12 грудня 2014

Статті
Національне антикорупційне бюро – чи відповідає воно вимогам ЄС? ІНФОГРАФІКА
Це – найважливіший антикорупційний проект за всю історію незалежної України. Створення такого органу має розпочати реальну дієву боротьбу саме з корупцією у вищих ешелонах влади... Щоправда, в ніч перед голосуванням депутати своїми правками фактично позбавили директора Бюро незалежності...
Експорт, що блищить
Є проблема глобальної недовіри до українських партнерів... "Виходячи на польський ринок, ми розіслали тисячу комерційних пропозицій потенційним партнерам, а у відповідь отримали близько 40 листів, а врешті-решт знайшли тільки двох партнерів". Тим не менш, зараз компанія успішно в Польщі... Ще одна порада – не робити своєю головною перевагою ціну...
Інтерв'ю
Президент "Венеціанки": "Люстрація колишньої влади, як така, є прийнятною"
Джанні Букіккіо: "Ми не руйнуємо процес. Але ухвалення люстраційного закону – це завжди непросто.... Щодо люстрації суддів є питання. Ми не можемо сприйняти того, що у вас один за одним було ухвалено два закони на одну тему... Імовірно, закон щодо люстрації судової системи буде анульовано..."
Новини
20:40
ГрафікНафта Brent продовжує падіння, вже нижче $62
Локальний мінімум було досягнуто о 18.50 за київським часом, він склав $61.42.
19:29
"США живуть в ілюзіях" - МЗС РФ прочитав "огульне" рішення конгресу щодо України
"В черговий раз в Вашингтоні висувають проти Росії безпідставні огульні звинувачення і нам загрожують новими санкціями. При цьому заважають у купу український і сирійський конфлікти, до роздування яких США доклали руку, і навіть Договір про РСМД, дотримання якого Вашингтоном, м'яко кажучи, викликає питання", - йдеться в заяві.
18:55
Темпи зростання українського експорту до ЄС почали знижуватися - Пятницький
За його словами, якщо за підсумками 10 місяців 2014 року зростання експорту в ЄС становив 12,3% порівняно з минулим роком, то за 11 місяців - 7,5%.
18:38
Норвегія призупиняє військову співпрацю з РФ до кінця 2015 року
"Ситуація у східній Україні серйозна, і Росія, безумовно, відіграє дестабілізуючу роль. Росія підтримує сепаратистів у східній Україні, а також тримає військові і збройні сили уздовж кордону. Це неприйнятно", - відзначила міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Сорейде.
18:00
Над Лондоном закривали повітряний простір через комп'ютерний збій
Національний центр управління повітряним рухом (NATS) повідомив, що простір відкрито, проте польоти залишаються обмеженими.
17:20
Країни Балтії втричі збільшать фінансування повітряної поліції НАТО
Латвія, Литва та Естонія посилять військову співпрацю і збільшать фінансування повітряної поліції НАТО у відповідь на збільшення активності російських літаків на своїх кордонах.
17:17
"Венеціанка" вважає необґрунтованою люстрацію на підставі комуністичного минулого
"Звісно, тут є проблеми. Починати люстрацію за 20 років після завершення комуністичного правління – це дещо необґрунтовано", - зазначив президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.
16:46
Частину майна президента Словаччини продадуть за борги
У президента Словаччини рішенням суду буде конфіскована частина службового майна на суму 121 тис. євро, ці кошти будуть виплачені в якості компенсації незаконно звільненому співробітнику канцелярії президента.
16:13
Президент Естонії: йдеться не про холодну війну, а про війну всіх проти всіх
Те, що відбувається зараз важко назвати холодною війною, в умовах, коли міжнародні правила не застосовуються, доречніше говорити про "війну всіх проти всіх".
16:03
Санкції ЄС можуть бути зняті також з Іванющенка - Центр протидії корупції
ГПУ не порушила кримінальне провадження щодо Іванющенка, в якого тільки у Швейцарії арештовано 32 мільйони доларів та 72 мільйони франків.
15:45
Люстраційний комітет має бути відокремлено від Мінюсту - "Венеціанка"
"Це дуже важливо для нас. Орган, відповідальний за люстрацію, має бути дійсно незалежним, він не може бути пов’язаний з Мінюстом", - підкреслив президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.
15:08
Новий закон про люстрацію має бути готовий протягом 3 місяців - "Венеціанка"
"За домовленістю, новий закон про люстрацію має буди підготовлено протягом трьох місяців - до березня. Українська влада запевнила нас, що вони вже зараз працюють над змінами до цього закону", - відзначив голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.
14:45
Україна разом з РФ протистоїть ЄС на міжнародних кліматичних переговорах
Україна в тісній співпраці з Росією та Білоруссю і на противагу позиції Євросоюзу блокує продовження Кіотського протоколу.
14:39
ФотоВ РЄ визнали, що належність до команди Януковича - підстава для звільнення з держслужби
"Вони (експерти комісії. - Ред.) вперше визнали, що перебування на високих посадах при режимі Януковича може розглядатися як причина відсторонення від державної служби", - написав голова антикорупційного комітету Верховної ради Єгор Соболєв.
