30 вересня 2014

Статті
Захист із ускладненнями. Cпроба протидії російським субсидіям
Україна вперше вирішила захистити своїх виробників шляхом антисубсидиційного розслідування. Це досить складний метод захисту ринку, використання якого вимагає чіткого дотримання всіх вимог угод СОТ. В іншому випадку спроби захистити вітчизняних виробників можуть призвести до ще однієї суперечки в рамках процедури з врегулювання спорів СОТ.
Новини
19:29
ЄС повідомив Україну: асоціація запрацює з 1 листопада
Імлементацію четвертого розділу Угоди (стосується торговельних питань) було відкладено до 31 грудня 2015 року.
18:58
ЄС хоче посилити контроль над "Газпромом"
Таке рішення робить "Південний потік", призначений для транзиту газу в обхід народу України, незаконним, оскільки в даному випадку "Газпром" управлятиме активами газогону та транспортуватиме газ.
17:57
Французькі фармацевти страйкують
Французькі фармацевти оголосили забастовку. Тисячі співробітників аптек та медиків вийшли на вулиці з протестом проти "проекту зростання", ініційованого урядом, що передбачає скорочення фінансування певних професій з державного бюджету.
17:56
Каталонія припинила підготовку до референдуму
Женералітет (уряд) сприймає це рішення як "тимчасове" та висловлює сподівання, що протягом декількох днів Конституційний суд винесе рішення про можливість голосування.
17:18
МЗС розраховує, що країни ЄС ратифікують асоціацію до кінця наступного року
"Розраховуємо, що решта держав-членів ратифікують документ до кінця наступного року з тим, щоб разом із зоною вільної торгівлі угода запрацювала з 2016 року в повному обсязі", - сказав речник МЗС України Євген Перебийніс.
17:15
У єврозоні зафіксовано найнижчий рівень інфляції за останні 5 років
У вересні в єврозоні зафіксовано найнижчий рівень інфляції за останніх 5 років. Згідно зі статистичними даними, цього місяця ріст цін склав 0,3% у порівнянні з серпнем.
16:28
В країнах ЄС заарештовані мільйони доларів українських екс-чиновників
Правоохоронні органи Латвії заарештували $49,3 млн. на рахунках колишнього виконуючого обов'язки українського прем'єр-міністра Сергія Арбузова у латвійських банках та $32 млн. на рахунках у депутата Верховної Ради Юрія Іванющенка (Партія регіонів).
16:13
У новій Єврокомісії не очікують розширення ЄС у найближчі 5 років
"Нам необхідно надати перевагу якості, а не швидкості", - переконаний майбутній єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганес Ган.
15:19
ОновленоЄС залишив санкції проти РФ незмінними
"Ніхто навіть не говорив про можливість скасування санкцій, враховуючи ситуацію на місцях", - відзначив чиновник ЄС. Раніше єдиною країною "великої сімки", яка виступала за пом'якшення санкцій, була Італія.
14:59
Оновлено Майбутній єврокомісар з політики сусідства обіцяє Україні підтримку
"Необхідно поважати право України та її громадян на власний стратегічний вибір", - наголосив Ган у своєму виступі.
14:46
Німецький будинок моди зробив Путіна "обличчям" нової колекції
Німецький будинок моди Runhof Talbot зробив зображення Володимира Путіна центральною темою своєї нової колекції. На тижні моди в Парижі моделі німецького будинку моди з'явилися в одязі з зображенням президента Росії.
14:23
Німеччина надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 18 млн євро
Україна отримає від Німеччини 100 машин з гуманітарною допомогою на суму 18 млн євро 6-7 жовтня.
14:14
ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії нацизму, без російських правок
Під час розгляду згаданих документів ПАРЄ відхилила переважну більшість поправок, які лобіювала представниця Російської Федерації Ольга Казакова, в тому числі – про засудження прибічників дивізії СС-Галичина.
13:45
Росія надала Білорусі кредит на $1,55 млрд
Кредит надається Білорусі для погашення та обслуговування державного боргу та поповнення золотовалютних резервів.
13:39
ПАРЄ відхилила антиукраїнські норми в резолюції щодо протидії нацизму
Під час пленарного засідання ПАРЄ за дану поправку проголосували 29, проти - 83 депутати.
13:29
Росія розраховує за місяць отримати перший "Містраль"
"Якщо французи виконають свої зобов'язання, то в кінці жовтня - на початку листопада акт про передачу буде підписаний", - сказав заступник генерального директора "Рособоронекспорту" Ігор Севастьянов.
