20 жовтня 2014

Інтерв'ю
"Військова активність не має зупиняти реформи"
Саймон Фрейзер, глава дипломатичної служби Британії: "Ми не надаємо Україні зброю, тому що ми не хочемо бути втягнутими в конфлікт... Водночас Велика Британія є лідером в ЄС у питанні підтримки санкцій проти Росії, в тому числі — їхнього посилення... У нас немає планів знижувати вимоги до українських заявників, які хочуть отримати британську візу..."
Новини
20:10
У Раді Європи вітають прийняття закону про переселенців
"Це демонструє, що Україна готова приймати заходи, необхідні для захисту найбільш вразливих верств населення, дотримання прав людини, незважаючи на скрутне становище в країні", - сказав Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд
19:23
В Росії підтвердили існування списку нев'їзних європейців
"Про вище керівництво країн мови не йде", - зазначив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов.
18:59
ЄС підкреслив відповідальність РФ за виконання мінських угод
Глави МЗС країн ЄС також закликають Росію до виведення "незаконних збройних груп, військової техніки, бійців і найманців, а також до забезпечення українсько-російський кордон постійним моніторингом в рамках місії ОБСЄ".
18:53
РФ заборонила ввезення м'ясних субпродуктів і жиру з ЄС
Обмеження введені нібито у зв'язку з численними виявленнями заборонених і шкідливих речовин у субпродуктах, що надходять з ЄС у Росію.
18:47
Крим хочуть підключити до "Південного потоку"
18:35
Групу друзів Путіна в ЄП врятує польський євродепутат - ЗМІ
До групи друзів Путіна в Європарламенті доєднається польський євродепутат Роберт Івашкевич, що допоможе запобігти її розпад.
18:17
Ситуація на Донбасі патова - Саріуш-Вольський
Євродепутат, який є постійним доповідачем Європарламенту у питанні України, стверджує, що саміт Європа-Азія у Мілані не приніс жодних рішень. "Він тільки посилив переконання лідерів Західної Європи, що Путін не дотримується угод".
18:12
ВВП Кіпру може скоротитися менше прогнозованого
ВВП Кіпру в 2014 році може скоротитися на 3%, а не на прогнозовані 4,2%.
18:04
В Литві більше не буде "радянської" ковбаси
"Ми плануємо потроху вилучати товари, проте більше нічого не зміниться, дизайн залишиться колишнім, тільки не буде слова "радянський". Ми не хочемо, щоб хтось робив з цього політику, говорив про це, коли люди відчувають біль, переживають емоції. Ми не хочемо робити з цього рекламне або політичне шоу", - сказав президент компанії Samsonas Альфредас Рімідіс.
17:26
Бжезинський: Росія ризикує перетворитися на розореного сателіта Китаю
17:21
Велика Британія матиме "нульовий" вплив, якщо вийде з ЄС – Баррозу
Сполучене Королівство матиме "нульовий" вплив, якщо вирішить вийти з ЄС, заявив президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу.
16:59
Україна та ЄС узгодили спільну позицію щодо газу
"Представники ЄК та української сторони дійшли згоди, що результатом переговорів має стати проміжна угода, яка гарантуватиме постачання газу в Україну та стабільність його транзиту в країни ЄС цієї зими", - говориться в повідомленні.
16:39
Прем'єр Литви: контроль на кордонах країни посилено
Прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявичюс спростував припущення стосовно того, що іноземний підводний човен, який помітили у водах Стокгольмського архіпелагу, несе якусь загрозу для Литви.
16:36
Сікорський: РФ підраховувала, яку область України вигідніше захопити
За словами Сікорського, Польщі стало відомо, що, за підрахунками Кремля, РФ було б вигідно анексувати Запорізьку, Дніпропетровську та Одеську області.
16:30
Ціни на нерухомість у Лондоні б'ють рекорди
Вартість нерухомості в британській столиці у жовтні зросла на 7% порівняно з вереснем. Це найрізкіший стрибок у ціні за період від жовтня минулого року, підрахував найбільший портал з нерухомості у Великій Британії Rightmove Plc.
15:57
Без Варшави ЄС не приймає рішення щодо України – голова МЗС Польщі
Міністр закордонних справ Республіки Польща Ґжеґож Схетина стверджує , що Польща має вплив на прийняття рішення в ЄС стосовно України.
