26 вересня 2014

Статті
"Глибока занепокоєність" німецького бізнесу
Західні інвестори неоднозначно відреагували на перенесення вступу в силу економічної частини Угоди про асоціацію України та ЄС. Вони не знають, чого очікувати від зусиль українського уряду. Спроби влади адміністративно вплинути на курсу гривні можуть повністю "обнулити" інвестування. А деякі інвестиції зірвалися саме через тристоронню домовленість із Росією.
Колонки
Запрошення до участі у створенні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
Угода про асоціацію між Україною та ЄС відкрила для українських НУО унікальний інструмент співпраці з Євросоюзом – Платформу громадянського суспільства Україна-ЄС. Українську частину платформи буде утворено під час установчих зборів у листопаді 2014 року.
Реформи в країні чудес
Дмитро Шимків, заступник голови АП, влучно порівняв завдання реформаторів із сюжетом "Аліси в країні чудес"... Успіх на "Алісиному шляху" залежить не лише від економіки, а й від реформ у соціальній сфері. Однак говорити про те, що Мінсоцполітики може стати реформатором - надто складно, яккщо взагалі можливо.
Новини
19:32
Україна завершила підготовку до запуску асоціації
Київ мав завершити документальне оформлення даної процедури до 30 вересня – в цьому разі виконання Угоди розпочнеться з 1 листопада 2014 року.
17:58
Жінки отримали більшість в уряді Фінляндії
Жінки отримали більшість у новому уряді Фінляндії. 26 вересня президент республіки офіційно призначив нових міністрів з міжнародного розвитку та з охорони навколишнього середовища.
17:15
Еттінгер: Реверс не повинен порушувати існуючі контракти
"Якщо у "Газпрому" і Словаччини є договір про транзит газу,то там ніякої реверс не можливий", - відзначив єврокомісар.
16:56
ЄК пропонує Україні погасити борг перед Росією за газ до арбітражу
Єврокомісія запропонувала Україні погасити борг перед Росією за газ до рішення арбітражу.
15:45
"Газпром" постачатиме більше газу в Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що провів переговори з главою "Газпрому" Олексієм Міллером та домовився про те, що компанія збільшість обсяги поставок газу до Угорщини.
14:31
Європарламент надішле протест посольству РФ
"Я засуджую цей серйозний дипломатичний інцидент, що є тривожним кроком назад у відносинах між Європарламентом та Росією", - зазначає президент Європарламенту Мартін Шульц.
13:59
ЄК підтвердила вимоги Путіна про перегляд асоціації. Брюссель не виконуватиме їх
"Асоціація – це двостороння угода. Тому для її зміни, так само, як і для зміни будь-якого іншого двостороннього документа, потрібно, щоб одна зі сторін-підписантів запропонувала такі зміни, а друга – погодилася з ними. ЄС жодним чином не відчуває потреби в таких змінах. Україна, звісно, вільна у виборі того, які у неї будуть бажання", - заявила речниця Баррозу.
13:46
РФ відхилила запит ЄС щодо створення групи експертів СОТ з приводу спецмит
Росія відхилила запит Євросоюзу щодо формування в рамках СОТ третейської групи експертів з приводу позову по антидемпінговим ввізним митам на легкові автомобілі з Німеччини та Італії.
13:45
ЄК: Угорщина не може обмежувати Україну у її праві купувати газ
"Ми очікуємо, що всі європейські країни сприятимуть постачанню газу, що відповідає інтересам енергетичної безпеки ЄС", - зауважила речник єврокомісара з питань енергетики Марлене Хольцнер.
13:31
ЄК виділяє 3,6 млрд євро на Балкани та 4,5 млрд євро на Туреччину
Єврокомісія оприлюднила плани надання фінансової допомоги для впровадження реформ в Туреччині та на західних Балканах протягом наступних семи років. Йдеться про виділення 11 млрд євро.
13:27
Хармс: РФ склала список європейських політиків, яким заборонений в'їзд
"Ніхто не знає, хто може бути у цьому списку, але можуть бути всі, хто голосував за економічні санкції проти Росії", - припустила європарламентар.
