5 вересня 2014

Новини
19:21
Домовленість про перемир’я досягнуто завдяки санкціям: Обама
Президент США Барак Обама має обережну надію щодо дотримання бойовиками та Росією умов перемир’я, про яке було домовлено в п’ятницю. Однак він не певний, що обіцянки будуть дотримані сторонами.
18:36
ЄС повинен зупинити новий Армагеддон в Європі - посол України
Тільки єдність і солідарність Європейського Союзу і міжнародного співтовариства переведені в жорсткі дії і сміливі кроки, помножені на героїзм і мужність українського народу, зупинять "новий Армагеддон в Європі", вважає він.
18:28
Кемерон: ЄС введе санкції, незважаючи на перемир'я
Водночас, за його словами, якщо перемир'я справді триватиме, санкції можуть бути відмінені.
18:23
Італія продасть Україні 90 броньовиків
Італія продасть Україні 90 бронемашин Iveco. Про це сказав прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці на саміті НАТО в Уельсі.
18:00
ДоповненоВ Естонії на кордоні з Росією викрадено співробітника спецслужб
Викраденню з російського боку передували перешкоди оперативного радіозв'язку та використання димової гранати, повідомив Департамент поліції безпеки.
17:59
додано фотоПорошенко оголосив про умови перемир'я. Повний текст заяви
"Ми готові забезпечити значні кроки, які включатимуть децентралізацію влади, особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей щодо їхньої економічної свободи, гарантію вільного використання будь-яких мов на цій території, а також культурних традицій".
17:08
МЗС Великої Британії підтверджує можливість скасування нових санкцій проти РФ
"Якщо буде досягнуто припинення вогню, якщо таку домовленість буде задокументовано та втілено в життя, ми можемо після цього розглянути питання скасування цих санкцій", - сказав британський міністр в інтерв’ю одному з британських телеканалів
16:22
Нідерланди нададуть Україні 400 тис. євро на армію
"Нідерланди і Польща гратимуть ключову роль у створенні цільового фонду для зміцнення Збройних сил України. Прем'єр-міністр Марк Рютте анонсував, що Нідерланди зроблять до цього фонду внесок у розмірі 400 тис. євро", - зазначили в голландському уряді.
15:29
Грузії відмовили в плані щодо членства в НАТО, однак надали новий формат співпраці
"Участь Грузії в новому форматі демонструє визнання того прогресу, який досягнено Грузією у відносинах з НАТО, а також - здатність грузинської армії співпрацювати з НАТО", - зазначив генсек.
15:28
Україна на 5 вересня досягла майже максимальних добових поставок газу зі Словаччини
За оперативними даними оператора газотранспортної системи Словаччини - компанії Eustream, добові поставки газу 1 вересня становили 21,54 млн кубометрів, 2 вересня – 21,904 млн кубометрів, 3 вересня – 22,306 млн кубометрів, 4 вересня – 26,181 млн кубометрів.
15:17
Литва внесе 50 тис. євро в трастовий фонд НАТО для України
Литва внесе 50 тис. євро в трастовий фонд НАТО для України, який відповідатиме за командування та зв'язок і управління.
14:40
Саміт НАТО пройде у Варшаві – як знак важливості Східної Європи
"Це дуже символічно, що саміт пройде в місці, де раніше було створено організацію Варшавського договору (прорадянський оборонний блок, який був противагою НАТО)", - додав президент Польщі Броніслав Коморовський.
14:33
Президент Чехії: Декілька сотень російських добровольців - ще не вторгнення
"Це може стати російським вторгненням, але на даному етапі це громадянська війна між двома групами українського населення", - наполягає Земан.
14:29
Фінляндія та Швеція відтепер тісніше співпрацюватимуть з НАТО через агресію Росії
Фінляндія, Швеція та НАТО підписали договір під назвою "Національний меморандум", згідно з яким альянс і скандинавські країни посилять свою співпрацю в оборонній галузі. Війська НАТО відтепер будуть присутні на території цих країн.
14:05
Еттінгер і Продан в Баку обговорять проведення тристоронніх переговорів про газ
Двостороння зустріч ЄС-Україна з проблеми газопостачання між заступником голови Єврокомісії Гюнтером Еттінгером і українським міністром енергетики Юрієм Проданом відбудеться 8 вересня в Баку, повідомила офіційний представник ЄК Марлене Хольцнер у п'ятницю на брифінгу в Брюсселі.
13:56
ЗМІ: ЄС може відкласти санкції проти Росії на тиждень
Таким чином Євросоюз має намір дати Москві час, щоб подивитися, чи дотримуватиметься вона перемир'я в Україні, говорять дипломати.
13:27
Країни НАТО збільшать кількість військових у Польщі
У відповідь на кризу в Україні Німеччина, Данія і Польща збільшують число своїх військових в польському Щецині.
13:27
Меркель виступила за інтенсивнішу співпрацю між Україною та НАТО
Канцлер Німеччини Анґела Меркель виступила за інтенсивнішу співпрацю між Києвом та НАТО. Водночас, як повідомляє інформаційне агентство dpa, вона наголосила, що "про членство України в альянсі не йдеться".
