31 липня 2014

Статті
Капкан вільної торгівлі
У відповідь на дії Росії Україна може порушити питання про свій вихід із зони вільної торгівлі. Втім, розірвавши його, Україна позбавить себе безмитної торгівлі і з іншими країнами СНД. Чи зможе Україна оперативно укласти нові двосторонні договори, щоби компенсувати втрати товарообігу? Малоймовірно...
Новини
22:51
ЄС визначить покарання для порушників санкцій
Члени Євросоюзу планують розробити покарання за порушення секторальних санкцій проти Росії.
22:18
РФ скасовує режим вільної торгівлі з Молдовою
Росія буде стягувати митні ставки з імпорту товарів з Молдови. Відповідну постанову було підписано російським прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.
19:59
Санкції Євросоюзу не поширюються на "дочки" російських банків в ЄС
Дочірні банки та фінансові структури в ЄС є у ВТБ - мова йде про "дочки" Внєшторгбанка на Кіпрі, в Австрії, в Німеччині і у Франції.
18:46
ЄС оприлюднив секторальні санкції. Під обмеженнями – Сбербанк, ВТБ, інші держбанки
Документ на 11 сторінках містить детальний перелік обмежень, що накладені на Російську федерацію та юридичні особи походженням з РФ, а також товарних найменувань, що підпадають під заборону.
17:53
Німці допоможуть Києву проконтролювати туристичні потоки для розвитку галузі
Німецькі фахівці допоможуть Києву вивчити туристичні потоки до міста з метою здійснення розрахунку інвестиційної привабливості проектів туристичної галузі столиці України.
17:37
Україна може оскаржити підвищення мит Росією
Україна може перенести суперечку із Росією у СОТ. В такому випадку Київ може апелювати до порушення Росією принципів вільної торгівлі.
17:35
На саміті НАТО готуються рішення щодо України - міноборони Польщі
Міністр висловив думку, що допомога західних держав має бути розрахована на більш тривалу перспективу, аби "українці відчували, що належать до родини західних армій".
17:23
Поточнік відмовився від поста єврокомісара на користь "кваліфікованої жінки"
Ян Поточнік, єврокомісар з питань навколишнього середовища, відмовився від своєї можливої номінації на другий термін з гендерної причини.
17:18
Росія прагне ввести мита для товарів з Молдови та зберегти нульові ставки для придністровських
Росія прагне зберегти режим вільної торгівлі із Придністров’ям після введення мит у торгівлі із Молдовою.
17:07
СОТ перевірить законність заборони Росією імпорту свинини з ЄС
Євросоюз наполягає, щоб експерти з торгівлі і права Світової організації торгівлі оцінили законність заборони Росією імпорту свинини з ЄС.
16:04
Россільгоспнагляд може обмежити ввезення фруктів із Греції
"Зараз наші експерти оцінюють серйозність ситуації, проводять оцінку ризиків. Вона буде завершена протягом декількох днів, на початку наступного тижня. Після цього існує ймовірність введення обмежень на ввезення грецьких фруктів у Росію", - заявив помічник керівника відомства Олексій Алексєєнко.
15:48
Россільгоспнагляд виявив стимулятор росту в м'ясі з ЄС
"Незважаючи на те, що використання рактопаміна в Євросоюзі заборонено, ми виявили його в партії яловичого тримінгу з Іспанії", - повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.
15:25
Колишній "прем'єр" ДНР відпочиває в ЄС - російський журналіст
Колишній "прем'єр-міністр" самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай відпочиває в Євросоюзі, незважаючи на накладені на нього санкції.
15:25
Україна претендує на кредити, які не отримає Росія - Єлісєєв
Представник України в Європейському Союзі, посол Костянтин Єлісєєв переконаний, що заморожені внаслідок застосування санкцій щодо Росії фінанси повинні бути переадресовані Україні.
15:05
У Лондоні відбудеться перша українська інвестконференція 2014 року
Конференція пройде 3-4 вересня. Вона стане першим публічним міжнародним заходом, присвяченим обговоренню інвестиційного потенціалу України, що проводиться після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
14:47
У Меркель запевняють, що секретних переговорів із Путіним вона не веде
14:34
Польща продаватиме Китаю та ОАЕ свої фрукти, які Росія відмовилась купляти
В польській спілці дистриб’юторів овочів та фруктів покладають надії на експорт яблук на азійські та арабські ринки.
14:25
Європейцями себе відчувають майже 40% українців - опитування
Європейцями себе відчувають 38% українців, а не вважають себе такими — 54%.
14:14
Винороби Криму просять обмежити імпорт вин з Євросоюзу до Росії
Винороби Республіки Крим з "Кримського бюро винограду та вина", яке об'єднує близько 30 підприємств регіону, звернулися в четвер до керівництва Росії з проханням обмежити імпорт виноробної продукції з країн Євросоюзу.
14:10
доповненоЄС затвердив секторальні санкції проти Росії
Рада ЄС остаточно ухвалила рішення про обмежувальні заходи у зв'язку з діями Росії щодо дестабілізації ситуації у Східній Україні. Це рішення дає юридичне підґрунтя угоді, досягнутій представниками країн-членів ЄС у вівторок 29 липня. Санкції набудуть чинності 1 серпня.
13:21
Рада дала дозвіл на міжнародну озброєну місію через катастрофу MH17
Згідно з ратифікованими Верховною радою угодами з Австралією та Нідерландами у зв’язку з катастрофою літака Boeing-777, чисельність Міжнародної місії захисту розслідування становить не більш як 700 озброєних осіб персоналу.
