25 червня 2014

Статті
Скасування віз: чи варто Європі боятись притоку українських мігрантів?
Україна нарешті перейшла до другої фази Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму. Тепер перед урядом стоїть завдання впровадити всі законодавчі ініціативі, ухвалені під час першої фази Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму. Водночас візова лібералізація викликає побоювання в багатьох країнах ЄС, зокрема щодо очікування суттєвого зростання притоку іммігрантів з України, що може посилити тиск на ринок праці.
Інтерв'ю
"Ми об'єднуємо організації, але не змушуємо їх думати однаково"
ЄС створює новий орган — групу підтримки України. Його функція — координація дій ЄС з питань, що стосуються України. Йдеться не про віртуальний орган, що об'єднує людей з різних підрозділів, які б іноді спілкувалися на тему "як там поживає Україна?" Це буде постійно діючий орган... Громадянське суспільство також повинне знайти свою нішу в співпраці з ним...
Новини
20:02
Меркель запропонувала офіційно включити Медведчука у "мирні" переговори
19:24
Президента Румунії відправляють у відставку
Парламент Румунії 25 червня проголосував за відставку глави держави Траяна Бесеску.
18:22
"Укртрансгаз" готовий надати європейським спостерігачам доступ для контролю своїх транзитних зобов'язань
ПАТ "Укратрансгаз" готовий надати офіційним європейським спостерігачам доступ до українських газовимірювальних станцій (ГВС) для проведення моніторингу зобов'язань щодо транзиту природного газу через територію України.
18:06
ЄК підготувала санкції проти Росії, але рішення прийматимуть лідери ЄС – Баррозу
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄК розробила необхідні пропозиції щодо третьої фази санкцій проти Росії, але рішення ухвалювати з цього приводу будуть виключно глави держав та урядів країн-членів ЄС.
18:03
Угоду про асоціацію з ЄС буде підписано, незважаючи на спроби це зірвати – МЗС
В МЗС України заявляють, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписана, незважаючи на спроби зірвати цей процес.
17:59
Прем'єр Польщі попросив парламент провести голосування про довіру уряду
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у середу попросив Сейм терміново провести голосування про довіру уряду через скандал з перехопленням розмови міністрів.
17:54
Новим єврокомісаром з економічних питань стане екс-прем'єр Фінляндії Юрки Катайнен
Колишній прем'єр-міністр Фінляндії Юрки Катайнен призначений новим комісаром Євросоюзу з економічних і монетарних питань, заявив у середу голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу.
17:36
Європейським компаніям варто перейти до закупівель газу - Продан
Європейським компаніям варто перейти до закупівель газу на кордоні Україна-РФ для забезпечення належних запасів у підземних сховища (ПСГ) України до зимового періоду, вважає міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
16:55
В Італії зробили iPhone з золотим Путіним. Фото
Італійський ювелірний бренд Caviar випустив обмежену серію смартфонів iPhone 5s, на задніх панелях яких викарбувано портрет Володимира Путіна та цитата з гімну Російської Федерації.
16:27
ЄС може виділити €80 млн на відновлення аеронавігаційної структури на сході України
Європейський Союз через Європейську організацію з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) може виділити €80 млн для відновлення аеронавігаційної структури і обладнання, пошкоджених внаслідок бойових дій в Луганській і Донецькій областях, повідомив в.о. генерального директора "Украероруху" Дмитро Бабейчук на прес-конференції в Києві в середу.
16:24
Порошенко збирається провести ряд двосторонніх зустрічей в п'ятницю в Брюсселі
У ході візиту президента України Петра Порошенка до Брюсселя, під час якого планується підписання економічної частини Угоди про асоціацію України та ЄС, глава держави проведе також ряд двосторонніх зустрічей, повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.
16:21
Еттінгер запропонує РФ відновити тристоронні переговори з Україною по газу
Уповноважений Єврокомісії з енергетики Гюнтер Еттінгер запропонує РФ відновити тристоронні переговори з Україною по газу, повідомив він на брифінгу в Брюсселі в середу.
16:16
Контактний офіс українських аналітичних центрів у Брюсселі закликає регіональні НДО приєднуватися
Офіс зв'язку українських аналітичних центрів у Брюсселі запрошує до співпраці регіональні організації.
15:53
У Польщі ще не ухвалили рішення про матеріальну підтримку українських військових
Міністерство внутрішніх справ Польщі ще не ухвалило рішення за зверненням української сторони про надання матеріальної підтримки для українських військовослужбовців, котрі беруть участь в антитерористичній операції на сході країни.
