6 січня 2017

Статті
Рік змін, зрад та "примусу до миру": що має змінити Україна, щоб витримати Трампа та "ідеї Пінчука"
Світовий порядок вже змінився і наразі триває боротьба за встановлення нових правил гри. Чим швидше ми це усвідомимо і чим швидше ми зрозуміємо, що на кону стоїть наша державність, тим більше шансів у нас на те, щоб зберегти її. Російського агресора наразі стримують три речі...
Новини
17:42
Прем'єр Британії першою серед лідерів ЄС приїде до Трампа
В адміністрації британського прем'єра оголосили, що поїздка запланована на весну, а до цього часу ніхто з лідерів країн-членів ЄС не планував візит до США.
17:24
Поліцейські Брюсселя "захворіли", протестуючи проти понаднормової роботи
Моленбек був у центрі уваги, оскільки з'ясувалося, що терористи, які скоїли напади в листопаді 2015 року в Парижі, проживали в цьому регіоні.
16:51
Попри теракт у Берліні три чверті німців почуваються у безпеці - опитування
Опитування було проведено вже на початку 2017 року, тобто через два тижні після нападу на різдвяний ярмарок у Берліні, внаслідок якого загинули 12 осіб.
16:26
Посол Британії: Лондону бракує переговірників для Brexit, можемо програти ЄС
Британський представник в ЄС Айвен Роджерс несподівано оголосив про свою відставку за кілька місяців до того, як країна почне офіційні переговори з ЄС щодо виходу з блоку.
15:56
фотоУ Німеччину прибула техніка для нової бронетанкової бригади США
У країнах Східної та Центральної Європи загалом будуть розміщені 4000 військовослужбовців 3-ї бронетанкової бригади і 4-ї піхотної дивізії США, які матимуть на озброєнні 87 танків.
15:13
відеоЕкс-прем'єр Бельгії буде балотуватися на посаду глави Європарламенту
Гі Верхофстадт очолює групу "Альянс лібералів і демократів за Європу" в Європарламенті і є головним переговірником від інституції щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу.
14:53
Указ Додона про позбавлення Бесеску громадянства Молдови оскаржили в суді
Президент Молдови Ігор Додон підписав указ про позбавлення Траяна Бесеску громадянства 3 січня. Додон стверджує, що Бесеску отримав громадянство незаконно.
14:34
Більше 50 послів США залишать свої посади в день інавгурації Трампа
Перехідна команда Трампа вже випустила відповідний указ і розіслала його послам. Цю інформацію підтвердив посол США у Новій Зеландії.
13:48
Frontex: кількість мігрантів, які прибули морем в ЄС, знизилася на дві третини
Минулого року спостерігався значний спад прибулих на грецькі острови, в той час як Італія переживає рекордну кількість мігрантів.
13:29
Уряд Польщі вирішив не закривати єдиний білоруський телеканал Belsat
18 грудня міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що уряд замість телеканалу Belsat планує створити єдиний канал мовлення для поляків.
12:58
Австрія хоче подовжити прикордонний контроль на невизначений термін
Раніше ЄС дозволив прикордонний контроль, впроваджений через надмірний наплив біженців, до лютого 2017 року, висловившись при цьому проти його подовження.
12:42
Санкції проти Росії коштували ЄС 17,6 млрд євро у 2015 році
12:07
МЗС рекомендує українцям не їздити на авто в Румунію через снігопади
МЗС рекомендує громадянам України бути особливо уважними та, по-можливості, обмежити поїздки автомобілем до м. Бухарест та повітів: Ільфов, Телеорман, Джурджиу, Калараш, Яломіца, Бузеу, Браїла, Констанца, Тулча, Галац та Вранча.
11:52
Земан розкритикував створення у Чехії підрозділу по боротьбі з пропагандою РФ
Мылош Земан, відомий своєю проросійської позицією, і його прес-секретар засудили створення підрозділу, назвавши його "державною цензурою" і "поліцією думок".
11:29
РФ скорочує військову групу в Сирії, першим йде "Адмірал Кузнєцов"
Нагадаємо, за час кампанії у Середземному морі "Адмірал Кузнєцов" втратив два літаки.
11:14
Австрія пропонує приймати заявки на притулок тільки за межами ЄС
Австрія хоче, щоб процес прийому заявок проводився у центрах в таких країнах, як Нігер, Йорданія, Узбекістан, можливо, під егідою Організації Об'єднаних Націй.
10:41
Лідер польського протестного руху переводив кошти організації своїй фірмі
Матеуш Кийовський заявляв, що не одержує заробітної плати за свою роботу в опозиційному русі, а в грудні на зустрічі з активістами заявив, що живе "на гроші родини".
10:03
Керрі погодився з висновками спецслужб США щодо російських хакерів
5 січня керівники розвідувальних служб США під час слухань у Конгресі заявили, що кібератаки з Росії становлять "значну загрозу" Сполученим Штатам.
09:51
Парламент Румунії схвалив податкові пільги для пенсіонерів
Державні пенсії менше 2000 леїв (443 євро) на місяць не оподатковуються і всі пенсії будуть звільнені від сплати 5,5% податку на охорону здоров’я.
09:36
Берлінський терорист був зареєстрований у Німеччині під 14 різними іменами
Аніс Амрі був спочатку зареєстрований в місті Клеве, Північний Рейн-Вестфалія, а потім переїхав у Берлін у лютому 2016 року.
09:18
Євродепутати закликали Юнкера переглянути підвищення Еттінгера
Німецький єврокомісар має обійняти посаду голови комітету з питань бюджету і людських ресурсів, яка стала вакантною після того, як Крісталіна Георгієва пішла на роботу для Світового банку.