26 листопада 2014

Статті
Нове самоврядування: польський досвід, його придатність для України
За період 2006-2013 років Польща одержала з фондів ЄС біля 67 млрд євро. Сума вражає, правда? Але в сумарному бюджеті країни ці мільярди становили лише 3%!.. В Польщі було і лишилося близько 2,5 тис. громад. В Україні ж їх - понад 11 тис. Але лише 650 з них могли б самостійно та ефективно виконувати завдання...
Інтерв'ю
Прем'єр, що привів Словаччину до ЄС: Люди також мають розуміти необхідність реформ
Микулаш Дзуринда: Тільки виконавши всі політичні та економічні вимоги, Україна доведе, що вона готова, вона конкурентна, досить сильна та зможе ефективно функціонувати в межах ЄС. І перший крок для України в цьому напрямку – просування реформ.
Колонки
Народжені не в Україні – літати не можуть?
Спробуємо розглянути, які наслідки чекатимуть авіаційний ринок після набрання чинності новими правилами... Нова кваліфікаційна вимога "проявить себе" тільки тоді, коли авіакомпанії подаватимуть заяви на отримання нової ліцензії... Останній критерій є дещо хитромудрим...
Шведський уряд продовжить підтримку України
Так само як Україні потрібна довгострокова стратегія розвитку, нам необхідно працювати разом у довгостроковій перспективі над створенням умов для зняття напруженості та підтримки мирного розвитку у регіоні.
Новини
22:00
Канада передасть Україні нелетальне військове спорядження на $11 млн
З цієї суми переважну частину - $5 млн, буде витрачено на захисне спорядження, у тому числі - адаптоване для холодної погоди. Першу частину допомоги Україна отримає вже 28 листопада.
19:54
Більшість членів ПАРЄ готові відновити РФ в правах - депутат
Як зазначає швейцарський парламентар та доповідач ПАРЄ по Росії Андреас Гросс, більшість представників ПАРЄ хоче бачити "повне відновлення прав російської делегації" на майбутній сесії в січні.
19:31
Україна подала три позови в ЄСПЛ проти Росії - Яценюк
"Вимагаємо відшкодування трильйонних збитків, які завдані Україні", - наголосив він.
19:06
Євромайдан Варшава зібрав для України мільйон злотих
Завдяки публічним збіркам, грошовим переказам, пожертвуванням фірм та інституцій за рік у Польщі вдалося зібрати 1 млн злотих (близько $300 тис.) на допомогу Україні.
18:38
Могеріні запевнила Клімкіна, що не говорила про автономію Донбасу
"Я вчора ввечері розмовляв з Верховним представником ЄС Федерікою Могеріні, обговорюючи різні питання. Були спекуляції навколо її висловлювань щодо можливої автономії Донецька і Луганська. Хочу підкреслити, що це – спекуляція і проблема перекладу. Вона чітко мене в цьому переконала", – сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін.
17:41
Угорщина ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною
Окрім Угорщини та Швеції, Угоду про асоціацію України з Євросоюзом ратифікували Естонія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Мальта та Румунія.
17:17
ОновленоПарламент Швеції ратифікував Угоду про асоціацію з Україною
Парламент Швеції ратифікував Угоду про асоціацію з Україною.
17:17
У МЗС пропонують ЄС розширити санкції на газовидобування та хімпромисловість
"Ми наполягаємо на посиленні санкцій, зокрема пропонуємо розширити їх на сфери газових розробок і нових технологій, включаючи ІТ, на біотехнології, хімічну промисловість, тобто на те, що може завдати Росії найбільш відчутної шкоди", - заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції України Олена Зеркаль.
17:02
У Молдові хочуть зняти з виборів проросійську партію
Рішення було прийнято на підставі скарги Генерального інспектора поліції, за даними якого виборча кампанія Patria фінансувалася з-за кордону, а самі кошти не декларувалися у фінансовому звіті партії, які та щотижня здавала в ЦВК.
16:42
Литва поскаржиться в Єврокомісію на дії Росії на кордоні
У відповідь на обмеження РФ в’їзду литовських транспортних засобів на свою територію, Литва має намір звернутися до Єврокомісії.
16:41
ЄС має надати Україні військову підтримку – Лінкявічюс
"Ми маємо підтримати Україну у політичному, економічному та військовому плані. Тим більше, що вони протистоять зовнішній агресії", – зазначив Лінкявічюс.
16:08
Бойовики можуть почати наступ на нові українські території – генерал НАТО
Після останніх поставок з Росії озброєння та техніки на схід України російські бойовики можуть почати захоплення нових територій.
15:36
ФотоВ Німеччині стрілянина в пансіонаті для пенсіонерів. Двоє осіб загинуло
Стрілянина відбулася в житловому комплексі для літніх людей (22 приміщення, розрахованих на одну особу).
15:22
Експорт української продукції до країн ЄС зріс на 12% - прем'єр
15:10
ФотоУ молдовських комуністів напередодні виборів вилучили зброю та вибухівку
В Молдові пройшли серії обшуків, в результаті яких виявлено зброю, боєприпаси, великі суми грошей і плани будівель держустанов.
14:48
Страсбург розкрив позови України проти РФ та звернувся до Кремля по коментар
У головній скарзі Київ звинувачує РФ у порушенні 12 статей Європейської конвенції з прав людини.
14:38
В Німеччині введуть квоту в 30% для жінок в наглядових радах компаній
Правляча коаліція Німеччини домовилась про розгляд найближчим часом законопроекту, за яким до складу наглядових рад компаній має входити щонайменше 30% жінок.
