30 жовтня 2017

Статті
Все про справу Пола Манафорта та про реакцію на неї в США
Через офшорні рахунки, що фігурують в обвинуваченні, загалом пройшло більше 75 мільйонів доларів. Стверджується, що з цієї суми Манафорт відмив більше 18 мільйонів, а Ґейтс – 3 мільйони. Ґейтс допомагав Манафорту отримувати гроші з офшорів...
Невизнана Каталонія: чому Євросоюз не помічає нову державу
Офіційна Барселона апелюватиме до права націй на самовизначення, яке закріплене у статуті ООН. Але наскільки цей принцип можна застосувати до Каталонської автономії? Швидше за все, ЄС діятиме в рамках принципів, визначених 26 років тому при утворенні нових держав у Східній Європі.
Колонки
Подолати кризу довіри: на кого рівнятися Україні у реформі фондового ринку
Не варто боятися, що адаптація європейських норм позбавить Україну частинки суверенітету. Інтеграція національних депозитаріїв стала глобальним трендом у всьому світі. Країни готові йти на різні вчинки, щоб конкурувати за приток капіталу.
Альтернатива для Польщі: чому виграє PiS
Більш ніж 40% громадян Польщі підтримують нинішню владу. Виборці не поспішають кидати каміння у бік "Права та справедливості", попри голосні скандали, багатотисячні протестні мітинги, негативні відгуки з Брюсселя чи навіть тези про загрозу демократії.
Новини
20:54
Поблизу Шпіцбергена знайшли тіло члена екіпажу російського Мі-8, що впав у море
Норвезькі рятувальники знайшли тіло одного з членів екіпажу російського вертольота Мі-8, який впав у море поблизу Шпіцбергена.
20:43
Манафорт не визнає себе винним
20:12
Екс-керівнику кампанії Трампа може загрожувати до 80 років в’язниці – ЗМІ
Колишньому керівнику передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його вину доведуть.
19:58
Висновки "Венеціанки" щодо закону про освіту оприлюднять орієнтовно 11 грудня
Висновок Венеціанської комісії щодо закону України "Про освіту" має бути оприлюднений орієнтовно 11 грудня.
19:43
В уряді Іспанії оцінили перспективи лідера Каталонії щодо притулку у Бельгії
Немає жодних обставин, які б виправдовували надання Бельгією притулку відстороненому лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону і п’яти його соратникам.
19:12
Київ готовий до будь-яких сценаріїв у справі "Україна проти РФ" – посол
У справі "Україна проти РФ", яку розглядає Міжнародний суд ООН, Київ готовий до того, що на його меморандум Москва надасть контр-меморандум, а тому прораховує всі можливі варіанти.
18:59
МЗС РФ обурилось через розфарбований пам’ятник радянським воїнам у Болгарії
МЗС РФ висловило обурення болгарській владі через розфарбований у центрі Софії пам’ятник радянським воїнам.
18:56
В уряді Польщі представили мобільну версію посвідчень особи
Міністерство цифризації Польщі представило віртуальну платформу mObywatel, завдяки якій особистість людини можна перевіряти за допомогою смартфона.
18:43
МЗС Чехії припиняє використання системи для подачі на візи Visapoint
МЗС Чехії вирішило припинити використання системи для подачі заяв на всі види віз Visapoint, яку неодноразово критикували через маніпуляції з місцями у чергах.
18:03
МАУ з квітня запустить регулярні рейси з Києва до Копенгагена
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) з 25 квітня наступного року запустить прямі регулярні рейси за маршрутом Київ - Копенгаген.
17:57
Польська SprintAir припинила польоти до Львова
17:49
Макрон підписав новий антитерористичний закон, що замінить надзвичайний стан
Президент Франції Еммануель Макрон підписав новий антитерористичний закон, який має замінити надзвичайний стан у країні.
17:36
Втручання РФ у вибори: екс-радник Трампа зізнався у дачі неправдивих свідчень
Екс-радник штабу президента США Дональда Трампа Джордж Пападопулос зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР про спілкування штабу з іноземцями, включаючи громадян Росії.
17:21
Фінська авіакомпанія Finnair буде зважувати пасажирів
Авіакомпанія Finnair має намір зважувати пасажирів разом з багажем, щоб отримати дані про середню завантаженість рейсів.
16:55
Трамп прокоментував звинувачення проти Манафорта: це було багато років тому
Президент США Дональд Трамп закликав слідчих сфокусуватися на Гілларі Клінтон після того, як проти екс-керівника його виборчої кампанії було висунуто обвинувачення за 12 пунктами, у тому числі у змові проти Сполучених Штатів.
16:55
Відсторонений лідер Каталонії проситиме політичного притулку в Бельгії – ЗМІ
Відсторонений Мадридом глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон прибув до Бельгії, що просити про політичний притулок у цій країні.
16:38
У Литві чоловіка засудили за онлайн-коментар, у якому він похвалив Сталіна
Литовський суд засудив до домашнього арешту 67-річного чоловіка за те, що він публічно схвалював дії диктатора Йосипа Сталіна та злочини Радянського Союзу проти Литви.
