23 вересня 2014

Статті
Зовнішня торгівля в розрізі регіонів: Євросоюз виграв на Донбасі
Дія автономних преференцій ЄС та обмежень на російському ринку змінила структуру українського експорту. Частка європейського експорту тепер переважає навіть у статистиці Донецької, Луганської та Одеської областей, які донедавна вважалися цілковито залежними від російського ринку. Виправлено дані по Херсонській області.
Новини
22:11
Україна сама вирішує подальшу долю Угоди про асоціацію – Цеголко
19:11
Путін погрозами застерігав Порошенка від імплементації асоціації
"Ми все ще віримо, що тільки системне коригування Угоди про асоціацію, яке врахує повний спектр ризиків для російсько-українських економічних зв'язків і всієї російської економіки, дозволить зберегти існуюче торговельно-економічне співробітництво між РФ та Україною", - зазначає російський президент.
18:11
Італія заморозила активи сина Азарова
Разом з нерухомістю російського олігарха Аркадія Ротенберга в Італії були заморожені активи сина екс-прем'єра України Миколи Азарова Олексія.
17:29
"Газпром" закачує газ в європейські сховища, готуючись до газової війни
Можливість додаткових поставок газу в ЄС, за словами голови газового концерну Олександра Медведєва, пов'язана тільки з його підйомом з підземних сховищ "Газпрому" в Європі.
16:14
Норвегія посилить санкції проти Росії
Як зазначається в повідомленні, нові заходи будуть введені найближчим часом.
15:40
Сікорський: Ключ до європейської інтеграції України - "над Дніпром"
"Ми зробили велику роботу, підтримуючи європейський напрямок розвитку України, але всупереч ілюзіям деяких, ключ від цього замку, перш за все, лежить над Дніпром, а не за кордоном", - відзначив він.
15:11
Екс-радника президента Литви підозрюють у розголошенні державної таємниці
Колишній радник президента Литви Далі Грибаускайте Дайва Ульбінайте є підозрюваною у кримінальній справі про розголошення державної таємниці. Про це стало відомо 23 вересня у Вільнюському дільничному суді.
15:09
Усі ключові шотландські партії вперше можуть бути очолені жінками
У випадку, якщо Старджон таки стане наступницею Алекса Салмонда, вперше три ключові партії у Холіруді (парламенті) будуть очолені жінками.
14:29
Євросоюз схвалить проект будівництва атомного реактора у Великій Британії
Євросоюз дозволить зведення першої атомної електростанції у Великій Британії за останні 20 років. Речник єврокомісара з конкуренції Хоакіна Альмунії повідомив, що "він запропонує єврокомісарам схвалити позитивне рішення щодо надання фінансування цьому проекту, і воно має бути остаточно прийняте у жовтні".
14:28
ЄС не скасує санкції, доки не буде звільнено Крим - Єлісєєв
"Ми повинні аналізувати виконання мирного плану не на ілюзіях, а на основі реальних критеріїв. Серед них номер один - це повне виведення російських військ і терористів з території України", - заявив Єлісєєв.
12:45
Японія може припинити банківські операції з російськими підприємствами
В уряді Японії опрацьовується новий пакет санкцій відносно Росії, які вперше можуть торкнутися фінансового сектору.
12:37
Єврокомісія скасувала схему субсидування зберігання сиру
Єврокомiсiя скасувала схему субсидування зберiгання сирiв, запроваджену наприкiнцi серпня через росiйську заборону на iмпорт молочної продукцiї з ЄС.
12:08
Італія заарештувала вілли і готель російського мільярдера Ротенберга
Італія заарештувала вілли Аркадія Ротенберга на Сардинії і готель в Римі, що належить бізнесменові у зв'язку з санкціями Євросоюзу стосовно Росії.
11:54
Реформи в Україні уповільнилися - зовнішньополітична служба ЄС
Певним чином на це вплинули майбутні парламентські вибори, а також нестійка ситуація в сфері безпеки.
11:45
Еттінгер: Єврокомісія - проти санкцій у газовій сфері
"Моя позиція – уникнути санкцій в газовій сфері... Щоденні, надійні поставки газу не повинні бути політичним інструментом", - наголосив віце-президент Європейської комісії з енергетики Гюнтер Еттінгер.
11:34
Саріуш-Вольський: ЄС повинен дестабілізувати РФ санкціями
"Або ми дестабілізуємо Росію санкціями, або вона дестабілізує Україну своїм вторгнення і таким чином відкладе її курс на зближення з Європою", - зазначив він.
11:16
ЄК запропонує проміжне вирішення газової суперечки між Україною та РФ
"Сьогодні ми підготували пропозиції, і у п'ятницю вони будуть обговорені. Ми вас поінформуємо. Ми б хотіли прийти до проміжного рішення, одержати поставки газу від Росії за справедливою ринковою ціною... Як усередині ЄС, так і за його межами", - сказав Еттінгер.
11:14
Французам дозволять працювати в неділю заради подолання кризи
Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що дозволить французам працювати по неділях аби забезпечити впровадження структурних реформ у країні."Ми почнемо впроваджувати довгоочікувані структурні реформи. Йдеться про місцеві реформи, стимуляцію зростання економіки та введення дозволу на працю у вихідні дні, а саме в неділю. Окрім цього, ми хочемо зробити простішими адміністративні вимоги", - пообіцяв прем’єр-міністр.
11:05
Нам потрібна група для моніторингу імплементації асоціації - євродепутат
"Я маю відчуття, що нам потрібно дуже уважно імплементацію цієї угоди, потрібна спеціальна моніторингова група", - зазначив він.
10:39
МЗС відкликає скандального консула, який захищав диктатуру Януковича
Міністерство закордонних справ вже розпочало процедуру відкликання з посади генерального консула України в Барселоні, який став відомим через підтримку "законів про диктатуру" від 16 січня.
10:21
Стагнація у Франції триває другий квартал поспіль
За результатами другого кварталу 2014 року обсяг ВВП Франції не змінювався другий квартал поспіль. У річному вираженні зростання сповільнилося з 0,8% у січні-березні до 0,1% в квітні-червні, як і очікувалося.
09:57
Меркель закликала до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі
09:49
Країни Центральної Європи продовжують недоотримувати російський газ
В Австрії енергетичний регулятор E-Control повідомляє, що постачання газу були скорочені на 25% у п'ятницю. Це є найбільшим зниженням постачання газу в цій країні досі.
09:32
ЗМІ: Японія відмінила візит Путіна
США попросили Японію відкласти візит Путіна, повідомляють джерела.
09:11
Bloomberg: дві держави ЄС - у топ-10 країн з найкращою системою охорони здоров'я
Італія та Франція потрапили до топ-10 країн з найкращою системою охорони здоров'я, згідно з другим щорічним рейтингом, оприлюдненим агентством Bloomberg. Очолюють рейтинг Сінгапур, Гонконг та Італія. Найгірша ситуація з охороною здоров'я - у Росії.
09:10
ЄС перегляне санкції проти РФ 30 вересня, можливе пом'якшення
Рішення про перегляд санкцій буде попередньо ухвалене на засіданні COREPER (зустріч представників країн-членів при ЄС) 30 вересня, уточнює видання з посиланням на джерела.
08:48
додане фотоЄЦБ вводить в обіг нову банкноту номіналом 10 євро
23 вересня в обіг входить нова банкнота номіналом 10 євро. Нову купюру буде важче підробити, вона міститиме голограму та водяні знаки з портретом давньогрецької богині землеробства Європи.