Ще шість медіа отримають гранти на висвітлення проєвропейських реформ. Конкурс триває!

Понеділок, 15 травня 2017, 09:24 — Європейська правда

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з "Європейською правдою", в рамках проекту "Просування реформ в регіони", який фінансується Європейським Союзом в межах програми "Підтримка громадянського суспільства в Україні", оголошують нових переможців конкурсу.

Шість засобів масової інформації з Чернівців, Дніпра, Одеси, Херсона, Харкова та Сум отримають кошти на реалізацію їхніх євроінтеграційних медіапроектів.

Вони визнані переможцями чергової хвилі грантового конкурсу "ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні" та спеціального конкурсу "Радіо за проєвропейські зміни в Україні".

Постійний конкурс для регіональних медіа є частиною ширшого проекту під назвою "Просування реформ в Україні", який фінансується Європейським Союзом. Його спільно реалізують Інститут економічних досліджень та політичних консультацій та "Європейська правда".

Чергові гранти отримають телерадіокомпанія "Чернівці", газета "Дніпро вечірній", інформаційна агенція "Статус-кво" (Харків), сайт "Інформер" (Одеса), херсонський телеканал "ЯТБ" та сумська філія Національної суспільної телерадіокомпанії України. Раніше фінансування  уже отримали десять медіа з різних куточків країни. 

Нині завершується чергова хвиля конкурсу (заявки збираються до 18:00 15 травня).

Незабаром буде оголошено про нову хвилю прийому заявок від регіональних ЗМІ на отримання грантів.

Параметри конкурсу та його орієнтовні дати вже відомі: 

Мета конкурсу

Створення і розвиток потенціалу регіональних ЗМІ для висвітлення питань, пов'язаних з відносинами України та Євросоюзу, впровадження Угоди про асоціацію Україна-ЄС, інших зобов’язань України перед ЄС, для інформування суспільства про сутність європейської інтеграції та європейських цінностей

Максимальний розмір гранту

375 000 грн

Оптимальний бюджет проекту

200 000 – 300 000 грн

Кінцевий термін подання грантових заявок для розгляду на 5-му засіданні Грантової комісії

Друга половина липня 2017 року, дата буде оголошена додатково

Орієнтовна дата ухвалення рішення

Перша половина вересня 2017 року

Умови конкурсу ідентичні тим, що були на попередніх хвилях, тому закликаємо колег з регіональних ЗМІ вже зараз розмірковувати над своїми заявками!

 

ГО "Європейська правда"

Новини про європейську інтеграцію України, події в ЄС та міжнародну безпеку

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.