20 червня 2014

Статті
Реформи як фактор зростання. Очікування уряду на три роки
Поглиблення співробітництва з Європейським Союзом та подальша співпраця з МВФ мають забезпечити поступове відновлювання активності підприємств. В такій ситуації уряд припускає зростання ВВП України в 2015 році на рівні 1,7%.
За умови проведення реформ в нинішньому році, зростання економіки в наступному може скласти 3,5%.
Посол України при ЄС: "Жодних тристоронніх консультацій з РФ до підписання угоди"
Більшість корпунктів європейських ЗМІ знаходяться в Москві, а не в Києві. Європейські посадовці черпають інформацію про Україну з повідомлень російських інформаційних агентств. Це дуже важливо... Тристоронні консультації Україна-Росія-РФ можуть бути свідомо політизовані російською стороною і використані для того, щоб дискредитувати текст Угоди.
Інтерв'ю
Посол України при ЄС: "Жодних тристоронніх консультацій з РФ до підписання угоди"
Більшість корпунктів європейських ЗМІ знаходяться в Москві, а не в Києві. Європейські посадовці черпають інформацію про Україну з повідомлень російських інформаційних агентств. Це дуже важливо... Тристоронні консультації Україна-Росія-РФ можуть бути свідомо політизовані російською стороною і використані для того, щоб дискредитувати текст Угоди.
Новини
19:28
Перший закордонний візит Порошенка розпочнеться зі Страсбурга
Президент Петро Порошенко 26 червня відвідає Страсбург, щоб взяти участь у пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Передбачається, що Порошенко протягом півгодини буде виступати перед депутатами, потім відповість на їхні запитання.
18:09
США та ЄС готують нові санкції проти Росії?
Сполучені Штати активізували переговори з Євросоюзом про можливі нові санкції проти російського ОПК та високотехнологічного сектора. Санкції можуть бути введені з метою не допустити розробки в Росії технологій наступного покоління.
18:08
Мінфін США запровадив фінансові санкції до лідерів сепаратистів ДНР та ЛНР
Міністерство фінансів США запровадило індивідуальні фінансові санкції до лідерів-сепаратистів самопроголошених так званих республік Донецька (ДНР) та Луганська (ЛНР).
18:07
У екс-глави МЗС Німеччини лейкемія
У колишнього міністра закордонних справ Гідо Вестервелле діагностували лейкемію. 52-річний міністр наразі проходить лікування і сподівається на повне видужання.
17:11
ЄС готовий продовжити односторонні торгові преференції для України
В ЄС запевняють, що в разі, якщо Угода про асоціацію не буде ратифікована до листопада, Брюссель продовжить дію односторонніх преференцій для українських товарів на європейському ринку.
16:34
Стратегічні відносини з Росією відновити практично не можливо - Чалий
Заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий вважає, що відновити стратегічні відносини між Україною і Росією буде надзвичайно складно.
16:24
Міністри ЄС обговорять місію безпеки в Україні
Міністри закордонних справ обговорять нову пропозицію ЄС надіслати експертів з безпеки до України в понеділок, 23 червня в Люксембурзі.
16:08
З початку року зріс експорт до ЄС – Мінекономрозвитку
Загалом за прогнозними розрахунками в результаті скорочення Євросоюзом ввізних мит на українську продукцію вже в перший рік дії вільної торгівлі прогнозується зростання обсягів експорту до ЄС на 2 відсоткових пункти від загального обсягу експорту товарів та послуг України.
15:16
В ОБСЄ відзначають великий потік людей, що виїжджають зі сходу України
В ОБСЄ відзначають великий потік внутрішньопереміщених осіб, які виїжджають зі сходу України, повідомляє УНІАН.
15:07
ВВП в Україні до 2015 зросте на 1,7% - прогноз уряду
Уряд виділив три шляхи для стабілізації економіки: стабілізація фінансової системи, проведення структурних реформ та покращення інвестиційного клімату.
14:26
Тристоронні консультації ЄС-РФ-Україна можуть відбутися в першій половині липня - джерело
Консультації на політичному рівні між Росією, Україною та Єврокомісією можуть відбутися на початку липня, заявив журналістам високопоставлений представник ЄС на умовах анонімності в Брюсселі в п'ятницю, 20 липня.
14:17
У ЄС сподіваються на ратифікацію Україною Угоди про асоціацію у вересні
Європейський Союз і Україна хочуть якнайшвидше розпочати тимчасове застосування Угоди про асоціацію, підписання якої планується на 27 червня.
