7 жовтня 2014

Інтерв'ю
"Позов до Росії в ЄСПЛ зріс до сотень аркушів, і це не межа"
Посол Микола Точицький: "Під час сесії ПАРЄ депутати висловлювали думку, що потрібно поважати "легітимні інтереси РФ в регіоні". Але точно такі фрази лунали напередодні захоплення Польщі у 1939 році... Росія завжди шантажувала у кулуарах, мовляв, ми вийдемо з РЄ, заберемо гроші і побачите, наскільки це буде для вас сумно".
Колонки
Протиотрута від Росії. Україна шукає відповідь на торговий ультиматум
Україна і РФ можуть підвищувати митні ставки лише до рівня, визначеного умовами свого членства у СОТ. Але середня митна ставка в Україні майже втричі нижча, ніж в РФ! В такій ситуації «дзеркальне» підвищення Україною мит на російські товари лише виглядає адекватним кроком, але насправді вплив обох корекцій буде зовсім різний.
Новини
19:43
ЄС повернеться до питання санкцій наприкінці жовтня
Представники країн-членів ЄС планують дати оцінку ситуації на сході України, імплементації мінських домовленостей і повернутися до питання санкцій щодо Росії наприкінці жовтня.
19:41
МВФ прогнозує скорочення ВВП України до мінус 6,5%
18:12
Сейм Литви не підтримав скорочення російської телепродукції
За відповідні поправки до закону про інформування суспільства проголосували 33 парламентарі, проти було 13, 49 утрималися.
18:04
Газовий конфлікт між Україною та РФ може затягнутись - австрійський міністр
"Справді, є посередницькі зусилля на рівні ЄС з різними сторонами, але все ще жодного результату", - заявив міністр економіки.
17:27
Новак: Сербія хоче створити ЗВТ з Росією
Сербія хоче створити ЗВТ з Росією для окремої групи товарів. Йдеться про введення режиму вільної торгівлі до сигарет, цукру, алкоголю та автомобілей.
17:20
Росія завжди шантажувала Раду Європи своїм внеском - представник України
"Ця поблажливість до РФ – саме через те, що Росія завжди шантажувала у кулуарах, мовляв, ми вийдемо з Ради Європи, заберемо свій внесок, і ви побачите, наскільки це буде для вас сумно", - відзначив представник України при Раді Європи Микола Точицький.
17:13
Молдова оштрафувала канали за трансляцію російської брехні про Україну
17:10
Європа гальмує відновлення світової економіки
Міжнародний валютний фонд погіршив свій прогноз зростання світової економіки в 2014 році до 3,3%. Прогноз економічного зростання в єврозоні в нинішньому році був погіршений з 1,1% до 0,8%, а в наступному - з 1,7% до 1,5%.
17:05
США зніме частину санкцій з РФ лише за повного виконання "мінської угоди"
"Ми дали зрозуміти, що у разі виконання мінського договору ми знімемо частину санкцій і це – добрий стимул для Росії... Наш сигнал чіткий – зменшення санкцій відбудеться виключно у разі повного виконання домовленості. Мають бути (виконані) всі 12 пунктів, всі до одного", - заявила представниця Держдепу.
16:49
Нуланд: США вважає, що "мінська угода" не виконується
"США вважають, що домовленість від 5 вересня була б дуже доброю угодою, якби вона виконувалася. Але ми бачимо, що вона не виконується. Немає припинення вогню. Лунають постріли в донецькому аеропорту, в Дебальцевому, в Щастя", - заявила помічник держсекретаря.
16:41
Позов до Росії в ЄСПЛ містить сотні сторінок - представник при Раді Європи
"Внаслідок розвитку подій позов України з п’яти сторінок розрісся до сотень аркушів документів і матеріалів. На жаль, це ще не межа", - зазначив представник України при Раді Європи Микола Точицький.
16:35
Лондон посів другу сходинку у рейтингу інвестицій в нерухомість
Інвестиції у нерухомість Лондона зросли на 40,5%, а в нерухомість Парижа - на 37,2%.
16:11
Україна може ввести точкові санкції проти російських компаній
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Роман Качур наголосив, що введення санкцій має бути досить ефективним і точковим, "щоб дійсно добитися ефекту, а не зашкодити своїм же компаніям, які існують на ринку".
16:08
Коаліція сейму Латвії - за повторне висунення Страуюми на пост прем'єра
Після консультацій "Єдності", СЗК (Союз зелених і селян) і Нацоб'єднання Лаймдота Страуюма заявила, що переговори про сфери відповідальності продовжаться. У деяких аспектах інтереси партій не збігаються, але "невирішених питань немає".
16:02
Україна має намір укласти ЗВТ з Єгиптом
"Ми бажаємо розширювати список партнерів і, на нашу думку, у перспективі ми могли б підписати Угоду про вільну торгівлю між Україною та Єгиптом", - зазначив торговий представник України Валерій Пятницький.
15:37
Ми спрямуємо ракети НАТО у правильному напрямку - Валенса
"Путін є безвідповідальним і хоче створити хаос в Польщі, як це було зроблено в Україні. Тому ми хочемо, щоби НАТО надало нам найкращі ракети, які у нього є, щоб встановити їх тут і спрямувати у правильному напрямку", - заявив він.
