5 серпня 2017

Новини
18:11
Лідер німецьких лібералів прояснив позицію щодо визнання анексії Криму і стосунків з РФ
Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відео звернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.
17:34
Падіння конвертоплана США: 23 осіб вижили, трьох шукають
Біля берегів Австралії шукають трьох військовослужбовців США, які були на борту американського конвертоплану MV-22 Osprey, що розбився у суботу.
17:00
Прем'єр Ірландії вважає дозвіл гей-шлюбів у Північній Ірландії "питанням часу"
Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, який є відкритим геєм, заявив, що легалізація одностатевих шлюбів у Північній Ірландії є лише "питанням часу".
16:26
Додон попросив Росію не вводити санкції через ситуацію з Рогозіним
Президент Молдови Ігор Додон попросив Росію не вводити санкції проти Молдови через оголошення російського віце-прем’єра Дмитра Рогозіна персоною нон грата.
15:42
Конвертоплан морської піхоти США розбився біля берегів Австралії
Скільки людей перебували на борту повітряного судна у момент катастрофи, наразі не відомо. До пошуків зниклих залучені катери і літаки.
15:15
Міненерго РФ: санкції ЄС проти співробітників міністерства – незаконні
Рішення ЄС про включення до списку санкцій двох співробітників Міненерго Росії викликає подив і є незаконним, вважають у російському міністерстві.
14:59
Лідер німецьких лібералів закликав тимчасово заплющити очі на анексію Криму
Питання анексії Криму необхідно тимчасово "загерметизувати" і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою.
14:19
фотоЗлодії у формі комунальників викрали мистецькі мозаїки з вулиць Парижа
В Парижі злодії переодяглися у співробітників міської служби і викрали відомі мозаїчні роботи анонімного художника.
13:42
Росія ніколи не відмовиться від своїх дипломатичних дач у США – екс-посол РФ
Росія буде домагатися отримання доступу на свої дипломатичні дачі в США і не відмовиться від права на них, заявив колишній посол Росії у США Сергій Кисляк.
13:19
У Швейцарії відключили реактор найстарішої АЕС у світі
Під час традиційного контрою було виявлено пошкодження кабелю, після чого прийняли рішення зупинити роботу блоку на кілька днів.
12:50
Рейс Finnair розвернули в повітрі через удар блискавки
У ніч на суботу літак Finnair, що здійснював рейс Гельсінкі - Таллінн, був змушений розвернутися назад до Фінляндії через технічну несправність.
12:23
Битва за Ракку: у місті залишаються близько двох тисяч бойовиків ІДІЛ
У місті Ракка, яке "Ісламська держава" зробила своєю "столицею" в Сирії, продовжують залишатися близько двох тисяч бойовиків ІДІЛ.
11:54
Рекордна спека у Європі: у низці країн температура перевищила +40°C
Влада 11 країн Південної та Центральної Європи попередила своїх громадян про ризики для їхнього здоров’я через аномальну спеку.
11:22
ФБР підозрює РФ у поширенні фейкових новин перед виборами в США
ФБР дійшло висновку, що принаймні деякі облікові записи в соцмережах, через які поширювались фейкові новини під час президентської виборчої кампанії в США, були частиною російської кампанії з дезінформації.
11:10
фото, відеоАварія рейсового автобуса в Туреччині: п’ятеро загиблих, десятки поранені
Рейсовий автобус приватної компанії їхав зі Стамбула у Самсун, але в районі міста Марзіфон з’їхав з траси та перевернувся.
10:50
Нові санкції ООН проти Північної Кореї: стали відомі деталі ймовірних обмежень
Проект резолюції США щодо санкцій проти КНДР, за який Рада Безпеки ООН має голосувати в суботу, передбачає повну заборону на експорт вугілля, залізної руди, свинцевої руди і морепродуктів з Північної Кореї.
10:27
Санкції ЄС щодо турбін Siemens: Росія погрожує заходами у відповідь
В МЗС Росії заявили про заходи у відповідь через рішення ЄС про розширення свого санаційного списку у зв’язку з доставкою турбін Siemens в Крим.
10:07
США повідомили ООН про вихід з Паризької кліматичної угоди
Однак цей крок не означає, що США формально розпочали процес виходу з угоди. Країни не можуть покинути нові міжнародні угоди, поки від їх набуття чинності не мине три роки.