15 жовтня 2017

Новини
20:10
Партія Курца лідирує на парламентських виборах в Австрії - екзит-поли
Себастьян Курц, 31-річний консерватор, згідно із прогнозами екзит-полів, стане наступним канцлером Австрії та наймолодшим лідером Європи, оскільки його "Австрійська народна партія" перемагає на виборах, однак не набирає абсолютної більшості.
17:39
Іран заперечує закриття кордону з Іракським Курдистаном
Іран заперечив повідомлення про закриття прикордонного переходу з Іракським Курдистаном у відповідь на референдум про незалежність курдів.
17:05
Тіллерсон: Дипломатичні зусилля з КНДР триватимуть до падіння першої бомби
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, американський президент хоче продовжувати працювати над дипломатичним рішенням північнокорейської загрози, але до "падіння першої бомби".
16:42
Глава МВС Іспанії: Для Каталонії ще не пізно виправити ситуацію
Міністр внутрішніх справ Іспанії закликав лідера Каталонії поважати іспанську Конституцію та відмовитися від наполягань щодо незалежності північно-східної автономії.
15:53
ФотоТеракт у Сомалі: 189 загиблих, понад 200 поранених
Кількість загиблих від найпотужнішого вибуху бомби у Могадішо, столиці африканської країни Сомалі, зросла до 189 осіб, ще понад 200 осіб поранені.
15:04
Грецьке духівництво щоденно битиме у дзвони через закон про зміну статі
Грецьке духівництво на знак протесту проти закону, що полегшує офіційну зміну статі, протягом тижня битиме у дзвони кожного дня по три хвилини.
14:28
В Афганістані поліція підстрелила водія вантажівки, завантажену вибухівкою
В Афганістані поліція запобігла потенційно смертельному теракту у столиці Кабул після захоплення вантажівки, завантажену вибухівкою.
14:00
Міністри освіти України та Польщі поговорять про український освітній закон
Посол Польщі в Україні Ян Пєкло анонсував зустріч на рівні міністром освіти України і Польщі для обговорення положень нового українського закону про освіту.
13:47
Іран закриває головний прикордонний перехід з Іракським Курдистаном
Іран закриває важливий прикордонний перехід "Башмаг" з Регіональним урядом Курдистану на тлі напруженості через референдум про незалежність курдів.
13:07
ФотоНа узбережжі Кот-д'Івуару розбився літак, орендований військовими Франції: 4 загиблих
Чотири громадянина Молдови загинули внаслідок аварії у Кот-д'Івуарі вантажного літака, орендованого французькими військовими.
12:40
Смоленська катастрофа: Польща виявила запис вибуху на самописці літака
Польська комісія виявила запис моменту вибуху на бортовому самописці літака Ту-154, в результаті аварії якого в Смоленській області загинув президент Польщі Лех Качинський.
12:22
Туреччина розширює розгортання військових на північному заході Сирії - ЗМІ
Турецька армія розширює своє розгортання на північному заході Сирії, з метою оточення курдського анклаву та стримування РФ від авіаударів у прикордонній провінції Ідліб.
11:44
Польща відмовляється від кредиту МВФ на $9,2 млрд через покращення економіки
Польща заявила, що відмовляється від гнучкої кредитної лінії Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму 9,2 мільярда доларів.
11:12
Британські депутати хочуть заблокувати можливість Brexit без угоди з ЄС
У Британії потужна міжпартійна група депутатів складає план, який би не дозволив прем'єрці Терезі Мей допустити вихід Британії з блоку взагалі без угоди в 2019 році.
10:39
Іран попередив про вихід з ядерної угоди в разі введення нових санкцій
Глава МЗС Ірану Джавад Заріф заявив, що країна розгляне можливість виходу з ядерної угоди, якщо США продовжать запроваджувати санкції проти Ірану.
10:14
В Австрії проходять дострокові парламентські вибори
У Австрії 15 жовтня 2017 року розпочалися дострокові вибори до парламенту, фаворитом на яких вважається консервативна "Австрійська народна партія" (АНП), яку очолює чинний міністр закордонних справ Себастіан Курц.