8 липня 2014

Колонки
Базель III як банківська карта євроінтеграції
Україна може і не виконувати правила Базельського комітету з питань банківського нагляду - в тексті Угоди з ЄС таких вимог немає. Але саме перехід до цих стандартів дозволить очистити банківський сектор та залишити на ринку лише тих гравців, які здатні витримати жорстку конкуренцію за клієнта. Як результат, до України знову прийдуть великі європейські банки.
Новини
22:11
ЄС вже готовий чекати ратифікації до вересня. В Києві - схожі плани
Співрозмовник Європейської правди в керівництві МЗС у вівторок, 8 липня, також наголосив, що крайнім терміном завершення процедури встановлено "кінець вересня".
18:02
Світовий банк виділить Україні $800 млн на дороги
За словами начальника відділу міжнародної співпраці "Укравтодору" Терезії Бабич, транспортна галузь в інвестиційному портфелі МБРР в Україні становить близько 25% і має тенденцію до збільшення.
17:49
У ЄС наголошують, що Україна має право на захист суверенітету і територіальної цілісності
В Європейському Союзі взяли до уваги останній розвиток подій у Східній Україні, зокрема той факт, що українська влада відновила контроль над кількома містами, раніше утримуваними незаконними збройними формуваннями.
17:47
Країни-донори висловилися за залучення приватних інвесторів до надання допомоги Україні
"Донори визнали важливу роль, яку приватний сектор здатний зіграти в процесі стабілізації економічної ситуації і переходу до всебічного та стійкого економічного зростання в Україні", - повідомляється в прес-релізі, поширеному за підсумками донорської конференції в Брюсселі.
17:20
В Італії бояться, що серед іммігрантів "з моря" можуть бути терористи
Зокрема, за останню добу італійська морська охорона виявила 447 іммігрантів з Африки, серед них була жінка на дев’ятому місяці вагітності.
17:19
Ми ніколи не повинні сприймати анексію Криму, інакше будуть інші „Крими" - Більд
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більд переконаний, що Європа ніколи не повинна сприймати анексію Криму, інакше таке може повторитися у майбутньому.
16:54
Україна перекриє російським авіакомпаніям шлях за кордон
Влада України має намір домогтися закриття повітряного простору в більшості країн світу для російських авіакомпаній. Для цього планується виключити РФ з учасників Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).
16:50
Європа потребує інвестицій для стабілізації економіки - представник ЄЦБ
Єдиний вихід з кризи для Європи - це "не нарощувати нових боргів поверх старих", впроваджувати пакет реформ, які б спростили економічну конюнктуру, що зумовить притоку нових інвестицій.
16:36
"Свобода" обурена відсутністю українських послів в ЕС
В парламентському комітеті з європейської інтеграції просять президента, прем’єра та главу МЗС пояснити відсутність українських послів у ключових країнах ЄС. Про це йдеться у листі на адресу керівників держави за підписом заступника глави комітета з євроінтеграції Олега Панькевич (член фракції "Свобода").
16:21
Європарламент ратифікує Угоду про асоціацію з Україною дуже швидко - Брок
Голова комітету ЄП у закордонних справах впевнений, що вже на цьому тижні з цього питання будуть призначені доповідачі, щоб "після літніх канікул ми одразу розпочали процес і досягли результату".
15:53
Польща, Португалія та низка інших країн готові взяти на відпочинок дітей загиблих учасників АТО
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін доручив департаменту консульської служби та іншим підрозділам МЗС у взаємодії з активістами, інститутами громадянського суспільства та українською діаспорою активізувати роботу з вирішенню питань лікування та реабілітації за кордоном учасників АТО, постраждалих мирних громадян і членів їхніх сімей.
15:43
ЄСПЛ розглядає два позови України до Росії у зв'язку з подіями в Криму і на сході - Мін'юст
На розгляді Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) знаходяться два позови від України до Росії у зв'язку з подіями навколо Криму і Донбасу. Інші міжнародні інстанції вимагають попередньої згоди Росії.
15:40
"Нафтогаз" оголосив конкурс на поставку природного газу в Україну з Угорщини
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" оголосила конкурс серед компаній, які мають можливість постачати природний газ з угорського напрямку на територію України, повідомила прес-служба держхолдингу у вівторок.
