23 липня 2014

Статті
Українському молоку відкрили європейське майбутнє
Термінове прийняття законів про безпеку харчових продуктів пов’язане з візитом в Україну великої комісії Генерального директорату ЄС з питань охорони здоров’я та захисту прав споживачів. Ревізія буде безпрецедентною: буде перевірено готовність до експорту в ЄС українських підприємств молочної та м’ясної (свинина, яловичина, м’ясо страусів та кролів) галузей.
Джерела в ЄС розкрили санкційні плани. На розгляді – три сценарії
"Рівень найнижчої інтенсивності" передбачає введення обмежень на імпорт з Росії кількох груп товарних позицій. Та найбільшою бідою "слабкого сценарію" є те, що він передбачає лише декларативну заборону військової співпраці ЄС та Росії... З позиції агресора "Містраль" є не зброєю, а лише засобом доставки зброї до берегів України.
Новини
18:13
Мер міста в Голландії закликав "викинути геть" з країни доньку Путіна
Однак згодом Броертєс у своєму твіттері вибачився і сказав, що "не мудро було робити такі заяви щодо дочки Путіна. Це сталось з відчуття безпорадності", написав Броертєс.
17:50
В Бундестазі вимагають забрати в Росії чемпіонат світу з футболу-2018
В свою чергу Міжнародна федерація футболу (ФІФА) взагалі уникає подібних дискусій, повідомляє в середу 23 липня інформаційне агентство dpa.
16:48
Еттінгер проти санкцій щодо російського газу та нафти
Крім того, Еттінгер повідомив, що найближчими тижнями Єврокомісія продовжуватиме докладати зусиль для того, аби досягти "деескалації ситуації на східних кордонах та гарантувати, що ми досягнемо домовленостей між Україною та Росією щодо постачання газу".
15:40
Россільгоспнагляд може повністю заборонити ввезення продуктів з України
Росія може повністю призупинити ввезення продовольства з України на час проведення переговорів про інтеграцію країни в ЄС.
15:18
ЄБРР більше не інвестуватиме в Росію
Більшість представників Ради Директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄББР), включаючи всі держави-члени ЄС, а також держави, що не входять в ЄС, дали чіткі розпорядження керівництва ЄБРР щодо неможливості здійснення нових інвестицій у Російської Федерації найближчим часом.
15:15
Європа скоротила постачання газу до України по реверсу - Продан
Міністр палива і енергетики Юрій Продан уточнив, що пропускна здатність реверсних поставок становить близько 18 млн куб. м газу, а на сьогоднішній день проходить 7 млн куб. м.
15:04
Єврокомісія складає перелік санкцій проти Росії
Європейська комісія складає перелік можливих заходів у кожній визначеній Радою ЄС сфері, в яких будуть застосовані подальші санкції проти РФ, якщо її керівництво не виконає вимоги застосувати свій влив на терористів на сході України, щоб забезпечити міжнародне розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" та деескалацію насильства в Україні в цілому.
15:03
Росія вимагає заморозити ратифікацію Угоди про асоціації України та ЄС
За словами голови Мінекономрозвитку РФ Олексія Улюкаєва, у разі ратифікації документа про асоціацію Росія вважатиме себе вільною від зобов'язань по консультаціям і стане проводити економічну політику, спрямовану на захист і розвиток внутрішнього ринку.
14:53
Структури ЄС остаточно схвалили вступ Литви в єврозону
Рада із загальних справ Євросоюзу на засіданні в середу схвалила введення євро у Литві з січня 2015 року.
13:22
Медведєв заявив про можливі захисні заходи щодо поставок до РФ продукції з України та Молдови
Дмитро Медведєв нагадав, що були підписані угоди ЄС про асоціацію з Молдовою та Україною - країнами, що є одночасно учасниками договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД.
12:59
Результати розшифровки "чорних скриньок" рейсу МН17 будуть отримані вже за добу – британські експерти
Британські експерти очікують, що перші результати розшифровки "чорних скриньок" рейсу МН17, що був збитий бойовиками у Донецькій області, будуть отримані вже за 24 години.
12:40
ДоповненоУкраїна створює комітет із введення санкцій проти Росії - Яценюк
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що офіційний Київ створює комітет по введенню санкцій проти Росії.
12:10
В четвер в Раді ЄС говоритимуть про секторальні санкції щодо Росії - Клімкін
Він відзначив зміну в підході ЄС, який, за оцінкою журналістів, досі зволікав із застосуванням до Росії рішучих заходів.
12:08
Із Харкова до Нідерландів вилетів перший літак з 16 тілами загиблих пасажирів малайзійського Boeing
Із міжнародного аеропорту "Харків" до Нідерландів вилетів перший літак з 16 тілами загиблих пасажирів малайзійського Boeing-777, який 17 липня збили терористи у Донецькій області.
