30 липня 2014

Статті
Санкції попереджувального рівня
«Ніхто не очікує, що ці санкції проіснують рік в своєму нинішньому вигляді. Вони або будуть відмінені, у випадку зміни російської політики в Україні, або суттєво посилені»,-- прогнозує експерт. В такій ситуації нинішні санкції носять в першу чергу попереджувальний харакер. Європа вперше показала, що готова принести економіку в жертву принципам, а значить - готова на нове розширення санкцій.
Колонки
Публічна реформа
Отже, за 2013 рік аналітики відводять Україні останнє місце серед країн Східного партнерства в сфері якості державного управління. Що потрібно зробити, щоб дати поштовх інституційним реформам? Для України це питання залишається вкрай актуальним.
Новини
23:01
ЄС ввів санкції проти друзів Путіна
Санкції введено проти першого заступника голови адміністрації президента Росії Олексія Громова та голови ради директорів СМП банку Аркадія Ротенберга. Також до санкційного списку внесені акціонери банку «Росія» Юрій Ковальчук та Микола Шамалов і «православний олігарх» Костянтин Малофєєв.
18:39
МЗС РФ соромно за Євросоюз
У російському МЗС відреагували на санкції з боку ЄС, заявивши про почуття сорому за Євросоюз.
17:53
В Італії закриють найстарішу газету
Причиною зупинки діяльності газети названа нездатність акціонерів досягти угоди щодо стратегічного розвитку видання.
17:29
Молдова вперше візьме участь в саміті НАТО
Міністр закордонних справ та міністр євроінтеграції Молдови Наталія Герман зазначила, що Молдова успішно виконувала завдання альянсу в забезпеченні безпеки і стабільності на європейському континенті.
17:10
Європейці почали купувати більше
Найбільше зростання виявлено в Італії, Франції, Нідерландах. Однак події довкола Україні все ж впливають на ділову активність та настрої покупців в Німеччині та Іспанії, де зафіксовано найнижчий індекс споживчих настроїв.
17:06
Польща каже, що Росія помстилася за санкції ЄС
Міністерство сільського господарства Польщі сьогодні відкинуло звинувачення російських служб у неналежному контролі якості фруктів та овочів, які поставлялися до Росії, та назвало введення заборони помстою за оголошені вчора нові санкції Євросоюзу за дії росіян в Україні.
16:40
Росія пропонує ввести миротворців на місце падіння Boeing 777
16:20
РОСІЯ ПІДНІМАЄ МИТНІ СТАВКИ ДЛЯ УКРАЇНИ
Російським урядом пропонується "ввести ввізні мита відносно товарів, зазначених у додатку до цієї постанови, що походять з України і ввозяться в Російську Федерацію, в розмірі ставок Єдиного митного тарифу Митного союзу (ставок режиму найбільшого сприяння нації)".
16:05
Норвегія має намір приєднатися до санкцій ЄС проти Росії
"Практично не викликає сумнівів, що повстанці отримували з Росії як новітню зброю, так і тилове забезпечення. Це підживлює конфлікт і це повинно негайно припинитися", - сказав глава зовнішньополітичного відомства.
16:02
Кобзон поки не намагався пробратися до Латвії - МВС країни
Російські музиканти, включені до "чорного списку", ще не намагалися потрапити на територію Латвії.
15:56
Єврокомісія обіцяє відреагувати на заборону ввезення польських овочів і фруктів до РФ
У Єврокомісії взяли до відома оголошену Росією з 1 серпня заборону на постачання фруктів і овочів з Польщі, повідомив в середу на брифінгу в Брюсселі офіційний представник ЄК Ісаак Валеро Ладрон.
15:12
Суспільне мовлення в Україні де-факто вже працює - європейский медіаексперт
Європейські експерти з медіа наголошують на тому, що українське суспільне мовлення вже де-факто існує. Однак, щоб втримати високу планку, слід інвестувати великі кошти та вдосконалити законодавчу базу.
15:11
Адміністрація Порошенка каже, що МЗС не віддає документи щодо ратифікації асоціації
"Фактично, пакет перебуває в Міністерстві закордонних справ, ми чекатимемо його передачі до Адміністрації президента, і після відповідних процедур його буде внесено до парламенту", - заявив заступник голови АП Валерій Чалий.
