30 жовтня 2014

Інтерв'ю
"Військова підтримка Заходу, якщо й з’явиться, буде лише символічною"
Глава групи зі співпраці з Україною у парламенті Британії Джон Віттінгдейл: "Треба бути реалістами. У разі справжнього військового конфлікту між Україною і Росією переможцем стане Росія. А тому воєнний варіант дійсно не є кращим... Наші громадяни дуже занепокоєні рівнем міграції. Тому у нас ще довго не буде безвізового режиму з Україною".
Новини
19:19
Ізраїль відкликає посла зі Швеції через визнання Палестини – ЗМІ
Ізраїль прийняв рішення відкликав свого посла зі Швеції в зв’язку з визнанням нею Палестинської державності.
18:51
оновленоФІФА вибачилася за Крим в складі Росії. МЗС все одно подає протест
У ФІФА також зазначили, що розробкою відеоролику займалися представники країни організатора, тобто Росії. В МЗС України вже заявили, що вибачення організації не знімають протест Києва.
18:42
Вибори у "ДНР" і "ЛНР" - незаконні - заява Вишеградської четвірки та Британії
Міністри закордонних справ країн Вишеградської четвірки наголошують на незаконності виборів, які заплановані на 2 листопада у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".
18:30
НАТО потрібні нова стратегія та готовність до гібридної війни – Коморовський
На Саміті НАТО в Варшаві в 2016 році є сенс ухвалити нову стратегічну концепцію альянсу.
18:30
МВФ може виділити наступний кредитний транш Україні на початку 2015 року
Міжнародний валютний фонд може ухвалити рішення про виділення Україні третього і четвертого кредитного траншу обсягом у $2,7 млрд. на початку 2015 року.
18:15
ЄБРР планує інвестувати в Україну 1 млрд євро у 2015 році
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує у 2015 році інвестувати в проекти в Україні 1 млрд. євро.
17:10
У ВМС Великої Британії служитимуть роботи - Times
Велика Британія розробляє плани з кардинального реформування військово-морських сил. Йдеться про технологічне вдосконалення та залучення до виконання завдань роботів.
17:04
Україну не приймуть в ЄС, поки в політику йтимуть для збагачення - МЗС Чехії
"Як громадяни України ви повинні зробити все, щоб вами не керували люди, які йдуть в політику тільки заради збагачення", - звернувся Заоралек до студентів.
16:22
Путін живе в паралельному світі - Олбрайт
"Главі держави небезпечно говорити вигадані речі. Я кілька разів казала, що мене шокує його думка, що розвал СРСР був найбільшою трагедією ХХ століття. Як він може таке говорити, якщо в ХХ ст. були дві світові війни, в яких загинули мільйони росіян?! Здається, що він живе в паралельному світі", - зазначила вона.
15:45
Порошенко обговорив з Меркель результати газових переговорів
Президент України Петро Порошенко та канцлер ФРН Ангела Меркель обговорили результати трьохсторонніх газових переговорів, що відбулися 29 жовтня у Брюсселі.
15:32
Британія має постачати до України військове обладнання - депутат
Велика Британія має постачати до України не лише нелетальне, а й військове обладнання.
15:20
Європа проводить наймасштабніші навчання з кібербезпеки
30 жовтня 29 європейських країн проводять наймасштабніші за всю історію існування ЄС навчання з кібербезпеки КіберЄвропа 2014.
15:16
Україна заплатить 5000 євро за зрізану стрічку з вінка Януковича
"Призначення максимально можливого покарання 63-річній жінці, яка не мала проблем із законом та не становить небезпеки для суспільства, є непропорційно жорстким рішенням. У вироку суду підкреслено її відмову визнати вину, а це означає, що її покарали через небажання змінювати політичні погляди", - повідомляє ЄСПЛ.
14:45
У Британії ще довго не буде безвізового режиму з Україною - депутат
"Ідея про те, що ми пом’якшимо візові вимоги для українців, наряд чи знайде підтримку у британських виборців", - зазначив Віттінгдейл.
14:14
Посол ЄС втратив оптимізм щодо швидкого скасування віз для України
"Я сподівався на лібералізацію наприкінці 2014, але зараз я б не був таким оптимістичним, що це станеться зараз", - відзначив Томбінський.
13:56
ЄС продовжив санкції проти Білорусі
"Після річного перегляду, Рада вирішила продовжити обмежувальні заходи ЄС щодо Білорусі до 31 жовтня 2015 року. Причиною є те, що не всі політичні в'язні були звільнені, і реабілітовані, а стан поваги до прав людини, верховенства закону і демократичних принципів не поліпшився в Білорусі", - йдеться в заяві.
13:33
Росія готується підписати акт прийому "Містраля" - джерело в РФ
В Росії запевняють, що "Містраль" вже готовий до виходу у море, і незабаром буде підписано його акт передачі російській стороні.
12:56
Німеччина може скоротити видатки на армію – ЗМІ
Міністерство оборони Німеччини, імовірно, буде змушене скорочувати видатки на озброєння.
