26 червня 2014

Інтерв'ю
П’ятницький: "Угода після підписання і ратифікації починає жити своїм життям"
Незважаючи на підписання найближчим часом Угоди про асоціацію з Євросоюзом, святкового настрою в Мінекономрозвитку немає. Підписання угоди означає не лише завершення роботи більш ніж п’яти років. Разом з тим це дасть старт новій торговельній війні з Росією, масштабнішій за всі попередні.
Колонки
Створюється громадський орган Асоціації
Створення Платформи громадянського суспільства (де будуть представлені громадські організації України та Євросоюзу на паритетних засадах) передбачене Угодою про асоціацію... Встановлений жорсткий крайній строк для подання заявок тих, хто бажає взяти участь у створенні платформи – 30 червня 2014 року. Лишилося ще кілька днів.
Новини
17:39
Україна налаштована на безвізовий режим з ЄС з 2015 року
У Міністерстві закордонних справ України зазначають, що націлені на отримання безвізового режиму з ЄС із 1 січня 2015 року, але наголошують, що в цьому питанні багато залежить від внутрішніх процедур самого Євросоюзу.
17:32
Україна поставить до ЄС 20 тис. тонн цукру до 1 листопада
В Національній асоціації цукровиробників "Укрцукор" очікують, що Україна скористається наданими Євросоюзом до 1 листопада тарифними квотами на поставку бурякового цукру в обсязі 20 тис. т, хоча поки експорт не почався.
17:14
Венеціанська комісія готова розглянути зміни до Конституції України найближчим часом
Для України важливо, щоб Венеціанська комісія якнайшвидше розглянула проект змін до Конституції України, ініційований президентом.
16:59
Шеремета оголосив пропозиції України для ринку ЄС
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета зазначає, що країні є що запропонувати ринку Європейського Союзу після набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.
16:33
Норвегія надасть фінансову допомогу на реформи в Україні – Мінекономрозвитку
Норвегія надасть фінансову допомогу українському уряду на проведення економічних реформ.
16:29
Порошенко: Євросоюз для нас – еталон і шанс
Президент Петро Порошенко заявив, що Європейський Союз – це зразок успішної держави, на який рівняється Україна.
16:25
В Європі найтяжче працюють румуни та греки
Проведене французьким інститутом Coe-Rexecode дослідження продемонструвало, що найбільше і найважче в Європі працюють мешканці Румунії та Греції.
16:11
Бiльшiсть положень УА почне дiяти одразу пiсля ратифiкацiї українським парламентом - МЗС
Як повідомила перший заступник мiнiстра закордонних справ Наталiя Галiбаренко, ще до ратифiкацiї Угоди про асоцiацiю мiж Україною та державами-членами Євросоюзу i пiсля її ратифiкацiї Україною розпочнеться тимчасове застосування бiльшостi положень договору.
15:35
Під час чотиристоронньої розмови були взяті негайні зобов’язання – Фабіус
Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус стверджує, що учора під час чотиристоронньої телефонної розмови між президентами України Петром Порошенком, Франції Франсуа Олландом, Росії Володимиром Путіним та канцлером Німеччини Ангели Меркель щодо врегулювання ситуації на сході України "були взяті зобов’язання, які повинні бути виконанні сьогодні та найближчими днями".
15:14
Порошенко довів у ПАРЄ своє бажання проводити реформи
Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Іван Попеску (депутатська група "Економічний розвиток") відзначає успішність і перспективність виступу президента України Петра Порошенка в ПАРЄ.
15:09
Клімкін має сумніви, що "Південний потік" буде реалізовано
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має сумніви в тому, що проект будівництва газопроводу "Південний потік" буде реалізовано.
14:45
Банк Англії посилює правила іпотечного кредитування
Банк Англії посилив правила іпотечного кредитування, прагнучи запобігти надлишковим запозиченням домовласників.
14:39
Український фотограф переміг у престижному французькому конкурсі. Фото
Фотограф Максим Дондюк переміг у конкурсі молодих фотографів Ville de Perpignan - Rémi Ochlik (Вілле де Перпіньян імені Ремі Ошліка) (Франція).
14:34
На кордоні України та Польщі відкрили новий пункт пропуску
Сьогодні на кордоні України та Польщі почав працювати новий міжнародний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув", повідомили в Державній прикордонній службі України.
14:32
ЄС вважає, що Медведчук переведе конфлікт у дипломатичне русло - МЗС
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підтримка федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель кандидатури Віктора Медведчука як парламентера з врегулювання ситуації на сході України зумовлена бажанням європейських лідерів перевести конфлікт у дипломатичну площину.
13:53
Путін і Меркель обговорили продовження перемир'я на сході України
Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили можливість продовження перемир'я на сході України.
13:51
Україна готова розслідувати загибель людей на Майдані та в Одесі разом з Радою Європи – Порошенко
Україна готова відкрито співпрацювати з Радою Європи в питанні розслідування загибелі людей на майдані Незалежності 18-20 лютого та в Одесі 2 травня.
