21 жовтня 2014

Статті
Висновки Ради міністрів ЄС із закордонних справ щодо України. Текст
У висновках за результатами засідання міститься низка жорстких зауважень, зокрема щодо відповідальності РФ за виконання мінських угод, та заклики до виведення "незаконних збройних груп, військової техніки, бійців і найманців". Окрім того, вкотре наголошується, що Угода про асоціацію є двосторонньою і будь-які зміни до неї можуть вноситися лише на прохання однієї з сторін і за згодою іншої.
Новини
22:39
РФ планує юридичні кроки для зупинки реверсу газу з ЄС до України
"Як ви знаєте, реверс зі Словаччини і Польщі продовжує здійснюватися. Російська Федерація вивчає це питання з правової точки зору і найближчим часом ми вирішимо, що з цим робити", - заявив міністр.
22:14
На переговорах по газу в Брюсселі погоджено не все. РФ демонструє неповагу
"Сьогодні ми отримали від російських колег документ, який російська сторона вже підписала і який не є юридично зобов’язуючим. І росіяни самі кажуть, що він не юридично ззобов’язуючий. Для чого тоді його підписувати, якщо він не забезпечує відповідальності сторін?", - зазначив Продан.
21:20
Газова угода має бути підписана 29 жовтня. РФ надасть газ за передоплатою
"Російські партнери гарантували ціну 385 доларів. Ця ціна не може бути змінена рішенням парламенту, або уряду, або шляхом (застосування) експортного мита", - зазначив він. Cторони погодили перехід України на режим закупівлі газу за передоплатою. Окрім цього, має бути сплачений борг у $1,451 млрд.
19:59
Євромайдан програв гінекологу з Конго у боротьбі за премію Європарламенту
Попри очікування, громадський проєвропейський рух "Євромайдан" програв змагання за дану нагороду, повідомив Шульц на прес-конференції.
19:31
Єврокомісія оштрафувала три банки за маніпуляції
"Дії проти фінансових картелів є одним з наших головних пріоритетів, враховуючи важливість здорового, прозорого та добре функціонуючого фінансового сектору для всієї економіки", - сказав європейський комісар з питань конкуренції Хоакін Альмуніа, коментуючи рішення.
19:12
Словаччина розгляне збільшення обсягів реверсу в Україну - глава Eustream
"Ми проведемо аналіз пропозицій "Укртрансгаз", щоб збільшити потужність газогону "Вояни-Ужгород" (транспортує газ зі Словаччини до України - Ред.) для збільшення обсягів реверсу", - сказав глава компанії Eustream Томаш Маресек.
19:00
У посольствах України в ЄС будуть офіси торговельних аташе - Порошенко
"Це робиться для того, щоб кожне з українських підприємств-експортерів мало підтримку держави щодо інформації про умови роботи в країнах ЄС, про вимоги щодо страхування та стандартизації продукції", - зазначив Порошенко.
18:26
Латвія виявила російський розвідувальний літак над Балтикою
"Ми підняли в повітря літак, оскільки повітряне судно російської розвідки пролітало близько до латвійських кордонів", - повідомив Каспарс Галкінс, глава прес-служби оборонного відомства Латвії.
18:11
Будівництво "Південного потоку" є кроком проти України - глава Eustream
За словами Маресека, підтримка "Південного потоку", буде сигналом для України, що Європейський Союз не готовий підтримати її амбіції щодо наближення до Заходу і не бачить у ній надійного транзитера газу.
17:36
Бельгійські поліцейські страйкуватимуть під час саміту ЄС
У такий спосіб правоохоронці намагаються привернути до себе увагу влади, яка виступила з ініціативою підвищення пенсійного віку.
17:22
Місія ОБСЄ відправила перші два безпілотники на Донбас - МЗС
"До Донецької області вирушили перші два БПЛА, які мають здійснити перші польоти вже найближчими днями", - сказав речник МЗС Євген Перебийніс.
17:19
Швеція п'ятий день вистежує підводний човен, що може бути російським
17:07
Fitch: санкції Заходу завдали удару по російських регіонах
17:00
Порошенко знову говорив з Путіним про газ
У вівторок також заплановані енергетичні консультації президента України з президентом Європейської комісії Жозе-Мануелом Баррозу.
17:00
Держдума дозволила "Газпрому" не платити Україні за транзит
15:55
Новий склад Єврокомісії готовий до затвердження Європарламентом
Новий склад Єврокомісії, на чолі з Жаном-Клодом Юнкером, пройшов останні слухання у Європейському парламенті. 22 жовтня його буде затверджено, як і планувалося раніше.
15:43
Польська опозиція хоче відставки Сікорського через інтерв'ю про Путіна
На думку Ярослава Качинського, це свідчить про безвідповідальність Сікорського, який знав про плани розподілу іншої держави, проте не вжив необхідних заходів, зокрема, щодо міжнародного розголосу цієї інформації.