16:25
фотоВ Афінах сталися сутички на антиурядовій акції школярів
У центрі Афін у понеділок пройшла демонстрація школярів, спрямованя проти запланованих скорочень у секторі державної освіти.
16:14
Колишньому керівнику кампанії Трампа висунули звинувачення за 12 пунктами
Колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, зокрема, їх звинувачують у змові проти США.
15:57
Суд у Греції лишив у силі вирок проти екс-міністра оборони за відмивання грошей
Апеляційний суд в Афінах лишив у силі вирок стосовно 16 осіб, в тому числі екс-міністра оборони Акіса Тсочатцопулоса, у зв’язку з відмиванням мільйонів євро на державних контрактах.
15:48
Дві головні сепаратистські партії Каталонії підуть на скликані Мадридом вибори
Дві головні партії Каталонії, які виступають за незалежність автономії, Європейська демократична партія (PDeCAT) та Ліва республіканська партія (ERC) оголосили, що візьмуть участь у скликаних Мадридом дострокових виборах.
15:32
У Британії за підозрою в тероризмі затримали двох 14-річних підлітків
Антитерористичний підрозділ поліції Британії затримав двох 14-річних підлітків за підозрою в підготовці теракту.
15:15
Відсторонений лідер Каталонії приїхав до Брюсселя - ЗМІ
Відсторонений Мадридом лідер Каталонії Карлес Пучдемон разом з іншими усуненими від влади членами свого кабінету прибув до Брюсселя.
14:56
Представник Каталонії при ЄС склав повноваження
Постійний представник женералітату Каталонії при ЄС Амадеу Алтафаж склав свої повноваження згідно із рішенням Мадрида.
14:49
Сепаратистська партія Каталонії оголосила про участь у дострокових виборах
Ліва республіканська партія Каталонії (ERC), яка виступає за незалежність автономії, візьме участь у дострокових виборах, призначених Мадридом на 21 грудня.
14:41
Капітан "Наутілуса" зізнався у розчленуванні журналістки, але каже, що не вбивав її
Данський винахідник Петер Мадсен змінив свої показання і заявив, що журналістка Кім Валль загинула в результаті отруєння чадним газом.
14:37
оновленоКолишній керівник кампанії Трампа здався владі США - ЗМІ
Колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа, Полу Манафорту, висунули звинувачення у розслідуванні справи щодо можливого втручання РФ у вибори.
14:25
У Польщі помер активіст, який підпалив себе на знак протесту проти дій влади
У Польщі від отриманих травм помер активіст, який підпалив себе на знак протесту проти політики правлячої партії "Право і справедливість" (ПіС).
14:05
Генпрокуратура Іспанії подала позови проти колишнього керівництва Каталонії
Генпрокурор Іспанії Хосе Мануель Маса подав до Національного та Верховного суду два позови проти політиків, відповідальних за проголошення незалежності Каталонії 27 жовтня.
13:57
Справа "Наутілуса": підозрюваному продовжили арешт, є нові докази
Прокурор Якоб Бах-Єпсен повідомив, що розслідування привело до нових доказів проти Петера Медсена.
13:51
Парламент Каталонії, скасувавши чергове засідання, прийняв наказ про розпуск – ЗМІ
Парламент Каталонії скасував заплановане на 31 жовтня засідання після того, як Іспанія ввела пряме управління автономією 27 жовтня.
13:35
В Осло засудили 17-річного росіянина, який виготовив саморобну бомбу
Суд в Осло засудив 17-річного росіянина, якого у квітні затримали із саморобним вибуховим пристроєм, до дев’яти місяців ув’язнення.
13:18
Євродепутати вимагають від Кіпру розслідувати відмивання грошей Росією
17 євродепутатів направили листа президенту Кіпру Нікосу Анастасіадесу, в якому також закликали Кіпр провести розслідування ймовірного відмивання грошей Росією через кіпрські банки.
13:11
Каталонія після виборів залишиться у складі Іспанії – глава МЗС
Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс вважає, що після проведення регіональних виборів у Каталонії регіон залишиться частиною Іспанії.
13:02
Вже 36 британських депутатів-консерваторів підозрюють у сексуальних домаганнях
У Британії швидко зростає список депутатів, яких звинувачують у сексуальних домаганнях, британська прем'єрка готова звільнити всіх, чию вину буде доведено.
12:54
Росія використовує події в Каталонії для послаблення Європи – Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Росія використовує події в Каталонії для послаблення Європи.
12:42
У Німеччині поновлюються коаліційні переговори на тлі розбіжностей щодо клімату і міграції
Німецькі консерватори, "зелені" і вільні демократи у понеділок поновлюють коаліційні переговори після зустрічі на високому рівні з канцлеркою Ангелою Меркель.
12:39
Посол України спитає у заступниці генсека НАТО, що заблокувала Угорщина
Глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко повідомив, що під час зустрічі із заступницею генсека НАТО Розою Геттемюлер запитає, чи дійсно Альянс підтримав вимогу Угорщини про блокування засідання комісії Україна-НАТО.