14:02
Більдт та Адамкус увійшли до наглядової ради українського інституту
Основним завданням наглядової ради стане сприяння в просуванні європейських стандартів та практик в Україні та збільшенні її підтримки у світі.
13:46
Хорватія ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС
Хорватія ратифікувала Угоду про асоціацію України з ЄС.
13:20
Чехія остаточно закрила своє генеральне консульство в Донецьку
"Консульська діяльність генерального консульства (Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська області; місто Севастополь; Автономна республіка Крим), яке закривається, переходить до посольства Чеської Республіки в Києві", - відзначає сайт посольства Чехії в Україні.
13:03
Конгрес США пом'якшив санкції проти РФ та знизив підтримку України - ЗМІ
З ухваленого обома палатами Конгресу документа був вилучений розділ щодо надання Україні статусу головного союзника поза НАТО із зауваженням, що це є прерогативою Адміністрації Президента США. Крім того, зазнали певних поправок формулювання щодо санкцій проти Росії.
12:56
Росія розуміє лише аргумент сили – Дещиця
Президент РФ Володимир Путін мав план бліцкригу в Україні, але українці і опір світової спільноти його спинили - це показує, що Росія розуміє лише аргумент сили.
12:43
ВЕНЕЦІАНКА ВІДМОВИЛАСЯ ВІД ЖОРСТКОЇ КРИТИКИ ЛЮСТРАЦІЇ. Їхатимуть до Києва
В п’ятницю на засіданні Європейської комісії "за демократію через право", більш відомої як "Венеціанська комісія", представники української влади змогли переконати експертів ВК відмовитися від безапеляційної критики на адресу закону про люстрацію.
12:01
Європейське бюро ВООЗ знайшло шлях заблокувати кримські порти - активіст
ВООЗ офіційним листом поінформувало про виключення портів Керчі, Севастополя, Феодосії, Ялти та Євпаторії з переліку уповноважених портів міжнародних медико-санітарних правил.
12:00
У Литві можуть посилити покарання за російську пропаганду
Нові заходи президент Даля Грибаускайте аргументує тим, що "Литва зараз живе в умовах інформаційної війни".
11:35
Рішення Венеціанської комісії щодо люстрації готуються змінити – джерело
Члени Венеціанської комісії, швидше за все, відкоригують свій критичний висновок щодо закону "Про очищення влади" (про люстрацію) враховуючи тиск української влади.
11:32
Глава МЗС Польщі: активність Росії – демонстрація сили і пихи
Своєю активністю на східних кордонах НАТО Росія хоче продемонструвати свою силу і похизуватися військовими потугами, які є в її наявності.
10:49
Росія підтвердила Єврокомісії відмову від "Південного потоку"
10:39
В Італії загальний страйк - весь громадський транспорт зупинився до вечора
В Італії почався загальний страйк профспілок проти намірів уряду реформувати трудове законодавство.
09:55
Країни Балтії та Польща: чекаємо дій НАТО у відповідь на дії РФ на Балтиці
Країни Балтії та Польща відзначають безпрецедентну активність Росії в Балтійському регіоні і чекають від НАТО дій у відповідь на неї.
09:32
Commerzbank виплатить понад 1 млрд євро за порушення санкцій США
Commerzbank AG, другий за величиною банк Німеччини, в четвер досяг попередньої угоди з владою США з приводу штрафу за порушення санкцій і звинувачення у відмиванні грошей.
09:20
Ціна нафти Brent впала до мінімуму за 5,5 років
09:07
Google виведе з Росії свою технічну службу
Компанія Google прийняла рішення вивести з Росії свою технічну службу після того як уряд РФ ухвалив нові правила, які вимагають зберігання даних на серверах на території Росії.
08:59
Швеція оголосила про перепідготовку резервістів через російську загрозу
Шведський уряд оголосив про наміри провести перепідготовку громадян, які раніше служили у збройних силах, щоб збільшити обороноздатність країни на фоні російської агресії в Україні.
08:44
Під впливом РФ Угорщина, Італія та Кіпр можуть ветувати санкції
Росія лобіює в столицях найбільших своїх симпатиків – Угорщини, Італії та Кіпру – питання накладення вето на продовження санкцій щодо РФ у наступному році.
08:36
Нові санкції проти РФ можуть бути контрпродуктивними - Обама
"Дехто в Конгресі закликає нас до того, щоб піти далі Європи (щодо санкцій - Ред.). Однак, ми вважаємо, що це було б контрпродуктивно", - відзначив він.
08:30
Конфлікт з РФ триватиме десятиліттями - екс-генсек НАТО
"Сьогодні Росія вважає НАТО противником, і я дуже розчарований. По-моєму, цей сценарій конфлікту між Росією і Заходом розтягнеться на десятиліття. Ці розрахунки може змінити один елемент - ціна на нафту, яка здатна скоротити період конфлікту", - зазначив він.
08:27
ЄБРР виділить Україні кредит у $200 млн на ГТС