5 січня 2015

Новини
22:37
Переговори у "нормандському форматі" 9 січня відбудуться по телефону - МЗС
18:46
Франція та Німеччина сумніваються у доцільності проведення зустрічі в Астані
"Як і коли буде проведено таку зустріч у "нормандському форматі", я не можу сказати, сьогодні", - зауважив речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штефен Зайберт.
18:30
Переговори у "нормандському форматі" завершилися без підсумків. Заяв не буде
Джерело повідомило, що офіційних заяв за підсумками переговорів не планується, оскільки "зустріч має технічний характер".
17:56
Європарламент розгляне ситуацію в Україні 13 січня
Депутати Європарламенту заслухають заяву віце-президента Європейської комісії та високого представника Європейського Союзу із зовнішніх справ та політики безпеки.
17:43
Євро продовжує падіння: його курс знизився до рівня 2006 року
17:15
Литва розглядає можливість зупинки трансляції двох російських телеканалів
Цього тижня буде продовжено розгляд питання про повну зупинки трансляцій двох телеканалів, а також обмеження показу частини програм телеканалу Ren TV Baltic (Lietuva), який вперше порушив закон.
16:14
Міністри зустрінуться у «нормандському форматі» 8-9 січня - джерело
"Зустріч має відбутися перед самітом "нормандської четвірки", скоріше за все, 8 або 9 січня, тобто після вашого Різдва", - зазначив дипломат.
15:48
Меркель зустрінеться з Яценюком 8 січня
Як зазначається, під час зустрічі планується обговорити питання двосторонньої співпраці, а також зовнішньої та європейської політики, зокрема, відносини з Росією та розвиток ситуації в Україні.
15:23
Виключити Грецію з єврозони неможливо - Єврокомісія
"Належність до зони євро не має зворотної дії, це записано в третьому параграфі 140-ї статті Лісабонської угоди", - повідомила представниця Європейської комісії Анніка Брайдтхардт.
15:11
Початок масової видачі біометричних паспортів затягується. Обіцяють в лютому
Між тим на першому етапі – в січні – по всій Україні працюватимуть лише 30 робочих місць зі збору біометричних даних. До інших підрозділів обладнання надійде в лютому - саме тоді видача "біометрики" має стати масовою.
14:45
Ціна нафти Brent впала нижче 55 доларів
14:43
Литва передала Україні елементи озброєння
Це підтвердив у понеділок литовський міністр оборони Юозас Олекас.
14:23
Ірландія першою з країн ЄС експортуватиме яловичину до США після 15 років заборони
Ірландська яловичина зможе вийти на ринки США після 15-річної заборони, пов’язаної зі спалахом коров’ячого сказу у Європі.
14:19
Позиція Олланда щодо відміни санкцій проти РФ не є позицією ЄС - речник Могеріні
Позиція президента Франції Франсуа Олланда переглянути санкції ЄС щодо Росії в разі прогресу зустрічі в Астані є його особистою позицією, але не позицією Європейського союзу.
13:33
В Бельгії суд надав право на смерть серійному ґвалтівнику і вбивці
Незважаючи на заборону смертної кари в ЄС, суд Бельгії подарував право на евтаназію серійному ґвалтівнику і вбивці після того, як він сказав, що не має жодних шансів вийти з тюрми, бо не може подолати свої сексуальні потяги.
13:13
ФотоВ Голландії продають церкви, що лишилися без прихожан
В Нідерландах переобладнують закриті католицькі та протестантські церкви під приміщення, які слугують нерелігійним цілям: під ресторани, магазини, центри дозвілля тощо.
13:11
документЗ 2016 року українські техстандарти замінять європейськими - наказ МЕРТ
Адаптація техстандартів є частиною положень угоди, "відкладених" під тиском РФ. Однак, за наказом МЕРТ, підготовка до виконання економічної частини УА має провадитися вже зараз.
12:17
Глава Мінекономрозвитку призначив радником естонку Яніку Меріло
Глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус призначив своїм радником керуючого директора Української асоціації венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA) Яніку Меріло.
12:03
Україна у 2014 році збільшила імпорт газу з ЄС на 59%
Протягом 2014 року Україна імпортувала з Європи 5,1 млрд кубометрів природного газу, що на 59%, або на 3,0 млрд кубометрів, більше, ніж попереднього року.
11:25
Олланд готовий зупинити санкції щодо РФ у разі "прогресу"
Санкції Заходу щодо Росії мають бути зняті у разі досягнення прогресу у врегулюванні кризи на сході України.
10:55
ЄК та Україна проведуть консультації через мита, що порушують Угоду про асоціацію
Як повідомлялося раніше, запровадження нових імпортних мит було ініціативою уряду Арсенія Яценюка. Метою цих заходів названа потреба стабілізації платіжного балансу. Водночас ця дія порушує низку норм Угоди про асоціацію та загрожує скасуванням пільгового торговельного режиму з ЄС.
10:36
В Болгарію продовжують надходити труби для "Південного потоку"
Корабель під прапором Багамських островів з трубами, призначеними для будівництва "Південного потоку", в суботу 3 січня застряг на мілководді в болгарському порту Бургас.
10:07
Німеччина хоче зберегти Грецію в єврозоні
Німецький уряд хоче, щоб Греція залишалась у єврозоні і не має жодних альтернативних планів щодо цього питання.
09:50
Земан порівняв Бандеру з нацистським окупантом своєї країни
Президент Чехії Мілош Земан порівняв лідера ОУН Степана Бандеру з німецьким нацистом Рейнхардом Гайндріхом, який керував окупованою Чехією.
09:23
Російськомовні фіни вважають, що через Україну стосунки Фінляндії та РФ погіршились
Майже кожен п'ятий російськомовний житель Фінляндії вважає, що ставлення фінів до них змінилося в гіршу сторону через події в Україні.