24 червня 2014

Статті
Євроінтеграція за бюджетний рахунок
У перші роки дії режиму вільної торгівлі з Євросоюзом щорічна економія українського бізнесу складе 487 млн євро. Ці гроші недоотримають бюджети різних європейських країн. В свою чергу український бюджет недоотримає кошти від митних зборів з європейських товарів, що імпортуються до України. За оцінками уряду, у перший рік дії Угоди про асоціацію держбюджет недоотримує митних зборів на суму 3,88 млрд грн, а ПДВ — 0,78 млрд грн.
Новини
18:44
ЯГЛАНД ПЕРЕОБРАНИЙ ГЕНСЕКОМ РАДИ ЄВРОПИ
Це другий строк Ягланда на посаді Генерального секретаря РЄ. Вперше він був обраний у 2009 році, тоді його також обрали за підсумками першого туру голосування.
17:42
ЄС запустив сайт про УА для українського бізнесу
Керівництво Європейського Союзу запустило сайт www.europa-torgivlia.org.ua, на якому українські підприємці зможуть знайти інформацію про можливості для малого та середнього бізнесу після підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.
17:28
ЄБА звернулася до президента з проханням доопрацювати законопроект про створення ВЕЗ в Криму
Запропонований режим оподаткування та переміщення товарів у законопроекті про створення вільної економічної зони (ВЕЗ) в Криму є неефективним і фактично виключає економічні відносини України з її окупованою територією, вважають експерти компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації.
17:24
Фінансова політика Німеччини є зразком для Європи - глава Мінфіну ФРН
Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле назвав зразком для інших європейських країн заходи, що вживаються його країною для зниження заборгованості та поліпшення інвестиційного клімату.
16:40
Українські ВМС беруть участь у заходах водолазної підготовки в Румунії
Військовослужбовці Військово-морських сил Збройних сил України у Констанці (Румунія) беруть участь у заходах водолазної підготовки в рамках Програми Євразійського партнерства Організації економічного співробітництва та розвитку.
16:36
Власниця найпорожніших в Європі ПСГ Угорщина простить "Газпром" закачати до них газ
Угорщина, чиї сховища серед інших країн Європи зараз заповнені найменше, звернулася до "Газпрому" з проханням заповнити її сховища.
16:32
Кабмін у середу заслухає главу МЗС щодо підготовки до підписання УА
Уряд України на засіданні в середу, 25 червня, має намір заслухати доповідь міністра закордонних справ Павла Клімкіна про підготовку до підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
16:15
Росія і Австрія підписали угоду про будівництво ділянки "Південного потоку"
Ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва газопроводу "Південний потік" на території Австрії, який планується прокласти по дну Чорного моря в обхід України.
15:54
Фінляндія очікує зростання інтересу своїх підприємців до України після підписання Угоди з ЄС
Фінляндія очікує зростання інтересу своїх підприємців до України після підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом 27 червня.
15:30
Британський посол схвалює відмову від введення військ РФ до України
Рішення президента Росії Володимира Путіна скасувати постанову від 1 березня про використання російської армії на території України є правильним, але цього недостатньо, заявив посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт.
15:26
ПА ОБСЄ підготувала проект резолюції, що засуджує Росію за кризу в Україні
Проект резолюції з критикою дій Росії під час української кризи розгляне сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка відбудеться з 28 червня по 2 липня у Баку.
15:05
Посол Великої Британії позитивно оцінює розпочаті переговори на сході України
Посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт позитивно оцінює розпочаті переговори на сході країни.
14:14
Європейська карта медичного страхування вже на руках у 200 млн осіб
Майже 200 млн осіб вже одержали європейську карту медичного страхування, повідомляє прес-служба Єврокомісії. Це означає, що більше половини застрахованого населення ЄС вже скористалося цією можливістю застрахувати своє здоров’я.
14:11
Грузія та Молдова пообіцяли ЄС швидку ратифікацію угоди. Черга за Україною.
В МЗС України обіцяють передати угоду президентові без затримки. Ратифікаційні законопроекти, згідно Конституції, може вносити лише глава держави. Між тим, в МЗС не прогнозують сроки рішення Ради
13:57
Москву обурило рішення Ради ЄС по Україні
У МЗС Росії назвали прийняті напередодні рішення Ради ЄС у закордонних справах на підтримку України "відірваними від реальності".
13:28
"Газпром" зупинив на ремонт "Північний потік"
Газпромівський морський газопровід "Північний потік" (Nord Stream) з 9:00 за київським часом повністю зупинено для проведення планового технічного обслуговування.
