4 вересня 2014

Статті
Інвестиційна контрпропаганда
«Багато інвесторів очікують листопада-грудня. Тоді в Україні пройдуть парламентські вибори, сформується новий уряд, а також можна очікувати ясності із ситуацією на сході країни. Саме тоді можна очікувати і початку інвестування. Однак це не означає, що уряд має просто чекати на них. У нього є час покращити інвестиційну привабливість України, здійснюючи необхідні реформи».
Інтерв'ю
Посол при НАТО: "Наразі не може бути прямого військового залучення альянсу в конфлікт"
...Проблема, яка вже дуже дорого коштувала країні – відсутність нормального захищеного зв’язку. Неможливо вести бій, маючи в розпорядженні лише мобільний телефон, який запросто прослуховується... Ми очікуємо, що в Уельсі лідери країн-учасниць альянсу проголосять про наміри зробити певні внески в фонди для України...
Новини
22:11
Генсек НАТО: ми ніколи не визнаємо анексію Криму, потрібні жорсткіші санкції
"Росія має відкликати тисячі своїх військових з України, а також відмовитися від незаконної анексії Криму, яку ми не визнаємо зараз і ніколи не визнаємо", - наголосив Андерс фог Расмуссен.
21:54
Питання членства України в НАТО буде поставлене після реформ – Порошенко
"Коли країна буде відповідати всім критеріям членства, громадяни будуть вирішувати, як і коли саме може відбутися приєднання (України до альянсу)", - заявив глава держави
21:48
Туреччина збирається відновити переговори щодо ЗВТ з Україною
21:32
Україна домовилася щодо постачання високоточної зброї
"Досягнено домовленості на двосторонньому рівні (з країнами-членами НАТО) щодо військово-технічної співпраці, в тому чисті про постачання нелетального та летального озброєння, включаючи високоточну зброю", - заявив глава держави.
19:13
Керівництво НАТО не звертатиметься до членів щодо допомоги Києву
Країни члени Північно-Атлантичного альянсу мають самостійно ухвалити рішення про надання чи не надання військової допомоги Україні, НАТО як структура не втручатиметься в цей процес.
17:40
Грибаускайте: НАТО потрібно переосмислити свої стосунки з Росією
За словами президента, НАТО потрібно переосмислити свої стосунки з Росією і вирішити, як в майбутньому Альянс розвиватиме відносини з країною, яка відкрито порушує міжнародні норми, яка не виконує умови угоди і не демонструє жодного бажання припинити агресію в Східній Україні.
17:19
Російська заборона не нашкодила іспанським фермерам
При цьому представник Fepex зазначив, що "деякі іспанські експортери не були особливо засмучені забороною", оскільки вважали свої поставки в Росію справою ненадійною - у них виникали проблеми з російськими партнерами, зокрема, через несвоєчасну оплату росіянами придбаної продукції".
16:57
ЄС намагається погасити дипломатичний конфлікт з Москвою
Речниця Єврокомісії заявила у коментарі, що "слова Путіна про його можливість взяти Київ за два тижні" були вирваними з контексту.
16:42
Офіцер НАТО: В Україні перебуває кількатисячне військо Росії
На території України знаходиться більше тисячі російських військових, сотні танків і бронетранспортерів. Про це в четвер в кулуарах НАТО на умовах анонімності повідомив офіцер Альянсу.
16:22
Прем'єр Італії підтримав нові санкції проти Росії
"Ми готові розширити пакет санкцій в сфері фінансів, оборони, високих технологій, товарів і продуктів щоденного вжитку", - сказав Маттео Ренці.
16:15
Порошенко повідомив світовим лідерам, що в п’ятницю можливе припинення вогню
"В п’ятницю о 14.00 має відбутися засідання тристоронньої контактної групи, на якій має бути підписано документ, який передбачає етапність запровадження мирного плану. І першим його елементом буде припинення вогню", - заявив Порошенко.
15:37
Данія направить військових до країн Балтії
Військовослужбовці перебуватимуть в Естонії, Латвії, Литві та Польщі на ротаційній основі протягом максимум 90 днів і братимуть участь у навчаннях.
14:54
Норвегія керуватиме роботою одного з фондів НАТО для України
Фонд під керівництвом Норвегії допоможе Україні перекваліфіковувати військовослужбовців.
14:41
Латвія підтримала пропозиції Єврокомісії щодо санкцій
Прем'єр Латвії зазначила, що сфери, у яких ЄK планує ввести санкції проти Росії, на латвійську економіку істотно не вплинуть і не викличуть ніяких змін у бюджеті Латвії 2014 року, додавши, що уряд зважує можливості змінити бюджет 2015 року.
14:12
Росія має намір ввести регулювання системи SWIFT
У зв'язку з відсутністю в законодавстві РФ норми, яка дозволяє визначати поняття "оператор послуг критичної інфраструктури" (SWIFT, Bloomberg, Reuters), виникають "ризики, пов'язані з ненаданням (неналежним наданням) інформаційно-сервісних послуг".
13:42
Сікорський: Слабкість України стала "запрошенням" для агресора
Сікорський пояснив, що причиною слабкості України було те, що "колишній президент країни (Віктор Янукович) присвоїв велику частину бюджету та недофінансовував армію".
13:31
ФотоПорошенко в Уельсі розпочав зустріч зі світовими лідерами
Зокрема, на зустрічі з главою української держави присутні президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд та прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці.
13:17
Росія розраховує, що контракт щодо "Мистралів" буде виконуватися
Росія виходить з того, що контракт на поставку "Містралів" з Францією буде виконуватися у відповідності з домовленостями, заявив глава Мінпромторгу Денис Мантуров.
