21 липня 2014

Статті
Кому загрожує підвищення російських мит?
Росія може підвищити мита на українські товари до рівня в середньому близько 9%. В такому випадку експорт продукції, до якої може бути застосоване мито 10% та вище, з великою вірогідністю стане збитковим. При цьому вплив на традиційні статті українського експорту, зокрема метали та продукцію машинобудування, буде незначним, оскільки до цих товарів застосовуватимуться відносно низькі імпортні мита.
Перехід до технічних правил і стандартів ЄС: Міфи та реальність. Частина друга
З реформою своєї системи технічного регулювання Україна запровадить правила гри, знайомі багатьом інвесторам. Простіша та прозоріша система має підвищити інвестиційну привабливість України. Якщо ми ще позбавимось корупційної психології «частки в бізнесі», слід очікувати притоку інвестицій та створення нових робочих місць.
Новини
20:22
ЄС може зібратися на позачергове засідання щодо ситуації в Україні - прем'єр Польщі
Як повідомлялося, Україна ініціювала скликання надзвичайного засідання розширеного бюро Комітету Європейського парламенту у закордонних справах для обговорення ситуації на Донбасі, яке відбудеться вдень у вівторок 22 липня.
18:35
Канада запровадить нові санкції проти Росії
Нові санкції Канади стосуватимуться не лише російських громадян, але й компаній.
17:46
Росія скочується до дефолту - Bloomberg
Російський фондовий ринок плавно падає вже шостий день поспіль. Акції крупних російських компаній знецінюються, інвестори виводять з Росії гроші і ризик дефолту стає все більш можливий в разі запровадження третього рівня санкцій.
17:10
Великобританія припиняє продавати зброю Росії
Зокрема, кабмін Британії переглядає економічне співробітництво з РФ, призупинивши "всі наявні ліцензії та заявки на поставку Росії озброєнь, всі ліцензії на постачання продукції подвійного призначення для російських збройних сил і федеральних відомств, експортні ліцензії для поставок у треті країни, якщо існує ризик того, що кінцева продукція, що поставляється до Росії, буде використана проти України", уточнюється в документі.
16:52
Рада ЄС продовжила призупинення нафтових санкцій стосовно Ірану
Зокрема, під дію цього рішення підпадають страхування та транспортування іранської нафти існуючим клієнтам, імпорт, придбання та транспортування іранської нафтохімічної продукції, а також торгівля золотом та дорогоцінними металами з іранським урядом і державними органами.
16:46
Чехія готова надати допомогу мирним жителям, що постраждали в зоні АТО
Чехія готова надати допомогу цивільним особам, що постраждали в зоні антитерористичної операції, повідомив почесний консул Чехії у Харкові Олег Чигринов на зустрічі із заступником голови Харківської облдержадміністрації Юрієм Георгіївським.
16:15
Туроператори помітили більшу напруженість між туристами з РФ та Європи
Факти посилення напруженості стосунків між туристами з Росії та європейських країн відзначені на улюблених росіянами відпускних напрямків.
16:13
Банки Китаю і Швейцарії підписали договір про свопи
Народний банк Китаю і Центробанк Швейцарії уклали двосторонній договір про валютні свопи на суму 150 млрд юанів або 21 млрд швейцарських франків (24,4 млрд доларів).
14:04
Експерти з Нідерландів оглянули тіла загиблих в аварії Boeing на сході України
Кілька експертів із Нідерландів у супроводі спостерігачів ОБСЄ в понеділок прибули до міста Тореза і розпочали огляд у вагонах-рефрижераторах останків загиблих у катастрофі Boeing, а потім вирушать до місця падіння літака.
13:54
Агрохолдинг "Мрія" планує в серпні розпочати поставки картоплі в ЄС
Агрохолдинг "Мрія" має намір у серпні цього року здійснити першу поставку картоплі на європейський ринок.
12:47
Штайнмаєр закликає Москву проявити максимальний інтерес до розслідування авіакатастрофи в Україні
Росія повинна максимально проявити себе в розслідуванні авіакатастрофи на сході України, вважають у Берліні.
12:12
Кобзону, Газманову та Валерії заборонено в'їзд до Латвії
Місцеві ЗМІ повідомляють, що МЗС Латвії порадило російським артистам негайно залишити територію країни.
11:55
Україна готова взяти на себе транспортування тіл жертв катастрофи Boeing у Нідерланди для незалежної експертизи - Яценюк
Україна готова взяти на себе транспортування тіл жертв катастрофи малайзійського Boeing-777 у Нідерланди для проведення незалежної експертизи.