14:46
Українська Вікіпедія оголосила конкурс статей про НАТО
Переможцям конкурсу буде запропонована ознайомча поїздка до Брюсселю з відвіданням штаб-квартири НАТО.
14:22
США призупинили видачу віз в усіх країнах світу
Ця проблема стосується систем обробки паспортів та віз США у всьому світі і не обмежується системами, які обслуговують якусь певну країну, і не стосується жодних окремих типів документів про громадянство чи окремих типів віз.
13:35
Центрбанк Албанії пограбували на 5 млн євро
В центральному банку Албанії повідомили, що з його грошового сховища вкрадено 713 млн лек (5 млн євро).
13:14
Україна з ЄС розроблять план дій з ліквідації наслідків конфлікту на Донбасі - Гройсман
Україна розраховує на допомогу Європейського Союзу в подоланні наслідків військового конфлікту на сході країни та створенні умов для проживання вимушених переселенців зі сходу та Криму взимку, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Володимир Гройсман.
12:46
Терористи погрожують заблокувати ОБСЄ доступ до місця катастрофи малайзійського "Боїнга" - ЗМІ
Визнана Службою безпеки України терористичною організацією "Донецька народна республіка" погрожує заблокувати доступ до місця катастрофи малайзійського "Боїнга" міжнародним експертам з ОБСЄ.
12:38
ВР ратифікує Угоду про асоціацію з Євросоюзом у серпні-вересні - експерт
Голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що Верховна рада ратифікує Угоду про асоціацію з ЄС у серпні, максимум – у вересні.
12:25
Зростання ВВП Німеччини в 2014 році може скласти 2%, незважаючи на посилення ризиків - експерти
Зростання економіки Німеччини в поточному році може скласти 2%, незважаючи на посилюються ризики, пов'язані з кризою на Україні, вважають експерти Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI).
11:56
Теффт: США ніколи не визнають анексію Криму
Сполучені Штати ніколи не приймуть анексії Росією Криму і не зможуть ігнорувати роль Росії в українській кризі.
11:29
Зростання ВВП Іспанії в II кварталі досягло максимуму за 6 років
Прискорення економічного підйому експерти пов'язують, в тому числі, з низкою ефективних економічних реформ, розпочатих у країні.
11:04
Росія більше постраждає від нових санкцій, ніж ЄС - глава МЗС Польщі
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський називає затверджені вчора нові санкції Європейського Союзу проти Росії невигідними для обох сторін, але більше від них постраждає російська економіка.
10:30
Росія вводить заборону на імпорт овочів з Польщі
Як повідомляла ЄвроПравда, цього тижня Росія також може ввести заборону на імпорт капусти з Польщі через виявлення карантинних шкідників. Раніше Москва з 29 липня заборонила ввезення української плодоовочевої продукції і рибних консервів.
09:58
Німеччина проти розширення НАТО
У зв'язку з конфліктом в Україні Польща і балтійські країни закликали розмістити на своїй території по можливості значну кількість підрозділів Північноатлантичного альянсу.
09:23
Місія ОБСЄ в Ростовській області починає спостереження за роботою пунктів пропуску
Керівник місії ОБСЄ в Ростовській області Поль Пікар заявив про початок роботи комісії Організації в цьому суб'єкті РФ для контрольно-пропускних пунктів "Гуково" і "Донецьк" на російсько-українському кордоні.
09:15
Санкції ЄС проти Росії не торкнуться вже діючих контрактів - єврочиновник
"Виконання чинних контрактів буде продовжено. Я підкреслюю, що це стосується всіх секторів в даному пакеті", - сказав він, виступаючи перед журналістами на умовах анонімності.
09:06
Перспектива членства України в ЄС з'явиться раніше, ніж здається зараз - глава МЗС України
Павло Клімкін розповів, що перспектива членства України в ЄС завжди була в його думках. При цьому він висловив переконання, то зараз боротися за формальне визнання перспективи членства - не головне, важливіше забезпечити готовність України до цього.
08:56
Росії загрожує повна ізоляція у випадку вторгнення в Україну - держсекретар США
"Президент США розглядав багато різних варіантів. Це буде не тільки порушення всіх міжнародних законів, це буде дуже небезпечне діяння", - сказав Керрі на прес-конференції у вівторок
08:01
Санкції ЄС щодо Росії можуть бути посилені – Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що залежно від подальших дій Росії, санкції ЄС можуть бути посилені, але можуть бути і скасовані.