25 квітня 2015

Новини
17:10
Дипломат: Франція та Німеччина намагаються заблокувати заяву саміту Україна – ЄС
Франція та Німеччина намагаються заблокувати спільну заяву, яка має бути ухвалена за результатами саміту Україна – ЄС 27 квітня у Києві.
16:38
Опитування: переважна більшість греків хоче залишитись у єврозоні
Переважна більшість греків хоче, щоб Афіни досягли компромісу з кредиторами і уникли виходу з єврозони.
15:49
РФ може заборонити реекспорт європейської рослинної продукції
У Россільгоспнагляді заявили, що обмеження з реекспортного постачання фруктів і овочів у Росію, раніше накладені на Болгарію, можуть поширитися на весь спектр рослинної продукції, що відправляється з ЄС за реекспортними фітосанітарними сертифікатами.
15:28
Україна очікує від ЄС 110 мільйонів євро грантової допомоги на економреформи
14:17
ЗМІ: відомство Меркель просило анулювати візи путінським байкерам
Офіс канцлера Німеччини Ангели Меркель звертався до зовнішньополітичного відомства анулювати візи для учасників мотопробігу на честь 70-річчя перемоги над нацизмом.
13:46
Туреччина нагадала Путіну про Голодомор: кому як не РФ краще знати про геноцид
Туреччина засудила слова президента РФ Володимира Путіна про те, що події 1915 року у Вірменії були геноцидом і нагадала, що РФ добре знає, що таке геноцид, зокрема, під час Голодомору в Україні.
13:26
Російські ЗМІ відмовились публікувати статтю посла ЄС зі словами про анексію Криму
Через страх покарання російські ЗМІ відмовилися публікувати статтю посла Європейського Союзу у Москві Вігаудаса Ушацкаса, в якій вживається термін "незаконна анексія Криму".
12:50
Половина членів ЄС повністю ратифікували Угоду про асоціацію з Україною
"З боку ЄС у нас є значна підтримка: на сьогодні вже 14 членів ЄС повністю ратифікували Угоду і нотифікували про це секретаріат Європейської ради", - зазначив він.
12:37
Україна хоче, щоб ЄС оприлюднив ймовірні санкції проти РФ – Єлісєєв
Україна хоче, щоб ЄС чітко заявив про те, які санкції чекають на РФ , якщо буде подальше погіршення ситуації на Донбасі.
11:34
МЗС Латвії: Східне партнерство не спрямоване проти Росії
Програма саміту Східного партнерства, який незабаром відбудеться у Ризі, не спрямована проти Росії або будь-якої іншої держави.
11:16
Чехія не підтримала мотопробіг "Нічних вовків"
МЗС Чехії отримав ноту Росії з проханням надати підтримку в організації проїзду російських мотоциклістів, у т.ч. байкерів з "Нічних вовків" у найближчі дні територією Чехії.
11:07
НАТО допоможе Україні в розмінуванні визволених територій
У НАТО заявляють про можливість надання допомоги Україні в розмінуванні визволених територій.
10:45
МЗС РФ звинувачує польську владу у брехні через заборону в'їзду путінським байкерам
Міністерство закордонних справ РФ обурене забороною в’їзду на територію Польщі байкерам мотоклубу "Нічні вовки" і звинувачує польську владу у відвертій брехні і політизації мотопробігу.
10:25
В Москві переконані, що асоціація Україна-ЄС набуде чинності лише в 2017 році
Незважаючи на те, що в ЄС виключають можливості відкладення набуття чинності Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, в Росії вважають, що ЗВТ остаточно вступить в силу лише в 2017 році.
09:59
Екс-єврокомісар: Захід не змушуватиме Росію повернути Україні Крим
Москву навряд чи примушуватимуть повернути Крим Україні, відновлення ж співпраці можливе за припинення збройного протистояння на Донбасі.
09:40
РФ може ввести для української сільгосппродукції правила, які діють при імпорті з ЄС
Росія продовжує висловлювати побоювання з приводу ризиків, які виникають у зв'язку з імплементацією угоди про асоціацію України і ЄС, в тому числі у сфері санітарних та фітосанітарних заходів.