13:46
Ініціатором тристоронніх консультацій щодо УА з ЄС була Росія, а не Україна – МЗС
Перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко спростовує заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Україна стала ініціатором проведення тристоронніх консультацій, які мають відбутися після підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
13:42
Рада Європи готова допомогти Україні - президент ПАРЄ
У Раді Європи наголошують, що дотримання територіальної цілісності країн-членів є фундаментальним принципом організації.
13:40
Україна почне імплементувати УА з ЄС одразу після підписання – Порошенко
Президент України Петро Порошенко заявляє, що Київ почне імплементацію Угоди про асоціацію з ЄС відразу після її підписання.
13:38
Європа має створити нову модель збереження миру - Порошенко
Президент України Петро Порошенко вважає, що Європі слід створити нову модель збереження миру, зважаючи на агресію Росії проти Грузії в 2008 році і України в 2014 році.
13:35
Єврокомісар попередив країни, що підтримують "Південний потік", про наслідки
Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер пригрозив "наслідками" тим країнам Європейського союзу, які підтримають проект "Південний потік" в його нинішньому вигляді. Про це йдеться в статті, написаній ним для німецької газети Handelsblatt і опублікованій в четвер, 26 червня.
13:24
Після підписання УА ЄС збільшить внески в енергоефективність
Юрате Йодзнукіте, співробітник представництва ЄС в Україні називає пріоритетними для Євросоюзу питання сприяння Україні в отриманні кредитних коштів міжнародних фінансових інституцій на модернізацію систем теплопостачання, екологічні заходи.
12:21
Вступ до ЄС підтримують 53% українців, 24,5% бачать країну в МС - соцопитування
Більше половини населення України підтримує вступ України до Європейського союзу і лише близько чверті схиляються на бік Митного союзу, свідчать результати загальнонаціонального дослідження громадської думки населення України, презентованого в четвер, 26 червня, у Києві.
12:07
Польський парламент висловив Туску вотум довіри
Вотум довіри польському прем'єр-міністру Дональду Туску був висловлений 237 депутатами парламенту.
11:47
Уряд Болгарії: проект "Південний потік" не порушує законодавство ЄС
При створенні компанії "Південний потік Болгарія" за рішенням уряду в 2010 році закони ЄС не порушувалися.
11:45
У Раді Європи очікують зростання числа біженців з Криму
Комісар Ради Європи з прав людини Нільс Мужніекс стурбований ситуацією з біженцями в Україні внаслідок анексії Криму та бойових дій на сході країни, відзначивши неможливість точно оцінити їх кількість.
11:39
Україна - третя в черзі на підписання Угоди про асоціацію, після Грузії та Молдови
Дводенний саміт ЄС (26-27 червня), на якому буде підписано в цілому Угоду про асоціацію з Україною та угоди з Грузією і Молдовою, розпочнеться сьогодні в другій половині дня з церемонії, присвяченій сторіччю початку Першої світової війни.
11:32
Сепаратисти Корсики склали зброю після 40-річної боротьби
Найголовніша підпільна націоналістична група Корсики, Національний фронт звільнення, оголосила про те, що складає зброю.
11:12
Бельгійці приєднались до страйку авіадиспетчерів
Авіадиспетчери Бельгії приєдналися до шестиденного французького страйку.
10:35
Країни Східної Європи вітають рішення США прискорити експорт газу
Представники урядів низки східноєвропейських держав високо оцінили зусилля Конгресу США, спрямовані на прискорення переходу до експорту американського газу.
10:13
Лідери країн ЄС визначать кандидатуру на пост голови Єврокомісії
На саміті Євросоюзу, який пройде 26 і 27 липня, обговорюватиметься кандидатура на пост голови Європейської комісії, виконавчої колегії ЄС, замість Жозе Мануела Баррозу.
09:55
Fitch підвищило рейтинг Литви з BBB+ до А-, прогноз стабільний
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Литви в іноземній валюті до А-з ВВВ + зі стабільним прогнозом.
09:19
ЄБРР виділить турецькому склозаводу в Україні €20 млн
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить довгостроковий кредит у розмірі €20 млн ТОВ "Мереф'янська скляна компанія" (м. Мерефа Харківської обл.), підконтрольному турецької компанії Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari AS (Sisecam).
09:07
Штайнмайер хоче почути від Росії, як вона будуватиме далі відносини з Україною
У Берліні очікують пояснень Москви щодо того, яким чином російська сторона має намір вибудовувати відносини з Україною, заявив у середу глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер.
09:04
Москва захищатиметься, якщо асоціація з ЄС зашкодить ЗВТ СНД - Лавров
Росія готова вести консультації з питань асоціації країн СНД з ЄС, але у випадку, якщо ці договори негативно відіб'ються на зону вільної торгівлі Співдружності, Москва прийме захисні заходи, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.
08:59
Угоду про асоціацію Грузії з ЄС підпишуть Ромпей і Баррозу – ЗМІ
Угоду про асоціацію з Грузією з боку Євросоюзу підпишуть голова Євроради Херман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.