11 липня 2014

Статті
Приватизація-2014: продати не можна залишити
ЄвроПравда вже ознайомилася з проектом урядової постанови "Про затвердження об’єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2014 році". Зокрема, уряд вирішив додати до списку приватизації 50% акцій "Укрнафти" та 75,2% акцій "Турбоатому". Їхній продаж, сподіваються в Кабміні, додасть державі додатково 13 млрд грн.
Переговори останньої надії
Різні співрозмовники ЄвроПравди свідчать – проведення тристоронніх консультацій з Росією було вимогою низки країн ЄС, які воліють зачекати із ратифікацією Угоди про асоціацію. Їхнім аргументом є побоювання російських захисних заходів щодо українського експорту, що може ще більше дестабілізувати ситуацію на сході України.
Інтерв'ю
"Штучних перешкод у ратифікації Угоди з Україною не буде"
Ми до війни не готуємося, хоча, звісно, зміцнюємо свою оборонну міць. Я кажу про блок НАТО. Він дуже серйозно розглядає свою безпеку, і не тільки теоретично, але і практично, вкладаючи зусилля і ресурси. Не думаю, що існує сила, яка може загрожувати територіальній цілісності, суверенітету країн НАТО. Можливі провокації, локальні конфлікти, але такої сили немає.
Колонки
Коли ж нарешті почнеться асоціація?
Нині не вистачає, перш за все, одного – бажання... Не хотів би проводити паралелі чи порівнювати, але громадянське суспільство не пробачить нинішній владі затягування ратифікації, як не пробачило Януковичу відмову від підписання Угоди.
Новини
18:41
Переговори про продаж зброї зірвано через відмову в британських візах делегації РФ
"Рособоронекспорт" не зможе провести важливі переговори в ході роботи авіакосмічного салону «Фарнборо-2014» через масову відмову у видачі британських віз російській делегації.
18:04
Зустріч польських депутатів закінчилась бійкою
Розслідуванням даного конфлікту вже займається прокуратура.
17:40
Чисельність населення ЄС зростає внаслідок міграції
Кількість населення ЄС збільшилась на два мільйони порівняно з попереднім роком.
17:02
Канцлер Німеччини закликає Порошенка захистити мирних жителів на сході України
Лідери двох країн наголосили на необхідності термінового проведення переговорів тристоронньої контактної групи високопоставлених представників України, Росії та ОБСЄ з представниками ополченців.
16:59
Німці використовують перегляд матчів ЧС-2014 з футболу, щоб приховати подружню зраду
27% жінок та чоловіків під прикриттям перегляду футбольних матчів наставляють роги своїм коханим.
16:06
В ЄС офіційно підтвердили розширення санкцiйного списку у зв'язку з українською кризою
Рада ЄС оголосила в п'ятницю про розширення санкцiй у зв'язку з українською кризою, внiсши до "чорного списку" ще 11 фiзичних осiб і довiвши загальну чисельнiсть фiгурантiв списку до 72, йдеться в комюнiке Ради.
15:54
Росія прагне до взаєморозуміння з ЄС і Україною щодо Угоди про асоціацію
Предметом обговорення буде також вірогідність витіснення російських товарів товарами з ЄС і українських товарів з українського внутрішнього ринку на російський.
15:30
ЄС позивається до Австрії та Польщі через енергоефективність та попереджає Румунію про газовий ринок
Австрії та Польщі загрожує штраф за неспроможність імплементувати законодавство ЄС про поліпшення енергоефективності будівель, заявив виконавчий орган ЄС.
15:04
РФ з 21 липня посилює вимоги до ввезення продукції через ЄС
Ці умови не поширюються на продукцію Андорри, Ватикану, Ліхтенштейну, Ісландії, Монако, Норвегії, Сан-Марино та Швейцарії.
14:38
ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити €18 тис. ВІЛ-позитивному ув'язненому
ЄСПЛ визнав за Росією порушення статей 3 (заборона нелюдського і такого, що принижує гідність, поводження) і 13 (відсутність ефективних засобів юридичного захисту) Конвенції про захист прав людини і основних свобод.
14:30
Польський сейм вдруге висловив довіру прем'єру Туску
З ініціативою про відставку уряду Туска виступила в середу опозиційна консервативна партія "Право і справедливість".