13:59
ЄС шукає фінансових донорів для України
Європейський Союз 8 липня проведе зустріч високого рівня з питань донорської допомоги Україні.
13:44
ЄС не купуватиме товари з Криму без української сертифікації
Європейський Союз у понеділок ухвалить рішення не визнавати товари і послуги з Криму, якщо вони не матимуть українського сертифікату.
13:13
Росія спробує зняти санкції з себе в СОТ
12:57
ЄЦБ не бачить необхідності для запуску QE в даний час - член правління
Європейський центральний банк (ЄЦБ) не вважає нині необхідним запускати широкомасштабну програму купівлі активів (QE), незважаючи на низькі темпи інфляції в єврозоні, заявив член правління банку Бенуа Кере.
12:33
Спір в Стокгольмі між Нафтогазом і Газпромом краще свавілля - Медведєв
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що розгляд спору між "Нафтогазом України" і "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі є більш дієвою практикою.
12:24
З січня-2015 українці здаватимуть відбитки пальців на Шенген
Європейська комісія та країни-члени ЄС готуються поширити на територію України дію нової візової бази даних. Її введення вимагатиме від українців здавати відбитки пальців при поданні документів на шенгенську візу.
12:17
ДоповненоРежим вільної торгівлі з ЄС збільшить український експорт на третину – Шеремета
Згідно з режимом автономних торгових преференцій, який діє для України з кінця квітня, скасовано 95% мит на експорт продукції української промисловості і 84% мит на експорт сільгосппродукції.
12:00
Дефіцит бюджету Великобританії виріс у травні більше очікувань
Дефіцит бюджету Великобританії в травні 2014 виріс більше, ніж очікувалося, на тлі зниження надходжень від податків і підвищення витрат.
11:20
В Угоду про асоціацію підшиють додатковий підписний лист
В Угоду про асоціацію, котра буде підписана наступного тижня, 27 червня, підшиють додаткову сторінку для підписів, оскільки передбачений підписний лист вже заповнено.
10:49
ДоповненоРосія агітує в Європі проти сланцевого газу - Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен ствердив, що Росія послуговується громадськими організаціями та медіа в Європі та проводить інформаційну політику, щоб дискредитувати кампанію з видобування сланцевого газу на користь продажу свого газу.
10:45
Українські дипломати проти тристоронніх переговорів щодо Угоди про асоціацію
До підписання Угоди про асоціацію не можна проводити жодних тристоронніх консультацій з Росією, переконаний посол України при ЄС, Костянтин Єлісєєв.
10:02
Кличко чекає інвестицій від ЄБРР
Міський голова наголосив, що головним завданням київської влади має стати боротьба з корупцією та забезпечення чітких і прозорих правил гри, зрозумілих усім інвесторам.
09:57
ДоповненноПутін обговорив ситуацію в Україні з Меркель і Олландом
Президент РФ Володимир Путін обмінявся думками про розвиток ситуації в Україні з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.
09:49
Чехія готова допомогти Дніпропетровщині євро інтегруватися
Чехія готова надати Дніпропетровщині допомогу в реалізації євроінтеграційного процесу. Про це в четвер, 19 червня, повідомив міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек під час зустрічі з керівництвом Дніпропетровської облдержадміністрації.
09:41
"Єврогаз" не підтримує ідею про спільні закупівлі газу для ЄС
Європейський союз газової промисловості ("Єврогаз") виступає проти лобіювання Польщею ідеї про спільні закупівлі газу для всіх країн Європейського Союзу, оскільки це може привести до подорожчання блакитного палива в країнах об'єднання.
09:27
Еттінгер і Продан обговорять можливість створення моніторингової групи ЄС для контролю за транзитом газу
Єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер обговорить пропозицію українського міністра з питань палива та енергетики Юрія Продана щодо створення моніторингової групи ЄС з газового транзиту 24 червня під час двосторонньої зустрічі.
09:24
Словаччина підтримує Україну на шляху до євроінтеграції
Співрозмовники домовилися про обмін робочими візитами у найближчий період з метою продовження діалогу з усього кола питань як двостороннього співробітництва, так і в рамках взаємодії України та ЄС.
09:10
Країни ЄС можуть допомогти зі створенням робочих місць на Донбасі - Порошенко
Президент України Петро Порошенко ініціює державну програму з відновлення житла, зруйнованого в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни.
08:51
ЄБРР виділить українському виробнику свинини кредит $ 30 млн
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить спільному українсько-британському підприємству "Нива Переяславщини" (Київська обл.) кредит у розмірі $ 30 млн для розширення виробничих потужностей