16 червня 2014

Статті
Компенсації по-європейськи
Уряд вирішив зламати схему виплати компенсації за тарифами з державного бюджету для підприємств теплокомуненерго. Тепер гроші повертатимуть у вигляді субсидій для населення одночасно з поступовим збільшенням тарифів.
Торгівельний посередник
Європейська комісія може стати посередником в ще одній україно-російській торгівельній суперечці. Мова йде про обмеження режиму вільної торгівлі між країнами СНД. Ввести такі обмеження Росія обіцяє відразу після підписання Україною та ЄС економічної частини Угоди про асоціацію.
Дещиця: звільнити не можна замінити
Ключова кандидатура на посаду глави зовнішньополітичного відомства вже відома – ним, швидше за все, стане нинішній посол у України в Німеччині Павло Клімкін... Але внесення кандидатури Клімкіна в Раду виглядатиме так, ніби президент виконує бажання Кремля. І байдуже, що це подання було підписане ще до суботніх подій.
Колонки
Стокгольмський арбітраж. Позиція "Нафтогазу" краще, ніж здається
На перший погляд позиція НАК «Нафтогаз України» виглядає авантюристично, проте на її підтвердження свідчить вагома кількість прецедентів перегляду ціни на газ в арбітражному порядку.
З турботою про здоров’я. 5 законів, які зроблять продукти безпечними
Для багатьох українських підприємств ассоціація - це можливість виходу на нові ринки. Та підписання угоди недостатньо. Якщо не ухвалити низку законів, український виробник не отримає право на "відкритий" експорт до ЄС... Окрім того, ці закони допоможуть захистити здоров'я українців.
Новини
20:11
В Брюсселі пояснили, як називати Путіна англійською. Але єдності в світових ЗМІ немає
Провідні світові видання зіткнулися з мовною проблемою, описуючи інцидент за участі в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещицю, коли той, спілкуючись з мітингарями поблизу російського посольства, емоційно вигукнув: "Так, Путін – х**ло, так!"
19:24
ЄС готовий до відключення Россією газу
Для забезпечення надійного постачання Європейському Союзу російського газу майбутньої зими необхідно до кінця літа закачати до сховищ в Україні 18-20 млрд куб. м,
19:16
"Нафтогаз" розширює переговори про реверсні поставки газу
Українська урядова делегація вирушає до Європи для проведення переговорів з європейськими компаніями про організацію реверсних поставок газу в Україну.
18:51
ЄС пропонують збільшити бюджетний дефіцит
Німеччина може ініціювати пом'якшення правила щодо обмеження дефіциту бюджету країн ЄС.
16:16
Газпром домовився з ЄК: при збої в українському транзиті використання OPAL може вирости
"Газпром" має домовленість з Єврокомісією, що якщо трапляться перебої в поставках газу через Україну, питання з потужностями OPAL вирішуватиметься.
15:09
Баррозу схвалив пропозиції Еттінгера для України та Росії для врегулювання газових питань
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вважає прийнятними для України та Росії пропозиції європейського комісара з енергетичних питань Гюнтера Еттінгера із урегулювання спірних газових питань.
15:01
ЄС не бачить деескалації в Україні
В Євросоюзі не спостерігають деескалації ситуації в Україні, на яку розраховували і в ім'я якої діють, заявила в понеділок у Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Піа Хансен.
15:01
В Лондоні впали ціни на житло
Це відбувається на тлі відтоку з ринку покупців, які не хочуть переплачувати, відзначає агентство. Середні ціни на житло в Лондоні впали в червні на 0,5%, до £589,7 тис. - це перше падіння в цьому році.
14:36
Інфляція в Європі сповільнилась і становить 0,6% - Eurostat
Статисти також визначили значне сповільнення інфляції в Європейському Союзі, яке становило 0,6% у травні у порівнянні з квітнем цього року від 0,8%.