12:56
АЛБАНІЯ ОТРИМАЛА СТАТУС КРАЇНИ-КАНДИДАТА НА ЧЛЕНСТВО У ЄС
Албанія отримала статус країни-кандидата на членство у Європейському Союзі. Відповідне рішення було ухвалене у Люксембурзі в рамках засідання Ради ЄС із внутрішніх питань.
12:40
Україна в січні-травні знизила експорт електроенергії до Європи майже на 10%
Україна в січні-травні 2014 року скоротила експорт електроенергії до Європи на 9,9% (на 396 600 000 кВт-год) порівняно з аналогічним періодом 2013 року — до 3 млрд 626 700 000 кВт-год.
12:34
Екс-прем'єр Чехії вважає малоймовірним створення газового хаба в Україні
Екс-прем'єр Чехії Мірек Тополанек вважає малоймовірним створення газового терміналу в Україні в найближчій перспективі, заявив він на конференції Інституту ім. Адама Сміта.
12:34
Євросоюз передумав: ратифікувати Угоду маємо терміново, вже влітку
Україна має невідкладно провести ратифікацію угоди про асоціацію, щоб уникнути можливого скасування торговельних преференцій, наданих Євросоюзом у березні. Як відомо, дія пільгового режиму, введеного ЄС, спливає 1 листопада.
12:29
ОБСЄ продовжить роботу в Донецьку і Луганську
Спеціальні спостерігачі ОБСЄ продовжать роботу в Донецьку і Луганську, заявив у вівторок, 24 червня, голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер.
11:53
Індекс ділової довіри IFO у Німеччині знизився в червні до мінімуму з грудня
Індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни знизився в червні до 109,7 пункту в порівнянні зі 110,4 пункту в травні, свідчать дані дослідницького інституту IFO.
11:41
Оприлюднений ґрунтовний аналіз економічної частини угоди про асоціацію
Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) оприлюднив аналіз економічної частини Угоди про асоціацію, а також наслідків її виконання для держави, підприємств та населення.
10:55
Місія МВФ прибуває до України, щоб ознайомитися з досягненнями уряду
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибуває в Україну у вівторок, 24 червня, для дискусій в рамках першого перегляду економічної програми влади країни, підтримуваної фінансуванням Фонду.
10:44
Молдова почне імпортувати румунський газ
Молдова з 27 серпня почне імпорт газу з Румунії по газопроводу Ясси-Унгени. Як заявив міністр економіки Молдови Валерій Лазер, на першому етапі новий газогін дозволить республіці покрити 5-10% щорічної потреби у газі. "Незабаром уряд розгляне проекти з транспортування румунського газу з Унген до Кишиніву", - цитує заяву міністра Інтерфакс.
10:42
В Угорщині дозволили Росії фінансувати розширення АЕС
Представники Угорщини дали "зелене світло" суперечливій угоді з Росією щодо фінансування двох атомних реакторів в Угорщині.
10:28
Корупція руйнує енергетичний сектор Балкан - звіт
Від Хорватії до Чорногорії, тіньові енергетичні договори підривають економіку регіону, стверджує звіт Балканської групи політичних досліджень, який буде оприлюднений у вівторок, 24 червня, на Тижні сталого розвитку енергетики Європейської комісії.
09:45
Страйк французьких авіадиспетчерів призвів до скасування понад 50 європейських рейсів
Десятки європейських рейсів скасовано через страйк авіаційних диспетчерів у Франції, котрий почався у вівторок, 24 червня.
09:41
Франція шукає підтримки Німеччини та європейських партнерів у справі BNP Paribas
Влада Франції шукає підтримки своїх європейських партнерів, у першу чергу Німеччини, домагаючись зниження штрафу для найбільшого банку країни BNP Paribas за порушення санкцій, введених США проти низки країн.
09:16
США та ЄС мають допомогти Україні, якщо мирний план не виконуватиметься - Порошенко
США та Європейський Союз мають докласти рішучих зусиль на підтримку України, якщо мирний план не виконуватиметься.
09:13
Порошенко особисто представить лідерам ЄС результати реалізації мирного плану
Президент України Петро Порошенко і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в понеділок, 23 червня, обговорили мирний план з врегулювання ситуації на сході.
09:09
Україні слід готуватися до нової торговельної війни з РФ після створення ЗВТ з ЄС - Шеремета
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета прогнозує, що після підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом можна очікувати нової торговельної війни з РФ.
08:59
Сьогодні обиратимуть генсека Ради Європи
У вівторок, 24 червня, у Парламенській асамблеї Ради Європи відбудуться вибори генерального секретаря Ради Європи.