14:22
Вірменію терміново прийматимуть до Митного союзу
Вірменія може увійти до складу Митного союзу вже цього року.
13:55
В єврозоні на 80 тис. зріс природний приріст населення
У порівнянні з даними 1960 року населення єврозони збільшилося на 100 млн осіб.
13:49
Європейський парламент проголосує резолюцію по Україні
На наступному пленарному тижні, у вівторок 15 липня, Європейський парламент обговорить ситуацію в Україні та проголосує відповідну резолюцію.
13:08
Жінки-єврокомісари закликали Юнкера збільшити жіночу квоту в Комісії
Жінки-єврокомісари з адміністрації Жозе Мануела Баррозу направили Жану-Клоду Юнкеру, найвірогіднішому кандидату на пост наступного президента Європейської комісії, відкритого листа, в котрому закликали його призначити як мінімум 10 жінок єврокомісарами.
12:41
Литовське телебачення транслюватиме новини українських журналістів
Гендиректор ЛРТВ Аудрюс Сяурусявичюс сказав, що це стане противагою інформаційній кампанії, яку здійснює Кремль.
12:31
Італія підтримає "Південний потік"
Нагадаємо, що з 1 липня Італія головує в Євросоюзі терміном на 6 місяців.
12:00
Андрій Дещиця їде послом до Польщі – джерело
Андрій Дещиця вільно володіє польською, він має значний досвід роботи у посольстві України в Польщі. Формально його призначення ще має бути погоджене польською стороною, але наразі немає сумнівів, що агреман буде наданий.
11:57
Німеччина депортує начальника ЦРУ в Берліні через шпигунський скандал
Німеччина надіслала начальнику ЦРУ в Берліні запит з проханням залишити країну у зв’язку зі шпигунським скандалом, який розігрався цього тижня в Німеччині.
10:57
Росія хоче змінити текст УА та перешкодити її імплементації - документ
Під час тристоронніх переговорів щодо торговельної угоди між Україною та ЄС, що пройдуть у п’ятницю, 11 липня, Росія налаштована переконати сторони не починати імплементацію Угоди про асоціацію та змінити її положення, аби усунути "негативні наслідки" для Росії.
10:55
Британія визнала помилкові відмови у видачі віз українцям
"Мені повідомили, що в даному конкретному випадку з відмовою вченим, які їхали до Британії, вже ухвалене рішення відшкодувати їм візовий збір. Я думаю, це саме по собі є визнанням, що в даному конкретному випадку система могла б спрацювати краще", - прокоментував міністр цей випадок.
09:31
США пропонують притягнути Росію до відповідальності за підтримку сепаратистів в Україні
Петро Порошенко, згідно з повідомленням, сказав Джо Байдену, що Росія неодноразово відкидала запропоновані Києвом місце та час проведення переговорів щодо припинення бойових дій на сході України.
09:21
Червнева інфляція в Німеччині підтверджена на рівні 1%, як і очікувалося
Споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, зросли у червні 2014 року на 1% в річному вираженні, свідчать остаточні дані Федерального статистичного управління країни (Destatis).
09:21
Ціни на нафту знизилися до $108
Агенція Reuters також повідомляє, що видобуток нафти в Лівії підвищився до 350 тис. барелів на день завдяки збільшенню видобутку на родовищі El Sharara.
09:17
Іспанія бачить у "Грі престолів" порятунок від безробіття
Керівництво іспанської Андалусії сподівається, що зйомки чергового сезону популярного фентезі-серіалу "Гра престолів" дадуть значний імпульс економіці регіону, що страждає від найвищого в країні безробіття.
09:10
ЄС хоче створити з Україною та Росією консультативний механізм для реалізації Угоди про асоціацію
11-12 липня цього року міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснить робочий візит до Брюсселя для участі у тристоронній зустрічі Україна – ЄС – РФ щодо імплементації Угоди про асоціацію.
09:01
Україна та Канада мають намір відновити співпрацю в ядерній галузі
Консультації з вибору серійного реактора для будівництва в Україні нових атомних потужностей також проводилися з "Росатомом" (РФ), KEPCO (Корея), AREVA (Франція) і Westinghouse (США).