25 липня 2014

Статті
Нідерланди: переоцінка дружби
«Йдеться про те, щоб показати, що агресивна політика Путіна неприйнятна в сучасній Європі. І ми закликаємо до того, аби Нідерланди посіли провідну позицію в європейських інститутах і наполягали на зміни у ставленні до Кремля. Так, ми розуміємо, що у випадку більш жорстких санкцій постраждає і наша економіка, але це дає можливості для її трансформації».
Новини
17:32
Європейські фахівці проінспектують українські тваринницькі підприємства наприкінці вересня
За даними "Європейської правди", ця ревізія стосуватиметься лише молочних підприємств, хоча раніше в Мінагрополітики стверджували, що перевірка зачепить також тваринницькі господарства.
17:05
Нові «Зоряні війни» зніматимуть на скелястому острові в Ірландії
Деякі з епізодів сьомої частини "Зоряних війн", що знаходиться зараз у виробництві, зніматимуть на острові Скелліг-Майкл в ірландському графстві Керрі.
17:01
Росія погрожує завдати удару британським компаніям у відповідь на санкції
Росія погрожує захопити активи британських компаній, включаючи BP і Shell в якості компенсації за погрози Девіда Кемерона накласти жорсткі санкції.
16:54
Білорусь знімає обмеження на постачання українського пива й цукерок
У відповідь на минулого тижня Україна пригрозила введенням загороджувальних мит на ряд білоруських товарів (шини, холодильники, молочні вироби, азотні добрива і ін), які займають вагому частку на українському ринку. Білорусі було дано 10 днів для виправлення ситуації.
16:51
Європейці допомагають створити суспільне телебачення в Україні
Керівництво НСТУ переконане, що невдовзі телеканал має переформатуватися в суспільний мовник, і "це означає, що на українців чекає зовсім нове, справжнє європейське телебачення", - йдеться в прес-релізі телеканалу.
16:28
ЄС офіційно включив 15 фізосіб і 18 юросіб до списку санкцій по Україні
Рада Євросоюзу в п'ятницю затвердила розширений список санкцій щодо України, до якого внесено 15 фізичних та 18 юридичних осіб, йдеться в прес-релізі ЄС. Громадянство людей, котрі підпали під дію санкцій, не згадується.
15:36
Велика Британія не постачає до Росії зброю та військове обладнання - посол
"Британський уряд зробив серйозну зміну щодо експорту військового обладнання до Росії, це було зроблено в березні, і ми не експортуємо зброю до Росії", - заявив надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт.
15:18
МВФ зафіксував економічну стагнацію в Європі через кризу в Україні
Головним чинником гальмування економічного зростання є криза в Україні та на Близькому Сході. Однак, як зазначається у звіті, це суттєво не впливає на загальну картину зростання економіки.
14:28
Економічні санкції стосовно Росії мають вводитися рішенням керівників країн ЄС - Єврокомісія
Комітет постійних представників країн ЄС продовжує у Брюсселі роботу над пропозиціями Єврокомісії щодо економічних санкцій у зв'язку з ситуацією в Україні, але для їх запуску потрібне рішення на політичному рівні, заявив офіційний представник ЄК Джонатан Тодд у п'ятницю.
14:10
Захист льотчиці Савченко звернеться до ЄСПЛ
Захист української льотчиці Надії Савченко, викраденої в Луганській області й заарештованої в Росії, має намір звернутися до Європейського суду з прав людини у зв'язку з відмовою апеляційної інстанції задовольнити позов про незаконність арешту українки в РФ.
13:42
Україна може знову заборонити імпорт свинини з Польщі через АЧС – Мінагропрод
Україна може знову обмежити поставки живих свиней і свинини з Польщі у зв'язку з повторним спалахом африканської чуми свиней (АЧС) у цій країні.
13:24
ООН зафіксувала 230 тис. українських біженців зі сходу України
За даними організації число українців, які залишили зону конфлікту і переселилися в інші райони України, досягла 100 тис. осіб. Також близько 130 тис. осіб перетнули кордон з Росією.
