17 вересня 2014

Статті
Євродепутати, що голосували проти асоціації з Україною. Список
Проти асоціації з Україною проголосувала більше третини французьких європарламентарів (всього їх 74), третина британців (всього - 73) та більше половини греків (всього 21). Водночас, варто зазначити, що більшість євродепутатів, що проголосували проти ратифікації угоди представляють крайні "ліві" та "праві" сили.
Колонки
Британський "Крим": порівняння та відмінності
Окупанти схопилися за референдум у Шотландії, намагаючись притягнути за вуха "паралелі" між британським плебісцитом та обставинами кримської окупації... Але угода з центральною владою Британії про референдум, підписана в Единбурзі, визначила умови голосування про незалежність регіону…
Новини
23:47
Косово ввело санкції проти Росії
Уряд Республіки Косово прийняв рішення про введення санкцій щодо Росії.
20:36
У Європарламенті закликають до економічної блокади РФ та підтримки України зброєю
"Європарламент закликає ЄС продовжувати, розширювати та посилювати санкції для досягнення повномасштабної економічної блокади фінансової та економічної сфер Росії, виключити Росію з ядерного співробітництва та системи Swift, і накласти повне ембарго на експорт зброї до Росії", - зауважується в проекті резолюції.
19:35
Росія все ще хоче відкоригувати Угоду про асоціацію
"Розраховуємо, що майбутній період буде використаний для юридично зобов'язуючого врегулювання всіх російських занепокоєння в інтересах збереження двосторонніх економічних відносин шляхом коригування Угоди про асоціацію", - говориться в заяві МЗС Росії.
19:00
додано фотоЄвродепутати, що голосували проти асоціації з Україною. Список
Проти асоціації з Україною проголосувало більше третини французьких європарламентарів (всього їх 74), третина британців (всього - 73) та більше половини греків (всього - 21). Водночас варто зазначити, що більшість євродепутатів, що проголосували проти ратифікації угоди, є представниками крайніх лівих та правих сил.
18:58
В Сенат США внесено рішення про надання Україні зброї та нові санкції проти Росії
17:39
До стандартів ЄС готова майже чверть українських харчових підприємств
В Україні впроваджено системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 574 підприємствах харчової та переробної промисловості, ще 97 - процюють над їх впровадженням.
17:17
Європарламент схвалив виділення більше 9 млн євро безробітним 4 країн-членів
Європейський парламент схвалив виділення фінансової допомоги робітникам, яких було звільнено з підприємств Іспанії, Нідерландів, Румунії та Греції.
16:38
ЄС вважає, що Україна виконує мінські угоди
"Ви знаєте їхні положення. Це амністія, регіональний автономний статус - дуже хороший етап для пошуку політичного і мирного вирішення кризи", - сказала офіційний представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон.
16:24
Три європейські країни увійшли в топ-10 за рівнем благополуччя
Данія, Австрія та Швеція потрапили в топ-10 країн за рівнем благополуччя відповідно до індексу компанії Gallup-Healthways.
16:05
Єврокомiсiя запропонувала провести газові переговори 27 вересня
Єврокомiсiя запропонувала провести енергетичнi консультацiї за участю української, європейської та росiйської сторiн щодо газу 27 вересня.
15:14
У Фінляндії вперше відкрито справу щодо тероризму
У першій в історії Фінляндії справі про тероризм пред'явлені звинувачення. Чотири особи звинувачуються у фінансуванні тероризму.
15:05
Ми не виключаємо сценарію з "зеленими чоловічками" - головнокомандувач ЗС Литви
"Щодо захисту кордонів потрібно питати державну прикордонну службу. Але я думаю, що вони ("зелені чоловічки") можуть легко проникнути у вигляді туристів. Можливо не прямо зараз, але через якийсь час", - зазначив
15:01
Уряд планує погодити з ЄС нову Воєнну доктрину до кінця 2015 року
До кінця наступного року уряд запланував "розроблення нової редакції Воєнної доктрини, нових державних програм розвитку збройних сил, оборонно-промислового комплексу, інших документів оборонного планування з урахуванням євроінтеграційного пріоритету зовнішньої політики".
14:29
Інвестиційну привабливість України обговорять у Франкфурті
24 вересня у Франкфурті в рамках проекту «Invest in Ukraine» відбудеться обговорення привабливості України для світових інвесторів.
14:11
Україна просить ЄС вплинути на Росію щодо питання транзиту газу
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан передав у листі прохання до Європейської комісії сприяти врегулюванню ситуації, що склалася, для відновлення та нормалізації транзитних поставок російського природного газу через територію України та Словацької Республіки.