14:39
ОновленоРосія блокує рішення ОБСЄ щодо контролю за кордоном
"Присутність спостерігачів ОБСЄ лише на двох пунктах пропуску - це фіговий листок, що лише імітує контроль кордону. Наполягаючи на збереженні такого формату, Росія чітко демонструє свою незацікавленість у деескалації і поверненні ситуації в українське та міжнародне правове поле", - обурився представник МЗС.
14:34
Росія забороняє постачання і транзит рослинної продукції з України
З 22 жовтня вступає в дію заборона Росії на постачання та транзит рослинної продукції з України.
14:22
ІнфографікаВорожість росіян до Заходу рекордно зросла - опитування
79% росіян вважають найбільші західні країни (США, Німеччина, Велика Британія, Японія) противниками Росії, які "прагнуть вирішувати свої проблеми за її рахунок і при зручному випадку завдають шкоди її інтересам".
13:43
Україна отримає третю хвилю макрофінансової допомоги від ЄС - АП
"Під час зустрічі у Мілані європейські лідери подавали сигнал Україні, і ця підтримка була заявлена. Вона є абсолютно реальною", - сказав Чалий.
13:43
Рішення арбітражу щодо проміжної ціни газу буде у листопаді - Яценюк
Україна очікує на рішення Стокгольмського арбітражу по проміжній ціні на російський газ наприкінці листопада поточного року.
13:26
Швеція розвиватиме співпрацю з НАТО без вступу - прем'єр
"Звичайно, ми повинні продовжувати співпрацювати з поточних проблем оборони. Ми чітко заявили, що не плануємо вступати в НАТО, але ми хочемо продовжувати підтримувати і розвивати співробітництво з країнами Альянсу", - сказав прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен.
12:34
Франція відправляє до Москви експертів для розслідування загибелі голови Tоtal
Французьке бюро з розслідувань авіакатастроф (ВЕА) відправляє до Москви своїх експертів для встановлення обставин загибелі голови нафтової компанії Total Крістофа де Маржері.
12:06
Більшість австралійців підтримує жорстку політику щодо Путіна
Зокрема, опитування, проведене минулого тижня, свідчить, що 63% підтримують бажання прем'єр-міністра Австралії Тоні Ебботта "атакувати" Путіна під час саміту G20.
11:40
МЗС Фінляндії розчарований повільністю реформ в Україні
"Ми досить таки розчаровані тим, що перетворення в Україні проходять дуже повільно, і корупція залишається найбільшою проблемою країни", - сказав Міністр закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя.
11:18
Мілан названо найкращим містом для відвідування в Європі
Іншими європейськими містами, що увійшли до десятки, є Церматт (Швейцарія), Валетта (Мальта), Пловдів (Болгарія) та Відень (Австрія).
10:49
Американський бізнес просить виключити Росію з СОТ
10:32
Уряд Франції хоче, щоб Німеччина інвестувала в її економіку 50 млрд євро
Міністри фінансів та економіки Франції Мішель Сапен та Еммануель Макрон просять Німеччину інвестувати в економіку їхньої країни 50 млрд євро протягом наступних трьох років. В обмін на це вони пообіцяли економію держбюджету на відповідну суму.
10:12
Поставки газу зі Словаччини до України досягли рекордного рівня
Поставки природного газу в Україну зі Словаччини 20 жовтня досягли рекордного значення у 27,6 млн куб. м/добу.
09:56
МЗС: Україна не задоволена даними німецької розвідки щодо збитого "Боїнга"
В МЗС заявили, що українська сторона планує звернутися до німецької розвідки з вимогою надати докази того, що дані Києва про збиття були сфальшовані.
09:44
Меркель закликає надати Україні фінансову підтримку для cплати боргів за газ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала партнерів надати Києву фінансову допомогу у газовій суперечці з Росією.
09:31
Молдова і "Газпром" відновлять переговори
На початку 2015 року уряд Республіки Молдова і російський "Газпром" відновлять переговори щодо підписання нового довгострокового контракту на поставки природного газу до Молдови.
09:07
Жоден польський політик ніколи не взяв би участі в розподілі України – Копач
"Жоден польський політик, без сумніву, ніколи не взяв би участь у таких ганебних діях, якими є розподіл території іншої країни. Жоден польський політик не підписався б під цим", - заявила прем’єр-міністр Польщі Ева Копач.
08:51
Посол Туреччини в Україні: наші судна в Крим не заходять
Посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель спростовує інформацію про те, що турецькі судна заходять до портів Криму.
08:41
ЄС підтвердив участь України в багатомільйонному ядерному проекті
08:33
В Європарламенті подолали російське лоббі. Пільгову торгівлю з Україною затвердять вчасно
Таким чином, Євросоюзу вдалося уникнути переривання пільгового торговельного режиму з Україною