13 червня 2014

Статті
Швейцарія проти ЄС: гільйотиною по мігрантам
В свідомості швейцарців швидко закріпився міф про "польського водопровідника", який "позбавляє роботи" корінних жителів країни. З'явилися робочі квоти для Східної Європи, а по тому - і для Західної. Але європейські міграційні та економічні угоди - це єдиний пакет. То ж Швейцарія стикнулася з неочікуваними наслідками.
Новини
23:58
Прем'єр-міністр Фінляндії подав у відставку
Прем'єр-міністр Фінляндії Юркі Катайнен заявив про складання повноважень прем'єр-міністра.
23:46
ЄБРР кредитує адаптацію грузинського бізнесу до роботи в ЄС
Європейський банк реконструкції та розвитку має намір виділити €97 млн для наближення грузинських компаній до стандартів, які діють на європейському ринку.
23:15
ЄС та Україна обговорять умови своєї асоціації із Кремлем
Євросоюз домовився із Кремлем про початок тристоронніх консультацій із Києвом відносно дії Угоди про асоціацію України та ЄС. По згоду Володимира Путіна на ці консультації повідомляється на сайті Кремля.
17:43
Євроконтроль пояснив, чому не застосовує санкцій до Аерофлоту через Крим
У Eurocontrol (Європейська організація з безпеки повітряної навігації) в коментарі порталу ЦТС пояснили, чому не застосовуються санкції до російським авіакомпаніям, які здійснюють рейси до Криму. Виявляється, в Україні цього просто не вимагають.
17:29
В Україні кількість прихильників євроінтеграції зросла на 20% - опитування
У регіональному вимірі прихильників вступу до Євросоюзу значно більше, ніж прихильників вступу до Митного союзу, у західному і центральному регіонах (82% проти 5% і 58% проти 12%), а прихильників вступу до Митного союзу значно більше, ніж прихильників вступу до Євросоюзу, у східному (63% проти 12%) і південному (37% проти 28%) регіонах.
17:26
У липні в Україну мають приїхати інспектори FVO
У липні в Україну мають приїхати інспектори управління їжі та ветеринарії. Щоб тваринницька продукція могла експортуватися до ЄС, потрібно не тільки пройти перевірку, але і прийняти ряд нормативних актів, повідомив Український клуб аграрного бізнесу.
17:14
Генсек НАТО засмучений з приводу подій на Сході України
На даний момент у військовому Альянсі перевіряють достовірність інформації що "саме російські танки перейшли кордон України". Однак це не заважає Генсеку НАТО в черговий раз закликати Росію припинити направляти свої війська в Україну.
17:12
Мертвим робітникам в ЄС платитимуть відпускні
Суд ЄС постановив, що у випадку смерті робітника грошовий еквівалент невикористаної відпустки буде виплачуватися родичам померлого.
17:08
Греція гарантує візову лібералізацію для українців в 2014 році
Грецьке консульство суттєво покращило показники видачі багаторазових шенгенських віз тривалого терміну дії і планує збільшувати цей відсоток. З початку 2014 року греки надали 26,5% віз тривалістю рік та більше.
16:46
Українські екс-чиновники втікачі просять ЄС розморозити їхні активи
У Суді ЄС знаходиться 11 скарг екс-посадовців з України на санкції. Коли почнуться слухання – не відомо.
16:35
Європейські покупці онлайн магазинів отримали більше прав
Покупці онлайн магазинів ЄС отримали право повертати непотрібні товари протягом 14 днів і будуть захищені від дорогих телефонних ліній підтримки відповідно до нових правил захисту прав споживачів, котрі набрали чинності в п’ятницю, 13 червня.
15:58
Азарова "відмазують" перед Євросоюзом
Лобісти екс-прем'єра Миколи Азарова вважають достатньою підставою виключити його з так званого "чорного списку" ЄС той факт, що під час його складання Азаров при владі вже не перебував.
15:31
Україна подала на Росію в ЄСПЛ щодо повернення викрадених дітей-сиріт
Україна подала заяву до Європейського суду з прав людини щодо впливу на Росію у питанні повернення викрадених українських дітей-сиріт.
15:22
Банкірам в Європі уріжуть зарплату
Європейське банківське управління ускладнить правила виплати зарплат банківським співробітникам після того, як було виявило суттєві розбіжності у різних країнах-членах ЄС.
14:40
ДоповненоУкраїну позбавили права проводити Євробаскет-2015. Обіцяють Євробаскет-2017 в Києві
Протягом наступних двох тижнів Президент ФІБА Тургай Демірель та Генеральний секретар Каміл Новак приїдуть до України для підписання договору про проведення ЄвроБаскету 2017 в Києві.