15:05
Молдавську "дочку" "ЛУКОЙЛа" можуть позбавити ліцензії
Причиною є порушення в методології розрахунку, виявлені під час перевірок компанії.
14:24
Польським в'язням дозволять користуватися Skype
Польським в'язням дозволять користуватися інтернет-сервісом Skype. Перевага у користуванні Skype буде надаватися тим ув'язненим, які мають дітей молодших за 15 років, а також іноземцям, родичі яких не мають можливості їх відвідувати.
13:53
Курдські активісти більш ніж на годину заблокували Європарламент
Служба безпеки Європарламенту у відповідь на незаконне проникнення в будівлю була змушена заблокувати всі входи і виходи та викликати поліцію.
13:15
ЄС допоможе українським переселенцям
За інформацією представництва ЄС, підтримку буде надано у вигляді гранту в розмірі від 200 тис. до 2 млн євро.
13:12
Нобелівську премію з фізики присуджено за дослідження в галузі світла
Троє японських вчених - Ісаму Акасакі, Хіроші Амано та Шуджі Накамура - отримали престижну нагороду "за винахід діодів, що випромінюють блакитне світло, що дало можливість створити джерела яскравого та енергозберігаючого світла".
12:33
Нормандський формат переговорів щодо України вичерпав себе - МЗС Польщі
"Нормандський формат переговорів вичерпав себе. Тепер потрібен новий етап. Я вважаю, що ці розмови мають проводитися за участю Польщі", - зазначив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина.
12:17
Ми повинні підтримувати комунікацію з РФ - глава МЗС Польщі
"Не може бути, що ми закриватимемо канали зв'язку з Росією. Ми повинні тримати їх відкритими", - сказав міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина.
11:25
Західним політикам можуть заборонити в'їзд до Криму
Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов попередив, що якщо західні країни будуть і надалі залякувати або вводити санкції проти Криму, то їхнім дипломатам може бути заборонено в'їзд на територію півострова.
11:03
Франція не готова змінювати договори ЄС на догоду Великій Британії
"Я не думаю, що ЄС на даний момент готовий розгойдувати свої угоди та інститути", - сказав прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс.
10:59
Пілоти Lufthansa вп'яте з кінця серпня страйкуватимуть
Пілоти Lufthansa оголосили про свій п'ятий страйк з кінця серпня, який вони планують провести 8-9 жовтня. Цього разу перебої з рейсами стосуватимуться вантажних літаків.
10:42
Співробітники Лондонського метро проведуть страйк в середині жовтня
Персонал лондонського метро оголосив про намір проведення 48-годинної забастовки, яка розпочнеться ввечері 14 жовтня.
10:31
ЄС застерігає Сербію від будівництва "Південного потоку"
"Сербія не повинна приступити до роботи з будівництва " Південного потоку " до тих пір, поки ця угода не буде приведена у відповідність з acquis communautaire (правова система ЄС - Ред.)", - говориться у документі.
10:29
НПЗ "Лукойл" у Румунії відновлює роботу після її припинення
НПЗ "ЛУКОЙЛ" у Румунії почав процедуру технологічного запуску після призупинення процесу переробки у зв'язку з судовою забороною.
10:08
Румунія виділить 150 млн євро на запуск стартапів молоддю
Румунія запустить проект фінансування запуску стартапів у сфері ІТ, креативних ідей та туризму вартістю 150 млн євро. Кошти на розвиток бізнесу виділятимуть молоді.
09:56
Могеріні не виключає відновлення переговорів щодо "Південного потоку"
"Якщо (і коли) політичні умови будуть забезпечені, тоді, можливо, технічна дискусія може відновитися, якщо буде також забезпечено юридичну базу", - зазначила Могеріні.
09:47
Німецькі залізничники оголошують страйк
Німецька профспілка машиністів залізничного транспорту GDL оголосила загальнофедеральний страйк.Німецькі машиністи домагаються підвищення зарплати на 5% та скорочення робочого тижня на дві години.
09:32
Генсек НАТО: нарощування сил в Європі не суперечить акту НАТО-РФ
"Немає ніякого протиріччя між військовою присутністю у цьому районі, а також повагою до принципу верховенства міжнародного права", - сказав він.
09:31
Вірус Ебола в Європі. Інфіковано медсестру іспанської клініки
В Мадриді зафіксовано перший в Європі випадок зараження вірусом Ебола.
09:19
ЄС може компенсувати Словаччині втрати від перебоїв з поставками газу
Єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер підтвердив, що країна може отримати компенсацію.
08:58
Майбутній віце-президент по Енергетичному союзу не змогла переконати ЄП
Аленка Братушек, колишній прем’єр-міністр Словенії, яка претендує на посаду віце-президента з питань Енергетичного союзу, виступила на слуханнях в Європарламенті непереконливо.
08:47
Болгарія відмовиться від використання російських військових літаків
Болгарія прийняла рішення відмовитися від використання російської авіаційної техніки.