО
Чотири бойових кораблі зі складу Другої постійної мінно-тральной групи НАТО (Standing NATO Mine Counter-Measures Group 2 - SNMCMG-2) пройшли через Чорноморські протоки і увійшли до Чорного моря.
09:02
Німеччина впроваджує мінімальний розмір зарплати
Німецький парламент у четвер, 3 липня, схвалив введення мінімальної заробітної плати в розмірі €8,50 на годину з 2015 року.
08:52
Європейські партнери виділять Україні на регіональну політику 55 млн євро — Гройсман
Європейські партнери цього року виділять Україні на реалізацію регіональної політики 55 млн євро.