13:02
ДоповненоПоляки не судитимуть українця за вивіз касок. Спорядження не віддали
Польська прокуратура закрила справу проти 54-річного жителя Нововолинська, який у червні намагався перевезти з Польщі до України близько 550 касок і десяток бронежилетів для українських військових. Однак військові засоби захисту лишаються під арештом.
12:57
Швеція номінувала в ЄК Сесилію Мальмстрьом, яка займалась українськими візами
Швеція повторно номінувала Сесилію Мальмстрьом на пост єврокомісара, тим самим відгукнувшись на заклики Жана-Клода Юнкера призначити на дану посаду якомога більше жінок.
12:54
ЄС занепокоєний кримінальною справою проти Саакашвілі
Європейський Союз занепокоєний порушенням кримінальної справи проти екс-президент Грузії Михайла Саакашвілі та сподівається на прозоре, без політичної мотивації розслідування.
12:38
Безробіття в єврозоні в червні несподівано знизилося до 11,5%
Безробіття у 18 країнах єврозони в червні 2014 року знизилося до 11,5%, що відповідає рівню вересня 2012 року, з травневих 11,6%, свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу.
12:01
У Європі зафіксували перший випадок зараження вірусом Ебола
Чоловік з Бірмінгема нещодавно повернувся з Нігерії, де небезпечний вірус вже поширився. При цьому він подорожував з Беніну в рідну країну з пересадкою в Парижі.
11:35
ЄСПЛ зобов'язав РФ виплатити власникам ЮКОСа 1,86 млрд євро
Європейський суд з прав людини у Страсбурзі присудив колишнім акціонерам компанії ЮКОС 1,86 млрд євро в якості компенсації за їхньою скаргою проти Росії, розглянутою ще в 2011 році.
11:28
Число безробітних у Німеччині в липні знизилося вперше за три місяці
Кількість безробітних в Німеччині скоротилося в липні 2014 року вперше за три місяці на 12 тис. - до 2,9 млн, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування Німеччині.
11:21
Нідерланди направили до українських силовиків свого офіцера зв'язку - ЗМІ
Згідно з інформацією, український посол в Нідерландах Олександр Горін розповів, що українська сторона на сьогоднішній день намагається гарантувати безпечний прохід слідчих до місця аварії.
11:21
У Берліні закликають Швейцарію приєднатись до санкцій проти Росії
Політики з урядової коаліції у німецькому Бундестазі закликали Швейцарію приєднатися до нових європейських економічних санкцій проти Росії, ухвалених 29 липня.
10:59
ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити Нємцову близько 29 тис. євро
На думку суду, затримання опозиціонера і його арешт були незаконними і свавільними, а також переслідували цілі, які не були пов'язані з тими підставами позбавлення волі, на які посилалася влада.
10:27
Росія заборонила ввезення української сокової продукції
Відповідна інформація направлена у Федеральну митну службу і управління Росспоживнагляду в суб'єктах Російської Федерації.
10:18
Меркель і Путін обговорили таємну угоду щодо завершення української кризи - ЗМІ
Незалежне джерело повідомило, що мирний план, котрий наразі обговорюють Ангела Меркель і Володимир Путін, має дві мети: стабілізувати кордон України і забезпечити сильний економічний імпульс, зокрема нову енергетичну угоду, що забезпечить безпеку поставок газу.
09:56
Британські депутати пропонують збільшити присутність НАТО в країнах Балтії
Комітет з оборони палати громад Великої Британії вважає, що конфлікт в Україні показав необхідність реформування військового блоку, і закликав розширити присутність НАТО в країнах Балтії.
09:44
Більша частина Угоди про асоціацію Грузії з ЄС набуде чинності 1 вересня
У повідомленні говориться, що Грузія оповістила ЄС про завершення необхідних внутрішньодержавних процедур для набуття чинності цієї угоди.
09:22
Росія планує призупинити дію угоди про вільну торгівлю з Грузією
Ввізні мита передбачається ввести, зокрема, на м'ясо великої рогатої худоби, свинину, сир, шоколад та вироби з нього. Що стосується непродовольчих товарів, то введення мита може торкнутися труб, одягу, косметики, будівельних матеріалів, легкових автомобілів та інших товарів.
09:21
Міністр економіки ФРН: Санкції ЄС проти РФ позначаться дуже швидко
Санкції, прийняті ЄС проти Росії, позначаться дуже швидко, вважає міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель. Він обґрунтував свій прогноз поганим станом російської економіки.
09:16
Турецькі жінки насміялися над заявами віце-прем’єра про аморальність жіночих усмішок
Промова турецького віце-прем’єра, у котрій він закликав жінок не сміятися у громадських місцях, щоб "зберегти моральність" була висміяна туркенями у соціальних мережах, куди вони почали активно завантажувати фотографії своїх усмішок, глузуючи тим самим з подібних заяв.
08:58
До конгресу США внесено законопроект про заборону визнання Криму частиною Росії
Відзначається, що конгрес готується розійтися на канікули до початку серпня, у зв'язку з цим найближчим час розгляду законопроекту не очікується.
08:55
ЄС ввів санкції щодо транспорту, зв'язку, енергетики та надр Криму та Севастополя
Даним рішенням, зокрема, заборонено надання європейськими компаніями та фінансовими установами будь-якої фінансової позики або кредиту, пов'язаних із створенням, придбанням або розвитком інфраструктури в галузі транспорту, телекомунікацій або енергетики
08:22
G7 та ЄС: за відсутності прогресу санкції проти Росії знову будуть посилені
Лідери країн "великої сімки", а також керівники Євросоюзу виступили зі спільною заявою, в якій попередили Росію про намір посилити санкції проти неї вже найближчим часом у разі, якщо не відбудеться зміни політики Кремля щодо підтримки сепаратистів в Україні.
07:52
Французи відмовилися від російського вугілля