15:48
ЄС створить новий орган влади для підтримки України
У Брюсселі створюється новий орган влади, що отримав назву "Група підтримки України". Ця структура курируватиме діяльність усіх органів ЄС з питаннь, що стосуються їхньої взаємодії з Києвом.
15:38
Баррозу: Відповідальність ЄС за Україну зростає
Євросоюз після підписання Угоди про асоціацію з Києвом матиме значно вищий рівень відповідальності за ситуацію в Україні.
15:34
ЄС хотів би бачити близько 20 млрд куб. м запасів газу в українських ПСГ до зими - Еттінгер
Європейський союз хотів би, щоб запаси в українських підземних сховищах газу (ПСГ) до зими були збільшені до 20 млрд. куб. м, повідомив уповноважений Європейської Комісії з енергетики Гюнтер Еттінгер.
15:29
Великобританія першою з країн Заходу випустить ісламські держоблігації
Британський уряд у середу розмістить боргові зобов'язання, що відповідають законам шаріату, що відбудеться вперше в історії країни і західних ринків держоблігацій.
15:11
Україна, Росія та ЄС проведуть консультації щодо асоціації 11 липня
Київ, Москва і Брюссель визначили дату проведення політичних консультацій щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС, заявив президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
15:05
Європейський ринок компенсує втрату російського - Шеремета
Європейські ринки за обсягом цілком можуть компенсувати Україні втрату російських, крім того, це розширює перспективи національних товаровиробників.
14:54
Київ очікує "великий реверс" газу через Словаччину
Україна пропонує ЄС запустити "великий реверс" газу через Словаччину, обсягом до 30 млрд. куб. м на рік, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан після прибуття в Брюссель на зустріч з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером.
14:49
Місія ОБСЄ та Держприкордонслужба разом стежитимуть за українськими кордонами
Представники Держприкордонслужби України та спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обговорили ситуацію на українських кордонах у східних регіонах та можливість співпраці по встановленню миру поблизу східних кордонів.
14:43
Расмуссен і Клімкін обговорили практичні кроки з посилення обороноздатності України
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен і голова МЗС України Павло Клімкін обговорили список практичних кроків щодо посилення обороноздатності України та розвитку армії і сектору безпеки.
14:38
Генсек НАТО попросив Росію поважати Женевську угоду щодо України
Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен у середу, 25 червня, знову закликав Росію поважати прийняті на себе в Женеві зобов'язання і налагодити співпрацю з українською владою.
14:31
Норвегія запевнила в підтримці суверенітету України – МЗС
Норвегія підтверджує беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, готовність надавати практичну допомогу та політичну підтримку зусиллям, які здійснюються Україною у контексті реалізації реформ.
14:29
Угода про зону вільної торгівлі з ЄС - це план реформ економіки України – Яценюк
Угода про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом, яку буде підписано 27 червня в Брюсселі, по суті, стане планом реформ економіки України.
14:26
Клімкін і Керрі обміркували, як протидіяти агресії Кремля
Глава МЗС України Павло Клімкін зустрівся у штаб-квартирі НАТО із Державним секретарем США Джоном Керрі.
14:22
НАТО надасть Українi €12 млн на оборонну реформу
Пiвнiчноатлантичний альянс створить трастовий фонд для допомоги Українi в здiйсненнi оборонної реформи.
14:18
Нідерландам сподобався мирний план Порошенка з врегулювання ситуації на сході - МЗС України
Глава МЗС Нідерландів Франс Тіммерманс високо оцінив мирний план президента Петра Порошенка з врегулювання ситуації на сході країни.
14:12
Україна готова провести консультації з РФ щодо імплементації угоди про ЗВТ з ЄС - Яценюк
Україна готова провести публічні консультації щодо імплементації пунктів угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, щоб зняти всі упередження з цього питання для російської сторони.
14:07
Оцінку Москві треба давати за її вчинками, а не за заявами – глава МЗС Литви
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс наголошує на необхідності оцінювати позицію Москви стосовно кризи в Україні не за її заявами, а за справами.
13:10
В уряді України слід ввести посаду віце-прем'єра з євроінтеграції – Яценюк
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне запровадити в уряді посаду віце-прем'єра з питань європейської інтеграції.
13:07
Меркель вкотре погрожує Росії санкціями
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що прогрес у подоланні кризи в Україні є надто обмеженим, та вкотре нагадує Росії про можливість запровадження подальших санкцій у випадку загострення ситуації на Донбасі.