14:34
Москва та Брюссель проводять технічні консультації щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
Технічні консультації між ЄС та Росією щодо Угоди про асоціацію з Україною проходять у понеділок у Брюсселі. Найближчим часом рівень консультацій буде виведений на політичний із залученням України.
14:16
Економіка Німеччини показує швидке зростання
Експерти прогнозуют Німеччині подальше зростання ВВП. Важливим фактором успішного розвитку эконкомики, на їх думку, є приплив кваліфікованих мігрантів та сприятливий споживчий клімат, особливо в сфері будівництва.
13:55
Єврокомісія поки не використала механізм раннього попередження ЄС-РФ по газу - представник ЄС
Єврокомісія поки не отримувала офіційної інформації про припинення поставок російського газу Україні, але що стосується постачання Європи газом, в Брюсселі зараз не бачать жодних проблем.
13:47
ЄК запропонувала європейським компаніям закуповувати газ і закачувати його до українських ПСГ - глава "Нафтогазу"
Європейська комісія звернулася до комерційних компаній Європи з пропозицією закуповувати газ і закачувати його до українських підземних сховищ.
13:39
В ЄК не мають ознак переривання постачання російського газу в ЄС
У Європейській Комісії "не мають ніяких ознак переривання постачання газу в країни Європейського Союзу через Україну" та сподіваються на подовження тристоронніх консультацій.
13:22
Рада ЄС завершила технічне приготування підписання Асоціації між Молдовою та Грузією
Рада ЄС направить текст угоди про Асоціацію в Парламент ЄС для формальної ратифікації.
12:46
Нафтогаз України просить ЄК про великий реверс на словацькому напрямку - голова компанії
"Нафтогаз України" просить Європейську Комісію дозволити великий реверс газу на словацькому напрямку у зв'язку з припиненням Росією постачання газу в Україну, заявив голова правління НАК Андрій Коболєв.
12:40
Україна відправить делегацію до ЄС для роз'яснення своєї позиції в енергетичній сфері
Україна буде роз'яснювати свою позицію у відстоюванні інтересів в енергетичній сфері в країнах Європейського Союзу, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.
12:21
Еттінгер побоюється, що Україні доведеться відбирати газ зі своїх ПСГ
Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер підкреслив важливість закачування газу в підземні газосховища (ПСГ) України і висловив стурбованість, що Україна буде змушена відбирати газ зі своїх сховищ.
12:14
"Нафтогаз України" подав позов до Стокгольмського арбітражу проти "Газпрому"
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" подала позов до Арбітражного інституту при Торговельній палаті Стокгольма, вимагаючи встановлення справедливої ​​і ринкової ціни на газ, який ВАТ "Газпром" поставляє в Україну.
12:11
У Польщі затримали українку, яка давала прикордоннику хабар
Прикордонник під час перевірки документів в українки дійшов висновку, що вона перебувала у Польщі з іншою метою, ніж декларувала під час в'їзду до країни та для якої їй була видана віза.
12:10
Комісар Мальмстрем відмовилася прогнозувати дату безвізового режиму: "попереду найважча фаза"
Європейський комісар Сесіллія Мальмстрем, до сфери відповідальності якої входить візова політика ЄС, прогнозує швидке завершення процедури переведення України на другу стадію візової лібералізації, але відмовляється прогнозувати можливі терміни введення безвізового режиму.
12:06
ЄЦБ може вдатися до викупу ABS протягом року - експерти
Європейський центральний банк (ЄЦБ) незабаром зробить більш серйозні кроки для запобігання дефляції в єврозоні, вважають експерти.
11:44
Проект Південного газового коридору буде спільним пріоритетом ЄК та Азербайджану - Баррозу
Глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу обговорив з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим шляхи прискорення і розширення проекту Південного газового коридору, а також подальшого поглиблення відносин співробітництва між ЄС і Азербайджаном.