12:46
Росія запустила перший і другий етапи війни нового типу в Латвії - експерт
"Війна нового типу" складається з восьми етапів, перші чотири з яких не передбачають відкритого нападу, відзначає директор Центру безпекових та стратегічних досліджень Яніс Берзіньш.
12:28
ЄС може частково профінансувати газ для України - Еттінгер
Єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер не виключає можливості надання часткового фінансування з боку ЄС закупівель газу для України.
12:14
РФ через санкції втратить 15% золотовалютних резервів
Російському Центробанку на тлі санкцій Заходу доведеться підтримувати курс рубля, скорочуючи золотовалютні резерви.
12:05
У країнах ЄС різко зросла кількість шукачів притулку з України
Найбільше заяв надійшло до Польщі, Сполучених Штатів, Італії та Німеччини.
11:49
У Януковича мінімальні шанси скасувати санкції - екс-суддя Суду ЄС
У Віктора Януковича та його оточення є дуже незначні шанси скасувати санкції Євросоюзу через Суд ЄС.
11:23
Росія підвищила оцінку зростання цін на продовольство до 13% через санкції
Мінекономрозвитку Росії підвищило оцінку зростання цін на продовольчі товари в 2014 році до 12-13% через санкції.
10:58
Україна включить до списку санкцій проти РФ понад тисячу осіб та 209 компаній
"Кабінетом міністрів схвалено та внесено на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів до 209 юридичних та понад 1000 фізичних осіб, причетних до підтримки агресії РФ проти України", - повідомляє сайт Кабміну.
10:25
Росія пригрозила ЄС зупинкою газопостачання через реверс в Україну
"Угоди, які укладені, не передбачають реекспорту. Ми сподіваємось, що наші європейські партнери дотримуватимуться умов договорів. Тільки на цій основі ми гарантуватимемо безперебійне постачання газу європейським споживачам", - сказав міністр енергетики Росії Олександр Новак.
09:59
Російські військові літаки помічені біля повітряного простору США
За американськими даними, російські бомбардувальники Ту-95 наблизилися до повітряного простору США та Канади, що змусило обидві країни направити свої винищувачі на перехоплення.
09:58
Молдова наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я
"Ми очікуємо, що Росія завершить процес відведення військ без подальших зволікань", - наголосила міністр закордонних справ Молдови Наталія Герман.
09:45
Штайнмаєр: До розв'язання кризи в Україні ще далеко
"Але ми все ще далеко від політичного розв'язання і ще далі від справжньої політичної та економічної стабілізації в Україні", - сказав глава німецької дипломатії.
09:39
В Сенаті хочуть відключити російські банки, що підпали під санкції, від SWIFT
Дев'ять американських сенаторів звернулись з офіційним листом до міністерства фінансів США, в якому закликали посприяти відключенню російських банків, які підпали під санкції, від міжнародної платіжної системи SWIFT.
08:52
Причини для пом´якшення санкцій проти РФ немає – єврокомісар
"На даний момент немає причин змінювати будь-що у питанні санкцій", - сказав єврокомісар з питань торгівлі Карл де Гухт.
08:42
Країни G7 пригрозили Росії новими санкціями
"Санкції не є самоціллю, вони можуть бути відмінені, якщо Росія виконає свої зобов'язання щодо припинення вогню і дотримання мінських угод та поважатиме суверенітет України. У випадку протилежних дій ми, як і раніше, готові і далі збільшувати "ціну" для Росії", - говориться у заяві.
08:36
Путін вимагає від ЄС внести зміни до асоціації - ЗМІ
Він також попереджає, що будь-який крок щодо зміни українських законів для адаптації їх з правилами ЄС буде вважатися порушенням домовленостей та вимагатиме заходів РФ у відповідь.
08:11
Оновлено 8:30УГОРЩИНА ЗУПИНИЛА РЕВЕРС ГАЗУ в Україну. Натякає, що взимку постачати не буде
З повідомлення компанії виходить, що стабільного відновлення потоку газу варто очікувати лише після підвищення температури і зниження споживання енергоносія внутрішніми споживачами.