15:48
Лондон не надасть зброю, щоб не стати стороною конфлікту - МЗС Великої Британії
"На даний момент ми не надаємо такої допомоги. Причина в тому, що ми не хочемо бути втягнутими в конфлікт", - сказав голова дипломатичної служби Великої Британії Саймон Фрейзер.
15:28
Збройні сили Швеції оточили місце пошуку субмарини
Глава відділу поліції знаходиться на місці події весь день, військові кораблі перекрили бухту, в повітрі задіяна авіація.
15:24
ЄЦБ зміцнив курс євро
Курс євро зріс на торгах у Лондоні через запровадження програми купівлі активів Європейським центральним банком (ЄЦБ).
15:05
Спрощення візового режиму з Україною не буде - МЗС Великої Британії
В планах МЗС Великої Британії немає спрощення візового режиму з Україною.
14:57
Росія пропонувала Польщі окупувати частину України - Сікорський
"Це була одна з перших речей, яку Путін сказав прем'єр-міністру Дональду Туску (незабаром стане президентом Європейської ради), коли він відвідав Москву. Він продовжував говорити, що Україна штучна країна, і, що Львів-це польське місто і чому б нам просто не розібратися разом", - сказав Сікорський.
14:23
Британські лейбористи мають претензії до Фрейда
Лейбористи виступлять у Палаті громад з ініціативою проголосувати за майбутнє на посаді радника парламенту Великобританії з питань охорони здоров'я Девіда Фрейда.
14:10
Київ повинен почати виконання ЗВТ, попри протест РФ - МЗС Великої Британії
"Знаєте, це право України – вирішувати, коли вона хоче реформувати економіку. Тому ці рішення буде ухвалювати уряд України, а не Росії", - наголосив постійний секретар МЗС Великої Британії Саймон Фрейзер.
13:36
Нідерланди заперечують присутність своєї субмарини у водах Швеції
"У нас був флот в Балтійському морі у зв'язку з міжнародними навчаннями. Проте наприкінці минулого тижня наші кораблі прибули у порт Талінна і наразі перебувають на шляху додому", - відзначив представник міністерства оборони Нідерландів Марлос Віссер.
13:34
ЄЦБ почав програму купівлі активів з викупу французьких цінних паперів
Європейський центральний банк (ЄЦБ) розвпочав реалізацію програми придбання активів з викупу французьких короткострокових цінних паперів, забезпечених іпотекою (MBS).
13:15
Кабмін схвалив будівництво нового пункту пропуску між Україною та Польщею
Кабінет міністрів України схвалив проект Угоди про відкриття на українсько-польському кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Грушів-Будомєж".
12:50
В Грузії екс-прем'єра засудили до 3 років в'язниці
Мерабішвілі звинувачують у зловживанні службовим становищем у справі про вбивство співробітника "Об'єднаного банку Грузії" Сандро Гіргвліані.
12:28
Чехія обіцяє Україні фінансову допомогу лише після реформ
Чехія вважає за можливе надати Україні кошти для часткової допомоги в оплаті боргу за російський газ, проте лише після отримання гарантій проведення реальних заходів із боротьби з корупцією.
12:25
РФ погрожує визнати Придністров'я у разі зміни військового статусу Молдови
"Зараз намагаються представити справу так, що, по-перше, військово-політичний нейтралітет - справа минуща і можна поміняти конституцію", - наголосив глава російського МЗС.
12:10
У РФ кажуть, що субмарина, яку шукає Швеція, належить Нідерландам
"З метою зняття напруженості в акваторії Балтійського моря та економії коштів шведських платників податків рекомендували б звернутися за роз'ясненнями до командування ВМС Нідерландів", - відзначив неназваний представник Міноборони РФ.
11:46
РФ планує розмістити ядерну зброю в Криму - лист конгресменів Обамі
Законодавці стверджують, що ще на початку серпня російська влада прийняла рішення про перекидання в Крим бомбардувальників Ту-22М3 і комплексів "Іскандер-М", здатних у перспективі завдавати ударів високоточними крилатими ракетами Р-500, у тому числі з ядерними боєголовками.