13:02
Німецький бізнес на 100% підтримує санкції проти Росії
У Східному комітеті німецької економіки, який об’єднує підприємства, найбільш зацікавлені у бізнесі з країнами Східної Європи, різко застерігали проти жорстких санкцій щодо Росії. Головний аргумент проти санкцій: через них під загрозою можуть опинитися 25 тис. робочих місць у Німеччині.
11:57
ВВП Великобританії в II кварталі зріс на 0,8%, як і очікувалося
ВВП Великобританії в другому кварталі 2014 року зріс на 0,8% порівняно з трьома місяцями перед цим, свідчать попередні дані Національного статистичного управління (ONS).
11:17
США направляють військову місію до України
Команда чиновників Пентагону поїде до України, аби розбудувати військову інфраструктуру.
11:02
Онищенко вважає політизованою заборону на ввезення російської свинини до України
Раніше повідомлялося, що Міністерство аграрної політики і продовольства України заборонило ввезення свинини з Росії через африканську чуму.
10:21
Санкції ЄС вдарили по російських банках
Російські банки суттєво постраждали від американських і європейських санкцій. Європейський Союз у четвер оголосив про новий пакет "українських" санкцій. Офіційно імена людей і назви організацій, які поповнили європейський "чорний список", не оголошені, але витік інформації дає можливість дійти висновків про ймовірні втрати.
10:18
Мердок продає підрозділи платного ТБ в Італії та Німеччині британській BSkyB за $8,3 млрд
Купівля італійських і німецьких активів Fox дозволить BSkyB зайняти провідні позиції в сфері платного телебачення на трьох з чотирьох найбільших ринках Європи. Об'єднана компанія обслуговуватиме близько 20 млн клієнтів.
10:14
Обаму хочуть судити за перевищення повноважень
Комітет з регламенту палати представників конгресу США в четвер ухвалив резолюцію, котра дозволяє палаті у повному складі висунути позов проти президента Барака Обами за зловживання виконавчою владою.
10:11
Поліцейські з Нідерландів охоронятимуть місце падіння "Боїнга" на сході України
Група голландських слідчих і експертів знаходиться зараз у Києві. У супроводі поліції слідчі та експерти попрямують до місця падіння лайнера. У понеділок троє судмедекспертів з Нідерландів прибули в місто Торез Донецької області і почали роботу з ідентифікації тіл загиблих в результаті катастрофи "Боїнга" авіакомпанії Malaysia Airlines.
09:53
США звинуватили Росію в артобстрілах українських військових
Американська влада також вважає, що "Боїнг" Malaysia Airlines був збитий проросійськими бойовиками за допомогою зенітно-ракетного комплексу "Бук", скоріш за все, помилково.
09:40
ЄС ухвалив подальші санкції через ситуацію в Україні та анексію Криму
Комітет Ради постійних представників країн ЄС ухвалив рішення розширити список осіб та організацій, які своїми діями порушують територіальну цілісність України, до яких ЄС застосує санкції у вигляді заборони на в'їзд та замороження активів.
09:37
Приєднанню України до європейського енергетичного ринку заважає позиція "Газпрому" - Продан
За словами міністра, "Газпром" має угоди з європейськими газотранспортними операторами, які "не відповідають вимогам європейського енергетичного законодавства".
09:34
Донька Путіна переховується
Донька Володимира Путіна Марія втекла зі свого голландського дому після падіння літака МН17.
09:16
США і Канада вирішили не підтримувати проекти Світового банку в РФ
У Канади і США - трохи більше 20% голосів у Світовому банку, в той же час їхньої протидії може бути достатньо для того, щоб загальмувати виділення кредитів Росії.
09:06
Україна та ЄС створять групу з контролю за транзитом газу - Продан
Мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi України Юрiй Продан заявляє, що пiд час консультацiй iз комiсаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Еттiнгером сторони домовилися про створення консультативної групи з контролю за транзитом газу.
01:21
Канада ввела нові санкції проти Росії
Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер оголосив про введення нових санкцій проти низки російських компаній у зв'язку з ситуацією навколо України. За його словами, санкції стосуються "широкого кола компаній російського військово-промислового комплексу, а також фінансового і енергетичного секторів".