17 липня 2014

Статті
Нестрашна СОТ. Бізнес спростовує міфи
Під час вступу України до Світової організації торгівлі було створено серію міфів — про закриття українських підприємств, безробіття та падіння виробництва. Шестирічний досвід опитувань бізнесу дає всі підстави стверджувати, що більшість цих міфів не мають жодного об’єктивного підгрунтя. Факт членства України в СОТ є позитивним, це сприяє та сприятиме українському бізнесу.
Висновки Європейської ради щодо України (повний текст)
Європейська рада погоджує розширення обмежувальних заходів, які будуть спрямовані на компанії, в тому числі з Російської Федерації, які матеріально чи фінансово підтримують дії, що підривають або загрожують суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України. Європейська рада доручить Раді ЄС ухвалити необхідні правові інструменти та прийняти рішення до кінця липня щодо першого списку осіб та компаній, в тому числі з Російської Федерації, які будуть включені до нього в рамках посилених критеріїв.
Новини
17:55
Великобританія зменшила видачу віз росіянам
Раніше посольство Росії у Великобританії рекомендувало росіянам, що планують поїздки до Сполученого Королівства, не бронювати готелі та авіаквитки до отримання британських віз.
17:17
Спецмісія ОБСЄ сприяє створенню коридорів для евакуації поранених українських солдатів і бойовиків - звіт місії
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має намір допомогти у створенні коридорів для евакуації поранених українських військовослужбовців і бойовиків, зазначається в останньому звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ.
17:10
Програма лібералізації візового режиму Україна-ЄС гальмується з технічних причин - голова МЗС Латвії
Міністр заявив, що має намір сприяти тому, аби до Ризького саміту уряди країн ЄС і "Східного партнерства" завершили програму візової лібералізації.
17:02
Економіка Шотландії відновилася до докризового рівня швидше за Великобританію
Шотландська національна партія вже оголосила, що ці статистичні дані підтверджують справедливість її зусиль щодо відділення від Великобританії і що єдиним способом зберегти економічний прогрес буде голосування на користь такого кроку на референдумі у вересні.
16:52
Японія надала Україні близько $100 млн позики на проведення економічних реформ
Сума позики становить 10 млрд ієн (близько 100 млн доларів США), що є частиною пакету фінансової допомоги Україні у розмірі $1,5 млрд, про надання якого оголосив прем'єр-міністр Японії 24 березня цього року на Саміті з питань ядерної безпеки в Гаазі.
16:34
Страсбург та Марсель – найдешевші міста на ринку нерухомості Франції
Найкраще купувати нерухомість у Страсбурзі, Марселі та Тулузі, адже там вона найдешевша.
15:59
Угода про асоціацію з ЄС передбачає спрощення вимог до звітності малих підприємств - Мінфін
Угода про асоціацію з Європейським Союзом передбачає уніфікацію фінансової звітності для суб'єктів, які не застосовують міжнародні стандарти, і спрощення вимог до звітності малих підприємств, повідомляє Міністерство фінансів України з посиланням на начальника управління методології бухгалтерського обліку міністерства Олега Канцурова.
15:03
ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити €30 тис. громадянину Узбекистану
Європейський суд з прав людини визнав порушення Росією прав громадянина Узбекистану, який знаходився на території РФ без громадянства і більше двох років утримувався у спеціалізованому центрі.
13:56
Американським сенаторам замало санкцій проти Росії. Хочуть жорсткіших
Сенатори незадоволені останніми санкціями проти Росії, вони вбачають у цьому слабкість і нерішучість президента Обами.
13:35
Латвія готова прийняти на лікування постраждалих із зони АТО
Латвія готова прийняти на лікування постраждалих із зони проведення антитерористичної операції, а також надати матеріальну допомогу.
13:21
В Європарламенті прогнозують безвізовий режим між Україною та ЄС
"Європарламент переконаний, що кінцевою метою має бути швидке введення безвізового режиму", - зазначається у резолюції.
13:17
Європарламент має намір швидко ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною
Європейський парламент заявляє, що має намір швидко ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною, і закликає Україну та країни-члени ЄС не зволікати з виконанням цієї процедури.
13:16
ЄС стурбований долею української льотчиці Савченко
Євросоюз у четвер висловив стурбованість у зв'язку з ув'язненням на російській території української військової льотчиці Надії Савченко.
13:10
Європарламент підтримує ініціативу про дострокові парламентські вибори в Україні
Європарламент також вважає важливим почати поступовий процес децентралізації, "не підриваючи внутрішній баланс повноважень або ефективного функціонування держави".
