22 жовтня 2017

Статті
Від агента КДБ до "другого Трампа": 7 фактів про переможця виборів у Чехії, Андрея Бабіша
Чехи проголосували за партію мільярдера Андрея Бабіша попри всі скандали, проблеми у біографії, і навіть попри кримінальну справу, відкриту проти нього. Тепер він має всі шанси стати новим прем'єр-міністром Чехії. Але чому політик викликає таке несприйняття чеської політичної елити?
Новини
17:41
фотоУ Берліні протест проти депутатів "Альтернативи для Німеччини" у Бундестазі
У вівторок в парламенті Німеччини відбудеться перше засіданні в новому складі, де будуть присутні і депутати від AfD, що вперше пройшла до парламенту.
17:06
Німецькі військові відновили підготовку загонів іракських курдів
Через напруження, що склалося на півночі Іраку після референдуму про незалежність Іракського Курдистану, 13 жовтня вишкіл було призупинено.
16:28
У Франції 8 осіб звинуватили у підготовці вбивства політиків
Підозрюваних віком від 17 до 29 років звинувачують в тому, що вони є учасниками "злочинної терористичної змови", а також зв’язках з бойовиком, який був арештований біля Марселя в червні.
15:57
Росія заявила, що США розбомбили Ракку, як Дрезден у 1945 році
Більша частина німецьких міст була зруйнована під час бомбардувальних нальотів союзників незадовго до закінчення Другої світової війни.
15:26
Майбутній канцлер Австрії сподівається сформувати уряд через 60 днів
Для формування більшості у парламенті партії Курца необхідно обєднатися із соціал-демократами колишнього канцлера Крістіана Керна або з ультраправою Партією Свободи (FPO).
14:36
Іспанія закликала лідерів Каталонії підкоритися рішенню Мадрида
Спікер регіонального парламенту Карме Форкаделл заявила, що Каталонія не прийме рішення Мадриду і звинуватила прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя в організації "перевороту".
13:57
У Німеччині в 2017 році порушено 900 справ у зв'язку з тероризмом
Кількість випадків тероризму зросла майже вчетверо у порівнянні з минулим роком, коли прокурори відкрили близько 250 справ.
13:19
Латвія зафіксувала російський корабель і субмарину біля свого кордону
У латвійській виключній економічній зоні в 15 морських милях від територіальних вод військово-морські сили ідентифікували 22 жовтня корабель класу "Паршим" і підводний човен класу "Кіло".
12:37
фото, відеоНа Ірландію та Британію обрушився шторм "Брайан"
Шторм вирував у п’ятницю та суботу, пориви вітру сягали 100 км/год. Через сильні зливи у кількох містах були затоплені цілі районі, сильно пошкоджені набережні.
11:44
Найбагатші регіони Італії голосують на референдумі за розширення автономій
Незважаючи на те, що референдум носять необов’язковий характер, оглядачі розглядають їх як серйозну загрозу для влади Риму.
11:27
Нові теракти в Кабулі і на півночі Афганістану: 17 загиблих, 12 поранених
Терорист-смертник підірвав начинений вибухівкою автомобіль, коли військові сідали в автобус біля центру.
10:56
Мером Тбілісі обраний колишній футболіст Каха Каладзе
За результатами підрахунку голосів з 714 із 737 виборчих дільниць, Каладзе набрав 51,15% голосів виборців.
10:06
У Словенії проходить перший тур виборів президента
Опитування свідчать, що 53-річний Борут Пахор отримає мандат на другий президентський термін, питання лише в тому, чи переможе він відразу у першому турі.
09:46
У Каталонії назвали дії Мадрида наступом на демократію, скликають парламент
Пучдемон у суботу ввечері вернувся до каталонців, пообіцявши, що він не "відступить і захищатиме суверенітет каталонського парламенту від інтервенції, оголошеної Маріано Рахоєм".
09:18
інфографікаПопулісти виграли вибори в Чехії, до парламенту пройшли 9 партій: остаточні результати
Популістична партія ANO, заснована одним із найбагатших людей Чехії та колишнім міністром фінансів Андрієм Бабішем, отримала 29,64% голосів виборців і 78 із 200 місць у парламенті.