15:05
В Іспанії заарештували представників італійської мафії
В поліції зазначають, що представники "Каморри" займалися відмиванням незаконно зароблених коштів через певну кількість барів та ресторанів Мадрида.
14:52
Бразилія вводить антидемпінгові мита на українські труби
У лютому Міністерство розвитку, промисловості та зовнішньої торгівлі Бразилії ініціював антидемпінгове розслідування щодо імпорту низки безшовних труб з вуглецевої сталі походженням з України.
14:37
Росія скликає екстрене засідання ради ОБСЄ
На думку росіян, продовження військової операції на сході України може призвести до гуманітарної катастрофи.
14:20
Порошенко завтра проведе з Меркель та Олландом переговори щодо ситуації на сході України
Франсуа Олланд підкреслив, що "ситуацію в Україні" і "заходи, які будуть необхідні для деескалації конфлікту" обговорять також на засіданні Європейської ради 16 липня.
13:57
Порошенко висловився за приєднання Італії і Великобританії до переговорів "нормандської четвірки"
Президент України Петро Порошенко у вівторок на зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федерикою Могеріні обговорив міжнародну підтримку України.
13:55
Шведи відкриють в Україні мережу шведських кафе Fika
Національна мережа готелів Reikartz Hospitality Group спільно зі шведською торговою та інвестиційною радою Business Sweden запускають першу в Україні мережу шведських кафе Fika.
13:30
Ратифікація Україною Угоди про асоціацію - це шлях до реформ - Фюле
Єврокомісар зазначив необхідність покращення у сфері верховенства права, проведення реформи судової системи, боротьби з корупцією, підвищення якості управління, захисту фундаментальних прав та свобод, поваги національних меншин, покращення бізнес-клімату.
13:29
В Європарламенті визначили відповідального за співпрацю з Україною
Главою комітету парламентської співпраці Європарламенту між Україною та ЄС стане хорватський дипломат, новопризначений заступник глави комітету закордонних справ ЄП Андрей Пленкович. "Українського досвіду" він не має.
13:00
Гройсман пропонує створити гарантійний фонд для інвесторів та експортерів
Створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС має надати поштовх для підвищення конкурентної спроможності української продукції.
12:57
Уряд Латвії передав СА для ратифікації в парламент, парламент Литви - ратифікував
Уряд Латвії виступає за швидку ратифікацію угод про асоціацію між ЄС і Україною, Молдовою та Грузією.
12:48
Поліцейська місія ЄС буде розміщена в Україні протягом літа - Фюле
У червні міністри закордонних справ ЄС домовилися про створення спільної місії в рамках політики безпеки і оборони з наміром її розміщення протягом літа.
12:48
ЄС активізує надання гуманітарної допомоги Україні - Фюле
Європейський Союз глибоко занепокоєний станом безпеки і гуманітарною ситуацією в Україні та готовий сприяти вирішенню цих питань, заявив комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.
12:47
Київ закликає Євросоюз негайно запровадити подальші санкції проти Росії
МЗС України закликає Євросоюз негайно запровадити подальші санкції проти Росії.
12:44
З Румунії до України екстрадовано організатора незаконного переправлення нелегалів
В Україну екстрадовано та доставлено до слідчого відділу управління СБУ в Закарпатській області уродженця Чернівецької області – організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон, який тривалий час переховувався від слідства за кордоном.
12:03
Гройсман закликає розробити "план Маршалла" для України
Серед найважливіших програм у рамках цього плану віце-прем'єр, зокрема, назвав зміцнення східних кордонів України, а також реабілітаційну програму для Донецької і Луганської областей, яка передбачає створення робочих місць.
11:41
Головуюча у Євросоюзі Італія виступає за мирне врегулювання ситуації на сході України
Італія, що головує зараз в Європейському Союзі, виступає за мирне врегулювання ситуації на сході України.
11:17
Еттінгер хоче відновити переговори для владнання газової кризи між Україною та Росією
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив агенції Інтерфакс, що поки не отримував запрошення взяти участь у переговорах, однак про зустріч Еттінгера та глави російського Міненерго знає.
