11 червня 2015

Статті
"Дорогий ворог" Путін провалив італійський бліцкриг
Перший провал чекав на Путіна у Ватикані, і він, без сумніву, сам долучився до його створення. Російський президент на годину запізнився (!) на зустріч з Папою Римським... Відповідь Ренці на російський шантаж надійшла дуже оперативно, і вона виявилася красномовною: нижня палата парламенту терміново ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною...
Європа об'єднала Україну торгівлею, але знову втрачає Донбас
За підсумками першого кварталу 2015 року частка експорту до Європи була понад 50% вже у семи областях (вперше – у Рівненській та Чернівецькій), а перевищення обсягів торгівлі з Європою над «ринком СНД» фіксується в 16 областях і в Києві. Водночас експорт до СНД зміцнює позиції в Донецькій і Луганській областях.
Колонки
Як вийти на ринок ЄС – інструкція крок за кроком
Що робити українським виробникам, які хочуть вийти на ринок ЄС та продавати там щось більше, ніж сировину?.. Але пам'ятайте, що у ЄС діє принцип презумпції відповідності. Тобто ви як виробник, виносячи свою продукцію для продажу на ринок, гарантуєте її відповідність усім параметрам безпеки.
Чи може Україна захистити свою економіку від РФ, не порушуючи норм СОТ?
Норми СОТ свідчать, що забезпечення лібералізації торгівлі не може переважати над легітимним правом держави на захист свого суверенітету та національної безпеки. Саме тому Україна має всі можливості захистити національну економіку від агресії Росії, не порушуючи норм Світової організації торгівлі.
Новини
19:48
У Литві лише 8% призовників відгукнулися на повістки
У Литві лише 8% (3000 з 36 000) призовників з'явилися у військкомати, незважаючи на те, що список був публічним і повістки вже розіслані.
19:11
Пауер: США не заспокоїться, поки Крим не повернеться під контроль України
19:05
Президент Фінляндії про візит до РФ: надій на зустріч з Путіним не покладаю
Як зазначається, темами зустрічі стане конфлікт на сході України, двосторонні відносини Фінляндії та Росії, а також питання відносин ЄС і Росії.
18:37
МВФ через "значні розбіжності" залишив переговори з Грецією
"Існують серйозні відмінності між нами в більшості ключових областей", - заявив речник МВФ Джеррі Райс журналістам у Вашингтоні.
17:52
Пауер: Україна змушена воювати на два фронти - з корупцією та Росією
Саманта Пауер підкреслила, що в 2015 році українці повинні втілювати ті ідеї, які вони відстоювали на Майдані.
17:38
Посол США при ООН: якщо РФ продовжить дестабілізувати Україну, будуть нові санкції
"Якщо РФ і далі не поважатиме територіальну цілісність та суверенітет України і порушуватиме міжнародні правила, США продовжуватимуть піднімати ціну для РФ", - заявила вона.
17:28
Після кібератак Бундестаг потребує замін комп'ютерної мережі - ЗМІ
Потужні хакерські атаки на комп'ютерну мережу Бундестагу спричинили більшу шкоду, ніж вважалось раніше. З мережі продовжується неконтрольований витік даних.
17:03
Міноборони Латвії: проникнення росіян на навчання НАТО - елемент гібридної війни
Також, за його словами, це є спробою спробою оббрехати країну та її збройні сили.
16:43
Словаччина змінить законодавство через громадян, які воюють на Донбасі
До законодавства хочуть внести статтю, яка передбачає покарання за участь у бойових діях на боці нерегулярних угрупувань.
16:22
Росія обіцяє відповісти на розширення санкцій ЄС та США
Раніше віце-президент США Джозеф Байден знову підтвердив намір США і країн "Великої сімки" ввести додаткові санкції проти Росії у разі невиконання мінських угод.
16:11
Винищувачі НАТО перехопили над Балтикою російський бомбардувальник
"Винищувачі повітряної поліції 11 червня перехопили над Балтійським морем Су-24, що належить російським збройним силам" - йдеться у повідомленні.
15:55
Главу бюджетного комітету парламенту Італії звинувачують у відмиванні 500 млн євро
Справа, за якою висунуто звинувачення парламентарю, стосується відмивання 500 млн євро шляхом доведення до банкрутства будинку пристарілих на півдні Італії під назвою "Божественний промисел".
15:33
В Єврокомісії назвали переговори з Грецією "ковзанням корови на льоду"
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав переговори міжнародних кредиторів з Грецією про реструктуризацію боргу "ковзанням корови на льоду".
15:21
МЗС України та Польщі підписали план співробітництва на 2016-2017 роки
Особливий акцент зроблено на необхідності подальшої консолідації міжнародної підтримки України у протидії російській агресії, експертної допомоги Польщі у впровадженні внутрішніх реформ.
15:00
Рада Європи критикує Росію за переслідування гей-прайдів
"Місцева влада РФ, як і раніше, відкидає більшість запитів на проведення публічних заходів у тому числі на підставі Федерального закону, який забороняє "пропаганду нетрадиційної сексуальної орієнтації" - йдеться у документі.
14:51
Є загроза створення РФ сухопутного коридору до Криму - резолюція Європарламенту
"(Європарламент) глибоко стурбований вкрай важкою ситуацією, що склалася в Східній Україні, де війна веде до дестабілізації України і регіону в цілому, в тому числі можливою загрозою створення сухопутного коридору, що зв'язує російську територію з Кримом через підконтрольну сепаратистам території вздовж західного узбережжя Азовського моря (м. Маріуполь)", - відзначається в документі.