13:26
Коморовський закликає країни ЄС об'єднатися проти енергошантажу Росії
Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав країни ЄС об’єднатися проти шантажу Росії в енергетичні сфері. Коморовський підкреслив, що тепер у багатьох країн ЄС з’явилося розуміння того, що "дії Росії є більше політично мотивованими", та наголосив на важливості того, щоб ЄС позбавився залежності від російського газу.
13:05
Польська компанія закриває магазини одягу в Росії
Раніше через ослаблення рубля і неясні перспективи російської економіки фінська Stockmann заявила про плани закрити 80% магазинів Seppala в РФ. А британська New Look відклала створення СП з Росією.
12:35
Клімкін: зростання експорту в ЄС компенсувало спад торгівлі з Митним союзом
Завдяки одностороннім торговельним преференціям з боку Євросоюзу експорт української продукції до ЄС істотно зріс, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
12:33
Україна не планує приймати документ про відтермінування ЗВТ - МЗС
"Немає необхідності для України робити якийсь документ. Це прерогатива ЄС - визначати обсяг тимчасового застосування", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.
12:19
Комітет ПАРЄ відхилив російську поправку, спрямовану проти українських націоналістів
"Асамблея нагадує про рішення Нюрнберзького трибуналу, яка визнає злочинцями організацію SS та її складові, включаючи Waffen SS, дивізію "Галичина" та інші", - йдеться в поправці. Рішення про її відхилення не є остаточним.
12:11
МЗС Австрії: російські війська мають бути виведені з Криму
Російські війська мають бути виведені з усієї території України, у тому числі з Криму, вважає міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц.
11:58
У Словаччині розпочалися навчання НАТО
В навчаннях беруть участь військових з 14 країн НАТО та двох країн-учасників ініціативи Партнерства заради миру.
11:29
ПАРЄ розгляне резолюцію, що може засудити українські крайні праві партії
Запропоновано включити в рекомендації асамблеї Комітету міністрів Ради Європи (виконавчому органу РЄ) жорстке засудження "дивізії СС Галичина". Також у поправці міститься застереження до всіх членів РЄ (перш за все – України) не припускати випадків прославлення та спорудження монументів на честь учасників дивізії.
10:54
У Німеччині назвали найдешевші міста Європи
Серед критеріїв оцінювання фігурують вартість екскурсії містом у супроводі гіда, плата за проїзд у громадському транспорті, ціна листівок або рахунок за обід у ресторані.
10:39
Президент Естонії: Питання в тому, чи вірить Путін в статтю 5 договору НАТО
"Питання не в тому, чи віримо ми в статтю 5. Питання в тому, чи вірить в неї Путін", - наголосив Тоомас Гендрік Ільвес.
10:28
У Бельгії почався "тиждень без штрафів". Поліцейські страйкують
Бельгійські поліціейські проводять "тиждень без штрафів". У такий спосіб правоохоронці намагаються привернути до себе увагу влади, яка виступила з ініціативою підвищення пенсійного віку.
10:06
ExxonMobil заморозила 9 з 10 проектів в Росії
09:47
Майбутній єврокомісар обіцяє не допустити змін до Угоди про асоціацію
Росії не буде дозволено змінити заплановану угоду про ЗВТ між Європейським Союзом і Україною. Про це 29 вересня заявила претендентка на посаду єврокомісара з питань торгівлі Сесилія Мальмстрьом.
09:38
Делегацію Роскосмосу не пустили на конгрес в Канаду
З приблизно десяти осіб зі складу делегації Федерального космічного агентства (Роскосмос) візи отримали тільки два перекладачі, які подали документи останніми.
09:14
Латвія може виступити третьою стороною в ЄСПЛ у справах проти Росії
"Для нас це дуже важливо, тому що це серйозний політичний месидж, що Європа і Європейський Союз не залишають нас наодинці з Російською Федерацією, зокрема і в судових процесах", - зазначив міністр юстиції України Павло Петренко.
09:10
ОБСЄ затримує передачу безпілотників Україні
Президент Порошенко висловив занепокоєння з приводу того, що ОБСЄ досі не надала безпілотні літальні апарати, що визначено попередніми домовленостями.
08:51
Конституційний суд Іспанії призупинив рішення про референдум в Каталонії
Юридичні акти було призупинено на максимальний термін - 5 місяців.
08:46
Працівника німецького посольства впіймали на митниці з нелегальними iPhone
08:38
РФ хоче, щоб Україна також прийняла документ про відтермінування ЗВТ
"Європейська комісія випустила такий документ, в юридичному сенсі цього цілком достатньо, але політично дуже важливо було б, щоб Україна такий документ зробила. Ми чекаємо, принаймні, від українських колег такого рішення", - сказав глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.