14:02
Кабмін включив "економіку" до плану виконання асоціації - документ
Попри "брюссельську домовленість" між Україною, Євросоюзом та РФ, яка передбачає відкладене до 2016 року виконання економічної частини Угоди про асоціацію, український уряд взяв на себе зобов’язання щодо реалізації торговельного розділу документу.
13:29
Нідерланди збільшують військові витрати
Нідерланди в даний час витрачають близько 1,3% ВВП на потреби оборони, що нижче 2%, які НАТО ставить за мету для своїх країн-членів.
13:00
Томбінський: ЄС сприятиме Україні в імплементації Угоди про асоціацію
Євросоюз готовий сприяти Україні в імплементації Угоди про асоціацію, заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.
12:57
Новому уряду потрібен віце-прем'єр з євроінтеграції - Яценюк
"У новому уряді новий парламент має призначити віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції. Я вважаю, що цей парламент не готовий працювати з урядом на виконання угоди (УА з ЄС)", - сказав прем'єр.
12:38
Уряд затвердив план заходів з імплементації Угоди про асоціацію з ЄС
Кабінет міністрів України затвердив план заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським cоюзом, Європейським cпівтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони, на 2014–2017 роки.
12:32
Яценюк обіцяє відповісти на російські мита
"Я хочу офіційно заявити, як тільки Росія введе торгові обмеження по відношенню до України, ми невідкладно, в той же день введемо дзеркальні заходи", - заявив прем'єр.
11:41
Опитування: більшість шотландців проти незалежності за день до референдуму
Більшість шотландців проголосує проти незалежності регіону на завтрашньому референдумі. Про це свідчать дані останніх трьох опитувань, оприлюднених сьогодні вночі.
11:16
П'ятницький: Росія порушила домовленості, готуємо заходи у відповідь
"Ми будемо реагувати відповідним чином. Реакція може бути різною. Не обов'язково це буде негайне введення тарифів. Проте один із варіантів - введення тарифів на ті види продуктів, які імпортуються з Росії", - заявив П'ятницький.
10:55
В ЄС рекордно зросли продажі автомобілів
Період безперервного зростання продажів є найтривалішим з початку збору даних ACEA в 1990 році.
10:53
У Бельгії вперше прем'єр-міністром стане жінка
Фламандський політик Меггі де Блок, відома як "залізна Меггі" за свою жорстку позицію щодо міграції, швидше за все, стане першою жінкою-прем’єром Бельгії.
10:33
Країни Балтії об'єднаються проти зовнішніх загроз
За словами міністра, спільний комітет експертів "буде реагувати на всі загрози, не тільки з Росії".
10:30
Лавров каже, що від посилення санкцій для РФ Україні буде лише гірше
10:11
НАТО: нарощування російських сил у Криму підірве перемир'я
"Ми бачили повідомлення, що Росія має намір збільшити свою військову присутність у Криму. Такий хід може тільки посилити напруженість, і ще сильніше підірвати перемир'я, яке існує в даний час", - сказала представник Альянсу Оана Лунгеску.
09:50
Баварія хоче повернутися до перевірок паспортів на кордоні з Австрією
Правляча партія Баварії Християнсько-соціальний союз (ХСС) запропонувала ввести митні перевірки на кордоні з Австрією через стурбованість зростанням кількості біженців. Про це йдеться у спеціальному документі "Програма негайного плану дій з 7 пунктів", розробленому партією.
09:41
В Україні залишається 4 російських батальйони - головнокомандувач НАТО
"З максимальних десятьох батальйонно-тактичних російських груп в Україні наразі, думаю, залишилося чотири", - сказав головнокомандувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлав.
09:24
Єврокомісія захистить ринок овочів і фруктів від російського ембарго
Експерти головного директорату Єврокомісії з питань сільського господарства виклали представникам держав-членів ЄС параметри нової схеми надзвичайних заходів щодо підтримки ринку швидкопсувних фруктів і овочів, постраждалого від російського ембарго на ряд продовольчих продуктів.
09:13
Іспанія прирівняє участь у зовнішніх військових конфліктах до тероризму
Найближчим часом ця ініціатива буде розглянута міністром внутрішніх справ Іспанії Хорхе Фернандесом Діасом.
08:50
Польща заарештувала бронежилети для української армії
Як повідомляє служба безпеки Польщі, бронежилети були заарештовані відповідно до національного законодавства.
08:42
Сербія не запроваджуватиме санкцій проти РФ
"Сербія принципово підтримує принцип територіальної цілісності України, але не буде запроваджувати будь-яких санкцій проти Росії", - сказав президент Сербії Томіслав Ніколіч.
08:30
Французький парламент вдруге висловив вотум довіри до уряду Олланда
Парламент Франції вдруге за останні півроку висловив вотум довіри до уряду Франсуа Олланда. 269 депутатів проголосували "за", 244 - "проти".