4 серпня 2014

Статті
Перший дипломатичний фронт. Яких змін потребує МЗС?
...Чимало досвідчених ініціативних дипломатів-патріотів або за власним бажанням, або за наполегливою "порадою" зверху пішли працювати в інші сфери. Натомість штат наводнили вихідці з Донбасу і так звані "блатні", яким, окрім відрядження в якусь розвинену країну та престижного запису в трудовій, нічого не потрібно. Виправити становище можна... Але для цього потрібен час.
Як виконати Угоду. EUR.1: митниця за умов асоціації. Інфографіка
Корупційність, складність процедур та непрозорість при прийнятті рішень – так можна описати роботу української митної системи. Це "давні традиції" наших митників. Найбільш парадоксальним є те, що українське митне законодавство відповідає європейським вимогам, але чомусь хороші європейські принципи сильно деформуються на наших теренах...
Новини
17:55
Єврокомісія схвалила покупку Siemens активів Rolls-Royce у сфері енергообладнання
Регулятор також схвалив покупку Siemens 50-процентної частки Rolls-Royce в Rolls Wood Group - спільному підприємстві Rolls-Royce and John Wood Group Plc, що займається обслуговуванням газових турбін.
17:47
Австралія відмовилася постачати до Росії баранину після катастрофи Boeing
Австралія відмовилася від поставок до Росії баранини у зв'язку з катастрофою малайзійського Boeing в Донецькій області України, повідомив офіційний представник Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.
17:28
Суд ЄС опублікував заяви Януковича і Курченка. Вони доводять, що Київ їх не переслідує
"Вони (Рада ЄС) помилково стверджували, що чинний, законно та демократично обраний президент, тобто заявник (Янукович), є "колишнім президентом", а також підтримали так званого тимчасового президента та тимчасовий уряд, які прийшли без виборів", - переконує Віктор Янукович суддів Європейского суду.
17:15
Україна отримала додаткові квоти на експорт в ЄС
Українські компанії все активніше користуються безмитними квотами на постачання зернових до ЄС.
17:05
Moody's покращує фінансову репутацію Греції
Згідно висновків рейтингового агентства Moody's, Греція зробила ще один крок у бік фінансового оздоровлення, за що її кредитний рейтинг був підвищений відразу на два пункти.
16:45
ЄС занепокоєний ситуацією в Нагірному Карабасі
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон закликала Вірменію і Азербайджан утримуватися від застосування сили.
16:34
Українці в ЄС хочуть зібрати 1 млн підписів на підтримку членства
Активісти низки українських громадських організацій планують зібрати мільйон підписів громадян Європейського Союзу для того, аби Європейський парламент офіційно розглянув питання надання Україні статусу країни-кандидата на членство в європейській спільноті.
16:22
Росія обмежує ввезення українського сиру
Росія зупинила ввезення на свою територію українського сиру внаслідок виявлення антибіотиків тетрациклінової групи.
15:48
Японія готує новий пакет санкцій проти Росії
Японія прийме рішення щодо нових санкцій для Росії 5 серпня під час засідання Кабінету міністрів.
15:19
Британський військовий експерт: Кремль недооцінив Україну
Кремль розуміє логіку поведінки НАТО та ЄС, проте не очікував подібної узгодженості дій від української сторони, пише британський експерт Джеймс Шерр. Водночас вирішення україно-російського конфлікту все ще виглядає досить складним завданням.
14:34
В Туреччині виходитиме перший журнал для геїв
Туреччина - це мусульманська країна, де останні 12 років представники секс-меншин постійно зазнавали дискримінації з боку уряду Реджепа Таїпа Ердогана.
14:25
Група експертів Ради Європи з розслідування насильства в Україні збереться в Києві у вересні
В рамках цієї зустрічі експерти під керівництвом колишнього голови Європейського суду з прав людини Ніколя Братика оцінять в деталях інформацію про час і природу розслідування подій на майдані Незалежності в Києві.
14:09
Уповільнення зростання економіки РФ найсильніше позначиться на Білорусі та Литві - МВФ
Білорусь і Литва серед усіх зовнішньоторговельних партнерів Росії найбільшою мірою відчують на собі негативний вплив західних санкцій і загального уповільнення економічного зростання в РФ, вважають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ)
13:51
Ядерну угоду між США і Росією призупинено через Україну - ЗМІ
Міністерство енергетики США скасувало заплановані на цей рік симпозіуми і заходи, які передбачали відвідини ядерних об'єктів.