14:36
Єврокомісія почала антимонопольну справу проти Amazon
Комісія вважає, що певні положення контрактів компанії ускладнюють конкуренцію з Amazon для інших електронних книгорозповсюджувачів.
14:19
Пушков: делегація РФ ще на рік залишить ПАРЄ, якщо санкції продовжать
"Ми не відмовимося від нашої лінії на відмову від участі в роботі ПАРЄ в разі збереження санкцій на нашу адресу. І тому скажемо: якщо в січні 2016 року знову буде ухвалено рішення про відновлення санкцій, то тоді наша делегація не буде ще рік в ПАРЄ", - сказав Пушков.
14:16
Європарламент засудив корупцію у ФІФА та закликав обрати тимчасового президента
Євродепутати вважають, що, оскільки корупція у ФІФА "розгульна, системна і глибоко укорінена", федерація має вжити широкомасштабні реформи, включаючи перегляд статуту, структури і діючої політики.
14:05
Країни Балтії, Чехія і Польща закуплять боєприпаси для протитанкової зброї
Договір на 13,6 млн євро з Європейським оборонним агентством уклав виробник оборонного спорядження Saab. В його рамках в наступному році відбудуться постачання боєприпасів протитанкової зброї Carl-Gustaf в країни-члени агентства Естонію, Латвію, Литву, Чехію і Польщу
13:32
ФотоУ Греції активісти окупували міністерство фінансів
Активісти вивісили на фасаді будівлі міністерства великий банер з надписом "Ми достатньо стікали кров'ю, ми достатньо заплатили".
12:54
На зустрічі у Парижі закликали припинити бої біля Широкиного та звільнити полонених
Франція, Німеччина, Росія, Україна в якості одного з пріоритетів підкреслили необхідність "завершення виконання плану по деескалації ситуації в районі Широкино".
12:42
Італія почала ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС
"Палата депутатів Італії щойно ратифікувала Угоду про асоціацію України з ЄС. Попереду ще Сенат, але крига скресла. Grazie!" - відзначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
12:22
Росія отримала відмову за ключовими пунктами на зустрічі в "нормандському форматі" у Парижі
Росіянам відмовили у спробі розгорнути дискусію щодо розширення Тристоронньої контактної групи за рахунок включення представників "ДНР" та "ЛНР".
12:01
ФотоПілоти НАТО заправляють свої штурмовики А-10 в небі Латвії
Після бойового завдання штурмовики А-10 заправлялися прямо в повітрі від літака KC-135.
11:30
Лінкявічюс: Кремль досяг мети, лідери сепаратистів йому вже не треба
"Думаю, мета досягнута. Кремлю вдалося створити квазі-державу, яка гальмуватиме розвиток України.Гадаю, майбутнє лідерів "республік" буде сумним. Вони відпрацьований матеріал", - зазначив глава МЗС Литви.
11:12
США ще на рік продовжили санкції проти Білорусі
США ввели санкції проти Білорусі 16 червня 2006 року за підрив демократичних процесів деякими членами білоруського уряду і іншими особами.
10:41
Прем'єр Франції поверне 2,5 тис. євро, витрачені на переліт його дітей на фінал Ліги чемпіонів
Раніше французькі депутати розкритикували поїздку Вальса в Берлін за державний рахунок. За даними деяких ЗМІ, загальна вартість поїздки склала близько 20 тис. євро.
10:33
В ЄС схвалили систему контролю та сертифікації насіння зернових в Україні
Експерти ЄС схвалили систему контролю та сертифікації насіння зернових культур в Україні.
10:08
Більше половини греків не схвалюють позицію уряду в борговій кризі
Більше половини греків незадоволені тим, як уряд проводить переговори з зовнішніми кредиторами Греції.
09:37
Посол США при ООН: ми не знаємо, що зробить Путін, якщо не зупинити його в Україні
Представниця США декілька разів наголосила що "немає військового вирішення даного конфлікту" і тому Вашингтон має залучати інші механізми, головний з яких - санкції.
09:26
Переговори за участю ЄС з врегулювання кризи в Македонії провалилися
"Переговори були відкритими і деталізованими, але не принесли результату", - йдеться у повідомленні.
09:21
Посол США в ООН: Радбез – це таке місце, де все догори дригом
Представниця Сполучених Штатів Америки при ООН Саманта Пауер вважає, що російські посадовці та дипломати не намагаються казати правду, а "діють за методичкою", коли ведуть дискусії щодо України в світі.
08:59
Білий дім запевнив Київ у готовності до нових санкцій проти Росії
Віце-президент США Джо Байден підтвердив готовність спільно з країнами G7 застосувати нові санкції проти Росії.
08:37
Меркель, Олланд і Ципрас погодились поглибити переговори щодо боргу Греції
Лідери Німеччини і Франції домовилися з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом інтенсифікувати переговори щодо грецького боргу.
08:25
Хакери зламали сайт армії Литви і заявили про підготовку анексії Калінінграда
Так, на сайті з'явилася інформація про те, що нібито мета навчань "Удар меча", які проходять у країнах Балтії та Польщі - підготовка до анексії Калініградської області.
08:16
Папа провів з Путіним "несердечні" переговори і закликав його до щирості
Папа Римський Франциск закликав президента РФ до "щирих великих зусиль у питанні вирішення конфлікту в Україні.