21 листопада 2014

Статті
Євроінтеграція з чистого металу
Противники інтеграції України у ЄС наполягають також, що європейський шлях "вб’є великі промислові підприємства сходу, насамперед – пов'язані зі сферою машинобудування"... Хоча в Україні – чимало компаній, які є живим спростуванням цього міфу. Серед них – підприємство з Харкова "Завод ім. Фрунзе"...
Агітатор по сусідству
20 листопада Петро Порошенко відвідав Молдову з візитом, який слід було б назвати агітаційним. Разом з польським колегою Броніславом Коморовським він прилетів до Кишинева, щоби "підтримати курс Молдови на євроінтеграцію". А по суті – щоби взяти участь у виборчій кампанії нинішньої молдавської влади.
Колонки
Казус "Эха Москви" та кінець "пострадянської успішності"
"Успішний пострадянський економічний проект" - це коли проведені ринкові перетворення в країні обертаються мільярдним статком для теоретиків і практиків пострадянського економічного лібералізму. Типу і ринок побудували, і себе не забули.
Новини
18:41
Голова ЦВК Польщі подав у відставку
Голова Національної виборчої комісії (НВК) Польщі Стефан Яворський представив президенту Броніславу Коморовському заяву про відставку.
18:16
Німеччина виступає проти визнання Палестинської держави
Німеччина виступає проти одностороннього визнання Палестинської держави, закликаючи до відновлення мирних переговорів між ізраїльтянами і палестинцями.
18:01
НБУ продовжив обов'язковий продаж 75% валютної виручки
17:59
Форум Східного партнерства просить заборонити в’їзд в ЄС топ-менеджменту росТБ
"Нині Росія веде "гібридну війну" не лише проти України та країн Східного партнерства, але також проти ЄС, США та Західної цивілізації в цілому", - йдеться в ухваленій резолюції. Також зазначено, що відповідальними за системне поширення пропаганди на російських телеканалах є редакційне керівництво цих телеканалів.
17:46
Естонія звинуватила РФ у зволіканні з ратифікацією договору про кордон
Росія затягує з ратифікацією договору про кордон у зв’язку з погіршенням відносин РФ із Заходом.
17:40
Росія переміщує війська до лінії розмежування на Донбасі – НАТО
"Ми відзначаємо рух військ, танків, артилерії та систем ППО в Україні. Ми також бачимо рух колон до лінії роз'єднання. Таким чином, ми бачимо рух сил в західному напрямку в східній Україні", – сказав він.
17:33
Франція може передати РФ перший "Містраль" 27 листопада - російські ЗМІ
"Визначена нова дата передачі "Владивосток". Його можуть передати російській стороні 27 листопада", - сказав співрозмовник агентства.
17:21
В Бельгії джихадистів позбавляють прописки
Місцеві органи влади Брюсселя і Антверпена викреслили з реєстру жителів кілька десятків людей, які, за їх даними, воюють в конфліктних зонах на боці ісламістів.
17:04
Не знаю жодної країни в Європі, що має хороші відносини з РФ - глава МЗС Польщі
"Вони не дуже хороші, але я не знаю жодної країни, в Європі, у якої були хороші відносини з Росією на даний момент", - зауважив він, коментуючи російсько-польські відносини.
17:03
Комітет ЄС блокує створення органу асоціації з Україною – резолюція
Це протистояння "може перерости до довготривалої патової ситуації,… та закладає небезпеку зриву процесу створення органів асоціації", - стверджує резолюція.... вимагають введення до складу платформи представників ФРУ (контролюється командою Дмитра Фірташа) та УСПП (Анатолій Кінах)....
16:26
Росія продовжує розпалювати конфлікт на Донбасі - речник Меркель
Москва і надалі активно розпалює конфлікт у Східній Україні, що підтверджується словами одного з лідерів сепаратистів про отримання з РФ значних коштів.
15:58
США закликають РФ дотримуватися мінських угод та попереджають про санкції
"Якщо так буде і далі продовжуватися, то Росія буде платити ще більшу ціну, і вона буде ізольована", - сказав віце-президент США Джо Байден.
15:36
Сербські ЗМІ: Курченко отримав сербське громадянство
"Король українського газу Сергій Курченко, вартий кількох мільйонів євро, який перебуває у "чорному списку Брюсселю" отримав сербське громадянство", - пише видання з посиланням на джерела.
15:10
Прокуратура Іспанії висунула звинувачення проти влади Каталонії
Представникам уряду каталонської влади висунуто звинувачення у непокорі владі і закону, посадовому злочині, зловживанні службовим становищем та розтраті державного майна.
14:15
У президента Чехії кажуть, що його висловлювання відповідають політиці уряду
Зовнішня політика і висловлювання президента Чехії Мілоша Земана не суперечать політиці уряду цієї країни.