11:45
Санкції призвели до падіння кредитного рейтингу Росії
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило кредитний рейтинг уряду Росії на одну позначку - з "Baa1" до "Baa2", а прогноз рейтингу залишився негативним. Як зазначається, "ключову роль у падінні рейтингу зіграли міжнародні санкції проти РФ".
11:41
Скоро ЄС доведеться випробувати свою єдність проти РФ - Коморовський
11:15
ЄС повинен допомогти Україні з кризою в енергетиці - МЗС Британії
"Ми повинні допомогти українцям подолати кризу в сфері енергопостачань, яка постане перед ними цієї зими. Яким чином ми можемо це зробити найкраще, потрібно буде обговорити", - сказав Хеммонд.
11:09
Продажі легкових автомобілів в Європі зросли на 6,1% у вересні
Продажі легкових автомобілів у Європі у вересні зросли на 6,1%. Найбільше легкових авто купують в Іспанії (+26.2%). У Франції, Великій Британії та Німеччині показники близькі до середньозваженого рівня.
11:03
Росія відхилила проект газового протоколу Єврокомісії - Продан
Росія на газових переговорах з Україною і Євросоюзом у Мілані відхилила основні положення проекту протоколу, запропонованого Європейською комісією. РФ відмовилася зафіксувати в протоколі обсяг газу, який вона зобов'язується поставити українській стороні.
10:49
Інвестори ЮКОСа мають намір домогтися конфіскації майна Росії в Європі
Інвестори колишнього нафтового концерну ЮКОС мають намір домагатися конфіскації майна Росії в країнах Європи і США в рамках виплати компенсації в $50 млрд, яку присудив їм Міжнародний третейський суд в Гаазі за націоналізацію ЮКОСа.
10:47
Лінкявічюс: Захід допомагає агресору зберегти обличчя
"Ми повторюємо ті ж помилки знову і знову, в цьому столітті і в минулому і не вивчили один з найважливіших уроків: це не наші рішучі дії, а, швидше, наша бездіяльність, напівготовність і часткові заходи провокують Росію діяти", - додав Лінкявічюс.
10:15
Росія не буде виконувати умов Заходу для скасування санкцій - Лавров
Росія не має наміру виконувати жодних "умов та критеріїв" Заходу з врегулювання кризи на Сході України задля скасування санкцій.
09:53
Норвегія не зможе збільшити поставки газу до Європи у випадку кризи
Норвегія не зможе забезпечити додаткові обсяги природного газу в Європу, якщо поставки блакитного паливаз Росії будуть скорочені.
09:52
Чотири роки санкцій призведуть до банкрутства Росії - німецькі ЗМІ
Нинішній стан російських валютних резервів дозволить уникати дефолту протягом чотирьох років. Такі дані містяться у звіті німецької розвідки.
09:29
Нідерланди стримано відреагували на дані німецької розвідки щодо літака МН17
Нідерландський уряд стримано відреагував на доповідь Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) щодо катастрофи малазійського боїнгу MH17 на Донбасі.
08:59
Пілоти Lufthansa вийшли на восьмий страйк за останні півроку
Льотчики авіакомпанії Lufthansa оголосили черговий дводенний страйк, який відбуватиметься 20 та 21 жовтня. Авіаперевізник планує скасувати 1450 рейсів.
08:55
ЄС підтримуватиме Молдову незалежно від результатів виборів - дипломат
Успіх європейської інтеграції Молдови залежить від продовження реформ і консолідації демократичних процесів, а Європейський союз продовжить надавати Молдові всебічну допомогу в цьому напрямку, незалежно від результатів майбутніх парламентських виборів.
08:45
Сербські радикали поскаржаться до РБ ООН на Гаазький трибунал
Представники Сербської радикальної партії (СРП) планують звернутися до РБ ООН щоб захистити свого лідера Воіслава Шашеля.
08:14
Мера столиці Хорватії заарештовано за звинуваченнями в корупції
Мера столиці Хорватії Мілана Бандича та декількох високопосадовців заарештовано за звинуваченнями в корупції.
08:05
Брюссель вводить посилений контроль в аеропорту через Еболу
З 20 жовтня в аеропортах Брюсселя започатковуються перевірки пасажирів, що прибули з країн Західної Африки.