12:21
Поліція Бельгії затримала 4 осіб у справі про напад у швидкісному потязі у Франції
Правоохоронці провели обшуки два обшуки в брюссельській комуні Моленбек, ще чотири - в Лаекені, Андерлехті та у в'язницях міст Анден і Марш-ан-Фамен.
12:15
фотоЧерез лісові пожежі в Італії евакуювали близько тисячі людей
Через серйозні лісові пожежі, які вирують на північному заході Італії, свої домівки вимушено покинули майже тисяча осіб.
11:58
У Французьких Альпах сталося 140 землетрусів протягом 40 днів
Жителі французької частини гірського масиву Альпи почали непокоїтися після того, як протягом останніх 40 днів сталося 140 землетрусів.
11:41
Туреччина відкриває нові справи проти критиків Ердогана в Німеччині
Турецькі прокурори готуються до відкриття кримінальних справ проти майже ста академіків та інтелектуалів, які проживають у Німеччині.
11:33
фотоЕкс-міністр з територій Каталонії – єдиний, хто прийшов на роботу попри звільнення
Першим та наразі єдиними екс-міністром Каталонії, який прийшов вранці 30 жовтня на роботу, став Джозеп Рулл, міністр Департаменту територій та сталого розвитку Каталонії.
11:26
Порошенко підписав ратифікацію двох протоколів до Європейської конвенції з прав людини
Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію протоколів 15 та 16 до Європейської конвенції про захист прав людини.
11:03
фото, відеоСім людей загинули в Європі під час урагану "Герварт"
Німеччина, Польща та Чехія оговтуються після потужного урагану.
10:59
Хорватія хоче ввести євро протягом 7-8 років - прем'єр
Хорватія має намір приєднатися до єврозони протягом найближчих семи-восьми років.
10:41
Данію та Британію з'єднає найдовший у світі електрокабель вартістю $1,7 млрд
Цей кабель дозволить Данії збільшити експорт електроенергії до Британії. Крім того, Данія також збільшить імпорт через нову мережу до Німеччини.
10:36
Екс-міністра фінансів Естонії підозрюють в педофілії
Колишнього міністра фінансів Естонії Мадіса Ююріке підозрюють в педофілії та насильницьких діях щодо жертви.
10:13
В уряді Бельгії спалахнули суперечки після заяви про притулок для Пучдемона
Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив, що будь-який запит про надання притулку Пучдемону "абсолютно не на порядку денному".
10:05
Росія може скоротити контингент та військову техніку в Сирії – росЗМІ
Росія розглядає варіант щодо виведення з Сирії частини своїх військових сил та техніки.
09:51
У Британії розслідують дії депутата-консерватора, який змусив помічницю купувати секс-іграшки
Британська прем'єрка Тереза Мей наказала розслідувати заяву про негідну поведінку депутата-консерватора Марка Гарньє, який відкрито визнав, що просив помічницю купити для нього секс-іграшки, а також називав її непристойними словами.
09:47
відеоУ Зальцбургу через ураган "Герварт" ледь не розбився пасажирський літак
Літак авіакомпанії Enter Air у неділю виконував рейс Франкфурт-Зальцбург.
09:29
Греція викликала посла Іспанії через заяви щодо Каталонії
Посол Іспанії в Греції Енріке Вігера заявив, що він мав чіткі запевнення в підтримці іспанської єдності від консервативної опозиції Греції та від президента Прокопіса Павлопулоса, однак від прем'єр-міністра Алексіса Ципраса цього не було.
09:22
Спецпредставник США зустрінеться з Сурковим у листопаді – росЗМІ
Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер та помічник президента РФ Владислав Сурков у першій половині листопада проведуть черговий раунд переговорів, який відбудеться на нейтральній території.
08:58
Сепаратистські партії Каталонії обдумують можливість участі у виборах
Політичні партії Каталонії, які виступають за незалежність, ведуть дискусії щодо того, як представити себе на виборах в Каталонії 21 грудня, скликаних прем'єр-міністром Іспанії.
08:34
Екс-міністрам Каталонії дали доступ до кабінетів, щоб забрати свої речі
Місцевій поліції Каталонії Mossos d'Esquadra наказали надати доступ до офісів звільненим міністрам уряду Каталонії, щоб ті могли забрати свої речі.
08:18
ФотоНа Мальті пройшов другий національний протест після вбивства журналістки
Кілька тисяч людей вийшли на черговий марш протесту у мальтійському місті Сліма з вимогою правосуддя через вбивство журналістки, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.
08:05
Глава МЗС Іспанії: лідер Каталонії може приєднатися до виборів, якщо не буде у тюрмі
Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс повторив позицію Мадриду, згідно з якою відсторонений каталонський лідер може брати участь у нових виборах у грудні, але наголосив, що це можливо за умови, що він не опиниться у в'язниці.
07:44
Вибори в Ісландії: у парламент проходить рекордна кількість партій
Загальні вибори в Ісландії створили новий складний політичний ландшафт у країні, оскільки у парламент увійдуть аж вісім політичних партій, більше ніж будь-коли раніше, що у свою чергу ускладнить формування коаліції.