13:10
Японія ввела санкції проти РФ - губернатор Токіо
"Японія в питаннях безпеки все ж дуже залежить від США. У нас проблеми навколо нашої країни - з Китаєм, КНДР і Південною Кореєю, що обумовлює необхідність спиратися на військові можливості США", - заявив Масудзое журналістам у Томську в четвер.
13:09
Порошенко прибув на саміт НАТО
Як відомо, 4-5 вересня в Уельсі проходить саміт НАТО за участю глав держав та урядів 28 країн-членів альянсу, який має на меті, зокрема, розробку нової стратегії відносин з Росією з огляду на українську кризу.
12:42
В НАТО готуються до сценарію «захисту росіян» Кремлем у країнах Балтії
Декілька країн альянсу відчувають небезпеку того, що Кремль обере даний шлях.
12:18
Німецький міністр оборони скептично оцінила план "мирного врегулювання" Путіна
Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайен скептично оцінила представлений вчора президентом Росії Володимиром Путіним план мирного врегулювання ситуації та Донбасі та закликала дочекатись реальних кроків з боку росіян.
12:15
Україна очікує фінансових внесків від країн альянсу - посол при НАТО
"Ми очікуємо, що саме тут, під час саміту в Уельсі, лідери країн-учасниць альянсу оголосять про наміри зробити певні внески в ці фонди або ж очолити їх. Йдеться про суми від мільйона євро і вище на кожний фонд", - зауважив він.
12:13
У Нідерландах хочуть 9 вересня опублікувати попередню доповідь про катастрофу "Боїнга" в Україні
"У попередній доповіді буде подано факти, зібрані з джерел, до яких має доступ Нідерландська рада безпеки", - йдеться в опублікованій у четвер заяві Ради.
11:56
США підтверджують проведення військових навчань на заході України
"Вправи із застосуванням вогнепальної зброї не заплановані", - зазначається у повідомленні.
11:32
Найбільші симпатики Росії втратили до неї довіру - міністр оборони Польщі
"Кожен в НАТО, навіть найбільші прихильники Росії, зрозумів, що країна, якою править президент Володимир Путін, втратила довіру", - сказав він.
11:14
ЗМІ: Чехія може заблокувати частину санкцій проти РФ
В середу вдень на своєму засіданні уряд Чеської Республіки офіційно схвалив думку прем'єр-міністра країни Богуслава Соботки з приводу введення нового пакета санкцій ЄС щодо Росії.
10:43
"Роснефть" через санкції скоротить співробітників
Компанія може звільнити 20-25% персоналу - близько 1 тис. співробітників.
10:27
ЗМІ: Бельгія обрала кандидата в єврокомісари
Бельгія затримала процес висування кандидата через складні урядові переговори.
10:21
В польському Сенаті виступають за військову підтримку України
Ситуація в Україні загрожує безпосереднім інтересам Польщі, переконаний маршал польського Сенату Богдан Борусевич.
10:10
В Росії хочуть ввести додаткові санкції проти Японії
Пропозицію заборонити Японії дрифтерний промисел у виключній економічній зоні РФ висунув голова комітету Ради федерації з аграрно-продовольчої політики і природокористування Геннадій Горбунов
10:09
Порошенко перед самітом НАТО зустрінеться з Обамою
Перед початком саміту НАТО, який розпочинається у четвер, 4 вересня, в Уельсі, пройдуть консультації лідерів низки країн-членів Альянсу із українським президентом Петром Порошенком.
09:52
Плану Путіна із врегулювання на Донбасі бракує важливих моментів - держдеп США
Оголошеному вчора плану президента Росії Володимира Путіна з мирного врегулювання ситуації на Донбасі бракує важливих моментів, серед яких питання підтримки росіянами проросійських бойовиків.
09:46
Обама та Кемерон обіцяють підтримку Україні
"Ми повинні використати наші збройні сили, щоб забезпечити постійну присутність у Східній Європі, даючи ясно зрозуміти Росії, що ми завжди будемо дотримуватися наших зобов'язань за статтею 5 щодо колективної самооборони", - зауважують світові лідери.
09:38
Президент Польщі підтримує санкції проти Росії та військову допомогу Україні
Президент Польщі Броніслав Коморовський підтримує посилення санкції проти Російської федерації за її агресію проти України та надання військової підтримки українській владі західними державами.
09:05
НАТО розмістить свої літаки в Румунії
Про кількість самих машин глава румунської держави не повідомив, відзначає dpa. Крім того, Румунія візьме на себе керівництво у програмі НАТО щодо відбивання кібератак на Україну, повідомив Бесеску.
08:58
Ситуацiя в Українi, Пiвнiчнiй Африцi й на Близькому Сходi буде в центрi уваги на самiтi НАТО
Самiт розпочнеться офiцiйною зустрiччю щодо Афганiстану, в якiй також вiзьме участь i Україна як країна-контрибутор.
08:51
США планують санкції проти російської енергетики
Сполучені Штати розглядають обмеження високотехнологічного експорту для російської арктичної нафтогазової промисловості в рамках планів посилити санкції проти Москви через кризу в Україні, повідомив посол США.
07:46
НАТО: Україна не хотіла зближуватися, та Путін робить все, щоб це відбулося
"Під час підготовки до Саміту альянсу (розпочинається 4 вересня в Ньюпорті) не було запитів від України про зміну нинішнього формату співпраці. Київ почувається комфортно в нинішньому форматі особливого партнерства", - заявив посадовець.