12:57
Інфляція в єврозоні в червні підтверджена на рівні 0,5%, як і очікувалося
За оцінкою експертів, споживчі ціни в червні зросли майже на 1% в Греції, Португалії та Словаччині та ще п’яти країнах.
12:39
Volkswagen хоче придбати Fiat - німецькі ЗМІ
Представники компаній відмовилися коментувати подібну інформацію. Хоча керівництво VW не приховує своїх інтересів до автомобільного бренду Alfa Romeo, який належить Fiat.
12:17
Вашингтон закликає Брюссель продовжувати роботу над новими санкцiями проти Москви
США закликають європейцiв не виключати можливостi введення додаткових обмежувальних заходiв стосовно Росiї, повiдомила в середу на брифiнгу представник держдепу США Джен Псакi.
11:45
ЄС перевіряє стійкість газотранспортної системи до можливих збоїв у постачанні газу з Росії через Україну
Глава Єврокомісії також повідомив, що ЄК співпрацює з Росією і Україною, щоб спонукати їх до переговорів про врегулювання газової суперечки.
10:18
ЄС хоче, щоб ЄІБ і ЄБРР більше не фінансували проекти в Росії
Лідери країн-членів Європейського Союзу на засіданні 16 липня прийняли рішення посилити тиск на Російську Федерацію.
10:08
Росія вбачає в санкціях помсту з боку США за події в Україні
В міністерстві закордонних справ РФ вважають, що саме "на Росію зараз намагаються покласти провину за громадянську війну" в Україні, і додають: численні жертви військових зіткнень у східних регіонах України свідчать, що "стратегія США та їхніх київських клієнтів щодо силового приборкання широкого народного гніву провалилась".
09:43
ЄС закликає Україну прискорити ратифікацію Угоди про асоціацію
Європейська Рада у своєму рішенні, прийнятому в Брюсселі 16 липня, підкреслює важливість питання ратифікації Києвом Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
09:25
Безпека Європи XXI століття зараз формується в Україні - глава МЗС Латвії
Одночасно глава МЗС Латвії висловив думку, що формат "Східного партнерства" необхідно переглянути, застосувавши більш індивідуальний підхід.
09:24
Європейський парламент прийме в четвер резолюцію щодо України
Європейський парламент прийме в четвер резолюцію щодо України, яка, судячи з підготовленого проекту, засуджуватиме дії Росії.
09:22
Єврокомісія вивчає сценарії припинення постачання газу через Україну - Баррозу
Європейська комісія вивчає сценарії часткового чи повного припинення постачання газу через Україну.
09:20
ЄС очікує, що міжнародні фінансові інституції утримаються від проектів, які визнають анексію Криму Росією
Європейський Союз очікує, що міжнародні фінансові інституції утримаються від фінансування проектів, які можуть визнати незаконну анексію Криму Росією.
09:19
Росія не використовує свій вплив на сепаратистів – Ромпей
Президент Ради ЄС Херман ван Ромпей констатує, що Росія не використовує свій вплив на сепаратистів, потік озброєння та бойовиків через кордон з Україною не зупиняється.
09:16
ЄС продемонстрував підтримку України, затвердивши нові заходи щодо РФ - Порошенко
Президент України Петро Порошенко зазначає, що Європейська Рада, прийнявши 6 нових заходів, пов'язаних з українською кризою і приєднанням Криму до Росії, зробила важливий крок на підтримку незалежності та територіальної цілісності України.
09:12
Швеція готова застосувати третю фазу санкцій до Росії, але не всі погоджуються
Прем’єр-міністр Швеції Йон Фредерік Райнфельдт говорить, що його уряд – за перехід до санкцій третьої фази щодо Росії, але констатує, що з цього приводу серед країн ЄС існує різна позиція.
08:56
Меркель пояснила суть запроваджених санкцій
Меркель всю вину за події на сході України поклала на Москву і проросійських сепаратистів, які несуть повну відповідальність за зволікання у прийнятті рішення, а також велику кількість жертв. У цьому немає провини європейських посередників або української сторони, заявила канцлер ФРН.
02:01
ЄС визначився із санкціями. До списку внесуть російські компанії
На саміті 16 липня глави держав і урядів країн ЄС погодилися застосовувати штрафні санкції проти підприємств, державних установ і організацій, які сприяли порушенню територіальної цілісності України.
01:29
МЗС Росії називає санкції США "цинічними"
Заступник голови російського МЗС Сергій Рябков назвав введення США нового пакету санкцій проти Росії «зверхньою та цинічною» політикою.