13 вересня 2014

Статті
Ялтинська Європейська Сім’я
"Я думаю, що Україні ми можемо також запропонувати любов! Саме Україні – можемо. І повинні!" – переконував Баррозу себе і зібрання. Схоже, цього вечора він мав особливе бажання сподобатися представникам української ділової та експертної еліти... В це складно повірити, але навіть президент Єврокомісії в п’ятницю по обіді ще не знав про домовленість у трикутнику Україна-Росія-ЄС...
Колонки
Вільна торгівля з ЄС. Почати не можна відкласти
Продовження дії односторонніх торговельних преференцій ЄС вигідне національній економіці. Але воно ставить дуже просте питання - що буде за рік? Росія навряд чи полишить вимоги переписати Угоду про асоціацію. Тим більше тепер, коли вона переконалася у можливості впливати на перебіг української євроінтеграції.
Новини
21:29
Новий пакет контрсанкцій Росії може торкнутися фінансових послуг
Помічник президента РФ Андрій Білоусов зазначив, що якщо "справа зайде занадто далеко", то є цілий ряд фінансових послуг, які може замістити російська банківська система.
13:03
Відтермінування асоціації дає шанс, але без реформ Україна його змарнує - Брок
"Асиметричні торгівельні заходи (які замінять ЗВТ) можуть бути шансом для України. Але - тільки якщо тільки цей період не буде використаний як привід для того, щоби загальмувати реформи", - вважає він.
11:45
"Європа мала піти назустріч Україні" - Пленкович
Рішення Єврокомісії продовжити дію автономних преференцій для України є повністю правильним кроком, вважає голова делегації Європейського парламенту по зв'язкам із Україною Андрій Пленкович.
10:59
Відкладення початку дії ЗВТ з ЄС захистить українську економіку від шоків - віце-президент ЄК
Відкладання дії режиму вільної торговлі з ЄС, вважає Валдіс Домбровскіс, не означає відмову України від євроінтеграції, а лише є спробою захистити національну економіку від надпотужних шоків.
09:51
Ми виконаємо Угоду про асоціацію, не чекаючи 2016 року - Яценюк
"Угоду буде ратифіковано (16 вересня). Відразу після ратифікації угоди український уряд імплементує все те, що є в угоді. Ми виконаємо всі вимоги, всі пункти угоди. Ми не будемо чекати (2016 року)", - заявив він.
09:29
Відкладання початку дії ЗВТ з ЄС є вимушеним компромісом - Шеремета
Колишній мінстр економічного розвитку Павло Шеремета вважає, що рішення про відкладання початку дії режиму вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом є вимушеним компромісом.
01:29
Заступник Клімкіна подав у відставку через відтермінування асоціації
"Будуть, напевно, озвучені раціональні і практичні роз’яснення. Колись і проти нашої незалежності наводилися вагомі аргументи. Ухвалена заява шле неправильний сигнал усім: агресору, союзникам і, найважливіше, українським громадянам... Вибір не відкладається, інакше він - не вибір" - пояснив Лубківський причини свого протесту.
00:11
У МЗС пояснили, навіщо відстрочили Угоду про асоціацію з ЄС