14:21
Італійська low cost "Meridiana Fly" запустила рейс з Києва на Сардинію. Однак ціни не бюджетні
В Євросоюзі авіакомпанія Meridiana Fly відносиься до категорії авіакомпанії low cost. Проте ціни на квитки не досить дешеві. ЄвроПравда переглянула вартість перельоту з Києва в період літніх відпусток. Ціни коливаються в діапазоні від 500-700 доларів США.
14:01
Герберт Салбер стане новим представником ЄС на Південному Кавказі
Новим спеціальним представником ЄС на Південному Кавказі стане Герберт Салбер.
13:28
Україна пропонує сформувати проміжну ціну на газ $326 і продовжити переговори
Україна пропонує сформувати компромісну проміжну ціну на газ у розмірі 326 доларів за 1 тис. куб. м і продовжити переговори до остаточного вирішення всіх питань.
12:38
Між Росією та ЄС можуть припинитися вантажні авіаперевезення
Російська Федерація виступила категорично проти введення нових правил ЄС щодо вантажних авіаперевезень, котрі набудуть чинності 1 липня цього року.
12:22
ДоповненоВ ЄС прогнозують нову зустріч з Україною та РФ щодо газу. Росіяни не планують такої зустрічі
Еттінгер сказав, що обидві делегації вже проконсультувались зі своїми креівниками і він очікує сьогодні отримати погодження на зустріч. Росіяни натомість не планують проводити зустрічі.
12:08
Безкоштовні дозволи на викиди вуглекислого газу перерахують – Європейський суд
Cуд Голландії звернувся до Європейського суду справедливості винести рішення по судовій справі за позовом важкої індустрії країни щодо того, скільки безкоштовних дозволі на викиди вони отримають до 2020 року за правилами ринку вуглекислого газу ЄС.
11:27
Португалія відмовляється від фінансової допомоги "трійки"
Міністр Португалії Марія Луїс Альбукверк не очікувала такого рішення суду. Вона заявила, що не знає як далі діяти, адже заходи з урізання бюджетних витрат та зменшення зовнішнього боргу була однією з вимог кредиторів.
11:20
ЄС виділяє Україні 250 мільйонів євро
ЄС виділив Україні 250 мільйонів євро безповоротної допомоги. Виплата є першим базовим траншем за Контрактом з розбудови держави.
11:12
Німеччина хоче прискорити кліматичні реформи в ЄС
Уряд Німеччини хоче імплементувати реформи ринку вуглекислого газу ЄС до 2017 року.
10:37
ЄС залишить місію в Косово ще на два роки
Європейський Союз вирішив подовжити роботу своєї місії в Косово на два роки до 14 червня 2016 року.
09:55
Член правління ЄЦБ розкритикував жорсткий підхід до регулювання ринку ABS
Член правління Європейського центрального банку (ЄЦБ) Ів Мерш розкритикував занадто жорсткий, на його думку, підхід регуляторів до нагляду за ринком забезпечених активами цінних паперів (ABS).
09:37
Росія звинуватила Україну в аферизмі через поставки газу з Європи
Глава "Газпрома" Олексій Міллер звинуватив Україну в аферизмі через реверсні поставки газу з Європи.
09:37
В Єврозоні неочікувано росте промвиробництво
Економісти, опитані різними агентствами, в середньому очікували зростання у квітні на 0,4-0,5%. У річному вираженні промвиробництво піднявся на 1,4%, у тому числі в Німеччині - на 1,7%.
09:09
Литва викупить в "Газпрому" частки в своїх енергокомпаніях
Уряд Литви погодився купити частки в енергетичних компаніях балтійської країни у ВАТ "Газпром" в той час, коли російський енергетичний гігант зіштовхнувся з антимонопольним розслідуванням зі сторони регуляторів Європейського Союзу.
08:50
ЄС планує інвестувати мільйони в Молдову
Європейський союз заявив у четвер, що він буде фінансувати проекти на суму близько $ 68 млн. в Молдові, колишній радянській республіці, яка готова підписати угоду про асоціацію, незважаючи на протести з Москви.
06:36
МЗС каже, що в ЄС погодилися щодо реакції на агресію РФ. Від ЄС підтверджень немає
Ввечері 12 червня міністр закордонних справ України Андрій Дещиця провів низку телефонних переговорів з європейськими партнерами. За їх підсумками глава МЗС повідомив, до дістав згоду європейських співрозмовників щодо швидкої реакції на останні події на Донбасі.