11:53
Глава Мінфіну Великобританії вимагає санкцій проти Росії
Глава Мінфіну наголосив, що ніхто не повинен сумніватися в рішучості Британії покарати винних у катастрофі малайзійського літака, в котрому загинули громадяни багатьох країн ЄС.
11:16
Британія передбачає, що Росія заблокує сьогодні ввечері резолюцію РБ ООН щодо аварії малайзійського Boeing
Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило про неприйнятність блокування Росією резолюції Ради Безпеки ООН щодо аварії малайзійського Boeing на території України.
10:58
РБ ООН узгодила проект резолюції щодо катастрофи Boeing, в якому визнається, що літак був збитий
Голосування щодо узгодженого проекту має відбутися сьогодні о 22.00 за київським часом (15.00 за нью-йоркським).
10:08
Вашингтон має докази того, що лайнер на Донбасі збили сепаратисти
За словами Керрі, "протягом останнього місяця через російський кордон йшов значний потік зброї в допомогу сепаратистам". Крім того, він стверджує, що за останній місяць бойовики збили 12 літаків.
09:51
Наступним Верховним представником ЄС може стати француженка Елізабет Гігу
Наступним Верховним представником Європейського Союзу з питань закордонних справ і політии безпеки може стати французький політик Елізабет Гігу.
09:40
Європол і Інтерпол допоможуть в ідентифікації жертв авіакатастрофи в Україні
Щонайменше один експерт Європолу приєднається до команди Інтерполу для сприяння при встановленні осіб жертв аварії малайзійського лайнера на сході України, повідомили в суботу на офіційному сайті Європолу.
09:30
Прем'єр Великої Британії закликає світову спільноту змінити підхід до Росії
За словами Кемерона, якщо буде доведено, що за катастрофою малайзійського літака в Донецькій області стоять терористи, то провина за дестабілізацію ситуації в Україні ляже на Росію.
09:28
ЄС об'єднує бази даних про банкрутство компаній
Європейська комісія вирішила зв'язати воєдино національні бази даних про банкрутства семи країн: Австрії, Німеччини, Нідерландів, Румунії, Словенії, Чехії, Естонії. Надалі цей список розшириться.
09:16
У Лондоні виступають за посилення санкцій ЄС щодо Росії
Великобританія розраховує, що її партнери по ЄС на зустрічі у вівторок розглянуть можливість розширення санкцій проти Росії через авіакатастрофу малайзійського лайнера на сході України, заявив у неділю глава британського МЗС Філіп Хеммонд.
09:11
РФ з 21 липня посилює порядок ввезення продукції через ЄС
Россільгоспнагляд з 21 липня вводить новий, більш жорсткий, порядок ввезення продукції тваринництва, що прямує транзитом через Євросоюз.
09:08
Спостерігачам ОБСЄ показали вагони з тілами пасажирів збитого малайзійського Boeing
Бойовики продемонстрували представникам спеціальної місії ОБСЄ в Україні вагони-рефрижератори, куди завантажили тіла пасажирів літака Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який було збито 17 липня в Донецькій області.
09:06
Британські експерти допомагають розслідувати в Україні катастрофу Boeing
Двоє співробітників британської поліції прибули в Україну для надання сприяння ідентифікації та доставки на батьківщину останків пасажирів літака малайзійського лайнера.
09:02
ЄС перегляне ставлення до Росії і буде готовий ввести санкції - Кемерон, Меркель, Олланд
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд переконані, що ЄС має переглянути ставлення до Росії, і вже цього вівторка міністри закордонних справ мають бути готові ввести нові санкції.
08:59
Представники ОБСЄ та голландського посольства нарікають на відсутність доступу до місця катастрофи Boeing-777
Іноземні експерти готові приступити до роботи на місці падіння літака Boeing-777 на території Донецької області, але нарікають на те, що не мають туди доступу.
08:58
Порошенко та Меркель визначили ключове завдання у боротьбі проти терористів
Україна разом з міжнародним співтовариством має дати рішучу відсіч міжнародному тероризму та зупинити тих, хто направляв терористів, забезпечував їх зброєю і продовжує їх підтримувати.
08:54
16 млн наших громадян хочуть повернути тіла загиблих на батьківщину - прем'єр-міністр Нідерландів
Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте телефоном обговорили нагальні питання подолання наслідків аварії літака Malaysia Airlines, внаслідок якої загинули 192 громадянина Нідерландів, що знаходилися на борту.
08:52
МЗС Великобританії непокоїть блокування РФ резолюції РБ ООН щодо катастрофи малайзійського Boeing
Міністерство закордонних справ Великобританії заявило про неприйнятність блокування Росією резолюції РБ ООН щодо катастрофи Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines на території України.