14:00
РФ відновить імпорт яловичого і пташиного жиру з 4 країн ЄС
13:48
Грибаускайте наполягає, що РФ має всі ознаки терористичної держави
"Ми бачимо, що на cході України сьогодні є російські війська. Проте Росія це заперечує. Держава, яка вводить важку військову техніку та солдатів без розпізнавальних знаків, очевидно, має всі атрибути терористичної", - наголосила Грибаускайте.
13:41
Дещиця: конфлікт буде замороженим, коли Донбас і Крим повернуться
Конфлікт між Україною та Росією і надалі буде гарячою точкою в Європі, а замороженим стане тоді, коли Донбас і Крим повернуться до України.
13:07
Ізраїль пропонує Європі масштабний проект нового газогону
13:01
Другий "Містраль" готується до ходових випробувань - джерело
"Другий вертольотоносець під назвою "Севастополь" вночі залишив сухий док і готується до ходових випробувань", - зазначив французький активіст, один з авторів проекту "Ні "Містралям" для Путіна!" Бернар Грюа.
12:34
Сікорський пропонує новий "план Маршалла" для України
Захід має ділитися з Україною своїми ноу-хау, надавати експертні консультації, а не бездумно виділяти гроші, що часто розбещує.
12:18
70% німців не підтримують розширення санкцій проти РФ - опитування
70% німців вважають, що санкції проти Росії в їхньому нинішньому вигляді є достатніми.
12:03
Економічна ситуація в єврозоні залишається нестабільною - голова ЄЦБ
11:30
Ізраїль поверне посла до Швеції
Посол Ізраїлю в Швеції Ісаак Бахман повернеться до Стокгольма 29 листопада, що є свідченням бажання Ізраїлю йти на компроміс.
10:53
Грибаускайте звинуватила Росію в боягузтві
"Таку війну вибирають ті, хто боїться на полі бою підняти свій прапор. Ті, кому соромно зняти маски. У кого для обґрунтування своїх намірів немає жодних аргументів. Ми знаємо, як на це відповісти: солідарністю, швидкістю і прозорістю", - підкреслила Грибаускайте.
10:40
В Держдумі пропонують ввести санкції проти Литви та розірвати дипвідносини
"У зв'язку з вчорашньою неприйнятною заявою президента Литви пропоную доручити комітету з міжнародних справ підготувати заяву, а може бути, і постанову про необхідність введення санкцій проти Литви і, може бути, навіть про припинення дипломатичних відносин", - сказав заступник голови думської фракції КПРФ Микола Коломєйцев.
10:27
Європейські політики вітають Україну з річницею Євромайдану
"Майдан зробив нас усіх українцями. І кращими європейцями також. Слава Україні! Героям слава!" - написав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.
09:59
Олбрайт: Путін - хороший тактик, але поганий стратег
"Своїми діями він об'єднав Європу, замість того, щоб її розколоти", - підкреслює Олбрайт.
09:48
Уряд Естонії підтримав створення російськомовного каналу
Створюваний телеканал повинен бути незалежним, самостійним і орієнтованим на російськомовного глядача.
09:32
Учасники парламентської коаліції дійшли згоди про вступ до НАТО - депутат
"Вступ до НАТО є метою України. Це останнє рішення політичних сил нової парламентської більшості, про яке ми щойно домовилися в парламенті", - зазначив новообраний народний депутат Єгор Соболєв.
09:14
Україна на останньому місці за інтеграцією з ЄС серед підписантів асоціації
Лише за одним блоком з трьох Україна лишається на другому місці, при цьому розрив із 3 місцем скоротився у порівняння з 2013 роком. В двох інших блоках наша держава має суттєве відставання від Молдови та Грузії.
08:55
Вислови Грибаускайте перевершують найбільш екстремістські заяви - МЗС РФ
"Все, що вона (Грибаускайте - Ред.) говорить, не сприяє, а навпаки, лише ускладнює пошук рішень по врегулюванню українського кризи", - зазначає офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.
08:45
Захід має діяти на випередження Росії - Коморовський
"З огляду на останні події потрібно зрозуміти, що недостатньо просто відповідати на дії Росії в Україні, але "необхідно протидіяти їм заздалегідь", - зазначив він.
08:39
Меркель скасувала німецько-російський форум
Як повідомляється, відомство федерального канцлера звернулося з "наполегливим проханням" скасувати заплановане на наступний тиждень засідання через "загострення політичної ситуації".
08:35
Прем'єр Латвії: немає іншого шляху, ніж санкції
За її словами, незважаючи на те, що санкції негативно впливають також і на країни ЄС, вони необхідні.
08:30
Глава МЗС Польщі вимагає вже готувати нові санкції проти Росії
Санкції та низька ціна нафти - це, за словами Схетини, наразі найсильніша зброя проти Москви.