29 вересня 2014

Статті
ЗВТ між ЄС та Україною офіційно відкладено. Текст рішення
Рада ЄС із загальних питань офіційно прийняла рішення перенести на 2015 рік початок виконання Зони вільної торгвілі Україна-ЄС, яка є частиною Угоди про асоціацію. Документі підкреслює, що ініціювати зміни до Угоди в перехідний період можуть лише Україна та ЄС - і ажніяк не Росія
Новини
22:05
ЄК збільшила фіндопомогу фермерам до 165 млн євро
Європейська комісія прийняла рішення збільшити розмір фінансової допомоги виробникам овочів і фруктів, які постраждали від введених РФ заборон.
20:19
ЄС продовжить дію квоти на імпорт українського ячменю
Європейська Комісія прийняла рішення продовжити дію квот на безмитний імпорт ячменю з України до 31 грудня 2014 року.
20:03
Нинішня політика РФ може вплинути на її енергетичне партнерство з ЄС - Меркель
"Ми повинні переосмислити, що ми могли б змінити в енергетичній політиці в середньо-і довгостроковій перспективі, якщо порушення фундаментальних цінностей продовжуватимуться", - сказала Меркель.
19:36
Польща попередила Францію про наслідки поставки "Містралів" до РФ
"Я не можу приховати той факт, що питання "Містралів" не допомагає нам зробити вибір на користь французьких постачальників", - сказав міністр оборони Польщі.
17:30
Франція пропонує Україні свої безпілотники
"На прохання ОБСЄ в Європі, Франція і Німеччина запропонували надати безпілотники з метою контролю режиму перемир'я", - сказав речник МЗС Франції Ромен Надаль.
17:00
МЗС РФ: Розширення НАТО на Балкани - провокація
"Це, в певному сенсі, безвідповідальна політика, яка підриває рішучість будувати систему загальної безпеки в Європі, рівної для всіх, незалежно від того, чи є країна членом того чи іншого блоку", - підкреслив Лавров.
15:31
Санкції проти РФ залишаються в силі - МЗС Німеччини
"Наразі все залишається так, як було домовлено та вирішено на європейському рівні", - заявив речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартин Шефер.
14:55
Прем'єр-міністр Фінляндії: ми не питатимемо дозволу Путіна на вступ до НАТО
Прем'єр-міністр Фінляндії Александр Стубб заявив, що Фінляндія самостійно прийматиме рішення щодо вступу до НАТО та не питатиме дозволу на це у президента РФ Володимира Путіна.
14:33
Конституційний суд Іспанії розгляне законність референдуму в Каталонії
Засідання суду відбудеться після того, як кабінет міністрів Іспанії 29 вересня вранці ухвалив відповідне звернення.
13:50
Російська розвідка активізувалася в Австрії - ЗМІ
За словами співробітника австрійських спецслужб, Росія посилила свою розвідувальну діяльність у країні і під пильною увагою виявилося вище керівництво.
12:52
У Митному союзі - сварка через горілку
Євразійська економічна комісія (ЄЕК) виступила проти російської ініціативи щодо обмеження ввезення алкоголю на територію Росії з країн-членів Митного союзу, так як це нівелює ефект єдності митної території.
12:06
Україні треба провести 35 реформ для відповідності критеріям ЄС
Україні необхідно провести 35 реформ в Україні для відповідності критеріям членства в Європейському Союзі.
11:45
FT: Італія єдина з G7 хоче переглянути санкції проти Росії
Водночас чиновники ЄС відзначають, що немає жодних ознак того, що обмежувальні заходи будуть припинені чи змінені.
11:26
Берлін відхилить спроби РФ переглянути Угоду про асоціацію - ЗМІ
Німецький уряд очікує рішучої відповіді з Брюсселя президенту Путіну щодо його вимог, викладених у листі президенту Єврокомісії Жозе Мануелу Баррозу, пише британська газета.
11:09
ЗМІ: ЄС може оштрафувати Apple на мільярди євро за податкові махінації
Американську компанію Apple можуть оштрафувати в Європі на рекордну суму в кілька мільярдів євро через податкові махінації. Apple, що сплачувала в Ірландії податок за ставкою менше 2%, отримувала зиск від "незаконної" держдопомоги завдяки "кулуарним операціям" з ірландською владою.
11:07
У Латвії починаються військові навчання НАТО
Участь у навчаннях візьмуть понад 2100 військових з Латвії, Естонії, Великої Британії, Норвегії та США.
10:45
Пілоти Lufthansa оголосили одноденний страйк
У вівторок, 30 вересня, з 8.00 до 23.00 в аеропорту Франкфурта-на-Майні будуть скасовані дальні рейси.
10:33
ЦБ Росії перевіряє банківську систему на випадок відключення SWIFT
Центральний банк Росії проводить тестування національної банківської системи на випадок можливого відключення системи міжбанківських розрахунків SWIFT.
10:16
ОновленоРада ЄС офіційно закріпила відтермінування ЗВТ між ЄС та Україною
Рада ЄС із загальних питань офіційно прийняла рішення про перенесення початку імплементації угоди про ЗВТ Україна-ЄС, яка є частиною Угоди про асоціацію, до кінця 2015 року.
10:14
"Роснефть" через санкції втрачає ключового партнера
Американська компанія ExxonMobil так і не змогла домовитися з владою США про продовження роботи в Росії, не допомогло навіть успішне відкриття родовища в Карському морі.
10:06
Обама: Я не вважаю, що можлива війна НАТО з Росією
"Я не вважаю, що дійде до збройного протистояння між Росією та НАТО. Тим не менше, ми доклали зусиль, щоби переконати малі країни альянсу, такі як Естонію, в тому, що вони можуть бути спокійні", - заявив він.
09:56
Пілоти Air France закінчили страйк. Компроміс не знайдений
Пілоти Air France погодилися завершити масовий страйк, що тривав два тижні і коштував авіакомпанії 280 млн євро. Проте сторонам не вдалося досягти компромісу в переговорах.
09:41
Лондон може завадити олігарху з РФ купити німецьку нафтову компанію
Велика Британія може стати на заваді продажу "дочки" німецького енергетичного концерну RWE - компанії Dea - російському олігархові Михайлу Фрідману.
09:21
Обама: українці взимку не замерзнуть
Президент США Барак Обама висловив упевненість, що нині існують можливості політичного розв'язання кризи навколо України. Американський президент виключив будь-яку можливість воєнного конфлікту між НАТО і Росією на тлі української кризи. Проте він зазначив, що відповіддю на агресію до будь-якої країни-члену альянсу буде військова конфронтація.
09:00
Сбербанк шукає альтернативні джерела фінансування через санкції
Через санкції російський Сбербанк активізував роботу з великими пенсійними фондами та страховими компаніями для пошуку альтернативних джерел фінансування.
08:51
Друзі Путіна пробилися до Сенату Франції
Вперше в історії Франції до її Сенату (верхньої палати парламенту) увійшла ультраправа партія "Національний фронт" (НФ). У травні ультраправі також перемогли на виборах до Європейського парламенту у Франції.
08:23
Світ не повернеться до звичних відносин з РФ, доки Кремль не змінить курс - Расмуссен
"Доки Росія не змінить курс, неможливо буде вести з нею справи 'як зазвичай'. Я прогнозую, що задача відносин з Москвою буде значною проблемою у майбутньому", - заявив він.