14:35
Глава Пентагону звільнився, бо не затвердили його план стримування Путіна - ЗМІ
За два місяці до відставки глава Пентагону надіслав приватного листа до Білого дому, в якому стверджував про необхідність нових заходів, щоб приборкати Путіна і докладати більше зусиль, щоб заспокоїти стривожених європейських союзників.
13:52
Влада Каталонії планує домогтися незалежності за 1,5 роки
За словами Маса, вибори є єдиним способом для каталонців висловитися з приводу статусу регіону.
13:45
В страсбурзькому суді вже більше 160 справ щодо Донбасу та Криму
"Більш ніж 140 заяв до Суду від приватних осіб пов’язані з подіями на сході України. Більшість з них подані одночасно проти України та Росії та містять скарги щодо різних форм негідного поводження з людьми та незаконного позбавлення волі", - зазначили в ЄСПЛ.
13:36
В четвер в ЄС обговорять кандидатури лідерів "ДНР" та "ЛНР" до чорного списку
Комітет постійних представників Євросоюзу у четвер, 27 листопада, розгляне пропозиції щодо внесення представників самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" у чорний список.
12:51
Євромайдан-Лондон вимагає призначити посла у Британії
"Звертаємо вашу увагу, що вже півроку як у Великій Британії відсутній посол України", - зауважують українці.
12:39
Єврокомісія представила багатомільярдну програму інвестицій
Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер представив в Європарламенті нову програму інвестицій в економіку ЄС на загальну суму 315 млрд євро.
12:18
Ніщо не виправдає анексію Криму та втручання РФ на Донбасі - Меркель
"Дії Росії поставили під питання мирний порядок в Європі і є порушенням міжнародного права", - зауважила вона.
11:54
США: Україні буде дуже непросто вступити в НАТО
"Протягом тривалого часу українці воліли зберігати статус неприєднаної держави. Закривати для України перспективу вступу в НАТО ми не готові, але якщо Україна вирішить стати на цей шлях, це буде дуже непросто", – сказала помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд.
11:45
Музеї Криму подали позов в суд Амстердама через золото скіфів
"Ми подали колективний позов від чотирьох музеїв в суд Амстердама 19 листопада", - сказала директор Керченського історико-культурного заповідника Тетяна Умрихіна.
11:34
У Греції страйкують представники ЗМІ
Журналісти проводять акцію напередодні загальнонаціонального страйку, що пройде у четвер.
11:33
Кожен четвертий поляк вважає місцеві вибори сфальшованими
25% поляків вважають що місцеві вибори які відбулися в країні 16 листопада, були сфальшовані.
11:23
ОновленоРФ готується до суду за "Містралі". Париж оцінює втрати до 3 млрд, РФ хоче 10 – ЗМІ
Окрім прямих втрат через неоплату виготовлених вертольотоносців, які складуть 1.2млрд євро сумарно за два Містралі, контракт передбачає право РФ звернутися до суду за додатковою компенсацією. Через те, що процедура потребує судового рішення, сума штрафу не відома заздалегідь.
11:05
У Фергюсон направили більше силовиків, в інших містах США - хвиля протестів
10:12
Ромпей припустив федералізацію України і порівняв "ДНР" з Палестиною
Європейський союз має знайти такий варіант виходу з української кризи, за яким Україна має стати децентралізованою або федералізованою державою.
09:47
Кількість українців, які просили про роботу в Польші, рекордно зросла
Польща за перші три квартали цього року зареєструвала близько 285 тис. заявок на працевлаштування для громадян України, що є абсолютним рекордом з моменту запровадження у 2007 році спрощеної системи працевлаштування і на 55% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
09:26
США мають намір розмістити танки у Східній Європі
Найближчими роками США планує розмістити в країнах НАТО близько 150 танків та інших броньованих машин, частина з них буде розміщена у Східній Європі.
09:04
В Росії хочуть перезапуску діалогу ЄС-РФ
Мінекономрозвитку РФ направило листа до Європейської комісії з пропозицією про запуск нового діалогу між Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) і ЄС з економіки та бізнес-партнерства.
08:54
Літак, який "полював" на підводний човен у Швеції, тепер базується в Литві
Після "полювання" на підводний човен біля берегів Швеції для спостереження над Балтійським морем в кінці жовтня в Литву був присланий літак-розвідник ВВС Португалії Lockheed P-3C CUP.
08:48
Франція направить до Польщі бронетанкову роту
"Франція має постійне бажання піклуватися про безпеку в Європі і сьогодні у Варшаві хоче відновити гарантії для Польщі", - зазначив французький міністр.
08:42
Глава МЗС Румунії підтримує посилення санкцій проти РФ
"В цьому контексті важливо дотримуватися режиму санкцій зі сторони ЄС і навіть посилити їх, якщо це буде необхідно", - заявив новопризначений міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску.
08:34
Економічні санкції потрібні, поки РФ не врегулює кризу - Меркель
"Поки Росія мало або практично зовсім не докладає зусиль для того, щоб подолати цю кризу, ми потребуємо економічних санкцій. Вони неминучі, хоча я знаю, що вони впливають на німецьку та європейську економіки", - заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.
08:25
Чеські міністри - своєму президенту: Україна сама вирішить своє майбутнє
"Ми не повинні мати жодної схильності вказувати країнам навколо себе, яке майбутнє вони повинні вибрати. Я не думаю, що ми повинні давати будь-які рекомендації, наприклад, Україні, в якому напрямку їй рухатися", - зауважив глава МЗС Чехії Любомир Заоралек.
08:20
Wizz Air лишається на ринку, але її нові маршрути блокуються - заява
"Ми не отримали відповіді, чому отримані нами призначення на перельоти з Києва в Рим, Барселону, Варшаву та Будапешт не були підписані головою Державіаслужби, що необхідно для того, щоб почати виконувати ці рейси", - підкреслили в "Візз Ейр Україна".