24 грудня 2016

Новини
20:03
США розширили санкції проти РФ через ситуацію в Україні
США додали до списку суб'єктів, на які поширюються санкції, ще 21 компанію з Росії та 2 з окупованого Криму через ситуацію в Україні.
19:11
Туреччина збудує 175 нових в'язниць у 2017 році - міністр юстиції
Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг заявив, що у 2017 році буде збудовано 175 нових в'язниць та поінформував, що станом на жовтень 2016 року в 372 турецьких в'язницях перебували 194 тисячі в'язнів.
18:15
ФотоМарокко двічі попереджало ФРН щодо планів тунісця здійснити теракт - ЗМІ
Органи безпеки Марокко двічі направляли Німеччині попередження про можливі плани тунісця Аніса Амрі здійснити теракт.
17:49
ІДІЛ планувала 11 терактів у Британії за останні два роки – ЗМІ
Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" із Сирії підтримували зв'язок з джихадистами, які намагалися організувати теракти на території Великої Британії в останні два роки.
17:11
У Туреччині 10 тис. юзерів соцмереж під слідством за підозрою у пропаганді тероризму
Міністерство внутрішніх справ Туреччини повідомило, що на даний момент десять тисяч осіб перебувають під слідством за підозрою у пропаганді тероризму та образи вищих посадових осібдержави в соціальних мережах.
16:21
Ле Пен увійшла до рейтингу найпопулярніших особистостей у Франції
Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен увійшла до рейтингу 50 найпопулярніших особистостей у Франції, випередивши колишнього прем'єра Франсуа Фійона.
15:40
Президент Хорватії заявила, що країна не бере участі в гонці озброєнь із Сербією
Хорватський президент Колінда Грабар-Кітарович заявила, що Хорватія не збирається брати участь в гонці озброєнь із Сербією.
14:42
Теракт у Берліні: поліція Тунісу затримала родича підозрюваного та ще двох осіб
Туніські сили безпеки затримали племінника Аніса Амрі, підозрюваного у здійсненні теракту в Берліні, який був застрелений в Італії, та ще двох осіб.
14:21
Зброя викрадачів лівійського літака виявилася муляжем
Попередня експертиза показала, що зброя, яку використовували викрадачі літака Airbus А320, виявилася муляжем.
13:53
Сім'я загиблого в Берліні українця отримає компенсацію від уряду ФРН
Сім'я українця, який 19 грудня загинув під час теракту у Берліні, зможе отримати 10 тисяч євро компенсації від німецького уряду.
13:25
Меркель вимагає пришвидшити депортацію туніських нелегалів з Німеччини
Канцлер ФРН Ангела Меркель в розмові з президентом Тунісу Беджі Каїдом Ес-Себсі заявила про необхідність прискорити процес депортації громадян цієї країни, яким було відмовлено в наданні притулку в ФРН.
13:09
Глава МЗС Британії закликав дотримуватися перемир'я на Донбасі
13:01
Президент Філіппін пригрозив спалити ООН через звинувачення у порушенні прав людини
Президент Філіппін Родріго Дутерте пригрозив спалити Організацію Об'єднаних Націй, після того як вона засудила його криваві репресії щодо підозрюваних у наркоторгівлі осіб.
12:30
Польський уряд позбавив фінансування портал української громади prostir.pl
Польський уряд позбавив фінансування портал української громади Польщі prostir.pl, що став відомий багатьом в Україні через висвітлення "волинської дискусії" та напруженої ситуації в Перемишлі.
12:10
ФБР попередило про можливі атаки ІДІЛ в США на Різдво
Федеральне бюро розслідувань опублікувало попередження про можливі атаки терористичної організації "Ісламська держава" на території США в період Різдва.
11:28
У Туреччині затримали сім'ю освітян, яка втікала до Греції через можливі репресії
В турецькому Едірне затримали чоловіка та дружину, раніше звільнених зі своїх постів в одному з університетів, які через побоювання репресій з боку уряду намагалися разом із трьома дітьми втекти до Греції.
10:57
США ввели санкції щодо топ-менеджерів російського банку через ситуацію в Сирії
США запровадили санкції стосовно 18 осіб, серед яких є менеджери російського "Темпбанку", та 5 компаній, за надання фінансової або технологічної підтримки сирійському уряду, який чинить насильство щодо власних громадян.
10:09
Президент Сирії подякував Путіну за захоплення Алеппо
09:59
Обама підписав бюджет Пентагону з $350 млн допомоги для України
Президент США Барак Обама підписав "Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони", де безпекова допомога Україні збільшена до 350 мільйонів доларів.