12:04
Зростання ВВП Іспанії в II кварталі пришвидчилося до 0,5%, краще прогнозу
ВВП Іспанії у другому кварталі 2014 року збільшився на 0,5% порівняно з попереднім кварталом, свідчать попередні дані іспанського центробанку.
11:54
Росія планує санкції проти України, Грузії та Молдови
Третій варіант, найбільш жорсткий, передбачає захисні заходи з міркувань національної безпеки. Фактично він означає повну заборону на торгівлю за певними товарними групами.
11:38
З поданням Угоди про асоціацію з ЄС на ратифікацію зволікає Кабмін - Князевич
Представник президента Петра Порошенка у Верховній раді, народний депутат від "Батьківщини" Руслан Князевич заявляє, що з поданням Угоди про асоціацію з ЄС на ратифікацію до парламенту зволікає уряд.
11:03
"Чорні скриньки" з літака Boeing-777 прибули до Великобританії під наглядом ІСАО
Напередодні було досягнуто спільне розуміння процедури їхньої передачі, що підтверджено спільним технічним протоколом, який підписали Нідерланди, Малайзія, представники України та ІСАО.
10:27
Німці "за" торговельні та фінансові санкції щодо Росії - опитування
Згідно з даними дослідження, оприлюдненими в середу 23 липня, 53% опитаних схвалили б введення Німеччиною та іншими країнами Заходу торговельних санкцій проти РФ.
10:20
В Європі побудують«Залізну завісу»
В Європі планується побудувати велосипедний маршрут «Залізна завіса», який пройде територією 20 країн.
10:11
В пресу потрапив документ із планами санкцій ЄС щодо Росії
Євросоюз розробив три сценарії введення "секторальних санкцій" щодо Росії. В переліку є і найпростіші обмеження, що не матимуть відчутного впливу на економіку країни, і жорсткі обмеження, що здатні "обнулити" російський бюджет.
10:04
Сенатори закликають Обаму визнати ДНР терористами
Під листом, адресованим Бараку Обамі, поставили свої підписи голова сенатського комітету з розвідки Діана Файнстайн, голова комітету з міжнародних відносин Роберт Менендес та керівник комітету з військової служби Карл Левін.
09:52
Російські олігархи почали виводити свої активи з Лондона через загрозу санкцій - The Telegraph
У такий спосіб бізнесмени відреагували на заяви британського керівництва про можливе введення дискримінаційних заходів проти "союзників" Кремля.
09:40
Фінляндія підтримала введення більш жорстких санкцій проти Росії
Як пише The Wall Street Journal, «крихка» економіка цієї країни тісно пов'язана з Росією, але у вівторок фінські влади відмовилися від коливань і висловили підтримку новим дискримінаційним заходам щодо Москви.
09:22
Павло Клімкін закликає не пов'язувати ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС і консультації про її імплементацію
Ратифікація Угоди про асоціацію ЄС і України та обговорення питань її імплементації - це абсолютно незалежні процеси, налогошує голова МЗС.
09:17
США закликають Францію відмовитися від продажу «Містралів» Росії
Адміністрація США розкритикувала наміри Франції поставити перший з двох вертольотоносців "Містраль" Росії.
09:15
"Чорні скриньки" малайзійського "Боїнга" будуть доставлені ІСАО до Великобританії - Гройсман
Бортові самописці ("чорні скриньки") малайзійського "Боїнга", що зазнав катастрофи в Донецькій області, передані малайзійській стороні і під контролем ІСАО будуть доставлені до Великобританії, повідомив голова урядової комісії з розслідування обставин трагедії віце-прем'єр України Володимир Гройсман.
09:11
Британія продовжує постачати зброю до Росії - доповідь парламентаріїв
Велика Британія і далі постачає озброєння до Росії, попри обіцянки припинити експорт у зв'язку із ситуацією в Україні, йдеться у доповіді британських депутатів.
09:09
Верховна рада проголосувала за запровадження системи HACCP
Верховна рада проголосувала за законопроект №4179а, який передбачає запровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP.
09:07
Нідерланди стануть активним учасником конференції фінансових донорів для України - прем'єр-міністр
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, повідомляє прес-служба глави держави.
09:04
Обама ще раз закликав ЄС до жорстких заходів щодо Росії
За повідомленням Білого дому, Обама привітав підготовку Євросоюзу до додаткових санкцій проти "тих, хто дестабілізує ситуацію в Україні".
09:01
Лідери ЄС можуть зібратися на саміт ще в липні - Ештон
Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон не виключила, що лідери 28 країн Євросоюзу ще до початку серпневих канікул можуть зібратися на саміт для обговорення української кризи та санкцій щодо Росії.
08:54
У Нідерландах в середу - день жалоби за жертвами катастрофи "Боїнга-777"
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив у країні 23 липня національним днем жалоби за жертвами катастрофи літака "Боїнг-777" у Донецькій області.