9 березня 2015

Новини
17:45
Більдт про нову "армію ЄС" – у Юнкера нічого не вийде, та й не треба
"Заплановано, що це питання буде обговорюватися на саміті Євросоюзу в червні. Зараз Єврокомісія вирішує, який саме внесок вона може запропонувати до цієї дискусії", - заявив представник ЄК
16:50
"Заповіт" дев'ятьма мовами: дипломати вшанували пам'ять Шевченка
У записі ролику взяли участь дев'ять представників МЗС, включаючи міністра Клімкіна, який говорив іспанською, та його заступницю лану Зеркаль, яка прочитала вірш англійською.
15:44
У Франції затримали ісламістів, пов’язаних з атакою на Charlie Hebdo
Джерело французького видання, зокрема, зазначає, що всі четверо затриманих мали зв’язок із Амеді Кулібалі – паризьким терористом, якій захопив заручників у кошерному супермаркеті в паризькому районі Вансан на початку січня
14:18
фотоВ порту Риги вивантажили 120 американських танків та БМП
Це спорядження надійшло до Латвій у якості допомоги з боку США, яка має гарантувати безпеку латвійської держави. Бронетехніка а також персонал, який її супроводжує, посилять обороноздатність Латвії в рамках ротації військ НАТО.
13:25
відеоРосійське питання стане ключовим для Європарламента на поточному тижні
Російське питання стане одним із ключових, винесених на розгляд. Дебати, які відбудуться в середу, були призначені через вбивство в Москві опозиціонера Бориса Нємцова. Також буде обговорено стан демократії в РФ в цілому.
12:44
Греція виплатила першу частину боргу перед МВФ
12:41
В Малі терористи вбили охоронця представництва ЄС
Загиблий представник представництва ЄС – 44-річний бельгієць Ронні П'єнс. Він працював у службі безпеки представництва.
12:10
Туск: Путін хоче контролювати всю Україну, в ЄС цього не розуміють
"Я – більш скептичний", - зазначив він. "Чи то військовим шляхом, чи то за допомогою економічних чи інших інструментів, але, боюся, Росія хоче отримати контроль над всією Україною", - вважає президент Європейської ради.
11:48
Туск: Досить жити ілюзіями, ЄС не готовий до посилення санкцій
Однією причин цього Туск назвав той факт, що в світі одночасно виникло забагато зон нестабільності. Українсько-росіійський конфлікт, за його словами, сприймається як "лише одна з багатьох" криз, які несуть загрозу європейській безпеці та потребують відповіді з боку ЄС та США.
11:21
фотоСША та партнери по НАТО розпочинають масштабні навчання у Чорному морі
Американські кораблі увійшли до акваторії Чорного моря на минулому тижні та будуть вимушені залишити її за два тижні. У відповідності до конвенції Монтре, сторонні військові кораблі не мають права перебувати тут більше ніш 21 день поспіль.
10:33
Ле Пен: Франція має вийти з єврозони та повернути свою валюту
Ле Пен визнала, що відмова Франції від євро означатиме "кінець єврозоні", однак це дозволить збільшити експорт за рахунок більш слабої національної валюти, французького франка.