13:11
Міноборони заперечує небажання Німеччини лікувати важкопоранених військових
Міністерство оборони звинуватило українське англомовне видання Kyiv Post у перекручуванні слів полковника медичної служби Віталія Андронатія щодо лікування українських військових у Німеччині.
12:59
У Путіна відмовилися публікувати запис розмови із Баррозу про Україну
Кремль відмовився публікувати запис телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна з головою Єврокомісії Жозе Мануелом Баррозу, в якій була фраза про "взяття Києва за два тижні".
12:58
Сім країн НАТО підписали угоду про створення сил швидкого реагування
До складу нових сил входитимуть сухопутні, морські і військово-повітряні підрозділи, що зможуть здійснювати військові операції в державах-членах з метою захисту, але і для реагування на стихійні лиха та гуманітарні кризи.
12:32
Кемерон: НАТО повинно знаходитися в режимі високого ступеню готовності
"Ми стоїмо перед обличчям нових і нових проблем. Росія своїми діями на сході України та анексією Криму потрясла всіх", - сказав він.
11:26
Дозвіл на проживання в Латвії для іноземців став дорожчим
З 1 вересня набули чинності нові правила отримання дозволу на проживання у Латвії для іноземців, які купують в країні нерухомість.
11:14
Список кандидатів до нової Єврокомісії сформовано
Після того, як Румунія врешті вирішила обрати кандидатуру депутата Європарламенту Коріни Крету, кількість жінок-кандидатів збільшилася до дев'яти.
11:01
Греція просить допомоги в ЄС для кращого контролю кордонів від напливу нелегалів
Згідно з даними міністерства, понад 10 500 осіб були затримані під час спроби перетнути грецький морський кордон в 2013 році. Близько 17 000 осіб, більшість з яких - сирійці, були заарештовані в перші вісім місяців 2014 року.
10:51
ЄС може розширити санкційний список на 20 осіб - ЗМІ
Список осіб, яким заборонено в'їзд в ЄС і чиї активи на території країн співтовариства заморожуються, може бути розширений на 20 персоналій.
10:39
Lufthansa скасує більше 200 рейсів через страйк пілотів
Насамперед польоти будуть припинені на внутрішніх і європейських лініях з Франкфурта-на-Майні та у зворотному напрямку, повідомляє агентство AFP.
10:33
Болгарія запропонує три бази для навчань НАТО
"Ми пропонуємо використовувати болгарські полігони, а саме, Ново Село, Корен і Шабла для навчання НАТО", - сказав президент Болгарії Росен Плевнелієв.
10:16
Польща допоможе модернізувати українську армію
"Звичайно, що Польща готова позитивно реагувати на очікування української сторони. Ми самі зробили гігантську роботу з модернізації своїх збройних сил, і я б із задоволенням поділився досвідом та підтримав Україну в цьому складному процесі", - сказав президент Броніслав Коморовський.
10:05
Україна може ввести заборону на 94 товарних групи російського виробництва
Як відомо, у відповідь на обмеження Москвою імпорту з України офіційною Київ хоче застосувати дзеркальні заходи і перекрити ввезення товарів з Росії на суму близько $3 млрд, що становить 8,4% імпорту.
10:00
ЗМІ: Нові санкції ЄС проти Росії вдарять по "Роснефти" та "Газпромнефти"
Згідно з документами, санкції стосуватимуться тільки державних компаній з активами понад 1 трильйона рублів ($27 млрд), які "отримують більше половини своїх доходів від продажу або транспортування нафти або нафтопродуктів".
09:40
Канада надасть Україні $1 млн через трастові фонди НАТО
Допомога в розмірі $1 млн буде передана у трастові фонди НАТО для того, щоб поліпшити можливості командування Збройними силами України, удосконалити комунікаційні та комп'ютерні можливості, а також застосувати стандарти НАТО.
09:20
Чорне море стратегічно важливе для Путіна - президент Румунії
"Чорне море в оточенні поясу заморожених конфліктів, які можуть управлятися одним пультом, що знаходиться в Москві. Це створює зобов'язання держав-членів НАТО, щоб прийняти до уваги важливість Чорного моря", - сказав Траян Бесеску.
08:58
Росія призупинила ввезення кондитерських виробів з України
"При дослідженні кондитерських виробів, виготовлених АТ "ВО "КОНТІ" і Компанією "АВК" (Україна), виявлені порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів (невідповідність вимог, що пред'являються до маркування продукції)", - зазначає сайт Росспоживнагляду.
08:47
Країни-члени НАТО готові надати Україні 15 мільйонів євро
Країни-члени НАТО готові надати Україні 15 млн євро фінансової допомоги для проведення реформ у секторі безпеки.
08:42
Австралія навчатиме українських військових
Розповідаючи про основні елементи розроблюваної Канберрою програми сприяння збройним силам України, командувач австралійськими силами оборони Марк Бінскін зазначив, що Австралія може на своїй території "проводити професійну підготовку деяких з них (українських офіцерів)".
08:37
НАТО створить в Естонії кіберполігон
Полігон буде розташовуватися в Таллінні. Ним зможуть користуватися всі країни НАТО. Полігон буде створений на базі існуючого кіберполігона сил оборони Естонії, на якому вже проводився ряд міжнародних навчань.