13:47
Росія забороняє латвійське молоко
Россільгоспнагляд ввів тимчасове обмеження на імпорт сухого молока латвійського виробництва. Розглядається можливість повної заборони такої продукції на ринку РФ.
13:25
Мер Лондона: Великій Британії варто вийти з ЄС
Великій Британії вигідніше вийти з ЄС, аніж залишатись в нереформованій спільноті. Таких висновків дійшли економісти в звіті для мера Лондона Бориса Джонсона.
12:08
Італія призупинила будівництво підводного човна для Росії
Російсько-італійський проект по розробці підводного човна малої водотоннажності S-1000 припинено, повідомив заступник голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олег Бочкарьов
11:50
ФотоУкраїнські дипломати в Польщі допомагають полякам їсти яблука
Дипломати Посольства України в Республіці Польща взяли участь в акції ‪#‎JedzJablka на підтримку польських виробників фруктів.
11:27
Санкції ЄС не завадять "Південному потоку" - глава австрійської компанії
Ройсс, який підписав у червні угоду з "Газпромом" про продовження будівництва "Південного потоку" на територію Австрії, висловив упевненість, що, незважаючи на протидію деяких представників ЄС, газопровід буде побудований.
11:01
У Німеччині турки вперше обирали свого президента
До прийому виборців були підготовлені великі міські зали, а в столиці урни для бюлетенів розмістили на Олімпійському стадіоні. Всього до участі у голосуванні на території Німеччини було запрошено близько 1,4 млн осіб.
10:55
Франція призупинила участь у проекті зі створення спільно з РФ підводного човна
Російсько-французький проект з розробки підводного човна малої водотоннажності S-1000 припинено, повідомив заступник голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олег Бочкарьов.
10:40
Cенатори США закликають Обаму визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями - Клімкін
Група американських сенаторів направила президентові США Бараку Обамі листа, в якому закликає його визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями
10:30
Франція хоче оскаржити штрафи США в банківській сфері
За словами французьких дипломатів, міністр фінансів Франції Мішель Сапен останнім часом намагався переконати своїх колег у Німеччині та Італії Вольфганга Шойбле і П'єра Карло Падоана в необхідності виступити проти США з цього питання. Його ініціатива була "позитивно сприйнята", заявив один з чиновників.
09:48
ФотоСицилійські мафіозі реєструють свої сторінки у Facebook
Представники молодої генерації італійського клану "Коза ностра" реєструються в соціальних мережах. У свою чергу детективи сподіваються отримати більше інформації через недалекоглядність молодиків.
09:44
Економічна взаємодія з Росією не має перспектив – прем’єр Румунії
"Румунія є прихильником пошуку нових стратегічних партнерів для економічної взаємодії - таких, як Туреччина й Китай. З Росією, однак, я не тільки не бачу перспектив розвитку наших економічних взаємин, а схильний навіть передрікати їхнє погіршення", - підкреслив він.
09:21
Росія хоче заборонити американський віскі "Бурбон" – Росспоживнагляд
Росспоживнагляд також застерігає, що "у зазначеному спиртному напої виявлені фталати, які здатні викликати функціональні, а в подальшому і органічні зміни в центральній і периферичній нервовій системі, ендокринній системі, а також онкологічні захворювання і проблеми з безпліддям у чоловіків і жінок".
09:07
Порошенко закликає міжнародні фінансові структури збільшити допомогу на відновлення Донбасу
Глава держави додав, що також почав роботу зі створення нового фонду з відновлення інфраструктури Донбасу і очікує, що міжнародні партнери України, такі як США, Великобританія, Японія, внесуть в нього "мільйони, десятки мільйонів".
09:00
Німеччина відкликає угоду з Росією про постачання озброєнь через кризу в Україні
У 2011 році німецький військовий підрядник "Rheinmetall" підписав контракт на будівництво центру підготовки з симулятором бойових дій у Муліно, на південному заході Росії, вартістю близько 100 млн євро.
08:56
Португалія витратить $6,58 млрд на порятунок найбільшого банку
Раніше португальська влада намагалася розвіяти побоювання з приводу фінансового становища найбільшого банку країни BES (Banco Espirito Santo), чиї акції різко впали на тлі проблем із заборгованістю банку.