11:14
Німеччина скоротила експорт та імпорт у травні
Німеччина скоротила експорт та імпорт у травні 2014 року, що стало ще одним підтвердженням послаблення економічної активності в країні.
11:05
Заступник глави АП провів переговори з послом Британії щодо гучних випадків візових відмов
Цю інформацію Валерій Чалий підтвердив виданню у телефонному коментарі, зазначивши, що однією з тем переговорів стали публікації ЄвроПравди про резонансні відмови у видачі віз громадянам України.
11:01
Бізнес закликає ЦБ Англії не підвищувати ставки занадто рано, побоюючись гальмування економіки
Асоціація британських торгових палат закликала Банк Англії уникати передчасного підвищення базової процентної ставки, щоб не зашкодити відновленню економіки Великобританії, яке продовжилося в другому кварталі аналогічними темпами, як у першому.
10:41
США закликають Німеччину спільно вирішити "шпигунський скандал"
Поінформовані джерела підтвердили факт причетності ЦРУ до розвідувальної операції проти Німеччини, в рамках якої був завербований працівник BND.
10:28
Греція відкидає залучення третього пакету допомоги "трійки"
Греція відкидає можливість залучення третього пакету допомоги "трійки" кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд), до якого, на думку ЄС, країні в будь-якому разі доведеться вдатися.
10:25
В США почалась перевірка німецького Коммерцбанку
Федеральна влада Сполучених штатів Америки почала перевірку Коммерцбанку, другого за розміром кредитора Німеччини, стосовно відносин банку з Іраном та іншими країнами, котрі входять до чорного списку США.
10:09
Найбільші затори на дорогах у Мілані - дослідження
В Лондоні водії перебувають у пробках 83,4 години на рік - це найгірший показник з 25 міст. В Лос-Анджелесі - трохи менше, 64,3 години. А от у Мілані водій автомобіля в пробці проведе майже 57 годин на рік.
09:32
Австрійський суд заарештував нерухомість сина екс-прем'єра України Азарова на 5 млн євро
Правоохоронці встановили зв'язок сина екс-прем'єра України Миколи Азарова, народного депутата Олексія Азарова з компанією L.A.D.A. Holding Anstalt (Ліхтенштейн). На підставі європейських санкцій австрійський суд заарештував нерухомість цієї компанії у Відні і Штирії на суму близько 5 млн євро.
09:30
Україна дослухається до порад Європи щодо припинення вогню, але діє, виходячи з національних інтересів – Валерій Чалий
У питаннях прийняття рішення щодо мирного врегулювання ситуації на сході держави Україна керується національними інтересами, наголошує заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий.
09:26
ЄСПЛ направив Росії та Україні питання щодо викрадення опозиціонера Развозжаєва - адвокат
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) звернувся до урядів Росії і України з питаннями про можливе викрадення опозиціонера Леоніда Развозжаєва, обвинуваченого в підготовці масових заворушень, стверджує захист Развозжаєва.
09:18
Обама і Олланд вкотре закликали Путіна вплинути на сепаратистів на сході України
Президенти Франції Франсуа Олланд і США Барак Обама закликали президента РФ Володимира Путіна натиснути на проросійських сепаратистів на сході України, щоб вони розпочали переговори з Києвом.
09:16
У Брюсселі під головуванням Фюле відбудеться зустріч високого рівня щодо підтримки України
Сьогодні у Брюсселі відбудеться зустріч високого рівня для обговорення основних пріоритетів підтримки України.
08:49
Елмар Брок став головою комітету закордонних справ Європарламенту
Під час подій на Майдані з грудня 2013 по лютий 2014 року він неодноразово відвідував Київ.
07:30
ЄС не готовий до третього етапу санкцій і розширює другий етап, США і далі погрожує РФ
"Йдеться тільки про розширення другого етапу санкцій. Думаю, будуть в основному фізичні особи, а не компанії", - сказав дипломат. Ці санкції були введені Євросоюзом у березні, з тих пір список осіб, яким заборонено в'їзд до ЄС, неодноразово розширювався.