13:02
Темпи зростання ВВП Франції в 2014 році будуть низькими
Темпи економічного зростання у Франції в 2014 році будуть занадто низькими, щоб послабити безробіття.
12:09
ЄС фінансуватиме військові дослідження
Європейська комісія запропонувала використати фонди ЄС для дослідження нових військових технологій.
11:57
Україна якісно адаптує законодавство до європейських норм після підписання УА - президент
Президент України Петро Порошенко впевнений в успішній імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС.
11:29
Франція продала акції державної газорозподільної компанії на 1,5 млрд євро
Франція продала пакет акцій GDF Suez SA, найбільшої газорозподільної компанії країни, на суму 1,5 млрд євро, щоб залучити кошти для часткового фінансування придбання 20-процентної частки в компанії Alstom SA у Bouygues SA.
11:21
Росія могла організувати "касетний скандал" у Польщі через плани уряду обмежити поставки вугілля – ЗМІ
За прослуховуванням високопоставлених польських політиків та оприлюдненням низки їхніх приватних розмов можуть стояти спецслужби Російської Федерації, котрі таким чином хотіли вплинути на позицію польського уряду в боротьбі з нелегальним імпортом вугілля до Польщі.
11:11
Місію ОБСЄ в Україні треба розширити за рахунок росіян - Буркгальтер
ОБСЄ хотіла б збільшити кількість спостерігачів в Україні, заявив нинішній голова організації, президент Швейцарії Дідьє Буркгальтер.
11:09
Порошенко розповів генсеку Ради Європи про атаки на блокпости українських військових
Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом поінформував його про загибель вертольота ЗСУ з дев’ятьма військовими на борту та атаки на блокпости українських військових із боку членів незаконних збройних формувань, повідомляє прес-служба глави держави.
11:07
РФ грубо порушила принципи і зобов’язання ОБСЄ - Клімкін
У рамках проведення щорічної конференції ОБСЄ з питань безпеки 24 червня міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про грубе порушення принципів і зобов'язань ОБСЄ з боку РФ. За його словами, це призвело "до анексії Криму та загострення ситуації на сході України".
10:30
Глави МЗС країн НАТО розглянуть відносини альянсу з Росією - Рассмусен
На зустрічі глав МЗС країн-учасниць НАТО в середу, 25 червня, планується розглянути питання відносин Північноатлантичного альянсу з Росією, після чого буде прийняте рішення про перспективи стосунків з цією державою, повідомив генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.
10:27
Дії Кремля – варварство – МЗС
Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський назвав дії Кремля варварством і запропонував не переоцінювати значення візиту президента РФ Володимира Путіна до Австрії.
10:04
Індекс ділової довіри у Франції несподівано знизився в червні до мінімуму за 10 місяців
Індекс довіри підприємців до економіки Франції в червні знизився до 92 пунктів з 94 пунктів місяцем раніше, свідчать дані національного статистичного управління Insee.
10:00
Жодна країна не має права вето на розширення НАТО - Расмуссен
Політика відкритих дверей НАТО залишається незмінною, і жодна країна не має права вето на розширення Альянсу. До кінця 2015 року союзники оцінять готовність Чорногорії стати його новим членом.
09:55
Глава британського МЗС не бачить заходів з деескалації на сході України з боку Росії
У Лондоні поки не бачать ознак того, що Росія робить кроки щодо деескалації ситуації на сході України, заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг.
09:35
Дві найбільші партії ЄС розділять посаду президента ЄП
Лідери двох найбільших партій Європейського парламенту, Європейської народної партії та Прогресивного альянсу соціалістів та демократів, погодилися розділити порівну п’ятирічну каденцію президента Європарламенту.
09:20
Любляна стала найзеленішим містом Європи
Столиця Словенії Любляна була визнана зеленою столицею Європи–2016.
08:49
Українська криза стане основним питанням зустрічі глав МЗС країн НАТО — чиновник
Українське питання стане важливою темою обговорення для міністрів закордонних справ країн НАТО в середу в Брюсселі, повідомив журналістам на умовах анонімності американський офіційний представник.
05:56
Меркель досі вірить, що конфлікт на Донбасі можна врегулювати мирно
Як зазначає прес-служба Порошенка, канцлер Німеччини висловила захоплення мужністю українських військових і народу України, "який, незважаючи на численні втрати, шукає можливості врегулювати конфлікт саме мирним шляхом".