11:33
Єврокомісія просить шенгенські країни видавати українцям багаторічні візи
Європейський комісар Сесіллія Мальмстрем, яка курує питання внутрішніх справ і спільної візової політики європейських країн, звернулася до урядів усіх шенгенських країн з проханням видавати українським громадянам якомога більше "довгих" віз.
11:23
Українці в Норвегії жорстко критикують першого помічника Порошенка
Після призначення посла України в Норвегії Юрія Онищенка першим помічником Петра Порошенка, обурилося українське земляцтво, яке звинувачує Онищенка в пристосовництві, небажанні працювати для України і низькому професіоналізмі.
11:12
Новий Прем'єр-міністр Фінляндії хоче завести країну в НАТО
Однак соціологи не подають втішних результатів щодо підтримки населенням вступу в НАТО. За їхніми підрахунками тільки п'ята чатсина населення (5,5 млн. чол) хоче аби Фінляндія стала членом військового альянсу.
10:53
ЄС надасть 374 тис. євро допомоги для Червоного хреста України
Ця підтримка використовується для зміцнення спроможностей Червоного хреста України та надання першої допомоги і постачань для надання допомоги, особливо в східні регіони України де тривають зараз військові протистояння.
10:25
"Газпром" першим звернувся до Стокгольмського суду
«Газпром» подав позов на НАК «Нафтгогаз» у Стокгольмський арбітражний суд. Обсяг позовної вимоги - близько $4,5 млрд.
10:20
У "Газпромі" заявляють, що продовжують поставляти газ для Європи через територію України
У "Газпромі" заявляють, що продовжують поставляти газ для Європи через територію України, повідомляє УНІАН. Про це на прес-конференції в Москві сказав офіційний представник компанії Сергій Купріянов.
10:12
Голова ОБСЄ стурбований ескалацією напруженості в Україні та закликав всіх діяти "зі стриманістю"
Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з ескалацією напруженості в Україні і закликає усіх, хто може вплинути на ситуацію, діяти з граничною стриманістю.
09:56
"Газпром" ввів режим передоплати для поставок газу в Україну
09:50
Новим керівником МЗС може стати Павло Клімкін
Цього тижня в Україні повинні призначити міністра закордонних справ. Найбільш вірогідним кандидатом на цю посаду є нинішній посол України в Німеччині Павло Клімкін.
09:49
Баварія хоче створити державний резерв газу Німеччини
Німці побоюються активності Газпрому, який має намір купити національні сховища газу. В такий спосіб, переконують баварці, росіяни хочуть конролювати газотранспортну систему Німеччини.
09:32
В Німеччині розслідують можливий продаж енергокомпанії росіянам
В березні друга за ринковою ціною енергетична компанія Німеччини погодилася продати свій підрозділ RWE Dea за близько 4,5 млрд. євро групі російського мільярдера Михайла Фрідмана.
09:30
Першу жінку-єпископа посвячено у вищий сан священства в Швеції
Антьє Жакелен, 59-річна жінка німецького походження, стала першою жінкою-єпископом Лютеранської церкви в Швеції, парафіяни якої складають близько двох третин всього населення країни.
09:24
В ЄС засуджують події, що сталися біля російського посольства в Києві - офіційний представник
В Європейському Союзі закликають офіційний Київ гарантувати безпеку посольства Російської Федерації в Україні, заявила в неділю "Інтерфаксу" в Брюсселі Майя Коціянчич, представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон в неділю, 15 червня.
09:14
Україна продовжить роботу над збільшенням поставок газу з Європи - Продан
Україна, спільно з Європейською комісією, продовжить роботу з нарощування поставок природного газу з боку Європи в Україну, заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан журналістам, за підсумками тристоронніх переговорів Україна-Росія-ЄС, що пройшли у Києві.
09:06
Газові переговори завершились: до ранку Москва чекає від Києва $2 мільярди боргу
Україна і Росія не змогли досягти компромісу за підсумками чергового раунду переговорів, що відбулися у Києві 15 червня.
00:16
У США хочуть нових санкцій проти РФ