12:53
Яценюк розповів про деталі газових домовленостей
Проміжна ціна російського газу в зв'язку із здешевленням нафти на світовому ринку може бути знижена з раніше обумовленою $385 за 1 тис. кубометрів до $378 за тис. кубометрів у IV кварталі поточного року і $365 за тис. кубометрів - в I кварталі 2015 року, заявив він.
12:26
Баррозу переконував Порошенка укласти газову угоду з Росією
12:11
Для об’єднання Румунії та Молдови ще не створені умови – президент Румунії
Президент Румунії Траян Бесеску заявив, що об’єднання Румунії та Молдови неможливе поки не в Румунії і особливо в Молдові не створять для цього всі умови.
12:02
Україна знайшла гроші для оплати газу - Новак
За словами Новака, Москва та Київ можуть у четвер домовитися про відновлення постачань газу за умови підписання документів, які сторони обговорили на минулих переговорах.
12:00
додано відеоФІФА включила Крим до карти Росії в офіційному відеоролику ЧС-2018
Міжнародна федерація футболу оприлюднила офіційний відеоролик чемпіонату світу з футболу 2018, у якому Крим зображено частиною Росії.
11:45
Швеція визнає Палестинську державу
"Деякі скажуть, що рішення прийняте надто рано. Я боюся, що воно прийняте занадто пізно", - зазначила міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.
11:41
Через санкції автокомпанії скорочують виробництво у Росії
Через скорочення продажів у зв’язку з санкціями щодо Росії альянс PSA Peugeot Citroën та Mitsubishi призупинили виробництво автомобілів у РФ.
11:40
Lufthansa збільшила прибуток у третьому кварталі 2014 року на 25%
Німецька авіакомпанія Deutsche Lufthansa AG збільшила чистий прибуток у третьому кварталі поточного року майже на 25%.
11:26
Пакет документів щодо газу готовий. Чекають згоди РФ - джерело
Наразі глава "Газпрому" Олексій Міллер повернувся до Москви для погодження з Кремлем цих пропозицій.
11:14
США обіцяють допомогти українській армії захистити свою територію
США постачатимуть Україні високоточні військові технології, які допоможуть військам, що б'ються на сході, захистити себе, повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.
11:10
Глава МВС Литви подав у відставку після корупційного скандалу
Міністр внутрішніх справ Литви Дайліс Альфонсас Баракаускас подав у відставку на фоні обвинувачень у корупції.
10:45
Шотландії не дадуть права вето під час референдуму за вихід з ЄС
Шотландія не отримає права вето під час голосування на ймовірному референдумі за вихід Великої Британії.
10:18
Росія скоротила поставки газу в Болгарію
Зараз газ з Росії не покриває потреби країни на 1-2 млн кубометрів на добу. В зв’язку з цим Болгарія компенсує нестачу газом з підземних сховищ.
10:10
Делегація "Газпрому" залишила переговори РФ-Україна-ЄС
"Буде про що поговорити, повернемося. Європейської комісії з Україною потрібно відрегулювати ще ряд питань, пов'язаних з фінансуванням. І без цього нам продовжувати далі в тристоронньому форматі - безглуздо", - заявив офіційний представник російської компанії Сергій Купріянов.
09:35
У НАТО фіксують підвищену активність військових літаків РФ
У НАТО зафіксували незвичайний сплеск активності російських бомбардувальників над Атлантикою, Чорним та Балтійським морями.
09:05
ОновленоУ Франції кажуть, що Рогозін поспішив. Дату передачі "Містраля" не визначено
29 жовтня віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що перший вертольотоносець "Містраль" буде переданий російській стороні 14 листопада.
08:45
ЄС посилить санкції, якщо РФ визнає псевдовибори на Донбасі - ЗМІ
"Це визнання може мати негативні наслідки. Проведення виборів 2 листопада не відповідає Мінськими угодами та українському законодавству. Відповідно, визнаючи ці вибори легітимними, Росія не сприяє врегулюванню кризи, а навпаки - трансформації його в заморожений конфлікт", - відзначило джерело.
08:40
РФ примушує повернутись до політики стримування - міноборони ФРН
Як зауважила Урсула фон дер Ляєн, в українському конфлікті Росія "намагається як у XIX столітті здійснювати великодержавну політику" і досягати воєнним шляхом те, що не вдається політично. З огляду на таку ситуацію, продовжила міністр, "слід пристосувати наш власний потенціал військового стримування" до нових умов.
08:30
ЄС виділив 647 млн євро на зменшення газової залежності від РФ
"Підтримувані проекти дозволять збільшити енергетичну безпеку Європи і допомогти покласти край ізоляції енергетичних мереж країн-членів ЄС", - йдеться в повідомленні.
07:07
В Брюсселі погоджено 2 з 3 документів про постачання газу в Україну – РФ
"Досягнуті домовленості щодо ціни, по механізму реструктуризації заборгованості за передоплатою, щодо бажання наших партнерів у листопаді-грудні отримати певні обсяги газу", - заявив Новак. Російська сторона вимагає від України і ЄС узгодити і підготувати до підписання також текст третього документа